donderdag 20 september 2012

Desperado's

De domeinnaam Klokkenluideronline.nl is tijdens een executoriale verkoop eerder deze week, zoals al werd gevreesd, voor 250 euro in handen gekomen van een Grote Onbekende. Micha Kat en de zijnen houden er dan ook rekening mee dat de nieuwe eigenaar er elk moment de stekker uit kan trekken, maar tot op heden hoeft de alternatieve site nog niet te worden aangesproken. Of zou de AIVD de klokkenluidersite rustig in de gaten willen houden voor het vergaren van IP-adressen van bezoekers en vooral posters?

Dat  laatste complot hadden we op zijn minst verwacht te lezen op Klokkenluideronline, maar Kat heeft blijkbaar andere dingen aan zijn hoofd. De angst om elk moment weer te kunnen worden gearresteerd bij overtreding van de recent opgelegde schoringsingsvoorwaarden is fnuikend, zo gaf Kat een dezer dagen zelf toe. Hij is letterlijk en figuurlijk gemuilkorfd in afwachting van de volgende behandeling van zijn zaak in december. Geen woord mag hij schrijven over aangevers die hem achter slot en grendel wisten te krijgen (eerste overtreding hier).

Zijn achterban raakte vorige week trouwens maar niet uitgepraat over de handgebaren waarmee getuigen tijdens diens rechtszaak de rechters zouden hebben aangestuurd of de satanische pedo-schilderijen van ‘Cassou’ die in de rechtbank waren opgehangen. Vooral Arend Zeevat (Argusoog) zag natuurlijk weer aan de lopende band satanische adders uit de zwarte toga's komen en overal vrijmetselaars opduiken.

Zelf rekent kunstenares Cassou haar werken trouwens tot 'humor', waarbij dinosaurussen dienen als symbool voor de enigszins verouderde juridische taal. Een van haar andere stukken heette grappig genoeg Advocaat van een kat, met opgestoken vinger. Kan volgens het complotvolk allemaal geen toeval zijn.

Gelukkig zat er ook nog iemand in de zaak zonder kolder in zijn kop. Lucien Wopereis van Advocatie schreef afgelopen week een nuchter rechtbankverslag, waaruit nog eens bleek waarom Kat daar eigenlijk zat. Coördinator beveiliging bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn verklaarde dat hij een telefoontje had gekregen met aan de andere kant iemand die zat te 'raaskallen', maar die op een gegeven moment ook zei dat er een bom in het kantoor lag. Het telefoontje leidde tot de ontruiming van het kantoor.

Maar dat lees je allemaal niet op Klokkenluideronline, waar men maar al te graag suggereert dat Kat vriendelijk informeerde of men niet bang was dat er eerdaags bommeldingen zouden worden gedaan 'omdat mensen in Nederland het langzaamaan zat worden'. Wopereis wist Kat trouwens zeer goed te typeren: 'Vaak een zelfverzekerde dompteur, maar soms ook aan de rand van het verlies van zelfbeheersing'.

En de volgende aanval, althans zo ziet Kat dat zelf, is alweer op komst: journalist Harry Lensink van Vrij Nederland zou publicaties in voorbereiding hebben waarin hij de ‘Demmink-activisten’ wil gaan wegzetten als door haat en rancune voortgedreven desperado’s uit rechts-extreme hoek. Klinkt als een complot.

42 opmerkingen:

 1. Ha! Een kunsdtdiscussie! In een eerdere reactie schreef ik dat Cassou egyptologe is. Op haar site staat te lezen:

  Ik studeerde kunstgeschiedenis door mijn parcours in Klassieke filologie en egyptologie.
  Ik begon heel jong te tekenen en te schilderen.


  Dus niet dat ze biologe is zeg maar en ons meeneemt in de wondere wereld van het paleolithische dierenrijk.

  Ik ga er ook niet op voorhand vanuit dat het helemaal waar is wat ze over haar werk vertelt. De grijnzen op die gezichten zijn bijvoorbeeld helemaal niet "grappig", maar absurde, vervreemde grimassen in de traditie van James Ensor. Vergelijk de gelaatsuitdrukkingen en vervormde hoofden van zijn wijze rechters met die van Cassou.

