vrijdag 24 februari 2012

Verlichting

Er wordt nog altijd flink doorgesteggeld over Coen Vermeeren van de TU Delft. De wetenschapper die in UFO's gelooft en nu met de nek wordt aangekeken. Toegegeven: Vermeeren beweert niet, zoals sommige 'deskundologen', dat voormalig president Dwight D. Eisenhower al in 1954 drie geheime ontmoetingen met de Greys heeft gehad, maar toch.

De laatste weken krijgt Coen echter steeds meer bijval. Zo wees Sargasso op een collega van Vermeeren die niet gek wordt verklaard: 'Professor Dekker weet alles van nanobuisjes en moleculaire biofysica en is tegelijk hartstochtelijk christen en zelfs tot kort geleden fervent aanhanger van Intelligent Design; een beweging die stelt dat het heelal ontworpen is door een Opperwezen. Een Opperwezen die Dekker zelf nooit in z’n lab heeft gezien en die hem nooit een ansichtkaartje stuurde. Tussen haakjes: Was het niet TU Delft die een leerstoel Reformatorische Wijsbegeerte kende, die bekleed werd door vurige creationisten?'

En Klaas van Egmond, hoogleraar Geowetenschappen-Milieu, vindt dat de door sceptici geuite veronderstelling dat al die waarnemingen terug te voeren zijn op bekende natuurverschijnselen en op zeer grootschalige fraude, gewoon niet is waar te maken. 'Zolang ze dat niet kunnen, ligt er een indrukwekkende set aan waarnemingen die een wetenschappelijke verklaring behoeven, in plaats van irrationele ontkenning of ridiculisering. Echte wetenschappers nemen moeilijk weerlegbare waarnemingen serieus en nemen de uitdaging aan om met nieuwe wetenschappelijke verklaringen te komen. Echte wetenschap is verwondering. Een samenleving die zich niet meer verwondert, kan beter haar universiteiten sluiten. Wil de laatste de Verlichting uit doen?'

Maar dat is de discussie helemaal niet. Het beste commentaar las Barracuda een dezer dagen bij Nu.nl van Jean Wagemans, die het probleem heel goed weet te duiden: 'Ufo-believers verdedigen hun opvattingen met behulp van een type redenering dat bekend staat als ‘abductie’. Daarbij wordt vanuit een bepaald verschijnsel naar de oorzaak van dat verschijnsel geredeneerd. Dat gaat als volgt. Een ruimteschip veroorzaakt vreemde lichtpunten aan de hemel. Er zijn vreemde lichtpunten waargenomen. Dus het kan niet anders of er hangt een ruimteschip in de lucht. Je hoeft geen logica te hebben gestudeerd om in te zien dat zo’n redenering ongeldig is. Rotte vis eten veroorzaakt misselijkheid. Pietje is misselijk. Dus het kan niet anders of Pietje heeft rotte vis gegeten.'

En dat is wat Vermeeren ook doet. Het kan niet anders of de merkwaardige visuele waarnemingen worden veroorzaakt door vliegende voorwerpen. Het kan niet anders of deze vliegende voorwerpen zijn afkomstig uit de ruimte. Het kan niet anders of die ruimteschepen worden bestuurd door buitenaardse wezens. En het kan niet anders of deze buitenaardse wezens komen onze planeet redden met hun geavanceerde technologie.

Huishoudelijk: Barracuda is een weekje de hort op. Terug 5 maart.

85 opmerkingen:

 1. Hans van Kampen heeft al in de jaren `80 2 prachtige boeken geschreven over het UFO verschijnsel

  SPOOKLICHT - Auteur: Hans van Kampen

  Spooklicht, studie van een angstwekkend fenomeen... Hans van Kampen, auteur van de zeer succesvolle boeken "Ufo's boven de Lage Landen" en "Vliegende schotels, waan of wetenschap?", geldt als éen van de vooraanstaande deskundigen op het gebied van het onderzoek van vreemde hemelverschijnselen. Een kwalificatie die hij heeft kunnen opbouwen door zijn gedegen, jarenlange veldonderzoeken. Hij beschikt over vele internationale contacten en kan daardoor de nieuwste ontwikkelingen volgen en daaraan bijdragen.

  Van Kampen is computerdeskundige en heeft voor de totstandkoming van dit boek veel gebruik gemaakt van de micro-electronica. In dit boek trekt hij de lijn van "Ufo's boven de Lage Landen" door en betrekt nu uitgebreid zeer raadselachtige gebeurtenissen bij zijn onderzoekingen.

  Hans Van Kampen - VLIEGENDE SCHOTELS. Waan of Wetenschap?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waan of wetenschap? Niet zo moeilijk, hoor: waan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je weer marsmannetjes uit frisbees zien stappen, MF?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. (uit Barra's stuk) ..."Ufo-believers verdedigen hun opvattingen [..] Dat gaat als volgt. Een ruimteschip veroorzaakt vreemde lichtpunten aan de hemel. Er zijn vreemde lichtpunten waargenomen. Dus het kan niet anders of er hangt een ruimteschip in de lucht."

  Waarom quote men continue mensen die het onderwerp nooit bestudeerd hebben. Keer op keer deze clowneske vertoning van wanna-be deskundigen.

  Hoe vaak moet ik verwijzen naar het Teheran incident, Colares Flap Brazilie enzovoorts om te demonstreren dat het fenomeneen veel verder reikt dan wat lichtbollen in de lucht!

  "I believe that these extraterrestrial vehicles and their crews are visiting this planet from other planets which obviously are a little more technically advanced than we are here on Earth."
  -Colonel L. Gordon Cooper (Mercury 9,Gemini-5 Astronaut)


  "Let there be no doubt. Alien technology harvested from the infamous saucer crash in Roswell, N.Mex., in July 1947 led directly to the development of the integrated circuit chip, laser and fiber optic technologies, Particle beams, Electromagnetic propulsion systems, Depleted uranium projectiles, Stealth capabilities, and many others! How do I know? I was in charge! (A matter of public record)I think the kids on this planet are wise to the truth, and I think we ought to give it to them. I think they deserve it."
  -Colonel Philip Corso Army Intelligence officer, former head of the Foreign Technology at the U.S. Army's Research and Development department at the Pentagon and former director of intelligence on President Eisenhower's White House National Security Staff


  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het enige echte bruikbare middel om een zwevend lichtje te onderzoeken is door spectrometrie. Dat wil zeggen, op het moment dat een verschijnsel zich voordoet moet de observer een spectrometer in de aanslag hebben. Helaas is dit natuurlijk bijna nooit het geval.

  Mbv spectrometrie/grafie kunnen o.a. gassen en elementen worden geïdentificeerd. Ook kan dan duidelijk worden wat de fysieke bron is van en een lichtje.

  Echter, in Hessdalen hebben ze dat wel kunnen doen, maar helaas geen sluitende nieuwe bevindeningen..

  Helaas hebben ufo's de neiging om zich onaangekondigd te vertonen dus een gedegen onderzoek opzetten is ... onmogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb je weer marsmannetjes uit frisbees zien stappen, MF?

  Zit je weer omringt van de stank van je hersenscheten ergens diep in een bunker verborgen, waar niemand je ruikt? Ik ruik je wel! Je stinkt!

  De vlag is wél erg leuk, trouwens:)

  Vond ik ook. :D

  Kijk dan wat voor code ik moet invoeren! esseadva izaftedu

  Ma non e accettabile!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Mind Fever

  "Let there be no doubt. Alien technology harvested from the infamous saucer crash in Roswell, N.Mex., in July 1947 led directly to the development of the integrated circuit chip, laser and fiber optic technologies, Particle beams, Electromagnetic propulsion systems, Depleted uranium projectiles, Stealth capabilities, and many others! How do I know? I was in charge!"

