woensdag 8 februari 2012

Dokter Pulder

Je zal voor je informatievoorziening maar zijn aangewezen op een site als Herstel De Republiek, die ons wijs wil maken dat de gevestigde macht een opium-imperium op de been houdt. 'Vandaag wordt het in stand gehouden door wetgeving, gehandhaafd door overheden met geweldsmonopolie. NAVO troepen patrouilleren langs opium plantages in Afghanistan. De productie aldaar is sinds 2001 met meer dan 1.000% toegenomen. Niet alleen pijpleidingen worden beschermd, de drugsroutes zijn minstens zo belangrijk.'

Het is een bekend complotter-thema, dat de Amerikanen willens en wetens de opiumhandel beschermen. Hoe de opbrengsten van die handel dan precies in handen komen van de 'gevestigde macht' lees je uiteraard nergens, want daarop loopt het verhaal meteen al stuk. Tenzij de dealers op straat het geld keurig afdragen aan het Amerikaanse Ministerie van Financiën.

Nee, ter onderbouwing van die logica duik je liever de geschiedenis om aan te tonen dat al eeuwenlang in opium wordt gehandeld. Dat hele handelsfamilies er rijk mee zijn geworden. En wij Nederlanders ook meededen. De VOC dreef voor een belangrijk deel op de lucratieve handel in opium.

En nog steeds zou deze handel in stand worden gehouden, suggereert de anonieme Dokter Pulder van Herstel De Republiek. Waarbij de drugshandel uiteraard niet wordt gelegaliseerd, want dan 'stort het gehele kaartenhuis met geweld in elkaar. Om de simpele reden dat je dan voor een kilogram zuivere cocaïne bijvoorbeeld de prijs van een kilogram gemalen koffie betaalt! Daarom wordt de drugsoorlog ieder jaar weer opgevoerd en is men mordicus tegen de legalisering van drugs. In Nederland alleen al zou het tientallen miljarden aan belastinggeld besparen. De druk die de drugskartels op de samenleving uitoefenen is ongekend, maar worden door de hogere kasten gedoogd. We moeten het zo zien, dat het afgeperste drugsgeld met afgeperst belastinggeld wordt bestreden.'

Was het allemaal maar zo simpel. Het klopt dat opium in de loop van vorig jaar belangrijker is geworden voor de Afghaanse economie door de stijging van de prijzen van gewassen. De inkomsten van landbouwers uit de papaverteelt is met 133 procent gestegen naar 1,1 miljard euro. In 2011 vertegenwoordigde de waarde van de export van opiaten 15 procent van het bruto binnenlands product, terwijl dat in 2010 nog 9 procent was. Negentig procent van de wereldproductie komt uit het land.

Dus waarom grijpen de Amerikanen dan niet in? Heel simpel: Vanwege een duivels dilemma. Een groot deel van de productie vindt plaats in het Taliban gebied. Om die reden die reden hebben de Amerikanen in eerste instantie wel degelijk papavervelden opgeruimd. Met als gevolg dat de boeren juist de kant van de Taliban kozen. Velen trokken het Taliban-gebied in zodat ze alsnog geld konden verdienen. Er is ook niet echt een alternatief, want de Afghaanse katoenteelt kan niet concurreren met buurland Pakistan.

Het neemt niet weg dat de huidige situatie onwenselijk is. Met name Moskou zet de VS onder druk om weer op te treden tegen de Afghaanse drugslabs. Afghanistan zelf zegt dat 5000 drugsdealers zijn opgepakt en er in twintig provincies geen papaver meer wordt verbouwd. Daarnaast is de papaver als grondstof niet compleet zonder toevoeging van andere middelen die niet in Afghanistan worden vervaardigd. De Afghaanse narcotica minister Zarar Ahmad Osmani verwoordde het als volgt: 'Obviously, there's an international network trafficking these precursors. That’s why we say that the drug problem is not localized in Afghanistan – it's international. When we say that millions of Russians die from drugs… 960,000 Afghans are addicted too. That’s why Afghanistan’s efforts alone will not be enough. Afghans consume 5% of the drugs while the other 95% are exported. That’s why we insist on international cooperation in the struggle against drug trafficking.'

