maandag 3 september 2012

MachtsvertoonBarracuda schat het IQ van de Hermandad in Den Haag niet al te hoog in. Niet minder dan dertig hypernerveuze agenten van korps Haaglanden stonden afgelopen week de circa vijftig aanhangers van SOPN op te wachten, omdat die hadden opgeroepen tot het 'schoonmaken van Den Haag'. Dat was gewoon iets ludieks met bezems en emmers, maar de agenten hadden kennelijk gerekend op tot de tanden toe bewapende hooligans.

Dus veel geduw en de arrestatie van een SOPN'er die 'Nazi' tegen een van de agentjes had geroepen. Een beschamende vertoning. Ongeveer heel Nederland weet dat de softies van SOPN'ers geen vlieg kwaad doen, ze plakken hooguit over andere posters heen. Of rekenen de belendende percelen iets te snel tot de eigen coalitie.

Barracuda had zelfs enige medelijden met de blauwe aanhang die na het opstootje ter hoogte van Het Plein richting Nieuwspoort toog voor een persconferentie zonder pers (nou ja, een enkeling daargelaten dan), maar helaas wel weer met GeenStijl. De SOPN'ers keken half verbeten, zonder glimlach, naar de camera, omdat ze ook wel wisten dat ze weer eens als ufogekkies zouden worden weggezet.

Publicitair was deze gedenkwaardige dag zonder meer het publicitaire hoogtepunt voor Johan Oldenkamp en zijn blauwe smurfen, want het onvermijdelijke einde komt in zicht: niet genoeg stemmen voor een zetel, zoals maanden terug al duidelijk was. Dan gaat ook een kwartier kachelen boven de Airborne Wandeltocht niet meer helpen. 

Johan zal dus weer op aarde moeten neerdalen, met alle afkickverschijnselen van dien, want wat genoot hij van alle aandacht. Een troost: Er is vast nog wel een healing voor hem beschikbaar bij moederschip Niburu. 

70 opmerkingen:

 1. Man wat kun jij goed schrijven barracuda. Echt een talent. Leest zo lekker weg die stukken van jouw. Vloeiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. SOPN is er voor de zwevende kiezer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi stuk Barracuda! De verlichte zielen praten wel over yin en yan maar hebben het grotere plaatje van toe passen niet helemaal door... en dan krijg je terrortoriaal gedrag... zie je het woordje terror staan... dat kon je overduidelijk terug zien in het filmpje. Maar de opruiers gegeven de politie de schuld, hoe kan het ook anders! En zelfs daarvan hebben ze helemaal niet door dat juist dat nu geindoctrineerd gedrag is... Lang leven yin en yan...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Men lijkt zich alleen op te winden over het eerste stukje waarbij de context totaal ontbreekt, over de rest (waarin zij zelf geen aangename hoofdrol spelen) hoor je ze niet.
  Typisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kent iemand dat mannetje met die veel te grote camera? Die staat daar wel eventjes de show te stelen terwijl, zoals hij zegt, z'n 15 jarige gearresteerd wordt. En als dreigement zal hij wel eventjes een filmpje schieten!
  Wat is dat voor een gehandicapte?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hela zo maar een Accuraat artikel?

  Yep alexander pechtold actietje zo als We van hem gewend zijn met zijn besmeurcampagnes rascistische termen insinuaties leugens bedrog aidsnaalden bomaanslagen en serie Kinder verkrachtingen waaronder Mij als Kind ook. Als vervanger van afa om Bevolking te terroriseren misbruikt die nu politiediensten onder Valse voorwendselen en inderdaad zoals barracuda Konstateert om een Ongevaarlijke Ploeg als potentieel gevaarlijk te doen overkomen met misbruik van wat gevonden woordjes om weer het zoveelste geval van staatsterrorismen te kunnen plegen.

  USA is heden op Zoek naar de Organisatoren van de WTC aanslag. te hopen voor pechtold dat Ze dan niet Ontdekken dat hij "vóor de WTC aanslag" meewerkte aan het implementeren van eu wetgevingen toegespitst op het Europa van na die aanslag incluis klaargelegde anti terrorismewetgevingen.Anders zijn Arme Wij hem mischien zo maar kwijt....EINDELIJK!...en die Lelijke wolfsen Ook!

