donderdag 23 februari 2012

Ben

Het doek voor zelfverklaard pedojager Ben van de B. lijkt gevallen, want alsnog gearresteerd in Scheveningen, aldus zijn fanclub Argusoog. Geen vechtpartijen. Gewoon meegenomen door een 'horde blauwe staatsrobotten' in een horeca-aangelegenheid. Ruim twee maandjes ondergedoken, en alsnog de sjaak.

Want Van de B. had al op 20 december voor de rechter zullen verschijnen. Daar zou het beroep behandeld worden dat de hoofdofficier van justitie in Alkmaar had aangetekend tegen de schorsing van zijn eerdere voorlopige hechtenis begin november 2011. En die hechtenis had weer maken met zeer ernstige bedreigingen aan het adres van lieden die voor zijn uithuisgeplaatste kinderen zorgden of hadden gezorgd.

Gisteren rakelde Arend Zeevat van Argusoog de hele geschiedenis weer eens op, met weglating van feiten die hem even niet uitkomen, en toevoeging van mooie heldenverhalen, vanzelfsprekend exclusief en ongeverifieerd opgetekend uit de mond van Ben zelve. Zo zou Ben he-le-maal naar Oberhausen zijn gevlucht 'alwaar hij enkele uren met de Duitse politie sprak en hen gedetailleerd op de hoogte bracht van de pedofiele netwerken, die in Nederland werkzaam zijn, hoe ze georganiseerd zijn en waar ze binnen sociaal-maatschappelijke organisaties geïnfiltreerd zijn. Zij hebben hem daar hoogst geïnteresseerd beluisterd en hem aangegeven de zaak door te zullen spelen naar internationale opsporingsdiensten als Europol en Interpol.' 

O ja, en tijdens zijn onderduikperiode was de in rood-blauw tricot gehulde vliegende Ben voortdurend in beweging. 'Als geen ander wist hij hoe het systeem werkt en welke methodes ze bij opsporing hanteren en welke hij dientengevolge moest gebruiken om zijn achtervolgers te ontlopen.'

Niet dus. Barracuda vreest dat deze soap gewoon gaat eindigen in een taakstraf of erger.

2 opmerkingen:

  1. Heb een klein aandeeltje in de scrotum van Rotterdan dusss....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was dat hoger beroep nou op 20 of 12 december 2011? Op Argusoog staat 12.

    Ik heb zitten zoeken op rechtspraak.nl maar kan het niet vinden. Zou wel grappig zijn als het vonnis dat zogenaamd niet aan de verdachte zelf is medegedeeld gewoon online staat.

    BeantwoordenVerwijderen