  Ze is zich natuurlijk welbewust van de goden die in de egyptische mythologie verbonden zijn met bepaalde dieren. Het lijkt me dan ook niet geheel betekenisloos als ze een krokodil naast een rechter afbeeldt, want het kan haar niet ontgaan zijn dat dit dier verbonden is met de god Seth (eigenlijk Sobek, maar dat werd dus later Seth).

  Dat is dus de God van onder meer de chaos, duisternis en verwarring, zeg maar het onrecht. Je zou kunnen zeggen dat het de egyptische equivalent van de "duivel" is:

  Some times he takes the form of a crocodile. Seth is the god of evil, of drought, of destruction, thunder and storm. Seth tore himself from his mother's womb in his hurry to be born. Every month Seth attacks and devours the moon, the sanctuary of Ausar and the gathering place of the souls of the recently dead.

  Hoe dan ook. Er komen inderdaad ook andere sauriers in die schilderijen voor, maar je maakt mij niet wijs dat ze zich niet bewust is van het spanningsveld tussen de god Seth die voor onrecht en wanorde staat en een rechter die voor recht en orde staat.

  Zoals het een goede kunsdt betaamt zal er wel sprake zijn van enige polysemie, zodat je als kijker lekker para bent. Daar lijkt ze hoe dan ook in geslaagd te zijn, wat dat betreft hadden de complottertjes haar geen groter compliment kunnen geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kom op zeg, zoek er nou niet te veel achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op KLOL staat ook het bewijs dat Bureau Jeugdzorgd, de Raad voor de Kinderbescherming en de AMKS' niet aan waarheidsinding doen, en dat ze dat weten en want ze zeggen het zelf.

  Een relevant feit wat Barracuda in zijn oneindige hetze tegen Kat opportunistisch onbesproken laat

  http://www.klokkenluideronline.net/artikel/17411/ontbreken-waarheidsvinding-bjz-onwettig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeroen

  Al van oudsher worden de kunsten gedomineerd door symboliek en geheime onderliggende boodschappen. Dat zal dus bij die Cassou niet anders zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Figuratief gekauwde en grafische werkjes met hoog time for marketing
  gehalte. Shrek schijnt momenteel ook errug actueel te zijn. Als een kat eenmaal weet hoe hij op de klink moet springen, kommen de puppies er vanzelf achteraan.


  @jeroen de k
  Klopt wat je zegt, alleen de vraag is eerder ,waarom zeggen ze dit? Jammer van jouw verwarde geest.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het zou echt grappig zijn, als Klokkenluideronline tegenwoordig deel uit zou maken van Reed Elsevier.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De domeinnaam WHOIS info is nog niet bijgewerkt.

  'Een relevant feit wat Barracuda in zijn oneindige hetze tegen Kat opportunistisch onbesproken laat'

  Wat een raar argument weer om je eigen stukje te promoten. Ik kan mij trouwens herinneren dat HetZuur niks van Kat moest hebben, maar nu er een paar verhaaltjes van hem op de site staan, piept hij iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @John

  Je kan nooit genoeg achter kunst zoeken. Daar werd het nou juist voor bedoeld. Complotters schieten daar natuurlijk in door, omdat ze zich heel eenzijdig en absoluut richten op enkelvoudige interpretaties. In dit geval is het een beetje waar van die egyptische goden en monsterlijke figuren, maar ook van de sauriers. Hoewel ik de dieren die ik daar zie niet echt kan herleiden naar bestaande dinosaurussen, eerder zijn het fantastische wezens, zoals in The book of imaginary beings van Borges. Er is hier sprake van cryptozoologie.


  @geen

  Ik vind haar non-figuratieve kunst eerder van huisvlijt getuigen. Althans, het verschilt weinig van de doodles die ik in mn moleskine zet tijdens zaaie vergaderingen, maar dan in kleur uitgevoerd.

  Het was trouwens niet Kat die hiermee aan kwam zetten, maar Zeevat. Die had er al naartoe gelinkt.

  @De Kreek

  Goeie zaak man, dat je vanaf nu een obsessie met jeugdzorg gaat ontwikkelen. Nieat er ook maar iets klopt van je "waarheidsvinding" argument, maar dat houd je toch. Keep up the good work!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben het met @John eens; maak er nou niet meer van dan dat het is.

  Het werk van Cassou hangt volgens mij alleen maar in de rechtbanken omdat een of andere assistent van de assistent belast is met het project "kunst aan de muur", en ongehinderd door enige kennis al browsend door de foldertjes deze serie tegenkwam.

