woensdag 26 september 2012

Voluntas Populi

Het zit Johan Oldenkamp blijkbaar nog steeds dwars dat hij geen premier is geworden na de verkiezingsnederlaag van zijn partij SOPN. Want hadden Piratenpartij, de Partij voor Mens en Spirit (MenS) en de SOPN gezamenlijk opgetrokken, dan hadden zij nipt één Kamerzetel gehaald. Kortom: 'Via dit artikel roep ik, als partijleider van de SOPN, de besturen van deze drie partijen op om de mogelijkheid en de wenselijkheid van het samengaan tot één lijst te onderzoeken.' 
 
De onderlinge overeenkomsten tussen deze drie politieke partijen zijn volgens Johan namelijk veel groter dan de onderlinge verschillen. Zo signaleren bijvoorbeeld alle drie de partijen dat de bevolking momenteel feitelijk geen echte invloed heeft op het openbaar bestuur in ons land.

Johan heeft ook al een naam bedacht voor de partij waarvan hij ongetwijfeld (weer) premier wil worden: De Wil van het Volk, maar dan in het Latijn: Voluntas Populi. 'Ik heb deze Latijnse naam gekozen omdat namelijk niet alleen het Nederlandse volk 100% openheid en 100% inspraak wil, maar eveneens de meerderheid van de bevolking van alle andere landen op deze planeet. Daar ben ik in ieder geval 100% van overtuigd. Deze internationale naam in een klassieke taal zal naar verwachting daarom ook opgepakt kunnen worden door nieuwe politieke partijen in andere landen. Het is de bedoeling dat deze partijen allemaal verbonden zijn met de internationale moederorganisatie vanuit de website VoluntasPopuli.org. Deze website is nog in aanbouw.'

Eh...Johan, niet te hard van stapel loppen. Die andere partijen hebben namelijk nog niks toegezegd. Barracuda kan zich nog een pittige discussie herinneren tussen Oldenkamp en Lea Manders van MenS op de radio, waarover Johan achteraf helemaal niet te spreken was. En de Piraten zien de UFO-partij al komen met hun voorstel om iedereen een basisinkomen te geven. En het helpt ook al niet echt om aan allerlei instanties die je niet wilt betalen wijs te maken dat je 'de Staat der Nederlanden niet langer eigenaar is van mijn rechtspersoon'.

Gelukkig komt wijsheid met de jaren. Nog niet zo lang geleden dacht Johan dat in 2012 het einde der tijden zou aanbreken, nu ziet hij zich ten minste over vier jaar op het bordes staan met Willem Alexander. 

19 opmerkingen:

 1. Bij Oldenkamp rijst bij mij altijd de vraag wanneer die man eens geestelijk volwassen gaat worden. Hij komt me over als een op hol geslagen voorzitter van een studenten vereniging, in plaats van een voorzitter van een 'politieke' partij! Overigens heeft Oldenkamp, ondanks zijn 'zuivere intentie's' mij daarmee laten zien dat hij net zo'n schurk is als Rutte en Wilders, Samson, Pechthold, Lea Manders, en al die andere boeven! Hoe kan die man spreken over zuivere intentie's, ik bedoel waarom verwacht hij dat iedereen hem serieus neemt? Nu heeft hij weer iets nieuws verzonnen... En dan lees je ook nog op zijn site dat drie partijen samen die 62000 stemmen hebben 'verzameld', daar waar ze direct na de verkiezingen dat zelfde aantal aanvoerde als stemmer op hun partij... Dat klopte dus al niet, wat doen ze eigenlijk bij de SOPN behalve de boel in eigen voordeel uitspreken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, samenwerken met de Piratenpartij. Want die zijn natuurlijk nog niet verbonden met een internationale beweging.. Argh.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kans, dat hij inderdaad 76 zetels heeft gehaald, is toch niet uitgesloten:

  "En de aanvankelijke vraagtekens bij de correctheid van de verkiezingsuitslag zijn inmiddels voor steeds meer mensen uitroeptekens geworden"

  Dan heeft nog meer stemmen binnenhalen ook geen zin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. RIVM verliest rechtszaak tegen criticus griepprik
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/09/26/rivm-verliest-rechtszaak-tegen-criticus-griepprik/

  n die viespeuk van een Counthino/rivm Twitterde net:

  Citaat:ts
  11m RIVM ‏@rivm
  Geen belangenverstrengeling #RIVM en #Coutinho bij advisering #griepprik. http://www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BX8205 …
  Openen