80 opmerkingen:

 1. Er is maar een reden, en dat is altijd de enige reden en dat is dat er een slaatje uit valt te slaan. Volgens barra zijn de Amerikanen opeens zo Humanitair. Bombarderen daar letterlijk hele dorpen plat om dubieuze redenen, sluiten het water en voedsel tevoer af etc. Miljoenen mensen op de rand van verhongering. Ga toch heen. Mensen die zich bij de Taliban aan sluiten? De overgrote meerderheid van Afghanen haat de Taliban. Sommige hebben wat meer sympathie voor ze omdat ze niet zo erg als de monsters die de VS achterliet. Maar thats it.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aldus Mind Fever die persoonlijk een kijkje heeft genomen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Barra:

  Nou, je doet nu of het onrealistisch is om te denken dat (takken van) de Amerikaanse overheid betrokken zijn bij drugshandel, want "hoe kan opbrengsten van die handel dan precies in handen komen van de 'gevestigde macht'"

  Toch is dit in het verleden wel gebeurd. Leuke historische beelden van CIA-directeur John Deutch die zich moest verantwoorden tegenover inwoners van LA vanwege beschuldigingen van de rol van de CIA in de crack-cocaïne epidemie. Hier gaat Michael Ruppert even met een gestrekt been, maar ook leuk zijn reacties van die inwoners. "(...) My first [drug trafficking] offence would be 20 years. Ed Blandone got outta town AND you payed him 166.000 dollars!"

  De CIA bleek ook niet te beroerd om handjes uit te steken bij transport in het verleden, om haar wat schimmiger praktijken te kunnen financieren.
  "In order to provide covert funds for the Kuomintang (KMT) (...) the CIA helped the KMT smuggle opium from China and Burma to Bangkok, Thailand, by providing airplanes owned by one of their front businesses, Air America."

  Tegenwoordig is er weinig reden om aan te nemen dat het er nu heel anders aan toe gaat, getuige dit verhaal.
  "On September 24, 2007 N987SA (Gulfstream II business jet) crashed in the Yucatan, Mexico, carrying 3.2 tons of cocaine. The plane was registered to Donna Blue Aircraft Inc, a company front for the CIA. The Gulfstream with tail number N987SA has been involved in the transport of extraordinary rendition victims to Guantanamo Bay."

  Het is natuurlijk de bedoeling dat het hele spul geheim gehouden wordt. Als er toevallig één vliegtuig is dat neerstortte met tonnen drugs denk ik dat het logisch is om aan te nemen dat er meerdere rondvliegen die niet zijn neergestort.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uit persoonlijke ondervinding weet ik met eigen documentatie perfect aan te tonen dat al die zogenaamde cocaine cartelles in Zuid-A, top down aangestuurd worden door lieden die met de westerse geslependienschten, kapitaalmarkten en alles wat daarmee verbonden is worden aangestuurd. Die zogenaamde drugsoorlog in MègÏcó is dus niets meer of minder dan een brutale machtstrijd tussen de geldwisselaars met hun sloofjes op het pluche, en de boerenwijsheid van de man in de straat die er in Latijns Amerika traditioneel altijd al is geweest, en gelukkig nooit over zich heen heeft laten lopen! To hell met de geldwisselende occultisten die wegens hun demonische inhaligheid, steeds meer symetrische tegenstand voor hun kiezen te verduren zullen krijgen. Ook in Aganistan ligt er wat dat betreft voor het tegenJUDEOsemitische verzet een samewerkingsverband te wachten, want ook zij vechten tegen dezelfde gekosjerd afgerichte aardse drek knechtjessss... Kom er maar in dikretige olifant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach ja, daar hebben we Ruppert weer. Heb je nog een betrouwbare bron? En wat moet de CIA nu met dit spul, anders dan infiltratie? Geef daar nou eens een helder antwoord op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Barra:

  Voor de rest kan ik je 'duivelse dilemma' ook omdraaien.
  In 2000 hadden de Taliban met een religieus edict in één klap effectief de volledige opium-handel de nek omgedraaid.

  "U.N. drug control officers said the Taliban religious militia has nearly wiped out opium production in Afghanistan -- once the world's largest producer -- since banning poppy cultivation last summer.

  A 12-member team from the U.N. Drug Control Program:
  "We are not just guessing. We have seen the proof in the fields"
  (...)
  Mullah Mohammed Omar, the Taliban's supreme leader, banned poppy growing before the November planting season and augmented it with a religious edict making it contrary to the tenets of Islam.
  The Taliban has set fire to heroin laboratories and jailed farmers until they agreed to destroy their poppy crops."