  Sorry, dat is gewoon onzin. Bewijsbare onzin ook nog. Duik eens in de geschiedenis en ontwikkeling van die zaken en je zult hetzelfde concluderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zou maar zo kunnen. Misschien is die Corso wel zo'n figuur die zijn overheidscarriere zat was en een fringe verhaal opzette om wat roem te versieren. Het is mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze vrouwen sluieren zich gewoonlijk totaal om als ET ongescand door de mensenmenigte heen te kunnen glippen. Wat MF over dat Teheren incident zegt is volgens mij dan ook dus wel degelijk waar. Ik denk daarom dat deze ninjas Iran's geheime wapen tegen de aangelijnde kaffers zullen zijn. De galactische federatie heeft al lang hun keuze gemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met die 5% serieus onverklaarbare UAP's is het verhaal van Barracuda nog niet ontkracht MF.

  Juist niet denk ik, want idd, er hoeft zich maar een vreemd lichtje aan de sterrenhemel te vertonen en de Alien Born Agains knielen weer met respect en verwondering.

  Het wordt tijd dat 'we' zo'n ding is neerschieten. Dat geheimzinnige gedoe moet maar eens afgelopen zijn. Kunnen we meteen zien hoe die beestjes eruit zien. Misschien kunnen we wel coole jassen maken van hun huiden.

  Of wanneer ze zes armen hebben zetten we ze meteen aan de assembly-lines. Drukken we meteen de productiekosten van onze spullen.

  Dat ruimteschip geven we aan de NASA, kunnen zij het kopieren, stoppen we het vol met de Taliban en hup; gaan jullie die verre planeet maar besluieren.

  Adios OID

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha Ziva besta jij ook nog? Ik heb je gemist.

  Maar luister eens cara mia. Er hoeft maar 1. 1 van al die 5% gevallen buitenaards te zijn om alle skeptici in een keer te ontkrachtigen. 1 is genoeg.

  Dat ruimteschip geven we aan de NASA, kunnen zij het kopieren, stoppen we het vol met de Taliban en hup; gaan jullie die verre planeet maar besluieren.

  Waarom niet vol met jullie oorlogshitsers hmm? Geef toe, best een goeie oplossing. Hop met z'n allen naar Kepler 22-B. Niemand die jullie lastigvalt. Geen antisemiet te bespeuren. True Freedom! A Jewish Planet!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @MF

  Busy, busy...

  A Jewish Galaxy....hmm sounds good. Maar helaas, we hebben nog wat business te doen.. We'll do the job for the world.

  Maar je hebt gelijk, er hoeft er maar 1 buitenaards te zijn. Daarom; schiet er maar eentje neer.

  Een beetje Ninja-dansjes doen na het vrijdagmiddaggebed is zo loser-ig.

  Anyway, als je gelooft in de verhalen over aliens en UFO's moet je ook alle verhalen een kans geven. En in dat geval blijken die 'aliens' allesbehalve vriendelijk. Ze ontvoeren, knippen koeien doormidden, verkrachten vrouwen, zitten ongevraagd in je brein te roeren, manipuleren, schenden soeverein luchtruim, bouwen illegale kolonies, etc etc.

  Dus no way, ze komen ons redden. Gewoon inleveren die iPhone 13g, en hup in de versnipperaar met die kwijlende tentakels.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha ik moet lachen om die achterlijke Amerikanen, die useful idiots die zich zo verschrikkelijk laten manipuleren. Die lui hebben echt geen eigen wil meer, America is finished. En jij trouwens net zo Ziva.

  As the US and Israel prepare for the Obama-Netanyahu summit it appears that Washington is trying to make it very clear: Tehran is not currently seeking to build a nuclear bomb. Or at least, that is what a classified intelligence document mentioned in an LA Times report states.

  A highly classified US intelligence assessment circulated among policymakers early last year largely affirms the view, originally made in 2007. Both reports, known as national intelligence estimates, conclude that Iran halted efforts to develop and build a nuclear warhead in 2003.

  The LA Times goes on to claim that the most recent report, which represents the consensus of 16 US intelligence agencies, indicates that Iran is pursuing research that could put it in a position to build a weapon, but that it has not sought to do so.
  http://www.ynetnews.com/articles
  /0,7340,L-4194307,00.html


  Hoeveel duidelijk wil je hebben?

  Besef je trouwens wel dat jullie koers echt tot een full-out nucleaire oorlog kan leiden?

  Waarom laat je je leiden door een bende psychopathische leugenaars, het gaat mijn verstand te boven.

  Maar inderdaad. Ik ben ten eerste trouwens geen ufo/buitenaards bezoek gelovige. Ik heb ontzettend veel twijfels. Maar als, als we bezocht worden ben ik de laatste om te suggereren dat ze enkel de beste bedoelingen hebben. Dat zou vrij naïef zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is helemaal niet duidelijk MF.

  Die bom bouwen ze pas op het laatste moment. Wanneer de draagraket klaar is, het verrijkingsproces voldoende gevorderd en veilig onder de grond zit, en die paar overgebleven wetenschappers snappen hoe je zoiets in een kleine behuizing frummelt.

  Daar zijn ze nog niet onze vredelievende Ayatollahs.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @MF

  “They're trying to kill me," Yossarian told him calmly.
  No one's trying to kill you," Clevinger cried.
  Then why are they shooting at me?" Yossarian asked.
  They're shooting at everyone," Clevinger answered. "They're trying to kill everyone."
  And what difference does that make?”


  Joseph Heller, Catch 22

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Laat je maar niet zo snel indoctrineren hoor MF, want dit is slechts haar doel... Wake up terwijl ze je probeert in te palmen voor geslepen bedoelingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Adamas

  En de dieper 'wicked jew manipulation' in je filmpje is...?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat is het feit dat er net zoals bij elke sekte dmv ongrijpbaar spirituele vragen, schijnbaar misbruik gemaakt moet worden van antwoorden die alleen maar door mensen zoals gefilmde object 'beantwoord' kunnen worden? O ja; ik ben bezig met een lijst van potentiele gasten in mijn skype show Ziva. Kan ik je privè skype gegevens krijgen zodat wij er een mooi geile uitzending van kunnen maken? Pleaase...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Adamas

  Och ja, daar ben ik het wel met je eens. Ik heb ook niets met die aardse vertegenwoordigende betweters van het Alwetende. WTF are these mortals??

  Mijn skype gegevens? LoL, wat is je plan? Een webcam sessie met een Joods prinsesje organiseren voor je bunker-soldaten?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ziva

  Politicians hide themselves away
  They only started the war
  Why should they go out to fight?
  They leave that role to the poor

  Time will tell on their power minds
  Making war just for fun
  Treating people just like pawns in chess
  Wait 'til their judgment day comes
  Yeah!


  War Pigs!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ..Wake up terwijl ze je probeert in te palmen voor geslepen bedoelingen...

  Ze heeft mij allang ingepalmd. Met haar heupen dan. :)

  She's Fresh!