  'Goh jongens, kijk eens, een serie met als thema rechtbank'. "leuk toch, en het is ook best wel mooi, toch?".

  Enige diepere betekenis achter deze keuze zoeken is wel heel erg optimistisch gedacht.

  Daarnaast kan Cassou wel vanuit haar egyptologe kader haar thema hebben uitgewerkt, maar dat doet ze dan wel erg oppervlakkig. Maar goed, heel haar verbeelding en uitvoering vind ik persoonlijk ondermaats, wat idd nogal sterk naar boven komt in haar non-figuratieve kunst. De standaard screen saver op mijn MacBook doodled beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog even over KLOL buiten de discussie om.

  Het recente artikel Val Demmink niet meer te stoppen belooft weer te veel.

  Er wordt gelinkt naar het Katholiek Nieuwsblad .

  Deze website is volgens KLOL de enige, die durft te melden, dat er in het Europees Parlement aandacht wordt geschonken aan de Zaak Demmink..
  Die aandacht valt wel mee; het blijkt, dat europarlementariër Lucas Hartong de zaak in de een of andere commissie op de agenda wil hebben.
  Nu wil het geval, dat er bijna geen week voorbij gaat, of die website maakt wel melding van de heldendaden van Hartong, die behalve parlementariër ook nog eens een poepfijne gristelijke theoloog is.
  Tussen het Katholiek Nieuwsblad en Lucas Hartong botert het wel, dat is duidelijk, maar de Val van Demmink, zoals de profeet Kat die aankondigt, lijkt voorlopig op St Juttemis plaats te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "De domeinnaam WHOIS info is nog niet bijgewerkt."

  De domeinen (klokkenluideronline.nl, nrc-ombudsman.nl, maar ook het zogenaamde alternatief klokkenluideronline.net, dat precies dezelfde DNS en hosting heeft) zitten bij TransIP, wat verder een volkomen normaal bedrijf is.

  Welke klant van TransIP de eigenlijke beheerder is, kun je zo niet zien. Die zou de DNS-records (ook bij TransIP) kunnen veranderen zodat de domeinen niet meer naar de IJslandse hosting verwijzen. Is kennelijk nog niet gebeurd.

  Het domein overdragen naar een andere registrar, en of de DNS elders onderbrengen kan ook, maar is niet gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. André Vergeer zei laatst bij Argusoog (Arend vs. Zeevat) dat hij op de veiling zou gaan meebieden. Als hij die belofte gestand heeft gedaan (hij woont er vlakbij; ik ook trouwens maar ik was er niet), dan moet hij haast wel de koper zijn?

  Je zou denken dat Vissers & Moszkowicz iemand gestuurd hadden om de boel op te kopen en stil te leggen? Kennelijk niet gebeurd of toch wel, maar ze laten het even ongemoeid doorlopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Klokkenluideronline.net is trouwens qua whois wel duidelijk van Micha Kat zelf, met als adres (hoezo privacy? nou ja, het is toch al openbare info) Prinsengracht 185.

  Enig googelen leert dat daar ooit Pamela Hemelrijk woonde, die ook nog steeds (last time I looked, paar maanden geleden, namelijk 9 maart) in het handelsregister als secretaris en penningmeester van de Stichting Klokkenluideronline vermeld staat.

  Alleen is ze helaas vroeg gestorven. Kat is sindsdien enig bestuurslid.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "Nieat er ook maar iets klopt van je "waarheidsvinding" argument, maar dat houd je toch."

  Toevallig gisteren een paar afleveringen gezien van de serie De Rechtbank (eerder EO, nu NRCV, waarin ook zaken waarin Bureau Jeugdzorg een rol speelt.

  Ik vind waarheidsvinding heel belangrijk, maar ik kan me ook voorstellen dat in veel gevallen (geen of nauwelijks getuigen, welles-nietes, instanties zonder opsporingsbevoegdheid, niet-strafbare feiten die voor de beoordeling wel van belang zijn) echte waarheidsvinding inderdaad gewoon niet mogelijk is, en men af moet gaan op indrukken en gesprekken. Helaas.

  Waarschijnlijk is dat bedoeld bij dat onderzoek door de ombudsman. Lastige problematiek. Het moet beter, maar kan dat ook? Hoe?