  Het 'duivelse dilemma' van de Taliban? Ze hadden opium effectief de nek omgedraaid, maar nu hebben ze helaas helaas het geld nodig om hun oorlog tegen de Amerikaanse bezetters (bevrijders, bezetters, whatever) te kunnen voeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Typisch een zuigende vraag van een slecht afgerichte bontkraag uut Zoetermeer johnyboy. Wel eens van DE wereldwijde 'informele' economie gehoord? Die is vele malen groter en absoluut met meer schunnige handeltjes (mensen, wapens en drugs) verbonden dan dat hele wallstreet! Het is net zoals die bill-gates. Die wordt hier door moderator ook steevast als puisantrijk afgeschilderd, maar in werkelijkheid is het maar een voor de poorten van babylon manipulatieve software ruftende imbeciel! Als jij hier trouwens al mijn kaarten op deze wijze uit handen probeert te slaan, dan moet ik je toch wel eerlijk bekennen dat ik dat liever met een dichter bij het vuur verkerende fetishiste doe. Ten eerste zegt ze een vrouw te zijn en daarom alleen al voor mij persoonlijk lekkerder te bespelen dan wel consumeren...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ John:

  Je toontje vind ik uitermate irritant, maar hier dan toch antwoorden op je vragen. Volgende keer een beetje beleefd aub.

  Michael Ruppert lijkt mij een vervelende blaaskaak, maar ten tijde van deze zaak wel een LAPD narcotics officer dus 'dicht bij het vuur' en geen complotterende verbandenzoekert aan de zijlijn.

  Andere bronnen zijn bijvoorbeeld Gary Webb, die in zijn boek 'dark alliance' redelijk helder uit de doeken doet 'wat de CIA nu eigenlijk doet met het spul behalve infiltratie'.
  "Webb investigated Nicaraguans linked to the CIA-backed Contras who had allegedly smuggled cocaine into the U.S. Their smuggled cocaine was distributed as crack cocaine in Los Angeles, with the profits funneled back to the Contras".

  Kortom, men vermoed dat ze hiermee 'black ops' financieren, bijvoorbeeld allerhande rebellen zoals de Contra's, en al eerder de Kwomintang.

  Maareh... wat dacht jij dan dat de CIA met mijn eerder genoemde 3.2 ton drugs in een vliegtuig neergestort in Yucatan ging doen? Allemaal voor 'infiltratie'? ... logisch hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zie het al: weer geen serieuze reactie. Blijft een beetje jullie probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee, ter onderbouwing van die logica duik je liever de geschiedenis om aan te tonen dat al eeuwenlang in opium wordt gehandeld. Dat hele handelsfamilies er rijk mee zijn geworden. En wij Nederlanders ook meededen. De VOC dreef voor een belangrijk deel op de lucratieve handel in opium.

  Even het historisch perspectief: in die tijd was er geen aspirine en paracetamol. Opium en morfine waren de enige bekende pijnstillers. Geen wonder dat er een grote vraag naar was, helemaal als je bedenkt dat er bijvoorbeeld ook nog geen antibiotica waren, zodat je elke ontsteking moest uitzieken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sorry ik d8 dat je het tegen mij had john. Foutje...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ John:

  Eh ja John, leuk geprobeerd maar volslagen inhoudsloos en leeg. Ik reageer en geef gewoon antwoord en jij doet het af met "ik zie het al, geen serieuze reactie".

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 'Kortom, men vermoed dat ze hiermee 'black ops' financieren, bijvoorbeeld allerhande rebellen zoals de Contra's, en al eerder de Kwomintang.'

  Het is altijd hetzelfde liedje met (half)complotters: nooit eens logisch nadenken. Wat een mijl op zeven weer om aan geld te komen. Verhoog de belasting met 1 dollar en honderden miljoenen stromen binnen. Gratis en (bijna) voor niks. Maar dat is allemaal niet spannend genoeg, natuurlijk.

  Overigens: de IRT affaire destijds nog een beetje gevolgd?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Barra:

  Weleens geprobeerd om in Amerika de belasting te verhogen?
  Californië is bijvoorbeeld qua vermogende inwoners één van de rijkste staten van Amerika, maar als staat verder vrijwel volledig failliet.

  Het handige van drugsgeld is bovendien om wat 'zwart geld' achter de hand te hebben. Waar je zaken mee kunt financieren waarvoor je liever niet openlijk verantwoording wilt afleggen (aldus Gary Webb, wiens onderzoek zeker ook niets meer voorstelt dan onlogisch gecomplotter achter de PC... ondanks getuigenissen, interviews enzovoorts).