  ..exciting..so exciting to me.. she's fresh! lalala

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Gayish music MF het spyt me. Mijn clip (home) was enkel dmv tekst als sign bedoeld te bieden. Ik heb op die manier binnen 24 uur al tonnen binnengeharkt...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Geinig nummer van Black Sabbath op 21:03 MF. Die link nog niet opgedrukt dan wel afgeluisterd. Ben niet zo dol op hard rock, maar zo af en toe sloopt er nog wel eens een kunstig melodieuse rant naar buiten. Heel goed...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. He Ziva, hoe zit het nu met die UFO`s boven de Dome?

  http://www.examiner.com/jewish-issues-in-national/ufo-visits-dome-of-the-rock-jerusalem

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Arminius

  Geen idee. Maar als het iets mechanisch zou zijn geweest was het nu 'dood'. In dat gebied zou ik nog niet eens een vlieger oplaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Aan deze content kan je heel goed zien dat ze absoluut verder zijn dan wij dagelijks tijdens onze spoeling te zien of horen krijgen. En met ZE bedoel ik dus de masters of manipulation/desception. Ze lieten tenslotte niet voor niets die torens zo abrupt and easy tot stof vergaan... WTF? (PS: nadorst middag alert.)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mooi dat je Black Sabbath kunt waarderen Adamas. Die lui zijn echt de voorvaders van moderne metal. Tony Iommi bedacht de vetste riffs, echt een genie. deze is ook vet.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Adamas, je weet toch hopelijk wel dat dat een hoax is he?

  Vorige week hadden we overigens een Roswell in de Polder

  http://niburu.tv/forum/showthread.php?tid=4923

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dat het een hoax is kan ik mij heel goed voorstellen Arminius. Want een vliegende schotel die een con/chem-trail achter zich aan sleept lijkt mij inderdaad wat lullig. Wat ik eigenlijk maar wilde suggereren voor de openmindeds is dus dat ze die torens (9/11) ook met de modernste in de civiele bouwtechnieken (demolitie van afgedankte gebouwen) nooit toegepaste methodes binnen 10 sec. lieten verpulveren alsof het 2 cardboard doosjes waren! Bovendien hoor ik zo hier en daar ook nog eens dat ze daar in dat ruimtestation van ze slechts met het voorbereiden van een spectaculaire ruimtevoorstellling bezig zijn, waarbij ze met ufos en dergelijke extra terrastials de wederkomst van een of andere 'redder' willen nabootsen! (compleeet met de wederkomst van veel engelen in de lucht/ruimte geprojecteerd) Op die wijze willen ze de gehele mensheid onderdanig bang en niet meer wetend waar ze aan toe zijn aan zich onderwerpen. Ze lachen zich alvast rot bij hun vooruitzichten in die onderzoeks-achterkamertjes van ze...

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @ Adamas

  Projectie's zijn zo 'old skool'. "They" fuck with your mind.. new skool.

  Blijf vooral kijken naar CSI, Criminal Intent, 24, Heroes..

  Social engineering 3.0. Ik heb het hier wel eens eerder gezegd. Dat is wat het 'gevaar' oplevert voor het slaperige brein.

  En ja, daar geef ik je wel gelijk. Als je leest dat ze een kolibri-vliegtuigje hebben gemaakt, kan je er wel van uit gaan dat het vliegje op de muur ook al naar 'ze' luistert.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ok beste mensen. Dit is mijn laatste avond in mijn appartementje. Morgen wordt het met de grond gelijk gemaakt. Ik ben voorlopig dakloos en vertrek eind deze week naar het Portugese platteland waar ik wat tijd ga verdrijven met mijn hippie vrienden. :-) Dat lijkt met wel gezellig. Stukke leuker dan de plannen van onze mooie Joodse oorlogshitser.

  Nog wat muziek voor de liefhebber.

  ...Go t'school, go t'school
  Go t'school, go t'school
  Just cain't, just cain't
  Just cain't, just cain't
  Dropout, dropout, dropout, dropout

  Cain't get a job, cain't get a job
  Don't know what it, don't know what it
  What it's all about, what it's all about
  You told her you love her so bring her to mother
  You love her, adapt her, you love her, adapt her
  Adapt her, adapter, adapt her, adapter
  'n' what about after that?
  what about after that?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Geen Internet op het Portugese platteland MF?

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Weet ik niet. Misschien wel.

  Ga je mee? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hear no evil = inderdaad als het identificeren van memes Ziva. En nee MF; ik denk dat Ziva buiten Nederland en haar thuishonk, zolang als de beer op uitbreken staat verder niet zo een leuk gezeldschap is. Het is zoals met mijn bezoek eens aan de klaagmuur, waar ik het gebedsterrein om een 'wens' tussen de voegen te stoppen, niet eens op mocht zonder eerst een kappeltje op te moeten doen! Achteraf wel verstandig dat ik daar niet aan voldeed want met mijn haviksogen zag ik ineens wel erg veel verdacht opgestelde stillen in de aanslag met de modernste apparatuur opduiken hahaha. Zie je mij trouwens al zo voor eeuwig aan de verkeerde kant vastgelegd? Bij het verlaten van de site op weg naar de rotskoepel werd ik voor het weigeren van die aanpassing door een IDF-soldaat op mijn schoenen met een dikke rochel getracteerd. Echter toen ik bij de moskee mijn schoenen eveneens weigerde uit te doen werd ik door een der immams van het gebouw netjes en met respect in een zijkamertje met een kop muntthee op wacht gezet! That is what i mean... Veel plezier verder daar in Portugal MF. Ik hoop dat je daar weer zonder gebakken lucht gaat ervaren hoe van het wroeten in de grond het aanvoelt om aan de genade van Pacha Mama overgeleverd te moeten zijn. Zeer verslavend dan wel bevrijdend denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een hoop woorden weer Adamas.

  Ik ben meer van het 'hands on'. Niet moeilijk doen dussss...

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Exact Ziva. Heb je je 'link' van 01:06 wel eens aangeklikt? Gebakken lucht waar als ik op jou mooie woordjes zou moeten afgaan altijd weer uitkom helaas. Praatjes vullen geen enz.. Ik zei het je toch al eens? Bij gelijk oversteken eerst eens zien wat we in elkaars handen te leggen hebben om te meten of de inmateriele pocket überhaupt wel is gevuld. Trust me bij mij is dat heel wat meer dan zo op het eerste gezicht wel eens het geval lijkt zu sein. En dit is gelukkig geen misplaatste arrogantie. De laatst geplaatste link van mijn vorige comment is dus deze btw.

  Deze comment is grammaticaal/technisch een stuk beter opgesteld dan mijn vorig gewiste. Mijn welgemeend virtuele XXX-jes daarvoor hohoho...

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hmm, hippie life.

  veel sex zeker?