  Dat was dus niet gezegd. Er was alleen gezegd dat het niet hard gemaakt/bewezen was.
  Iedere nitwit weet dat het wel zo is. Maar indirecte belangenverstrengeling is vrijwel ongrijpbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al is de doldrieste kolder in de -inmiddels volledig doorgebrande- bovenkamer van Oldenkamp een feest om te volgen, triest is het tegelijkertijd.
  Benieuwd of -en wanneer- het 'hogere bewustzijn' waarmee Oldenkamp zijn almaar verergerende krankzinnigheid wanhopig probeert te verkopen aan 'ons slaapwandelende gepeupel' -die maar niet willen snappen dat ze door hogere machten gedwongen zijn om juist níet op de sopn te stemmen!?- zijn "Ir. Walter de Rochebrune"-achtig voorland als eigen (onbewust) gecreëerde werkelijkheid aanvaardt en de verantwoordelijkheid daarvoor volledig bij zichzelf neerlegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel wat comfortabel en zonder enige inhoud ter berde gebracht hoor dit stukje. Johan nog voordat hij zijn beweging van de koude grond heeft getild hier al met zijn allen sarcastisch proberen te ontmoedigen? Goedkoop gefaald zoals een ieder dat vanaf de wal altijd wel betweterig tracht te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ 26 september 2012 13:48

  Wow, wat blowen en het drinken van brandnetelthee wel niet voor een puike uiting aan creativiteit kan bijdragen.
  Beetje jammer van die link naar craplog die de vooroordelen dan wel meteen ook weer bevestigen. Al worden Oldenkamp en zijn sympathisanten niet gehinderd door enige vorm van het onderkennen van de complexiteit en werkelijkheid van het leven. Die raaskallen er gewoon een onsamenhangende en kolderieke theorie onder en hoppa, alles weer in kannen en kruiken en behapbare brokjes voor de in geestelijke nood verkerende simplistische medemensch.

  Lieve Elpiniki van Lesbos,
  Alles -maar dan ook werkelijk alles- wat Oldenkamp nu nog onderneemt is bij voorbaat volstrekt kansloos. Waarschijnlijk is Johan verslaafd geraakt aan teleurstellingen en ervaart hij het hoongelach (inmiddels) als een warm bad.

  Arme ziel(en).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kom er maar in Blogeigenaar. Ik lig totaal open voor u gespreid. Eveneens hoop ik hiermee die gestoorde struisvogel met zijn kop in het zand van feedback voorzien te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Elpiniki: ik zou maar op Johan gaan stemmen, de stembureaus zijn nog tot negen uur open.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Elpikni

  Haha, dat vinden ze natuurlijk over zichzelf, dat ze over "kritische eigenschappen" beschikken. Maar eigenlijk is dat natuurlijk niet zo. Vandaar dat complottertje zulke rare en vaak ook een beetje domme aannames hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah, een losgeslagen gek van Zaplog. En wat is het daar saai tegenwoordig.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik lig totaal open voor u gespreid

  Dikke fail.
  Alleen hele gestoorde mannen denken dat vrouwen zo praten.
  Beslist geen reclame voor die club.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geez guys

  Elpiniki is Adamas met een nieuw petje, die op Yom Kippur weer terugkomt. Geef hem alleen daarom al een beetje credit. Boetedoening komt bij iedereen anders. ;-)

  Hi Adamas, G'mar Chatimah Tovah amigo.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. LOL!

  Vincent Schipper aka Adamas aka Pipa aka enzovoorts als drag queen terug in dit theater.
  Reken er maar niet teveel op.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sure, love you too Adamas.


  Nice touch btw, dat pro Hezbollah haarbandje ;-)
  Of was dat toevallig die kleurkeuze?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Vang her en der trouwens berichten op -wat Oldenkamp overigens bevestigt in een wederom tenenkrommend onnozel stukje 'dankbaar voor dualiteit'- dat men bij de sopn massaal over elkaar aan het rollebollen is.
  Er duiken zelfs beschuldigingen op FB op waarin Teuben (de 'partijvoorzitter') en Vousten (de 'penningmeester') van oplichting worden beticht.
  Wat is het volgen van die 'ontwaakten' en op een 'hoger bewustzijnsniveau' functionerende idioten toch een ongebreidelde bron van vermaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ziva
  Hoe is het inmiddels met jouw neus? Zit er nog wel schot in?

  BeantwoordenVerwijderen