  IRT-affaire: ik vind drugs laten passeren wel iets anders dan drugs in eigen toestellen bedoeld voor 'Extraordinary Rendition' meenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kom op, Barra: een presidentiële kandidaat die de belastingen in de VS wil verhogen, pleegt politieke zelfmoord. Kan hij beter bekennen 9/11 georganiseerd te hebben.

  De CIA heeft nota bene zelf toegegeven de andere kant te hebben opgekeken toen de Nicaraguaanse contra's dope de VS binnensmokkelden.

  Al in de tweede helft van de jaren '90 werden de betreffende documenten gedeklassificeerd. Zie o.a. dit getuigenis van Peter Kornbluh. En ga in 's hemelsnaam niet roepen dat Kornbluh ook "een halve complotter" is.

  Inmiddels zijn er aardig wat aanwijzingen dat de CIA soms wel een beetje verder ging dan alleen maar de andere kant opkijken. Oh, ook dát artikel is wel even van een ander niveau dan Herstel de Republiek.

  Kortom: je reactie op Tim is weinig meer dan een ad hominem, waarbij je helemaal niet ingaat op zijn argumenten.

  Is de CIA direkt betrokken bij de opiumteelt in Afghanistan? Mogelijk niet, maar de andere kant opkijken zijn ze ook dit keer weer goed in, zie o.a. dit artikel in de New York Times, toch ook niet echt een krant waarvan de redactie bestaat uit "halve complotters".

  Kortom: met je eens dat het artikel in Herstel de Republiek een slecht geschreven en onderbouwd stuk is, maar jouw houding is al even naïef.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. 'Kom op, Barra: een presidentiële kandidaat die de belastingen in de VS wil verhogen, pleegt politieke zelfmoord. Kan hij beter bekennen 9/11 georganiseerd te hebben.'

  Een dollar verhoging zou een probleem zijn? Zo weet ik er nog wel een paar. Even wat meer realiteitszin heren.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Martijn:

  Geinige nuance. Voordat de negatieve consequenties inzichtelijk werden was <a href=">Sigmund Freud ook een groot voorstander van het gebruik van cocaïne</a> tegen depressies en migraine. Pas later werd verslaving, cocaine induced paranoia enzovoorts bekend.

  Kortom, drugs en handel wel in tijdsgeest bekijken inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het hoofdargument staat in mijn reactie. Het gaat om de gigantische operatie die nodig zou zijn om aan geld te komen. Op een of andere manier willen jullie nooit naar dit soort argumenten luisteren. Is van eenzelfde laken een pak als: WTC7 opblazen om sporen uit te wissen, terwijl je ergens anders had kunnen zitten en computerbestanden makkelijk had kunnen wissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Herstel de Republiek is ook al zo'n cenzuursite. Zo lang je meeblaat is er niks aan de hand. Maar bij een afwijkende mening volgt hetzelfde als wat bij klol, argusoog, anarchiel en dergelijke sites gebeurt. Namelijk op de man, beledigingen en uiteindelijk natuurlijk de cenzuur als ze niet inhoudelijk meer kunnen en willen reageren.

  Op zich dragen ze stuk voor stuk mooie idealen uit, maar in de praktijk is het toch alleen maar repressie. Als dit de toekomst zou zijn, dan wacht ik nog effe op beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @ John:

  Nee John, Barra maakt 2 fouten.
  1) Belastingverhoging is makkelijk.
  2) Hij doet alsof de overheid één organisme is, met één brein.
  Als de CIA wat meer projectjes wil doen? "Verhoog de belasting met 1 dollar en honderden miljoenen stromen binnen. Gratis en (bijna) voor niks."
  Tuurlijk. Heeft een onderdeel van 'de overheid' het moeilijk? Geen probleem, dollartje belasting erbij en klaar-is-kees.

  Waarom doet onze overheid eigenlijk aan taakstelling en bezuiniging? 1 dollar erbij en de miljoenen stromen binnen. Gratis en (bijna) voor niks.
  Ik heb projecten gedraaid voor de overheid, en man, wat was ik dom bezig door zicht en controle op de financiën te houden. 'De overheid' kan namelijk gewoon (bijna) gratis en voor niks aan geld komen. Man, ik heb zelfs nog business cases doorgeploeterd. Ridicuul! Want alles kan. Eurootje belasting erbij, en de miljoenen stromen binnen.