  Waarom denk je dat ik je meevraag? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Dan moet je toch wel minstens besneden zijn MF :D

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Je licht trouwens nog net op tijd je hielen MF. Want als het aan deze tollenaars/schriftgeleerden ligt, moeten de principieel 'inactieven' zometeen al die oost europese gastarbeiders d.m.v noeste arbeid in de kassen dan wel toiletpotten gaan vervangen. Is dat wellicht een van de redenen van vertrek? Ik hoorde trouwens van veel noord Afrikaanse medelanders dat zij vriendelijk doch resoluut voor deze fascistoide schoppen onder de kont weigerden te buigen, en daarom maar wel gedwongen werden om voor mijn onafhankelijke geldloze overlevingskunsten te kiezen. Deze farizeeïsche kampbeulen drijven dus al die bewust principieel 'inactieven' rechtstreeks in de handen v/h ondergrondse verzet! Bij ons krijgen ze tenminste wel waar voor hun geleverde arbeid hahaha! Ze bereiken met deze idioterie dus het tegenovergestelde. Want door op andermans onbetaalde slavenarbeid op een TE grote voet te willen blijven 'voortleven' dan wel parasiteren, dwingen ze de principieel onafhankelijken weldegelijk om met hun voeten te stemmen en daardoor ondergronds te gaan. Je gaat dus weer lekker te keer zo op je SS-moffenmotor he? Kampbeul hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 41. haha nee Adamas. Dat is niet de reden. Zoals ik zei wordt mijn flatje gesloopt. Die kanker VVD'ers hebben het kraken nu ook al verboden, dus de anti-krakers kunnen het wel vergissen!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ach MF, je kunt altijd nog eens de andere kant bekijken

  http://archiv.squat.net/nl/kraakmail/2000/Dec/0067.html

  :D

  BeantwoordenVerwijderen
 43. @ Mind Fever:

  Dus je peert em naar Portugal waar je weinig blog-mogelijkheden verwacht? In dat geval, heel veel plezier en succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Dan moet je toch wel minstens besneden zijn MF :D

  Verrek, straks is zij ook besneden.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. @ Adamas:

  "moeten de principieel 'inactieven' zometeen al die oost europese gastarbeiders d.m.v noeste arbeid in de kassen dan wel toiletpotten gaan vervangen."

  Tja, als je een uitkering krijgt en wel werken kan maar dat niet doet omdat je dat niet wil en het je te weinig (extra) oplevert in vergelijking met je uitkering en je er geen zin in hebt zeg ik, prima, lichte dwang en minder vrijblijvendheid mag wel.

  "(...) en daarom maar wel gedwongen werden om voor mijn onafhankelijke geldloze overlevingskunsten te kiezen."

  Nou ja, als jij het inderdaad voor elkaar krijgt geldloos (zonder uitkering) te overleven (zonder anderen daarmee schade te berokkenen natuurlijk) vind ik het best. Lukt dat je ook, of toch die uitkering?

  Ik vind namelijk dat mensen mét uitkering gewoon meedoen aan 'het systeem', en als mensen zogenaamd principieel niet werken omdat ze 'tegen het systeem' zijn, lekker thuis blijven zitten en via internet hun gal spuwen over 'het systeem' waar ze intussen wel gemakszuchtig gebruik van maken. Ik heb meer respect als mensen dan qua uitkering 'off the grid' blijven en een zoldertje of schuurtje vol groene plantjes zetten. Als het aan de voorkant toch verkocht mag worden, en men maar moet zien hoe het aan de achterkant geleverd word, is zoiets voor mij een kwestie van vraag... en dus ook aanbod.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Ik kan echt wel merken dat jij onherstelbaar gehersenspoeld je kist weer in gaat TD. Wie denk jij dan dat de grootste uitzuigende uitkeringstrekkers hier in BV nederland altijd al geweest mogen zijn!? De lieden die gezeten op een moffenmotor (die henk-k-aap van mijn vorige comment!) als ware kampbeulen zogenaamd 'markt-conform' hypocriet en schijnheilig voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten of bloedzuigend sterven. Of die gokkend verneukende bankiers die met hun 'verliezen' een heel volk van hun met eerlijk en hard werken verkregen spaaargeld op hun oude dag nog aan de bedelstaf wisten te helpen d.m.v verduisterende (woekerpraktijken?) scams? Of die aan olie verslaafde retards van shell die het presteren om dictatoriaal al generaties lang parasitair van meerdere walletjes zonder daar wat dan ook voor terug te presteren met kroop op hun hasses over de waardigheid van het Nederlandse volk en het bloed van onze Moeder aarde verkrachtend heen mogen gaan? Wat nou plantjes of andere vormen van buiten het systeem leven dan wel eten. Pas als met dat regententuig waar jou soort zich nooit aan schijnt te storen met gelijke munt afgerekend gaat worden, zoals die kampbeulen dat wel van hun onderdanen arrogant denken te mogen doen, dan pas dan mag jij mij nog wel eens komen 'onderwijzen' wie hier al dan niet het morele gelijk aan zijn kant heeft. Ik zal je vertellen dat ik er zeer van geniet om dat schijnheilige schoren met hun eigen middelen telkens maar weer aan de balzak te kunnen vatten, om op die manier de hele zaak lekker tot moes tussen mijn vingers heen te mogen laten doorglippen. Gelijke monniken gelijke kappen dat is mijn motto vanaf vandaag. Zo niet dan mag jij hier op gelijk niveau de klassenjustitie waar je zelf waarschijnlijk erg goed van kan/mag vreten zonder het nat achter je oortjes nog eens gebalanceerd komen uitleggen. Onherstelbaar afgericht schaap. OMFG! Cést-Çá hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 47. @Adamas

  Thx voor de link naar Curry's nieuwe avontuur. Kende ik niet.

  Hier is nog zo'n meme;
  Telegraaf 23 febr: 'spookpatienten' kosten een miljard euro.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11575669/__Declaraties_miljard_te_hoog__.html

  DailyMail zelfde dag/ochtend: 'spookpatienten' kosten paar honderd miljoen BP.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2105084/GPs-make-162m-ghost-patients-Anger-2-5m-non-existent-people.html

  Twee onafhankelijke onderzoeken, bij twee onafhankelijke landen, worden dezelfde dag gepubliceerd met eenzelfde verontwaardiging veroorzakende uitslag. Nou da's toevallig...

  Dezelfde dag stond tevens in de Franse Figaro, en in het Belgische GVA een stuk met dezelfde strekking echter geschreven naar het voor de consument duurder worden van zorg(verzekering).

  De volgende laag in de maatschappelijke stabiliteit wordt lekgeslagen.

  @Mind Fever

  Hmm, schaamteloze sex in de Portugese zon. Klinkt aantrekkelijk, maar het is idd zoals Adamas zegt; de tijd is iets te spannend om er even onbezorgd tussenuit te knijpen.
  Btw besneden ik? Nope, alles is nog origineel.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Hmm, schaamteloze sex in de Portugese zon. Klinkt aantrekkelijk, maar het is idd zoals Adamas zegt; de tijd is iets te spannend om er even onbezorgd tussenuit te knijpen.

  Ach wat jammer nou. En het had zo leuk kunnen worden. :(

  Btw besneden ik? Nope, alles is nog origineel.

  Oh gelukkig maar.

  Ik ben trouwens enigszins benieuwd met wat shockerende foto jij deze keer bent komen aanzetten op 01:06 dat imageshack het heeft moeten verwijderen wegens het schenden van de "terms of service". :)

  @ Tim Dog

  In je comment aan Adamas ben je wat mij betreft inderdaad maar wat al te goed afgericht aan het argumenteren. Laat het duidelijk zijn dat niemand kiest om geboren te worden, of om überhaupt in dit systeem geboren te worden. Men wordt er letterlijk in gedumpt. Dus dat "je doet altijd mee en je moet maar" gezwam is zo achterhaald. Het wordt je opgelegd, dat is de voornaamste realiteit. En aangezien kapitalisme (plus de hele misselijkmakende mikmak) zo dominerend "overal" aanwezig is kan het zo uitpakken dat sommige uitweg methodes die mensen kiezen wat nadelig lijken uit te pakken voor anderen. Niet hun schuld als je het mij vraagt, maar een consequent gevolg van de indeling der systematiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. @ Adamas:

  "Pas als met dat regententuig waar jou soort zich nooit aan schijnt te storen (...)"

