donderdag 16 februari 2012

IjsmonsterWat bracht de horrorwinter van 2012 nog meer dan vastgevroren managers van ProRail en reconstructies van een wat al te premature Elfstedenkoorts? Flink wat: Op het ijs van de vijvers van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem verschenen bijvoorbeeld out of the blue mysterieuze sneeuwcirkels, een winterse variant op de graancirkels. Coen Vermeeren, kom er maar in.

Maar het mooiste was toch wel het ijsmonster van Lagarfljót op IJsland. Eindelijk gefilmd, nadat de IJslandse Nessie al vele malen was gezien. Honderd keer enger dan Big Foot. Loren Coleman, directeur van het International Cryptozoology Museum in Portland, Maine die het monster al omschrijft in zijn boek Field Guide to Lake Monsters and Sea Serpents, denkt dat het filmpje nep is. 'It seems someone attempting this fakery, perhaps by using a robot with tarps, fish nets, or trash bags - a favorite for watery hoaxers - has decided to take the phrase 'sea serpent' and/or 'worm' too literally.'

Maar amateurfilmer Hjörtur Kjerúlf (67) ontkent de manipulatie. Hij weet niks van computers en het ijsmonster is echt. Barracuda houdt alle opties open: het kan ook zijn dat we naar een soort gezichtsbedrog kijken (let op de sterke stromingen eromheen).

30 opmerkingen:

 1. wat mij dan weer opvalt is dat het filmpje wel erg kort is.
  Je ziet een zeemonster en filmt maar 30 seconden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ TH

  Mee eens, altijd weer die korte filmpjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha! Dit is geniaal!. Amerikaanse boeren overtuigd dat hun koeien door aliens worden ontvoerd!

  Dit moet natuurlijk begeleid worden door de cow abduction caught on film. :-) Kom er maar in pyt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het filmpje kan met een mobiele telefoon zijn gemaakt en dan heb je niet altijd veel capaciteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Content voor bullshitlovers, zoals klokkenluideronline, argusoog and so on.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja, bepaald geen angstaanjagend 'zeemonster' in ieder geval.
  Wel jammer dat deze UFO toch ook een hoax blijkt te zijn, toen ik deze voor het eerst zag dacht ik wel een paar seconden 'wow'! Ik vond het jammer dat wat zoekwerk toch weer 'hoax' opleverde.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vliegende schotels bestaan niet, hooguit in een Grieks restaurant. Meer dan 100 jaar ontbreekt waterdicht bewijs, een groter bewijs
  van volksverhalen bestaat er niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe zit het eigenlijk met deze Ziva?  text to click on

  Barra, vanwaar die nieuwe woord verificatie?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat me ook altijd heetf geïntrigeerd zijn dit soort creepy dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Creepy? Mensen bewerken dieren al duizenden jaren met messen en overige gereedschappen. Verzinsels sages legendes, sprookjes incluis. Oldebarnevelds Teubens zijn echt niet uniek voor de huidige tijd,psychische bijstand geven in geval van overlast, verder alleen van betekenis voor bullshit liefhebbers.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je kunt niet alles afdoen als Teubernaki`s

  A hallmark of these incidents is the surgical nature of the mutilation, and unexplained phenomena such as the complete draining of the animal's blood, loss of internal organs with no obvious point of entry, and surgically precise removal of the reproductive organs and anal coring.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat kan wel, zolang jij er zelf niet bij geweest bent, of iemand anders. Crapverhalen,bullshit,
  lariekoek. Dooddoenertje voor de paranoide allesgelovers, ja dat snap ik. Het zijn overigens Teuben-achtigen die dit soort verhalen in volle overtuiging adopteren.
  Een nekhernia van het hemelstaren nemen ze voor lief, proof is in that pudding.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als ze over 500 jaar de 2 laatst overgebleven plaatjes van Mr.Ed vinden ontstaat nog steeds hetzelfde fenomeen van de fantast met aanhang over paarden die zouden kunnen praten, inclusief paardenfluisteraars met hun bijhorende hele mikmak aan ongefundeerde bijgelovige prietpraat.
  Om over 144 vormige diersoorten maar te zwijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zag gisteren ook cirkels in de dorpsvijver. Gebeurde weliswaar nadat ik een steen in de vijver had gegooid, maar toch.....*komt in de verleiding Shakespeare te citeren*

  BeantwoordenVerwijderen
 15. haha Tim dat je je daardoor hebt laten foppen! Ufo's lagen geen rook spoor achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @fever
  Jij fopt jezelf met je sporentheorie. Hilarisch ,sporen van gefantaseerde schotels kan duiden. Eerst een ufo , dan sporen, grapjurk die je bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Mind Fever:

  Euh... is het idee van een UFO niet een beetje dat je niet precies weet waar het vandaan komt en wat het doet enzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een flinke joint maakt ook rooksporen, dat zal het zijn waarschijnlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @fever
  Over jouw grote schotelkennis.
  Mork van ork

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @fever
  Heb jij wel eens een reptiel met een schroevendraaier gezien? Nee? Dan bestaan vliegende schotels ook niet, omdat "ze" lid zijn van de ANWB, dat weet David Icke niet, ik wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Vreemd, ik kan kritiek enzo allemaal prima hebben, maar iedere zin die jij neerketst irriteert me altijd zo, ik weet niet waarom. Je bent echt een mega vervelend figuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je bent nep Geen, een nep figuur. En zeker niet grappig, alhoewel je hard je best doet. Wees gewoon jezelf ok.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Die buitenaardse plaatwerkers moesten maar eens snel vleugels gaan uitvinden. Die schotels van jou butsen alle kanten op. Allemaal passagiers met koppijn en blauwe plekken. Kan eindelijk na honderduizenden pogingen een scherp plaatje geschoten worden. Of hebben ze patent op het steeds maar weer en oneindig vinden van slechte fotograven en cameramensen?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Och er zijn heus wel scherpe foto's gemaakt hoor. Maar foto's en videobeelden zijn lang niet zo interessant als de open verklaringen van Nasa medewerkers, astronauten, militaire officieren, luchtmacht piloten, commerciële piloten enzovoorts.

  Ufologie is niets voor jou, en dat is ok. Maar je kunt beter je huiswerk doen voordat je klep zo hautain open doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jammer van de spelfout in de titel nou weer. http://rudhar.com/lingtics/nlij_nl.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Zoals het er nu staat heb ik de neiging het uit te spreken als idjsmonster. Gekkigheid van mij, ik weet het. http://rudhar.com/toerisme/alcercth/en.htm

  BeantwoordenVerwijderen