donderdag 2 februari 2012

Shit Conspiracy Theorists Say

4 opmerkingen:

 1. Lachuh! Ja er zijn wel degelijk een heleboel conspiracy-theorien in omloop. Deze worden ook gevoed door "the powers that be". OMDAT ze flink de aandacht afleiden van het meer openbare complot: namelijk heersen over en winstmaken ten koste van mensen (de 'rechtsstaat', Bilderberg, EU)

  Las laatst in een MSM-artikel dat conspiracy-theorien een nieuwe vorm van religie zijn en daar ben ik het best mee eens. Maar sommige waarheden die als "conspiracy-theorie" gelabeled worden zijn echte complotten (bvb 9-11, Kennedy-moord). Hoewel dit voorbeeld veel ingewikkelder in elkaar zit dan de meesten kunnen begrijpen denk ik. Zo gaat de Bilderberg-meeting over lobbyen tbv maximale winst. Het is geen meeting om de wereldmacht te grijpen.

  Wat nodig is is gezond onderscheidingsvermogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @0011

  Hoewel dit voorbeeld veel ingewikkelder in elkaar zit dan de meesten kunnen begrijpen denk ik.

  Nou, ga maar eens lekker los dan. Ik heb wel zin in een robbertje waarheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Om de conspiracies te beter te begrijpen dien je de hele geschiedenis ervan te traceren. Het is een karwij van jewelste. Als je dat niet lukt raak je helaas verdwaald op de vuilnishoop van dis-informatie, verwarring, zwendels, propaganda en wat wel niet meer. Maar dat is niet heel van anders dan de misverstanden die bijvoorbeeld bestaan omtrent socialisme. Politici die bewegingen kapen, de originele betekenis van het woord vervormen en dan de origine beschuldigen van diefstal, zoals de Libertariers van vandaag bijvoorbeeld doen

  BeantwoordenVerwijderen