  *Zucht*, leuk dat je er elke keer weer blijk van geeft over het geheugen van een planktondiertje te beschikken. Waar haal je het toch vandaan dat ik me daar niet 'aan schijn te storen'?
  Ik heb hier vaak genoeg tijdens discussies blijk van gegeven zelfverrijkende bankiers die liefst met de gehele wereld gokken als ze zelf maar op korte termijn hun bankrekening exorbitant zien groeien het liefst tegen de muur zou willen zetten voor een welverdiend nekschot.

  Maar dat was mijn vraag niet. Als je te hard rijd kan je tegen een agent ook niet gaan fulmineren dat je geen boete wilt, omdat er ook mensen zijn die dronken in een gestolen auto mensen plat rijden. Dat verontschuldigd je nu eenmaal niet. Ik vroeg je naar jouw mening, hoe jij denkt over types -wel uitkering maar zogenaamd heel erg tegen systeem enzo, datzelfde systeem waar ze dan wel gewoon lekker afhankelijk bij aan de tiet blijven hangen... maar ik denk dat ik je mening al heb kunnen distilleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Ik vraag me eigenlijk af wat Barra er van vindt dat wij hier altijd maar zo off-topic als ware het een rokershol rondhangen. Respect voor deze moderator die zoveel toestaat,beledigingen aan zijn adres incluis.
  Af en toe ben ik wat onbeschoft tegen je barra, maar dat komt eigenlijk omdat je "geen gezicht" hebt, if you get what I mean.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. "Als je te hard rijd kan je tegen een agent ook niet gaan fulmineren dat je geen boete wilt, omdat er ook mensen zijn die dronken in een gestolen auto mensen plat rijden. Dat verontschuldigd je nu eenmaal niet."

  Je bent af en toe echt wel vermoeiend onintelligent hoor TD. Goed nog een poging dan. Als diezelfde 'diender' zich WEL steeds vaker crimineel boven de wet 'moet' verhuren om de hele dag als het verlengstuk van incassopooiers de arme burgers van hun laatste centjes zogenaamd 'legaal' te kunnen beroven, dan moet daar inderdaad wel zoals het ondergrondse verzet van 40/45 dat ook het effectiefst kon, als stealth opererende oppositie met gelijkwaardige methodes in het geweer tegen worden gegaan ja! In tijden van oorlog is het slecht zoete broodjes bakken met degenen waartegen je het hebt voorzien TD. Nu heb ik absoluut niet veel met de getoonde linkjes van geilstijl, maar af en toe kunnen ook zij zo verleidelijk als een verklede slang dan wel uitdagende hoer uit hun oorlogshitsende nest kruipen. Moet ik mij ook dan maar meteen blijvend tot hun niveau verlagen om voor wat judaspenningen als een scharlaken engel mijn verlakkende arbeid te moeten verrichten? Nee natuurLIJK njet uilskuiken! Neuk voor mij part die slet helemaal plat en doe dat dan het liefst met een condoom beschermd tegen de meest ranzige soa's, maar gooi die slet dan wel na gedane zaken met een goede loden kwak tussen haar beentjes of oren met een ferme worp in haar voor anderen gegraven graf of OID... Capiche? Zal ook nu wel weer niet. Nogmaals voor eindeloos zuigende draadjes zoek je maar een gewilliger dan wel debieler 'slachtoffer' hoehoehoe...

  BeantwoordenVerwijderen
 52. @ Adamas:

  "Moet ik mij ook dan maar meteen blijvend tot hun niveau verlagen om voor wat judaspenningen als een scharlaken engel mijn verlakkende arbeid te moeten verrichten?"

  Tja, neem je met een uitkering niet juist die judaspenning aan Adamas? Of je er nu arbeid tegenoverstelt of niet... Je gebruikt een oorlogsmetafoor, ok, stel dan dat je gefinancierd wordt door de SS, zeg maar 'het systeem' waar je zo tegen ageert.

  Verder heb ik echt geen idee waar ik je aanleiding heb gegeven om die smerige, ranzige vuilbekkerij aan het einde van je post te spuien, maar tekeer gaan als een speed-verslaafde puber die lijdt aan Gilles de la Tourette is nou niet bepaald een teken van intelligentie Adamas.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Mijn streetwise lingo van de vorige comment was slechts bedoeld als wakeup call naar lieden als jou soort die toch alleen maar dat willen lezen wat er binnen hun begrip tussen de oren is ingestampt TD. En dacht jij nou werkelijk dat ik via welke uitgekeerde fooi van dit systeem afhankelijk wilde zijn om mij in ruil daarvoor door zakkenvullende kampbeulen mensonwaardig te 'MOETEN' laten schofferen!? Ik zei hier toch al eerder dat mijn vriendenkring (ontwaakte compañeros) voornamelijk bestaat uit MENSEN die voor die vernederende onzin steeds meer principieel nog wensen te kruipen? Ga er maar gerust vanuit dat ik dat niet voor de katse kut hier loop te beweren hoor TD-tje van me. En voor de rest moet ik je helaas wel verklappen dat er idd ook van mij dossiers bij de belastingdient in de vorm van veel onbataalde boetes, aanmaningen enz enz bestaan. But so what? Het is weldegelijk een kat en muis spel die alleen op hun terrein voorlopig nog wel ongelijkwaardig mag, kan dan wel MOET uitgevoerd worden TD. Denk maar eens aan de Palestijnen die ook met veel inventiviteit de joden met het weinige dat ze nog overhebben en met de handen op de rug gebonden, ook gedwongen zijn om zich verkleed als jood tussen hun vijand op te kunnen blazen! This is war STUPID! Met principiele methodes of strategieën blijven deze lafbekken waarover wij het hier hebben weldegelijk arrogant en brutaal ten bate van veel gezuig over ons heen gaan. Heb je dat zo langzamerhand nog niet eens door? Of ben jij zoals die mishandelde hond die na zijn vele klappen alleen nog maar van domme machteloosheid aan zijn 'weldoener' met van die zielige oogjes kan vragen daarmee op te houden? Ik kan aan jou gehersenspoeldheid 'helaas' niets meer deprogrameren, want blijkbaar verwacht jij alleen van mij op een edele wijze te moeten strijden tegen lieden die bij elke verloren slag hun statuuten direct over boord kieperen om op die wijze hun supremacie valselijk arrogant te kunnen blijven handhaven!? Ja daaaag timmetje doggy-water. Not with me anymore héhèhé...

  BeantwoordenVerwijderen
 54. onzin uit principe nog wensen te kruipen...

  Foutje TD. Of behoor ik daardoor nu ook ineens tot jou laf en oneerlijk spellend/strijdende hypocrieten? Waar 'gehakt' wordt vallen er nu eenmaal spaanders toch? O ja; en als de 2e wereldoorlog op jou werkwijze was uitgedist, dan tikten wij hier alleen nog maar in het duits tegen elkaar heurrr. WVA...

  BeantwoordenVerwijderen
 55. @ Adamas:

  "Mijn streetwise lingo van de vorige comment was slechts bedoeld als wakeup call"

  Nee Adamas, je mist gewoon een stukje fatsoen en beschaving. Je hoofd loopt over van dit soort ranzige rotzooi, anders zou je het niet zo herhaaldelijk in textvorm neerkwakken.

  "Denk maar eens aan de Palestijnen die ook met veel inventiviteit de joden met het weinige dat ze nog overhebben en met de handen op de rug gebonden, ook gedwongen zijn om zich verkleed als jood tussen hun vijand op te kunnen blazen!"