  ... En dat verwijt mij gebrek aan realiteitszin (John) en 'nooit eens logisch nadenken' (barra).

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zwak argument, Barra. Kunnen wij ook over jullie roepen: om één of andere reden willen jullie (jij, John, Truth) nooit naar dit soort argumenten luisteren.

  Truth, zo ken ik er nog wel een dozijn: "hoe weet je dat de Taliban homo's en vrouwen onderdrukken? Ben je er zelf geweest dan?". Of: "hoe weet je dat Bin Laden daadwerkelijk recent vermoord is en niet al in 2002? Was je er zelf bij, dan?".

  En, Barra, wat een onzin om te beweren dat daar gigantische operaties voor nodig zijn. Met enkele tientallen CIA-operatives kom je al een heel eind. Ollie North al weer vergeten, Barra? Voor 9/11 had je duizenden mensen nodig, voor dit soort operaties niet. Onvergelijkbare situatie, dus.

  Kortom, Barra: een buitengewoon zwak artikel van je en op de tegenargumenten ga je niet eens in, behalve met wat ad hominems over "halve complotters". Dat geldt trouwens ook voor John en Truth. Geen tegenargument gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Btw: probeer van Tim en mij geen complotters te maken. Je weet best dat dat nergens op slaat. Tenzij je van mening bent dat iedereen die een pietsje cynischer ten op opzichte van de motieven van politici staat dan jijzelf, per definitie een complotter is.

  Ter provocatie van de goedgelovige "Uncle Sam is always right"-gemeenschap hier: Full Metal Jackoff. Jello Biafra tells it like it is.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dankzij Tim Dogs en Pyts uitmuntende bijdrages, iets waar ik vandaag noch de tijd of lust voor had, kunnen we barracuda, TH en john als debunked beschouwen. :-) Hun inhoudsloze lege en schunnige reacties getuigen daar wel van, he schatjes? Je kan niet altijd alles hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ah... krijg ik geen credits van je Pyt? Wat gemeen van je :(.

  Bah!...

  Nee is goed hoor. Mijn bijdrage was dan ook gering. You are forgiven.

  Maar ik ben momenteel in jouw ogen dus wel een complotter niet? Een paar maandjes terug schreef je nog iets van "Neeee jij bent geen complotter, daar is meer voor nodig".

  It's true. Things change.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. 'Als de CIA wat meer projectjes wil doen?'

  Grappig dat de belastingverhoging zoveel ingewikkelder zou zijn dan die buitensporige CIA trajecten die je blijkbaar zo even in gang zet. Dat kan allemaal weer wel.

  De CIA maakt volgens mij onderdeel uit van de Director of National Intelligence, oftewel binnenlandse veiligheid. Daar wordt een budget voor vastgesteld. Net zo goed als de AIVD een budget heeft vanuit Binnenlandse Zaken. Of denk je dat ze even wat cokelijntjes gaan opzetten ter aanvulling van het budget?

  Het belastingvoorbeeld is maar een voorbeeld, je kan ook binnen de vergroting schuiven, ik noem maar wat. De VS zijn er ook in geslaagd om oorlogen te financieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @ Pyt:

  Je neemt me de woorden uit de mond met "ad hominem" en de "halve complotters" knee-jerk reflex. Bedankt daarvoor.

  P.s. Lekker toepasselijk, die tekst van Full Metal Jackoff.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @Barracuda

  Je kan ook binnen de begroting schuiven

  Doen ze ook: The Pentagon cannot account for $2.3 trillion in one budget year alone...

  classic

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Inderdaad Ziva, daar haal je me wat aan. 2,8 triljoen! Wtf!

  Dat was een dure vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik weet nu al dat TH zometeen uit de hoek gaat komen met "ja maar, dat hebben ze alweer bijgesteld.."

  haha

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @ Barra:

  Aha, meer inhoudelijke reactie. Prettig.

  "die buitensporige CIA trajecten die je blijkbaar zo even in gang zet."

  Ten eerste versimplicifeer je zaken hier enorm. Nobody is saying it is easy, maar daaruit blijkt ook niet dat het niet gedaan kan worden. Buiten dat heeft de CIA dat soort praktijken nu eenmaal onomstotelijk uitgevoerd. Moet die informatie dan maar in de prullenbak omdat Barracuda vind dat dit geen trajecten zijn die je zomaar even in gang zet - ergo onmogelijk zijn?

