dinsdag 18 september 2012

Occubye

Herinnert u zich deze nog...nog...nog? Het is precies een jaar geleden dat de Occupy-beweging voor het eerst demonstreerde voor de Amerikaanse beurs op Wall Street. Dat werd gisteren gevierd met rally's en arrestaties in niet minder dan dertig wereldsteden. Heel even leek de beweging weer te vlammen, totdat de betogers tegen de anti-islamfilm Onschuld van moslims weer alle media-aandacht opeisten.

Toegegeven: een jaar geleden leek de veenbrand nog de hele wereld over te gaan. Een massaal protest met tentenkampen tegen sociale en financiële ongelijkheid in steden als Berlijn, Washington,Tokio, Mexico- Stad, Madrid en niet te vergeten Emsterdem.

Punt gemaakt, poppetje gezien? Nope, de tentenkampen gingen niet meer weg. Een aantal werkloze diehards en alternativo's leek eindelijk een nieuw onderkomen te hebben gevonden. De Dam all over again. Protesteren deden ze niet meer. Er stegen steeds vaker hennepdampen boven de kampementen op. Er kwamen steeds meer chemtrails- en 9/11-complotters op af.

Zwervers kropen in de tenten en joegen de oorspronkelijke bewoners weg. Onderlinge vetes werden in the open uitgevochten. Occupy Soestdijk (made by Niburu) werd door vandalen opgeruimd. Occupy eindigde zoals achterkant van de driedubbele Woodstock-elpee: een veld vol meurende slaapzakken en plastic flessen in de modder.

Lichtpuntjes? In de VS is ruim vijf miljoen dollar opgehaald voor de Occupy Wall Street Kitchen. Een fonds waarmee occupiers zichzelf voeden. En onbedoeld ook dronkaards en ander ongewenst straatvolk.

Vorige week oordeelde de Haagse rechter dat Occupy weer mag demonstreren op het Malieveld in Den Haag. De herbezetting kan dus weer beginnen. Nog diezelfde dag verrees een minitent in het kader van de Nacht van de Hoop. Geen mens, behalve een oplettende fotograaf, die er acht op sloeg. Occupy is nu echt Occubye.

4 opmerkingen:

 1. Heh.. zeg maar een soort Barracuda reaguurders, maar dan IRL.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Occupy is meer dan het beeld dat de media schetsen: http://whatthefuckhasoccupydone.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meanwhile, bij KLOL:

  Tijdens de tweede wereldoorlog, drong Hitler aan op een derde rijk. We weten dat het volk hier weerstand tegen heeft gehad. Hitlers rijk heeft eigenlijk nooit een kans van slagen gehad omdat het volk overal weerstand bood tegen deze dictatuur. Hitler stond bekent als een groot strateeg. Hij heeft met zijn leger een groot deel van Europa kunnen veroveren. Dit is een hele prestatie geweest maar in mijn ogen was hij: óf geen groot strateeg, óf dom, óf de gehele oorlog diende een groter doel.

  Benieuwd, wanneer de nieuwe eigenaar de bezem eens door de redactieburelen gaat halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De hele Occupy beweging was al lang van tevoren voorzien en ingecalculeerd. En zeer waarschijnlijk zelfs opgezet en / of geiniteerd door bepaalde overheidsgroepen of bepaalde non-gouvernementele organisaties. Niet in de laatste plaats omdat het begin zo strak en gelijktijdig georganiseerd was. In tig landen overal ter wereld begon men vrijwel op dezelfde tijd en deed men precies hetzelfde. Dit was beter gepland dan wat mogelijk is op Facebook en Twitter.

  Dergelijke strapatsen, maar ook de Arabische Lente, werd jaren van tevoren al 'voorzien' door bijv. de belangrijkste denktank van het Britse Departement van Defensie. Zij voorzagen in 2007 een kleine dertig jaar van onrust en opstanden overal ter wereld van de lagere en de middenklasse. Deze onrust is namelijk nodig om de macht over het Midden-Oosten veilig te stellen en ze aan te passen aan het westerse systeem. En het is in de westerse wereld nodig om de surveillance maatschappij er compleet doorheen te krijgen. Eerst waren alleen de moslims de slechterikken, nu iedereen die zijn ongenoegen uit tegen regeringen en banken. Binnenkort iedereen?

  Dus denk maar niet dat we het laatste gezien hebben van dergelijke bewegingen.

  http://www.guardian.co.uk/science/2007/apr/09/frontpagenews.news

  BeantwoordenVerwijderen