  ... En jij ziet niet waar het een tikkeltje ongepast is om je eigen anti-systeem internettirades te vergelijken met de situatie waarin veel Palestijnen zich bevinden?

  "O ja; en als de 2e wereldoorlog op jou werkwijze was uitgedist, dan tikten wij hier alleen nog maar in het duits tegen elkaar heurrr."

  En dan altijd maar weer die aannames van je. Je weet niets van me, je vraagt het ook niet. Nee hoor, je trekt gewoon overal je eigen conclusies wel, niet gehinderd door kennis van zaken, inzicht of zelfs maar belangstelling in anderen of in meningen die niet 100% overlap hebben met die van jou. Denken mensen anders? Gehersenspoeld! Hebben ze een baan? Laffe honden die van domme machteloosheid kwijlend naar hun baasjes likken!

  ... En dan komt nog de klap op de vuurpijl. Jij, Adamas, die dit soort zinloze beledigingen te pas en te onpas uitstrooit over mensen, jij, Adamas ... NOEMT MIJ ARROGANT?!?!?

  *TD mompelt iets over balk in eigen oog enzo*

  BeantwoordenVerwijderen
 56. O jee Klol is op zwart . Je zal het altijd zien he? Net nu Barra op de lange latten staat.( Wel je airbagje om doen he ;) ) Een ongeluk zit in een klein hoekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Vrijgekomen FBI-files: aliens zijn op aarde geland.
  20-02-2012 -

  Pas vrijgegeven documenten van het FBI zouden bevestigen wat samenzweringstheorieën al jarenlang beweren: vliegende schotels, bemand door aliens, zijn op de Aarde geland.

  De documenten, die jarenlang topgeheim zijn gebleven, lijken de theorie te staven dat buitenaardse wezens inderdaad in 1947 in het Amerikaanse stadje Roswell zijn geland.

  Bewijzen
  Volgens ufo-'experts' kunnen de documenten bewijzen dat aliens en ufo's geen verzinsels zijn. Ex-FBI-agent Guy Hottel onthulde 'de ontdekking' in 1950 aan zijn directeur. Hottel had op zijn beurt de informatie van een inspecteur van de Amerikaanse luchtmacht.

  'Drie zogenaamde vliegende schotels zijn aangetroffen in New Mexico. Ze worden omschreven als cirkelvormig en bol in het midden, met een diameter van ongeveer 15 meter. Elke schotel was bemand door drie lichamen met menselijke vormen. Ze waren echter slechts een meter groot, gekleed in een verfijnde metaalachtige stof. Elk lichaam droeg een pak zoals testpiloten dragen.'

  Neergestort
  De aliens hebben volgens Hotell geen zachte landing gemaakt. De ex-FBI'er, die voor het kantoor in Washington werkte, meent dat de krachtige radar van Roswell de besturingssystemen van de UFO's heeft verstoord. Daardoor zouden ze zijn neergestort.

  Het document is door het FBI in het online archief The Vault gepubliceerd, samen met duizenden andere.

  Dat meldt The Sun

  BeantwoordenVerwijderen
 58. @Arminius

  Ja, dat is een fascinerend verhaal. Het bewijst alleen weer helemaal niets. Het is wederom het "ik heb gehoord van...,en die heeft gehoord van die dat..." Geen enkel bewijs van [..] dus.

  Hetgeen overigens niet wil zeggen dat het niet waar is. Het brengt niemand echter een stap verder.

  @LordOneHoop

  Technisch probleem. Data en/of Query limit overschreden. Oplossing? Dit soort mensen vooral NIET met de helpdesk laten bellen. Mijn god wat een warhoofd.

  En dat ijdele Hitsniffer appje verwijderen want dat genereert giga's aan logs. Maar ja, dan hou je meteen een stuk minder visitors over in je stats-rapportjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Maar Ziva hoe kom jij aan dat mp3tje dan? Zijn die telefoongesprekken publiekelijk opvraagbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Israelische software LordOneHoop. Je houdt er van of je haat het ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 61. @Ziva

  Ik vraag me af of het niet strafbaar is om zonder toestemming van de betrokkenen zomaar hun telefoongesprekken online te knallen. Israelische software of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Ja dat zal ongetwijfeld ergens strafbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Maar het mooiste nieuws is dat Micha Kat offline gehaald is door een paar anonymous-leden die vonden dat de slechte journalistiek en de maffe beschuldigingen aan het adres van een journalist niet langer door kon gaan en ze maar gedaan hebben wat het Openbaar Ministerie verzuimd te doen; op zwart zetten dat tenenkrommende drama.

  Heerlijk dat zelfregulerende web. En nog wel van binnenuit. Zo moet het.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. @Ziva

  Jaja praat er maar overheen. Toch inderdaad zeer merkwaardige aktie van anonymous. Je zou toch mogen verwachten dat ze blij zouden moeten zijn met de reuring die Kat veroorzaakt, wat je er ook van mag denken. Verdeel en heers is wat ik er uit haal. En dat is weer iets wat je van overheid mag verwachten. Iets om over na te denken. En wie zou die 'journalist' dan moeten zijn? Biesemaat? Ik vind het persoonlijk wel een sterk punt van Kat dat hij het merkwaardig vind dat die een site steunt die subsidie ontvangt en daardoor m.i. niet onafhankelijk bericht. Praatjes over het afhandig maken van geld van de roy van zuydewijn laat ik maar voor wat het is.

  Mocht het Biesemaat zijn, die ik ooit eens persoonlijk heb horen spreken in het kader van een vergadering van Pro republica, dan wens ik te betwijfelen dat die foul play speelt, maar ja ik weet ook niet alles.

  Overigens kan ik niet aangeven dat ik gewaarschuwd word voor vervolgcomments, das wel weer jammer, maar zal wel een beetje opletten dan maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. @Ziva

  Jaja praat er maar overheen. Toch inderdaad zeer merkwaardige aktie van anonymous. Je zou toch mogen verwachten dat ze blij zouden moeten zijn met de reuring die Kat veroorzaakt, wat je er ook van mag denken. Verdeel en heers is wat ik er uit haal. En dat is weer iets wat je van overheid mag verwachten. Iets om over na te denken. En wie zou die 'journalist' dan moeten zijn? Biesemaat? Ik vind het persoonlijk wel een sterk punt van Kat dat hij het merkwaardig vind dat die een site steunt die subsidie ontvangt en daardoor m.i. niet onafhankelijk bericht. Praatjes over het afhandig maken van geld van de roy van zuydewijn laat ik maar voor wat het is.

  Mocht het Biesemaat zijn, die ik ooit eens persoonlijk heb horen spreken in het kader van een vergadering van Pro republica, dan wens ik te betwijfelen dat die foul play speelt, maar ja ik weet ook niet alles.

  Overigens kan ik niet aangeven dat ik gewaarschuwd word voor vervolgcomments, das wel weer jammer, maar zal wel een beetje opletten dan maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Ik weet niet of 'ze' blij moeten zijn met de reuring die Kat veroorzaakt. Het treft nl. geen enkel doel. Met journalistiek heeft het nl. idd weinig te maken. Het is eerder een soort van internet variant van een reality-show door een boze gefrustreerde man ergens in een kelderbox in Laos.

  Niets maar dan ook niets wat Kat schrijft wordt gemotiveerd door integere waarheidslust. Het is allemaal doelbewust kwetsen, beledigen, en aanvallen op de persoon, want dan moet je me maar niet voor de voeten lopen. Micha Kat denkt alleen maar aan Micha Kat. Maak je vooral geen illusie's over dit heerschap. Het is een ronduit naar persoon.