  Ik wil je best nog even wijzen op het financieren van de Kwomintang (the CIA helped the KMT smuggle opium from China and Burma to Bangkok, Thailand, by providing airplanes owned by one of their front businesses, Air America) en de Contra's, en ik wil je ook nog wel even achterlaten met een uitspraak van Dennis Dayle (voormalig hoofd van een elite DEA eenheid), zoals geciteerd uit een publicatie van Berkley University (Peter Dale Scott & Jonathan Marshall, Cocaine Politics: Drugs, Armies, and the CIA in Central America):

  "In my 30-year history in the Drug Enforcement Administration and related agencies, the major targets of my investigations almost invariably turned out to be working for the CIA."

  ... Maar misschien moeten dat soort onderzoeken, inclusief getuigenverklaringen en vrijgegeven documentatie maar naar de prullenbak verwezen worden, want Barra vind dat dit soort praktijken geen motief hebben, te ingewikkeld zijn en dat het nu eenmaal om een "gigantische operatie" moet gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Even wat FAQs

  In 1997, the aggregate figure for all US government intelligence and intelligence-related activities—of which the CIA is but one part—was made public for the first time. The aggregate intelligence budget was $26.6 billion in fiscal year 1997 and $26.7 billion for fiscal year 1998. The intelligence budgets for all other years remain classified.

  Only the president can direct the CIA to undertake a covert action. Such actions usually are recommended by the National Security Council (NSC). Covert actions are considered when the NSC judges that US foreign policy objectives may not be fully realized by normal diplomatic means and when military action is deemed to be too extreme an option. Therefore, the Agency may be directed to conduct a special activity abroad in support of foreign policy where the role of the US government is neither apparent nor publicly acknowledged. Once tasked, the intelligence oversight committees of the Congress must be notified.

  10. Who oversees the CIA? Does it act on its own initiative?


  Internally, the CIA Office of Inspector General performs independent audits, inspections, investigations, and reviews of CIA programs and operations, and seeks to detect and deter fraud, waste, abuse, and mismanagement. External to the CIA, both the Congress and the executive branch oversee the CIA’s activities. In addition, the CIA is responsible to the American people through their elected representatives, and, like other government agencies, acts in accordance with U.S. laws and executive orders. In the Executive Branch, the National Security Council—including the president, the vice president, the secretary of state, and the secretary of defense—provides guidance and direction for national foreign intelligence and counterintelligence activities. In Congress, the Senate Select Committee on Intelligence and the House Permanent Select Committee on Intelligence, as well as other committees, closely monitor the Agency’s reporting and programs. The CIA is not a policy-making organization; it advises the Director of National Intelligence on matters of foreign intelligence, and it conducts covert actions at the direction of the President.


  The CIA has been accused of conducting assassinations and engaging in drug trafficking. What are the facts?

  The CIA does neither. Executive Order 12333 of 1981 explicitly prohibits the CIA from engaging, either directly or indirectly, in assassinations. Internal safeguards and the congressional oversight process assure compliance.

  Regarding past allegations of CIA involvement in drug trafficking, the CIA Inspector General* found no evidence to substantiate the charges that the CIA or its employees conspired with or assisted Contra-related organizations or individuals in drug trafficking to raise funds for the Contras or for any other purpose. In fact, the CIA plays a crucial role in combating drug trafficking by providing intelligence information to the Drug Enforcement Administration, the Federal Bureau of Investigation, and the State Department.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @Mind Fever

  Sure, maar dan verwijs je TH vriendelijk naar dat andere donkere gat; Irak

  Vervolgens raad je hem aan om het fraaie jongensboek "Oliver North" te lezen.


  En als hij het dan nog niet gelooft, verwijs je hem gewoon naar dit interview, en fluister je; Kom op man, het is toch allemaal een grote morbide grap, of niet dan?!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. John wat voor ziekelijk geconditioneerde loonslaaf ben jij dan wel niet dat je met zulke zwaar gecodeerde nonsens komt aanzetten? Waar heb je dit vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Bovendien John staat FAQs voor Facts and Questions. I see no questions, just a disgusting distortion of facts.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Slagerij Van Kampen heeft het eigen vlees gekeurd en is van mening dat er in de hele stad geen beter vlees te koop is. Bovendien weten we allemaal dat de CIA nooit en te nimmer iets illegaals doet, toch? Staat in hun statuten dat het niet mag en dús doen ze het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @ John:

  "Regarding past allegations of CIA involvement in drug trafficking, the CIA Inspector General* found no evidence to substantiate the charges that the CIA or its employees conspired with or assisted Contra-related organizations or individuals in drug trafficking to raise funds for the Contras or for any other purpose. In fact, the CIA plays a crucial role in combating drug trafficking"

  Zullen we dit maar weer even in begrijpelijke taal herformuleren?
  "Wij van WC-eend hebben geen enkel bewijs gevonden dat er iets mis is met WC-eend. Nog sterker: wij van WC-eend spelen een hele belangrijke rol in het bevechten van bacteriën en geurtjes in uw WC."