  Vermoedelijk door KLOL gretig uit verband gerukt en misbruikt voor eigen progagandadoeleinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Op dit moment kan juist iedereen publiceren onder de naam mk, hij lijkt immers ook geen eigenaar meer te zijn van klol.


  @ziva
  Mijn tekenleraar was Rien Evers, goeie gast, gaf hele hoge punten weg. Leerde mij dit als figuratieve kunst te zien. Zal wel aan mij liggen, daarom werd het waarschijnlijk een tekenplank, en later een cad-systeem voor mij.
  Gewoon lekker laten schilderen ,workshops geven en geld verdienen. Denk niet deze vrouw zich laat gebruiken door mentaal wrakhout. Maar ja met kunstenaars weet je het nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ruudharmsen
  BJZ heeft destijds onder druk van de politiek en maatschappij allerlei onmogelijke verantwoordelijkheden op haar schouders genomen. Het automatische gevolg daarvan, is een spastische organisatie, die je niet langer meer als imperfectie kan magmoffelen. Mede daarom is er een grote transitie gaande. Floating goats als JdeK , is de zoveelste die als beste stuurman aan de wal om wraak staat te roepen. Ja men doet niet aan waarheidsvinding, maar om moverende reden mag je zoiets roepen als duiding, en onmacht. De vraag waarom is nu uitgebreid aan de orde.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Die moderator bij KLOL schrijft echt vreselijk slecht zeg. Micha heeft al een bijzonder afstotelijke schrijfstijl, maar deze klojo zou er goed aan doen een andere hobby te zoeken.

  Anyway. Wederom een mooi geschreven en informatief artikel Barracu. Dank U zeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De koper van de domeinnaam kan op de hand van Kat zijn. Dat zou verklaren waarom die gewoon kan doorgaan op het oude adres.

  Of de veiling heeft nooit plaatsgevonden. Zijn er onafhankelijke bronnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Volgens KLOL is op dit moment een twitteroorlog gaande over het eerder aangekondige vertrek van demmink met pensioen gaat. Het is nu 14.15 uur stuk of 10 tweets, alles bij elkaar. Wie wil wie bedonderen? Niemand lijkt het zelf nog te weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De grote vraag is dus of je opgepakt kan worden als iemand jouw naam misbruikt, welk bewijs gebruikt men?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wanneer je een dergelijke domeinnaam koopt, dan draai je de boel natuurlijk niet dezelfde avond de nek om. Zonde van je 250 euro.
  Je doet gewoon niks, en wacht rustig op het moment, dat je denkt: Ja. Waarom niet. Nu.

  Kan maanden duren.
  Het betere kat-en-muisspel.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @theovanloon
  Met de vraag wat er gaat gebeuren, als er een nieuwe sidekick rommel gaat plaatsen. Remote access, co-located, lastige zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @geen,

  da's waar. Toch wel tricky.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Tevens de vraag of de kunstenares blij is, met argusoog en de nieuwe eigenaar klokkenluideronline, i.v.m. auteursrechten. Ook gaan sites van bedrijven op dezelfde dag nog plat in geval van faillissement,eigenaarswissel, of eventuele malversaties. Vragen ,vragen mensen zou klol vermelden. What you see is what you do not know.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. recidive, van strafbare feiten, oude claims die mogelijk komen te vervallen, bij uitblijven van nieuwe aangiftes, aanklachten tegen nieuwe eigenaar,juridisch boven mijn pet, maar wel zeer benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Voor de abstracte kunstkenners onder de bloggers

  http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Figuratieve_kunst

  BeantwoordenVerwijderen
 27. "Op dit moment kan juist iedereen publiceren onder de naam mk, hij lijkt immers ook geen eigenaar meer te zijn van klol."

  Technisch onjuist. Zolang de sites (klok.nl, klol.net, nrc-o.b.m.nl) allemaal bij dezelfde IJslandse hoster zitten (ik heb het IP-nummer niet uit mijn hoofd geleerd, maar de hoster is al maanden dezelfde), dan is bepalend wie de wachtwoorden voor FTP of CMS (Wordpress toch?) heeft, om daar dingen op te kunnen zetten.

