dinsdag 12 april 2011

X-Files

Eindelijk, aliens bestaan. De FBI zegt het. Afgelopen weekeinde zijn UFO-documenten openbaar gemaakt in een groot online FBI-archief The Vault. FBI-agent Guy Hottel deed verslag van de UFO die gevonden werd bij Roswell, New Mexico in 1950. De Britse UFO-expert Nick Pope: "These are the real life X-files."

Het Roswell incident staat nog altijd garant voor talloze websites en eindeloze speculaties. Volgens de laatste lezing zou er sprake zijn geweest van een crash van een cockpit-dummie met etalagepoppen, of gewoon van een weerballon.

Nou zou je zeggen dat de crash van een UFO, zeker ten tijde van de Koude Oorlog, zeker de interesse van de FBI moet hebben gehad, maar meer dan de verklaring van Hottel is er niet. In tegendeel, de FBI spoelde talloze meldingen van glimmertjes in de lucht weg uit desinteresse. En Hottel heeft niks zelf gezien, hij had het weer van iemand anders die het weer van iemand anders had. Enzoverder. Als je alle lijntjes doortrekt komt je uit bij Leo A. Gebauer en Silas Newton die deze hoax hadden bedacht en in 1952 na onthullingen in een tijdschrift zijn veroordeeld. Er is nooit een brokstuk of lichaam gevonden, er was ook helemaal geen krachtige radartelescoop die de boordcomputer van de vliegende schotels stoorde. De FBI geloofde dus niet, zoals HP/deTijd schrijft, in marsmannetjes. Met het memo is niks gedaan. Bummer.3 opmerkingen:

 1. Wanneer ga je wat schrijven over de zichzelf voorspellende voorspellingen van Micha Kat rondom Alphen aan de Rijn? En op andere websites zal waarschijnlijk ook al de nodige onzin staan.

  Dieptriest. Net zoals het triest is hoe slecht mensen, media inclusief, lezen en zich dit verhaal op de mouw laten spelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "zichzelf voorspellende" moet natuurlijk "zichzelf vervullende" zijn.

  #stopdetijd
  #ditisniettwitter

  BeantwoordenVerwijderen