  Eerder genoemde onafhankelijke onderzoeken beweren iets heel anders John.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @ Pyt:

  20:15 ... goh, tot op de minuut af.

  Ook gaan reageren na het desastreuze nieuws "it giet niet oan"?

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Zeker Ziva, maar wat denk je, zouden we dit erbij moeten doen?

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 39. @Tim

  nope. Ik had geen idee totdat ik jouw reactie las. Beetje jammer is het wel, maar ik heb een weddenschapje gewonnen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. @ Ziva (& Mind Fever):

  Je Irak-link droeg de titel "US 'fails to account' for Iraq reconstruction billions"

  Bill Maher heeft wel een idee (en een paar voorbeelden) van waar dat geld gebleven is (aanrader!).

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. @Mind Fever

  Top nummer!!

  "It is still; "we the people...right?!"

  Voor de rest...kiss my [...]

  Top muziek, ik vergeef je dat Jazz gedoe

  BeantwoordenVerwijderen
 43. ah daar zat ik op te wachten...ofniet!

  Nu een stapje hoger. Geef het wel een kans.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. oeps.. bedoelde eigenlijk deze, maar vorige is ook goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. @Mind Fever

  LoL, maar ik verdien beter met wat ik nu doe, dus dat andere kan gewoon mijn hobby blijven.

  Ik zou het na kunnen spelen, maar ja..

  Maar hoe zit het met jou? Al wat verdient deze maand. Tijger?

  BeantwoordenVerwijderen
 46. @Mind Fever

  Je muziek-suggestie's is wel Opeth-top.

  Keep 'em cummming...

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ziva en MF:

  Jullie zijn weer terug op afstoten/aantrekken niveau?

  Mooi, da's beter dan die negatieve ondertoon met beledigingen en zulks zaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @Tim Dog

  Hmm, volgens mij is de sequence... attraction, obsession, destruction

  kill my boyfriend

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Tussen obsession and destruction moet eerst flink geneukt worden vind ik altijd, jij niet dan? :)

  Heb ik nog wat verdient deze maand, als acteur in de business bedoel je? Sorry, maar dat is dus classified. Tijgerin?

  Next, klassieker.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. @Mind Fever

  Vraag je me nu om te laten zien hoe ik 'neuk', of doe je diep anders?

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Ik denk dat ik verder maar verstandig mijn mond houd, aaaight?

  more music.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. @Mind Fever

  "Tool" is super-cool. Dat is precies wat ik tijdens mijn werk nodig heb. Echt supertof. Thanks!!!

  (Ik kende het dus niet)

  wow!!

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Your welcome.

  Tool = een der beste bands ooit. Multidimensionale muziek.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. @Mind Fever

  Okay. ja super tof!!

  Dus.. me fucking..

  3...2...1.... weg

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 55. What the hell is dit? Heb je net even een vent van de straat geplukt om die foto te maken? Of hoort dit bij jouw gewoonlijke repertoire?

  BeantwoordenVerwijderen
 56. @Mind Fever

  Ik werk bijna altijd met mijn koptelefoon op, en "Tool" is briljant!!! voor mijn werk.

  Echt bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 57. @Mind Fever

  Hahaha.. nee niet echt... maar volgens mij heb ik je ooit al eens eerder gezegd dat ik niet zo'n probleem heb om mezelf te laten zien.

  Verzoekje? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Ja dat is prima, maar moet dat die Rothschild hexagram?

  Hoe voelt het eigenlijk om inwoner van een Rothschild thiefdom te zijn? :P

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Verzoekje? ;-)

  Welnee, it's up to you. Ik zit net te chillen en te lezen over hoe Rothschild front-mannetjes Hitler financieerden.

  Deftones is trouwens ook wel gave muziek..

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Deftones ken ik, en is tof

  de boekjes over 'wie financierden Hitler" ken ik ook.