  Met het eigenaarschap v an de domeinen staat dat niet rechtsstreeks in verband. Indirect wel: die kan de DNS ergens anders laten lopen, de inhoud van de DNS veranderen (als de toegang daartoe is meeverkocht?), maar dat is vooralsnog niet gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Stuk of 50 tweetberichten vanuit de parlementaire vs steun tweetoorlog met nl. Kan allemaal niet op , binnenkort battle stations, code rood.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. BREKEND, BREKEND, BREKEND: KAT NU TOTAAL DOORGEDRAAID - SMEEKT OM WEER GEARRESTEERD TE WORDEN - STOORNIS VALT NU NIET MEER TE ONTKENNEN - WIE KAN HIER NOG MEE LEVEN, WIE KAN HIER NOG GEHAKT VAN MAKEN?

  http://www.klokkenluideronline.net/artikel/17491/breaking-bedreigers-wolfsen-vrijuit

  Lees vooral de laatste alinea. Dit is wel heel eens opzichtig, mensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Shit, maak ik zelfs in een Kat-persiflage nog weer tikfouten die typerend zijn voor mijn eigen stijl. Kan je zien hoe moeilijk dat is, om het goed te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @ruudharmsen
  Is het nou tjakka of sjakka? Wanneer geeft jouw 1200baud modem eindelijk eens de juiste andwoord- data door, komt niks binnen.
  Kon vroeger alles opnieuw intikken met die basic zooi, als er weer een kromme Volt zijn werk had gedaan.

  MK ligt volgens mij lui voor de buis knakworsten naar binnen te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @theovanloon
  Mooi twitter opsomlijstje trouwens, gewoon wat OTA flash demolition en poef de telefoon gaat uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. > Is het nou tjakka of sjakka?

  Tjakka natuurlijk. Maar wat moge de relevenatie daarvan zijn, mag ik u wedervragen?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. > Kon vroeger alles opnieuw intikken met die
  > basic zooi, als er weer een kromme Volt zijn
  > werk had gedaan.

  http://en.wikipedia.org/wiki/MS-DOS_Editor
  Zat bij MSDOS 5 en was eigenlijk QBasic zonder Basic.
  1990 of 1991: http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_DOS_operating_systems

  Bovendien kun je beter de Opper-Volta gebruiken dan de Kromme Rijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ahh. kijk eens aan...

  "Micha Kat moest vanavond zijn radioshow op argusoog.org vroegtijdig beeindigen vanwege de angst opnieuw opgepakt te worden. Zijn advocaat kreeg een fax van justitie, en zijn laatste waarschuwing om zijn voorwaarden niet te overtreden, die hij volgens justitie weer overtreden had."

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Tja. 'Der Feind hört mit'. Heeft nog best lang geduurd dan. Nou maar afwachten hoe snel Kat de provocatie gaat beantwoorden zodat zijn smeekbede om asjeblieft weer vastgezet te worden verhoord worde.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hilarische radio. Hij werd live in de uitzending gebeld door zijn advocaat en beëindigde zijn podcast acuut.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Een advocaat die live overlegt met zijn cliënt, die financieel mogelijk niet draagkrachtig is, om publicaties onder zijn naam te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Bespottelijke komedianten op Argusoog. Waarom in vredesnaam de uitzending afgebroken? Kat mag, als hij wil, 24/7 doorzwammen over "de naderende ondergang van de wereld" zolang hij zich aan de schorsingsvoorwaarden houdt. Misschien vindt zijn advocaat dat Kat tegen zichzelf in bescherming moet worden genomen, omdat hij er anders, willoos als een Tourettepatiënt, toch weer dingen uit gaat flappen als Ik krijg intussen steeds meer aanwijzingen en ook bewijzen dat de hele strafzaak tegen mij een groot crimineel complot is tussen Justitie, NOS, Elsevier, Vissers & Moszkowicz en anderen.
  Het enige wat je na zo'n flagrante overschrijding van de voorwaarden kunt concluderen is dat Justitie buitengewoon coulant optreedt door eerst nog maar eens te waarschuwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Iets vinden, en iets in het openbaar vinden, zijn 2 dingen, vooral voor je clientèle, dat zou de advocaat moeten weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Nog geen 14 dagen onder voorwaarden vrij man, en Kat zit al aan zijn laatste waarschuwing.

  Dat belooft nog wat voor de komende koude maanden tot 10 december.

  BeantwoordenVerwijderen