  Waardeloze onzin dat uiteindelijk alleen maar aanleiding geeft tot het verzinnen van allerlei nieuwe wetten en regels die het leven op het web een stuk minder vrij en dus aangenaam maken.

  Er komt namelijk een dag dat een of andere regelidioot alle aangiftes mbt bedreiging, belediging, laster, smaad etc optelt en bedenkt; daar gaan we dus wat aan doen. En hoppa, weer een wet erbij.

  Webmonsters als Micha Kat kan je dan rechtstreeks aanspreken, want het zijn vol-idioten zoals Micha Kat die de aanleiding voor die wet hebben gegeven.

  Zelfregulatie zoals deze 'corrigerende tik' vanuit het web, en dan vooral vanuit zijn zogenaamde medestanders is een belangrijke, zo niet enige, tool die een dergelijke wet zou kunnen vertragen.

  Maar goed, dat is het meest positieve uitgangspunt. De werkelijkheid zal wel zijn dat iemand hem een koekje van eigen deeg heeft gegeven. Ook terecht, maar minder hoopgevend.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. @Ziva

  Het treft nl. geen enkel doel.

  Ik weet het niet, en kan eigenlijk alleen maar voor me zelf spreken. Door Kat's eerdere youtuubjes ben ik me toch gaan interesseren voor allerlei misstanden waarvan ik voorheen geen notie had.

  Het meest bevreemdde me dat diegenen, die Kat aan de schandpaal nagelt, helemaal niets er tegen doen of deden(een lilliputteradvocaat daar gelaten), alhoewel ze, als het alleen maar onjournalistieke onzin zou zijn, ze genoeg reden en het recht aan hun kant zouden moeten hebben, om op adequate manier, nu al met de al bestaande rechtsmiddelen, dat te doen wat nu anonymous gedaan zou hebben.

  V.w.b. de regelzucht om op te treden, kijk naar acta. Mensen willen niet dat een overheid of wat dan ook de vrije nieuwsgaring in de weg staat. Ik betwijfel dan ook of er ooit zoiets zal kunnen worden doorgevoerd zonder dat er een tegenbeweging zal opstaan. Als anonymous is wat ze doet voorkomen te zijn, dan zal ook dat getorpedeerd gaan worden. *in glazen bol kijkt*

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Juist voor mensen zoals jij die dankzij nieuwe informatie verder zijn gaan kijken dan dat ze voorheen deden is het enorm belangrijk dat die nieuwe informatie niet corrupt is. Corrupte informatie met corrupte informatie vervangen is extra dodelijk. En dat is wel wat Kat doet. Corrupte informatie aanbieden. Bad thing imo.

  Het bevreemdt mij helemaal niet dat het merendeel geen aangifte doet tegen Kat. Dat heeft mi alles te maken met het gebrek aan autoriteit dat zowel Kat persoonlijk als zijn Klokkenluideronline bezit. Worden die beschuldigingen geuit in een medium met autoriteit, of door iemand die wat betekent, dan wordt er vrijwel altijd wel gereageerd.

  Dat Yehudi reageert is terecht. Die ziet zijn jonge kantoor geconfronteerd met onzin die wel op de eerste pagina van Google worden weergegeven. Dat kan schadelijk zijn voor zijn reputatie, zeker als hij niet reageert. Ik vind het dus een teken van goede business sense dat Yehudi reageert. Ik hoop ook dat de rechtbank hem een forse schadevergoeding toekent.

  ACTA en eventuele toekomstige wetgeving tegen internet-wangedrag zijn twee verschillende zaken. ACTA is een door de commercie gedreven wetgeving waar de 'burger' in beginsel al niet zo heel veel sympathie heeft.

  Wetgeving tegen wangedrag daarentegen is een veel persoonlijker, en dus meer dichterbij, probleem, en daar heeft die 'burger' vaak wel sympathie voor.

  En dat maakt de laatste vele malen 'gevaarlijker' mbt vrijheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Worden die beschuldigingen geuit in een medium met autoriteit, of door iemand die wat betekent, dan wordt er vrijwel altijd wel gereageerd.

  Het is dus volgens jou een kwestie van bekendheid van het berichtende medium? Als het niet op de msm verschijnt dan hoeft er niet op gereageerd te worden? En je vraagt je niet af waarom nieuws over best wel belangrijke mensen niet op dat msm komen? En waarom zou het nieuws van een, mijn inziens, gecontroleerde en gestuurde, en dus niet op vrije nieuwsgaring uit zijnde, wel belangrijker geacht worden te zijn dan van welk ander nieuwsmedium dan ook? Is de ene mens belangrijker dan de ander? Mag de ene mens niet gehoord worden omdat die wel eens iets zegt wat voor sommige, best wel belangrijke mensen, schadelijk zou kunnen zijn? Er komt zoveel niet op de MSM, wat wel gewoon gebeurt in de maatschappij. Je zou dan ook kunnen zeggen dat de MSM, de autoriteit, bewust zaken weglaat en daarmee haar autoriteit verliest door incompleet te berichten. Je geloof in autoriteit is belachelijk en onrealistisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Oh en Ziva, ik weet dat er mensen zijn die 1 op 1 alles overnemen wat hun vertelt word. Zo ook mensen die de MSM als autoriteit zien. Hoe weet je zo zeker dat via de msm niet corrupte info op je afkomt. Hoe check jij de msm? Israelische software misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Je haalt nu een paar dingen door elkaar. Autoriteit als in 'De Autoriteiten', en het hebben van 'autoriteit' zijn twee verschillende zaken. Je kan autoriteit bezitten zonder tot de autoriteit te behoren.

  Het heeft ook niets met de MSM te maken. Uiteraard hebben die vaak meer autoriteit dan een relatief onbekend medium, maar dat heeft meer met die bekendheid (en bereik) te maken, en dus met het effect dat ze hebben.

  Het gaat de MSM in de eerste plaats om de kijkcijfers en de oplage. Niet meer en niet minder. Daarvoor wordt een rare balans gezocht tussen wat de 'consument' wil (!) horen en de commerciële (advertisers) en politieke (propaganda) belangen. Dat spanningsveld is inmiddels enorm vervuild en de gemiddelde burger is daar echt niet blind voor. Die weet dondersgoed dat het niet klopt, maar het merendeel wil het (nog) niet weten. Die hebben een prima leven zoals het nu gaat.

  Het is dus de autoriteit die beïnvloedt, waar naar geluisterd wordt, die een zeker bereik heeft dat Micha Kat mist. Zijn bereik is marginaal, en binnen dat bereik is een nog kleiner aantal mensen dat hem gelooft. Kat's effect op de beeldvorming is dus te verwaarlozen. Tel daar nog eens bij op zijn ridicule manier van schrijven en declameren en het wordt nog kanslozer. Kat wordt door meer mensen die zijn naam kennen uitgelachen dan gesteund.

  Kat was een aardige 'grap'. Die grap is nu wel over, en je ziet dat hij nu ook meer juridische problemen krijgt. Mensen zijn het zat.

  Dus mijn eventuele geloof in autoriteit, of juist niet, heeft niets met mijn opmerkingen te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Autoriteit is dus, als ik je goed begrijp en leg het anders dan nog even uit als je wil, wat de grotere groep mensen aanneemt alszijnde niet corrupte informatie gevend? Dus als de grotere groep zou zeggen dat Kat een punt heeft voor wat dan ook, dan is dat doorslaggevende autoriteit?

