dinsdag 7 februari 2012

Rotpoten

De Nederlandse regering moet de Duitse ambassadeur op het matje roepen, eiste Geert Wilders vorige week. Hij wil uitleg over een Duitse brochure, waarin wordt gewaarschuwd voor extreem rechtse opvattingen en waarin zijn naam twee keer wordt genoemd. Twee keer! En dat het een grote schande was. Had Barracuda al verteld dat het een grote schande was? Het duurde niet lang voordat ongeveer alle PVV-bodes meehuilden in het bos. Vooral bij de zwarte laarzen-parochianen van Amsterdam Post: 'De rotmoffen moeten met hun rotpoten van onze rot-PVV’ers afblijven'.

Waarna weer een heel verhaal volgt over hoe je als rasechte liberaal (de schrijver duidt op de Freie Demokratische Partei als vermeende uitgever van de folder) nou toch in hemelsnaam islamcritici kunt nazificeren, terwijl juist de islam veel elementen van het nazisme herbergt, 'tot en met het totalitarisme en de megalomane waan van de eigen superioriteit': 'In een poging tot overheidsindoctrinatie zoals we die ons nog van het Derde Rijk en de DDR herinneren, heeft het Duitse ministerie van Justitie onder Sabine Leutheusser-Schnarrenberger een folder doen uitgaan waarin de suggestie gedaan wordt dat de PVV de voedingsbodem van het neo-nazisme is. Op zich zeer opmerkelijk, want het neo-nazisme is een verschijnsel dat zich ver voordat de eerste moslimmigrant een voetdruk op Duitse en Nederlandse bodem zette al manifest aanwezig was.'

Barracuda vermoedde al gelijk dat er niets van dien aard in die folder (pdf) zou staan, en ja hoor. Sterker nog: de auteur Filantroop (die weer) heeft nog wel meer niet goed begrepen. Het is helemaal geen folder van het Duitse ministerie van Justitie, maar van de onafhankelijke Amadeu Antonia Stiftung. De Duitse overheid zit niet eens in het bestuur en ook niet in de directie. De folder is wel vervaardigd op verzoek van het ministerie. Het voorwoord is derhalve van de FDP-minister Sabine Leutheusser-Schnarrenberger en ook daarin wordt met geen woord verwezen naar Wilders of islamcritici. Het gaat meer in het algemeen over 'extreem rechts ingestelde mensen'.

De opgewonden AP'ertjes hebben de folder dus nooit in handen gehad. Nergens staat dat de PVV de voedingsbodem van het neo-nazisme is. De PVV wordt nergens genoemd. Wilders wel twee keer, maar in een tamelijk objectieve beschrijving van wat extreem rechtse groeperingen zoal op sociale media doen. De partij Die Freiheit had bijvoorbeeld opgeroepen via Facebook tot een bijeenkomst waar ook Geert Wilders zou optreden. De andere keer gaat het om buttons met daarop een afbeelding die ook door Geert Wilders gebruikt zou zijn. In beide gevallen geen waardeoordeel over Wilders of zijn partij.

En toch kon Tineke Bennema het op haar uitstekende blog niet laten: 'Nou moet Wilders niet net doen of hij h-e-l-e-m-a-a-l niets te maken heeft met de neonazistische partijen waar de Duitse minister van Justitie voor waarschuwt. Tenslotte was hij vorig jaar de sehr geehrter gast van de nu in kwaad daglicht gestelde partij ‘die Freiheit’. Een partij die jawel, Wilders als lichtend voorbeeld heeft. Daar wil ik wel Kamervragen over horen: nu het karakter van die partij duidelijk is: mijnherr Wilders, hoe nauw waren en zijn uw banden ermee?'

1 opmerking:

  1. Binnenkort komen we erachter waar Wilders zijn geld vandaan haalt. Joepie, ich kann nicht warten!

    BeantwoordenVerwijderen