  Interessante shit. Maar weinig te maken met mijn wereld, namelijk allemaal ouwe ellende.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. haha waarom krijg ik toch altijd die foto's van je? Arme ik! (or not)

  Zeker interessante stof. Niet alleen Hitler financierden ze, maar de Sovjets evenzo!

  Vreemd genoeg linkt het allemaal toch naar de Rothschild. Wtf man, hoe kan een familie nou het meesterbrein achter zoveel wereldbepalende bewegingen zijn, te sick. Ik geloof het nog steeds maar half.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. @Mind Fever

  Weet je, het zal me een worst zijn of de Rothschild's, de Gold Man Sachs or whatever bling bling naam Israel gemaakt of gekocht heeft.

  Voor mij geldt het vertrouwen dat de Israeli hebben, en het vertrouwen dat mijn oma heeft. Hier in Israel is ze veilig. Hier in Israel is ze thuis. Hier in Israel wil ze sterven.

  Alleen al daarom Mind Fever werd ik een officier in de IDF.

  Ik vecht niet voor de Rothschild's, Goldman Sachs, Warburgs, or whatever. Ik sta op voor mijn oma.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. tja... maar wat als jij niets meer dan pion in een spel bent?

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Toch verbaasd het me ergens de nationale trots en getrouwheid die je mee draagt.

  Dat heb ik niet, zal ik nooit hebben. Alle overheden zijn smerige leugenaars, ik weiger om ook maar een inch van mijn intellectuele vrijheid daaraan over te dragen. Alle revoluties zitten vol ranzigheid en dubbelspel. De enige revolutie die in mijn ogen authentiek was was de Spaanse Revolutie, waar alle machten, van Stalin tot Franco, zich bundelden om het kapot te maken. Was ik daarbij geweest, dan had ik waarschijnlijk met de arbeiders meegevochten, maar dat zeg ik ook maar van een afstandje.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. @Mind Fever

  Natuurlijk. Ik ben intelligent genoeg om "Take a Picture" / Filter

  Maar dat is niet de 'point'.

  Dit is wat we hebben, en het is aan ons om het te behouden, tegen alle kosten in. Het is 'do or die'.

  Er is geen ander alternatief toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 66. @Mind Fever

  Dat heb ik niet, zal ik nooit hebben.

  LOL, nee, het ergste wat jouw kan overkomen is dat 'mensen' je verwarren voor een Fries.

  Da's fun op een verjaardagsfeestje. Gaan ze gek tegen je praten en schaatsen met bierfiltjes.

  Wat denk je wat er gebeurt wanneer diezelfde mensen een Israeli ontdekken?

  Ik zal het je verklappen. Het bier vloeit dan hevig in geburp over Palestina en de Mossad. Oh ja en een enkeling die echt dom is heeft er nog een Holocaust spin bij bedacht.

  Maar iedereen heeft een oplossing bedacht: burp!

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Er is altijd een alternatief. Maar een alternatief voor jullie probleem zou (imo) het einde van Zionisme moeten betekenen. Zo niet, dan vrees ik het ergste. Maar dat is mijn kijk.

  Ik geloof best de Israëli prima mensen zijn. Maar jullie worden voorgelogen en misleidt, net als iedereen eigenlijk op deze aardkloot.
  Misschien dat sommige landen zoals Venezuela onder Chavez nog wat oprechte integriteit bezitten, ik weet het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Jajaja, Mind Fever, de Israeli zijn de arme drommels in het schaakspel. Hou toch op.

  Als er al een boze heks boven ons stervelingen staat woont ze niet in Tel Aviv. Te gevaarlijk, en te opzichtig.

  Er komt oorlog binnenkort, maar denk je echt dat de TEL AVIVI daar op zitten te wachten of dankbaar voor zijn?

  Die ongelofelijke idiote dankbaarheid moet je zoeken in Teheran. Niet in Jerusalem.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Rustig maar. Ik geef alleen mijn mening.

  Ik geloof geen woord die uit de monden van jouw leiders komt. Ik zie enkel leugenaars. Ik herken leugenaars van kilometers afstand. Van Sharon de massa moordenaar tot Netanjahu, ik zie enkel gevoelloze leugenaars. Sorry als ik je daarmee beledig.

  BeantwoordenVerwijderen
 70. "Misschien dat sommige landen zoals Venezuela onder Chavez nog wat oprechte integriteit bezitten"

  Nou, nee.

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen