dinsdag 4 september 2012

De kunst van het weglaten

SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij heeft sinds enkele dagen bewaking nadat hij had gezegd dat de kans op zwangerschap bij verkrachte vrouwen zeer klein is. En dat komt dus allemaal weer door links. 'Hoewel linkse mensen na de Tweede Wereldoorlog (zelf) soms de vreselijkste dingen riepen, zoals, dat de Berlijnse Muur prima is. Dat Mao het uitstekend doet. Dat er weer een intifada tegen Joden moet komen. Dat de CDA-minister Onno Ruding Adolf Eichmann is. Dat Wilders een Hitler is.'

Nee, dan de SGP'ers. Hun overlast blijkt zich te beperken tot een onopvallendheid die niemand ze kan verwijten. Ze terroriseren geen wijken. Klauteren zich niet omhoog in de criminaliteitsstatistieken. En bedreigen geen atheïsten en christendomcritici met de dood.

Dat Vrije Chroniqueur Filantroop de wereld graag bekijkt via de bril van de linkse kerk, was reeds bekend, maar kennelijk ga je dan vanzelf scheelkijken. De auteur maakt van het weglaten namelijk een ware kunst. Want weliswaar hadden D66, SP, PvdA en Groen Links allemaal commentaar op Van der Staaij, dat gold evenzeer voor het CDA en Rutte. CDA-kandidaat Mona Keijzer noemde de uitspraken van Van der Staaij bijvoorbeeld 'bizar en ongepast'. Daarnaast waren er nog tal van instanties, zonder enige politieke kleur, die Van der Staaij feitelijk corrigeerden.

Maar die laat je allemaal weg om te suggereren dat het 'wedstrijdje verontwaardiging', zoals de SGP'er het formuleerde, toch vooral uit linkse hoek kwam. Met overigens geen ander doel dan om weer een hoop andere rechtse stokpaardjes van stal te halen. 'Iets negatiefs over abortus zeggen is voor de linkse elite veel erger dan de torenhoge criminaliteit, waarbij naast de vele doden, honderdduizenden burgers slachtoffer gemaakt worden. De linkse elite biedt de tegenstanders van abortus echter niet dezelfde clementie als het de criminelen biedt. De vergevingsgezindheid bij links wordt dus zeer selectief toegepast.'

En ja hoor, het eindigt ermee dat uit CBS-statistieken zou moeten blijken onder sommige niet-westerse herkomstgroepen het abortuscijfer aanzienlijk hoger is dan onder autochtone vrouwen. Zie je wel, weer die Marokkanen. De CBS-cijfers laten echter zien dat het vooral om Antilliaanse en Arubaanse meisjes gaat. En dat maar één procent van de vrouwelijke populatie ooit zwanger is geweest als gevolg van seksueel geweld. Nice try, but no sigar.

2 opmerkingen:

  1. Onno Ruding?
    Onno Ruding als referentiekader??
    Gelukkig bestaat er zoiets als wikipedia.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In sommige culturen moet je toch uitkijken als verkrachter. Voor je het weet gaatje kop eraf.

    BeantwoordenVerwijderen