  Het heeft er dus alles mee te maken dat mensen zelf kunnen beslissen aan de hand van aangeboden info. Maar de msm geeft niet alle info, en zoals je aangeeft:

  Die weet dondersgoed dat het niet klopt, maar het merendeel wil het (nog) niet weten. Die hebben een prima leven zoals het nu gaat.

  is het dus alleen maar eigenbelang ,wat de autoriteit toestaat autoriteit te zijn, dat men het niet wil weten. Maar zou dat eigenbelang logischerwijs niet kunnen veranderen, als hun leven niet meer prima zou worden, en ze op zoek zouden gaan naar info die ze nu nog niet lezen, omdat ze alleen nog maar naar MSM keken of luisterden?

  Autoriteit zegt dus helemaal niets over, of iets waar is of niet. En is vergankelijk, door een veranderd mandaat van een veranderende(En lees voor de gein toch eens de comments op een zelfs msm vehikel als Geen steil die helemaal niet zoveel afwijken.) bevolking die meer wil weten, want zoals je zegt, ergens weten ze het wel, maar doen er niets aan, dan struisvogelpolitiek. Is dat dan je punt?

  Struisvogelpolitiek is waarom Kat belachelijk zou zijn?

  Kat wordt door meer mensen die zijn naam kennen uitgelachen dan gesteund.

  Ik vind dat een uitspraak die je dan maar aan de hand van vergelijkingen zou moeten kunnen aantonen. Het is zo subjectief als wat en welke maatstaven hou je aan? Ik ken best veel mensen die het daar niet mee eens zouden zijn, waar jij het tegenovergestelde aantal mensen van zou hebben. Tsja om je eigen omgeving alleen als referentiekader te willen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. LOH, laat je niet foppen. De enige reden dat Ziva zich tegen Kat heeft gekeerd is omdat Kat zich aan holocaust ontkenning heeft vuilgemaakt. Dat is voor iemand die voor de Jewish Internet Defense Force werkt natuurlijk hoogst onacceptabel.

  Ik bedoel neem dan dit:
  Juist voor mensen zoals jij die dankzij nieuwe informatie verder zijn gaan kijken dan dat ze voorheen deden is het enorm belangrijk dat die nieuwe informatie niet corrupt is. Corrupte informatie met corrupte informatie vervangen is extra dodelijk. En dat is wel wat Kat doet. Corrupte informatie aanbieden. Bad thing imo.

  Ik bedoel, dat klinkt allemaal heel wijs en universitair. Maar het komt ondertussen wel uit de mond van iemand die gereviseerde Israel-Palestina geschiedenis als waar en correct propagandeert. Ik zat net een prachtig boek te lezen dat tot in het naargeestige de ethische schoonmaakbeurt van 1947-1948 beschrijft. Jazeker, wat een lieverdjes waren dat.
  Maar met dit soort feitjes bij Ziva aankomen heeft geen enkele zin, je krijgt hoogstens een foto met haar blote kont terug, wat op zich ook best leuk is daar niet van.

  BeantwoordenVerwijderen
 74. @Ziva

  Het gaat de MSM in de eerste plaats om de kijkcijfers en de oplage. Niet meer en niet minder.

  Hah! Was dat maar zo! Alhoewel in die uitspraak een harde kern van waarheid zit, namelijk de basale aanbod en vraag mechanismen, is het vrij naïef om te suggereren dat het allemaal niet een stapje verder gaat.
  De media wordt al geruime gebruikt door "de elites" als werktuig om het denken van de massa's te sturen en in bedwang te houden. Als je dit nog steeds niet begrijpt! Mind control is altijd een prioriteit geweest.

  “That the manufacture of consent is capable of great refinements no one, I think, denies. The process by which public opinions arise is certainly no less intricate than it has appeared in these pages, and the opportunities for manipulation open to anyone who understands the process are plain enough. . . . as a result of psychological research, coupled with the modern means of communication, the practice of democracy has turned a corner. A revolution is taking place, infinitely more significant than any shifting of economic power. . . . Under the impact of propaganda, not necessarily in the sinister meaning of the word alone, the old constants of our thinking have become variables. It is no longer possible, for example, to believe in the original dogma of democracy; that the knowledge needed for the management of human affairs comes up spontaneously from the human heart. Where we act on that theory we expose ourselves to self-deception, and to forms of persuasion that we cannot verify. It has been demonstrated that we cannot rely upon intuition, conscience, or the accidents of casual opinion if we are to deal with the world beyond our reach.”
  –Walter Lippmann, Public Opinion


  Zoals je ziet zijn wij de "massa" in de ogen van de "elites" niet competent en bekwaam genoeg om logisch of structureel na te te kunnen denken en dienen daarom ons intellect af te staan aan "zij" die wel weten hoe en wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 75. @ Mind Fever:

  Ik ben het volledig met je eens. Je stelt dat de MSM door meer motieven wordt gedreven dan "kijkcijfers en oplage". Hoe alleen Ron Paul al door het slijk gehaald/genegeerd is vanwege zijn standpunten "schaf de FED af" en "het einde aan interventionistische oorlogen" bewijst voor mij dat de MSM meer is dan een zuiver kapitalistisch 'wij draaien wat zij willen horen' model.

  Overigens is dit probleem al millenia oud. Socrates en Plato hadden beiden minachting voor wat betreft het zelfbeslissend vermogen van 'de massa'. Socrates vergeleek de massa met een wild beest, die alleen getemd kon worden door boodschappen 'op hun directe behoeften af te stemmen'. Plato zag de 'common man' als niet in staat tot kritisch denkvermogen. Zo kom je bij Plato al uit op een elite die bepaalt wat goed is voor de massa, en een tussenlaag die de boodschappen van de elite vertaalt tot actiepunten voor de massa. De massa hoeft hiervoor niet te begrijpen wat de elite van plan is, als ze maar doet wat de elite wil. Misleiding is hiervoor een uitermate geschikt middel. En dan komen we vanzelf uit bij Machiavelli.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. @Tim Dog

  ..bewijst voor mij dat de MSM meer is dan een zuiver kapitalistisch 'wij draaien wat zij willen horen' model.

  Absoluut, je hebt helemaal gelijk. Het is ook erg goed dat je Plato en Socrates erbij haalt, want dat laat zien hoe ver terug deze vorm van redenering wel niet gaat. Er is in essentie niet heel erg veel veranderd eigenlijk, of wel. We hebben er alleen tal van illusies bij gekregen zoals de "vrijheid" en "democratie", oh wacht dat bestond toen ook al. Ok, er is niets veranderd. De arena's hebben plaatsgemaakt voor de boksring, that's all. :-)

  Deze quote van Edward Barnays is ook veelbetekenend.

  “The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society. Those who manipulate this unseen mechanism of society constitute an invisible government which is the true ruling power of our country.

  We are governed, our minds are molded, our tastes formed, our ideas suggested, largely by men we have never heard of. This is a logical result of the way in which our democratic society is organized. Vast numbers of human beings must cooperate in this manner if they are to live together as a smoothly functioning society.

  Our invisible governors are, in many cases, unaware of the identity of their fellow members in the inner cabinet.”
  - Edward Bernays, Propaganda

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Er is wederom een bijzonder funeste wet doorgevoerd daar in de VS. Als je onderhand nog steeds niet een patroon begint te zien, waarbij langzaam maar zeker de basale grondrechten onder hun voeten worden weggetrokken, dan tja, get some glasses.

  http://rt.com/usa/news/348-act-tresspass-buildings-437/

  BeantwoordenVerwijderen