  Dus niet Verder Vertellen He!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Sam. Die leestekens zijn er uit, maar het is nog steeds complete wartaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het verbaast mij trouwens dat dit soort gasten weten hoe ze de aan- en uitknop van hun pc moeten vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is geen onschuldige groep, het gevaar van radicalisering is reëel en je hebt maar een gek nodig. Ik telde er in dat filmpje alleen al twintig. Ik vind het kortom prima als daar de lange lat overgaat, dat ze gearresteerd worden als ze een ambtenaar in functie beledigen en ik mag hopen dat de AIVD ze vuistdiep geïnfiltreerd heeft. Zero tolerance voor die mongolen graag.

  Ik hoor te vaak beweringen die wellicht door een ongebakken deegsliert gesteld worden, maar die wel ingaan tegen onze rechtsorde. Die wijzen ze af op grond van Demmink, zoals Mohammed B. die afwees vanwege de Islam. Ze zitten op hetzelfde hellende vlak. Ook worden de theorieën steeds vijandiger. Ik bedoel: als ik serieus zou geloven dat de overheid me probeert te vergiftigen met chemtrails en er geheime (fema) concentratiekampen bestaan, zou ik de wapens oppakken tegen die overheid.

  Kortom niks onschuldigs aan te bekennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 'Het is geen onschuldige groep, het gevaar van radicalisering is reëel.'

  Ik zie dat niet, zeker niet bij deze groep. Groot worden ze ook niet, omdat de achterban niets met traditionele politiek heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. He Jeroen wat een teleurstelling zeg. Ik begon je net zo'n toffe poster te vinden. Blijk ook jij al teveel aan de fascistoïde kant te leunen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wie is trouwens dat hilarische mannetje met de camera die bleef roepen dat zijn zoon was gearresteerd? Wat een karikatuur zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @barracuda


  SOPN is geen geïsoleerd verschijnsel, maar maakt deel uit van een veel bredere subcultuur die op verschillende manieren naar macht streeft. Er is al een grens overschreden als het vandalisme en de haatzaaierij van Kat als legitiem gezien wordt, vergelijkbaar met de taart die Fortuijn in zijn gezicht kreeg.

  Begin deze eeuw volgde ik radicale moslimfora en zag daar onder reaguurders hetzelfde gebeuren: elkaar steeds verder opfokken en voeden in absurde overtuigingen, tot je ineens de Hofstadgroep hebt.

  Ik denk ook dat er om SOPN nogal wat potentiële "lone wolves" hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Mind Fever

  Ik kan er niet zoveel mee om voor "faksist" uitgemaakt te worden (stem al jaren afwisselend D'66 en Groenlinks). Volgens mij is het fascisme ook tegenstrijdig met de democratische rechtsorde, waar ik juist voor ben. Die verdient het om verdedigd te worden. Ik geloof dat een democratie weerbaar moet zijn. Is dat "fascisme"?

  Een dreigingsanalyse lijkt me op zijn plaats. In de VS richten mensen met zulke opvattingen gewapende milities op.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Jeroen:

  D66 of groenlinks? Ik kan niet met goed gevoel gaan stemmen voor een partij die voor het ESM heeft gestemd, tijdens een demissionair kabinet nog wel... en dan hou je maar bar weinig over (CU, partij voor de dieren, CU, PVV...).

  Het probleem? Ten eerste het bedrag (officiele document)

  "Art. 8 Het startkapitaal bedraagt 700 miljard euro.

  Art. 10.1 De Raad van Bestuur kan besluiten om het kapitaal te wijzigen en artikel 8 dienovereenkomstig aan te passen."


  Met zulke bedragen is soebatten over hoogte van eigen zorgbijdrage, (boete voor) langstudeerders enzovoorts lijkt me redelijk futiel en geknibbel in de marges.

  Ten tweede de manier waarop het geheel is vormgegeven:

  "Het ESM, zijn eigendommen, fondsen en bezittingen, waar deze zich ook bevinden en wie deze ook onder zich heeft, zijn vrijgesteld van rechtsvervolging.

  4. De eigendommen, fondsen en bezittingen van het ESM, waar deze zich ook bevinden en wie deze ook onder zich heeft, zijn vrijgesteld van onderzoek, vordering, verbeurdverklaring, onteigening of andere vormen van beslag op grond van een maatregel van bestuurlijke, gerechtelijke, bestuursrechtelijke of wetgevende aard.
  5. Het archief van het ESM en alle documenten die aan het ESM toebehoren of die het onder zich heeft, zijn onschendbaar.
  6. De terreinen van het ESM zijn onschendbaar.
  7. Elk ESM-lid dat en elke staat die de rechtspositie en de voorrechten en immuniteiten van het ESM heeft erkend, staat voor de officiële mededelingen van het ESM dezelfde behandeling toe als die welke de officiële mededelingen van een ESM-lid genieten.
  8. Voor zover zulks noodzakelijk is voor de uitvoering van de werkzaamheden waarin dit Verdrag voorziet, zijn alle eigendommen, fondsen en bezittingen van het ESM vrijgesteld van beperkingen, regelingen, controles en moratoria van welke aard ook."


  ??? Volledige immuniteit voor personen, het instituut zelf, gevrijwaard van echt iedere controle, het volledig tegengestelde van "Wet Openbaarheid Bestuur" en ieder rechtsbeginsel?!?!
  Dat lijkt mij geen nieuw noodfonds, dat is een monster.

  Nu rest dus nog alleen de vraag of Johan Oldenkamp ons nog kan redden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tim, dit is geen discussie over de ESM en een inhoudelijke discussie over zulke grotemensenonderwerpen voer ik liever niet met iemand die zich afvraagt of Johan Oldenkamp ons van wat dan ook kan "redden". Zelfs niet als er een guitig knipoogje achter die vraag staat.

  De vraag was hier of het poltieoptreden in de richting van SOPN proportioneel was met hun aksie. Ik vind van niet, want ze hadden er best nog een waterkanon op kunnen zetten, of pepperspray.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Jeroen:

  Je hebt gelijk, ik voer liever ook geen discussie over "grotemensenonderwerpen" met iemand die zo star en strak in zijn denken is dat hij ten eerste sarcasme niet begrijpt (ik denk namelijk dat de enige die denkt dat Johan Oldenkamp ons kan redden Johan Oldenkamp zelf is), en die zijn rigide denken ook nog eens projecteert op een groepje halfslappe theedrinkende zweefhippies, die met een waterkannon of pepperspray moeten worden bestookt.

  In vrijwel iedere groep met wat alternatieve denkwijzes zit natuurlijk wel een kleine "fringe" die het allemaal net wat radicaler inziet en daarnaar wil handelen.

  Je hebt op moslimfora mensen elkaar zien opstoken en radicaliseren. Misschien had de overheid iedereen op moslimfora moeten opzoeken met een waterkannon en pepperspray, dat zou waarschijnlijk helemaal je beoogde effect (??) hebben gehad.

  Verder trek ik mensen niet zo die me aanspreken over "grotemensenonderwerpen". Een belediging lijkt me nooit een goede basis voor een discussie of wat voor vorm van communicatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Sorry Tim, maar als je meteen al met een off-topic zaadverhaaltje over de ESM begint houdt het wat mij betreft al een beetje op. Dan zoek ik die goede basis voor communicatie niet echt met je.

  Je creëert daarnaast een schijntegenstelling: deze is niet tussen "alternatieve denkwijzen" en de "mainstream", maar tussen totale, bij tijd en wijle staatsgevaarlijke onzin versus het gezond verstand.

  Al met al lijkt er inderdaad weinig aanleiding te zijn om grotemensenonderwerpen met je te bespreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ Jeroen:

  Nogmaals een vertoon van star denken. Als iedereen zich hier compleet on-topic zou houden zouden het kortere en minder interessante discussies zijn dan ik hier (soms) heb zien langskomen.

  Wat het onderscheid betreft tussen alternatief en "staatsgevaarlijk" denken betreft denk ik dat jij dat onderscheid niet goed maakt. Er is nog geen enkel teken dat de SOPN aanhangers nu een groot vertoon van staatsgevaarlijk denken (laat staan staatsgevaarlijk handelen). Gewoon een partijtje die de democratische weg bewandelt, en daarbij een paar wereldvreemde opvattingen over UFO's en nulpuntsenergie in op neemt. En, oh ja, grond kan geen bezit zijn, want "dat is van moeder Aarde". En wat gaan jullie dan doen? Iedereen onteigenen en uit hun huizen zetten en alles herverdelen ofzo?
  "Nee hoor, het gaat gewoon om het principe". Man wat staatsgevaarlijk.

  Je 'oplossing' zal daarbij meer problemen creeren dan verhelpen. Ga zo'n groep maar eens meteen al bestoken met waterkannonnen en pepperspray, dan zul je zien hoe ze zich in hun gelijk voelen en radicaliseren, en hoe ze ook nog eens op media-sympathie kunnen gaan rekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Op dit moment lijkt mij staatgevaarlijk vergezocht, zou immers ook op de grotere partijen van toepassing kunnen zijn. Wat niet is kan echter nog komen , SOPN lijkt mij niet echt te bestaan uit mensen die goed met de aankomende teleurstelling om kunnen gaan. Hun grote leider had eveneens weinig meer te verliezen, dus ik geef ze het voordeel van de twijfel, daar hebben ze recht op in een democratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nou, recentelijk werden doodnormale politieke partijen nog voor "criminele organisaties" uitgemaakt en denken dat er een overheidssamenzwering achter "chemtrails" zou zitten is ook niet helemaal normaal. Had Oldenkamp niet ook nog eens heel bijzondere opvattingen over joden en de holocaust? Als je werkelijk van die onzin overtuigd bent en je hebt er ook nog eens een hoog gevoel van urgentie bij, denk ik dat daar een risico aan kleeft. Ik vind al die lulkoek prima, tot het moment dat het gekoppeld word aan een machtsstreven.

  Waterkanonnen en pepperspray zijn natuurlijk een beetje overdreven, maar ik denk zeker dat de democratie het verdient om van de laagste en domste sentimenten verschoond te blijven. Vind ik voor De PVV gelden en ook voor SOPN.

  Oprotten met op rancune en fabeltjes drijvende factfree politics.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @geen

  Precies, dat gevoel van machteloosheid gaat alleen maar groter worden. Kan je de klok gelijk op zetten. .

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Volgens mij is er gewoon wat misgegaan in de ochtendbriefing van de Haagse Polizei.

  Op 29 augustus was nl. ook de regiezitting voor de 'grote' Micha Kat zaak in Hoger Beroep. De originele zaak leverde ook al de nodige opstootjes en arrestaties op. Het parket zal daarom ongetwijfeld een vlaggetje geplaatst hebben bij deze zitting.

  Daarnaast was de SOPN prominent aanwezig op camera bij het laatste KG van Micha Kat, en berichtten ze uitvoerig - waaronder een live stream - over deze zitting.

  De Haagse politie heeft volgens mij het onderscheid niet gezien, of bewust niet gemaakt. Dat laatste zou overigens geheel terecht zijn: gekkie's zijn gekkie's. Of ze nu bij Oldenkamp uit de kelder klimmen, of bij Micha Kat uit de kast rollen.

  Daarnaast ben ik het met Jeroen eens. Het waterkanon op die idioten. Als je chaos komt maken, kan je chaos verwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @ Ziva:

  En dat bestrijd ik dus. Als je het waterkannon op alle idioten wilt gaan inzetten kun je juist chaos verwachten (en je kunt het hele IJsselmeer leegspuiten, idioten hou je toch, bewaar dat water maar voor gevaarlijke gekkies).

  @ Jeroen:

  "ik denk zeker dat de democratie het verdient om van de laagste en domste sentimenten verschoond te blijven. Vind ik voor De PVV gelden en ook voor SOPN."

  Aan de ene kant is er weleenswaar een irritante wildgroei aan kleine splinterpartijtjes die single-issue, wereldvreemd of opportunistisch-zonder-oplossingen zijn, aan de andere kant heeft de democratie de afgelopen jaren een aardig zelfreinigend vermogen laten zien.

  LPF? Weg. Trots op Nederland? Weg. SOPN? Gaat nooit de kiesdrempel behalen. Democratisch Politiek Keerpunt? Zelfde verhaal. PVV? Op zijn retour in de peilingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Tim Dog

  Er is een verschil tussen idioten en idioten. Idioten die in een kooitje kruipen om tegen bont te ludiek demonstreren hoeven van mij niet natgespoten te worden. Zet die maar lekker in de zon.

  Zelfreinigend vermogen? Tja, dat zou zo zijn als het vervuilde waterflesje gefilterd zou worden, maar dat gebeurt niet als je er een ander flesje met biologisch water naast zet. Dan zie je alleen maar dat het nieuwe flesje in verhouding nog sneller giftig en dus ondrinkbaar wordt, en wordt de schijn gewekt dat het initiële vervuilde flesje nog best drinkbaar is.

  Maw he voorbeelden zijn appels met peren vergelijken, en zeker geen voorbeeld van het zelfreinigende vermogen. Integendeel zelfs zou ik bijna willen zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @ Ziva:

  Een leuke metafoor, maar juist die metafoor vind ik een beetje appels met peren vergelijken. De basis is dat je al die splintergroepjes wel keihard had kunnen aanpakken, proberen te verbieden en zulks zaken, maar ze verdwijnen meestal even snel als ze uit de grond schieten... gewoon geen 'water' (aandacht) geven. Werkt bij Geert Wilders ook.

  Wat betreft SOPN: dat zijn nu juist van die idioten die je niet hoeft nat te spuiten. Je hoeft ze zelfs niet in de zon te zetten, dat doen ze zelf al. Stukje warrige speech over waarom wie te laat was, lief liedje op de gitaar, meer hippie-bullshit. Ik maak me geen zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik ga nog een stapje verder. Dit soort clubjes, wat er nog van over gaat blijven, kunnen instrumenteel worden voor de anti wietpasroeptoeters m.b.v.de toenemende gallische gewilligheid van bepaalde adepten. Er zijn momenteeel nogal wat inkomstendervingen bij bepaalde achterdeuren gaande. Plan B wellicht met de brandspuit? Prima plan.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @ Ziva:

  Leuke metafoor, maar juist die vind ik appels met peren vergelijken.

  Waar het om gaat is dat die nieuwe partijtjes vaak evenzosnel verdwijnen als ze opkomen. Dan kun je ze wel gaan bestrijden of proberen te verbieden, maar ach, de meesten zijn zo snel weg. Als je ze maar geen 'water' (aandacht) geeft. Datzelfde geldt voor Geert Wilders.

  En juist SOPN vind ik van die gekkies die je niet hoeft nat te spuiten. Je hoeft ze zelfs niet in de zon te zetten, dat doen ze zelf al. Beetje uitleg over logistieke miscommunicatie, stukje speech, hippieliedjes op gitaar, weer een stukkie speech... Ik maak me geen zorgen.

  En, oh ja, check het onderschrift van die Youtube.

  "ik heb eens na gedacht ... of eigenlijk geluisterd naar wat me gevoel me vertelde
  ik ga gewoon van de mensen van SOPN en van Niburu houden ;-)
  van iedere verschillende persoonlijkheid met toch het zelfde doel
  samen in liefde het paradijs op aarde creëren voor iedereen.
  in Nederland beginnen en alle kennis delen met ieder die het wil hebben
  dit is een pad van liefde en die energie kun je voelen
  SOPN zit in de politiek maar het is 1 grote familie
  we are one love ;-)

  en ik gun dit iedereen ;-)"


  ... natspuiten, knuppels en pepperspray? Misschien als je Cartman heet.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @tim dog
  Je mist volgens mij nog wat praktijkervaring. Ik heb vaak zat hele aardige mensen in monsters zien veranderen,wie niet? Tijd van polderen en gedogen blijkt inmidels steeds vaker de metafoor voor de overgang van onder- naar bovenwereld te zijn geweest. Ikke en de rest kan stikken, is momenteel heel duidelijk waarneembaar binnen dit soort intens aardige clubjes.


  BeantwoordenVerwijderen
 30. @ geen:

  Tuurlijk kunnen aardige mensen in monsters veranderen, maar je kunt niet om die reden 'aardige mensen' invoeren als risicoprofiel om ze vervolgens met pepperspray te lijf te gaan. Ik kan met de beste wil van de wereld geen gevaar zien in het SOPN gebeuren dat nu dan maar hardhandig moet worden aangepakt. Oldenkamp zelf kan je na zijn nederlaag misschien nog even in de gaten houden, die heeft wat narcistische trekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Natuurlijk niet in deze fase, is nu geen enkele rechtvaardiging voor te vinden. Het is speculeren op de dagen na 12 Sept. Je kan er inderdaad verschillende klokken op gelijk zetten. Te teleurstelling zal voor sommigen zeer zware kost worden, de leider die nog maar kort geleden een gezinsleven had, heeft torenhoge verwachtingen gewekt. Anti climax volgt zeker, hopelijk is dat waterkanon overbodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @Tim Dog

  Ook ik zie in de SOPN geen enkel lichtpunt om ook maar enig doelstelling van hun programma te verwezenlijken.

  Echter daar gaat het niet om. Het doel van deze 'beweging' is om de samenleving te ontwrichten. Dat ze dat verbloemen achter mooie chakra-praatjes over 'licht, duisternis en broederschap' doet niet ter zake.

  Wat wel ter zake doet is dat ze volstrekt ongeorganiseerd en dus ongecontroleerd hun standpunten aan de samenleving proberen op te dringen. Of in ieder geval de schijn wekken; lees de verklaring van Oldenkamp dat hij 'vast zat met zijn camper in het verkeer'.

  Dat riekt naar bewust anarchie los laten op de samenleving met als enig doel om chaos te brengen, en zo wellicht de 'revolutie'.

  De revolutie van 'demmink achter de tralies', de revolutie van 'wetenschappers in het schavot', de 'revolutie van 'entartete kunst'. Ben van den Brink als Minister van Onderwijs, en Arend Zeevat als Minister van Welzijn. Dat niveau, dus.

  Daarnaast. Ik kom zelf uit een land dat een muur bouwde langs een gebied waar doorlopend 'gekkies' doorstaken met als doel zoveel mogelijk onschuldige mensen te vermoorden. Ipv het probleem op te lossen, bouwden we een muur.

  Nu komen er geen 'gekkies' meer, en denkt iedereen dat het probleem is opgelost. Maar dat is natuurlijk niet zo.

  Het probleem is 'als vanzelf' weggegaan. Sure, not.

  Dus, die partijtjes die lossen zich 'als vanzelf' wel op, als we er niet teveel media aandacht aangeven oid. Maar het probleem WAAROM die partijtjes ontstaan is in zijn geheel daarmee niet ongedaan gemaakt.

  Kortom, er is geen sprake van 'zelf reinigend' vermogen. Wil je er vanaf, dan moet je ze aanpakken op het moment dat ze de kop opsteken. Hier is dat met het waterkanon erop, zodra ze de trein uitstappen.

  Onkruid bestrijd je voor dat het opkomt, niet wanneer het al fraai aan het bloeien is. Dan heb je alleen nog maar een duur hek, en eierschalen tot je beschikking.

  Ik zeg het allemaal een beetje cru, maar ik word soms zo moe van dat 'gedogen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @ziva
  Ten eerste is er geen speake van gedogen, ten tweede staat het Midden Oosten niet echt model voor succesvolle conflictbeheersing.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @geen

  ten tweede staat het Midden Oosten niet echt model voor succesvolle conflictbeheersing.

  Oh ja zeker wel, al levert het resultaat niet altijd de gewenste beeldvorming op.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Klinkt alsof ik generiek te stom zou zijn ben om zelf na te denken. Zo is het dus niet. De kanonnen staan in NL als sinds de provo/krakerstijd op stal. Zie ik daar voorlopig niet gebeuren. 80 duizend flexgodsdiensten die men daar zelf niet eens meer kan duiden, laat staan respecteren. (Geen verwijt overigens)


  BeantwoordenVerwijderen
 36. @geen

  Precies, je hebt helemaal gelijk. Dus vraag jezelf af wat er zou gebeuren als de 'wereld' niet streng toekijkt EN handelt.

  Het @Tim Dog principe van 'laat maar waaien' zou in dat geval heel ernstig veel extra bloed kosten.

  Echter, om weer terug te komen waarom ik de verdedigingsmuur als voorbeeld nam, is zelfs met de internationale druk het onderliggende probleem niet opgelost. Toegedekt, ja, maar opgelost? No way..

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Beeldvorming is inmiddels een issue dat complementair moet zijn aan de nieuwe media. Dus dat is al een enorme vooruitgang. De NWO is trouwens een prima ontwikkeling, voor zover we kunnen weten. Criminelen schijten in hun box voor ze, mooi toch? Heeft even tijd nodig, maar gaat gestaag door, met de kritische niet te onderschatten kijk van volk der naties. Zo dat is er uit, maar ik geloof er oprecht in.  BeantwoordenVerwijderen
 38. @Jeroen,

  Ik kan er niet zoveel mee om voor "faksist" uitgemaakt te worden (stem al jaren afwisselend D'66 en Groenlinks). Volgens mij is het fascisme ook tegenstrijdig met de democratische rechtsorde, waar ik juist voor ben. Die verdient het om verdedigd te worden. Ik geloof dat een democratie weerbaar moet zijn. Is dat "fascisme"?

  Dat doet mij natuurlijk weinig. Ik beoordeel jou op jouw uitspraken, niet je stemgedrag. Zoals Tim Dog al aangaf, deze mensen bewandelen gewoon de democratische weg. Het is enkel jouw angst dat aangewakkerd wordt. Zou je eens naar moeten kijken vind ik. Als jij een ontspannen mens was zou je dit wellicht met een flauwe glimlach toezien.

  Dat Ziva aan jou kant staat komt denk ik omdat zij zo'n wilde Zionisten strijderin is die waarschijnlijk teveel troep heeft meegemaakt om het verschil tussen SOPN en Hezbollah te kunnen onderscheiden. (no hard feelings he Ziva? :P)

  Een dreigingsanalyse lijkt me op zijn plaats. In de VS richten mensen met zulke opvattingen gewapende milities op.

  En dat is uiteraard een zinloze vergelijking. In de VS zijn vuurwapens legaal en eenvoudig verkrijgbaar, plus is het oprichten van militia constitutioneel gerechtvaardigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. @mindfever
  Laten we deze discussie na 12 Sept. voortzetten, weten we dat we allemaal ergens gelijk hadden. Overheid onderschatten betreffende dit flutdingetje slaat nergens op.
  Overigens maakt nl maar 0,0015% van de wereldbevolking uit, een van de 3 fijnste landen ter wereld volgens de VN om te wonen, gek he?

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Grappig hoe jullie (jeroen/ziva) er zo gebrand op zijn om de status quo te behouden. Wat is dat voor angst waar jullie mee rondzuilen. Ontspan eens zeg.

  Ik applaudisseer bijna alle vormen van rebellie. Alhoewel ik zelden, bij gebrek aan oprechte interesse, er aan meedoe. Toch ik mag dat wel. Democratie dient als een schip op wild zee heen er weer geschud te worden. Dat is goed voor haar. Anders wordt het te statisch en voorspelbaar. En voornamelijk, te makkelijk te misbruiken.

  Daarnaast. Eigenlijk is er niets gebeurt. Onze reactie is zo geconditioneerd. Zo'n vreedzaam landje als we zijn, dit choqueert ons al snel. Ik wil natuurlijk niet zeggen dat ik nog gewelddadiger politie-optreden toejuich, maar rondom ons in de wereld gaat het er gewoonlijk een stuk ruiger aan toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @Geen,

  Laten we deze discussie na 12 Sept. voortzetten, weten we dat we allemaal ergens gelijk hadden. Overheid onderschatten betreffende dit flutdingetje slaat nergens op.
  Overigens maakt nl maar 0,0015% van de wereldbevolking uit, een van de 3 fijnste landen ter wereld volgens de VN om te wonen, gek he?


  Ach ja. Dat is allemaal relatief. Ik word gewoonlijk, als ik er te lang verblijf, vrij depressief in Nederland. Het gebrek aan zonlicht - waar Nederland natuurlijk niets aan kan doen - de statische leefstijl, het gebrek aan open natuur, de overbevolking en de koele berekenende cultuur an sich hebben een slechte uitwerking op me. Ik mag die Zuiderlingen hier wel, vurig volk. Uiteraard, het is niet ideaal, geld is schaars etc. Maar daar leer je mee leven. :-)

  Verder NL heeft natuurlijk een berg prachtige dingen te bieden en mag wat mij betreft op veel gebieden een voorbeeld voor de rest van de wereld zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Precies mar das war einmal.dat is drastisch aan het veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ach ja. Dat komt omdat we in kritische tijden leven vind ik. We naderen een punt waarop we de pijnlijke realiteit volkomen onder ogen moeten komen. Hoe meer kapitalisme faalt, en dat is evident wat mij betreft, hoe meer men naar rechts leunt, aangezien kapitalisme een bitter rechtse ideologie is. Waarom? Angst.. ? Mag bestudeerd worden dat gedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Sjonge sjonge wat moet je luisteren als honderden gigabytes aan muziek hebt!? Je verdrinkt er gewoon in. Oeh, ik weet het, het nieuwe album van cloudkicker. :D

  Ik weet het, zinloos gepost. Mijn excuses.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. @mindfever tiop:
  Seventeen "janis ian" pak ik mijn vrouw nog steeds mee in.

  Lucky man ook goed, Chet Baker enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. @mindfever
  Kyteman de new age Ravel, luister en huiver, topperdetop van deze tijd van deze eigenwijze kwibus en vakman.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Dank je maar ik heb zin in metal. Cloudkicker is perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Verdorie. Doe ik eens actief mee aan een discussie, antwoord niemand. Gaat heen gespuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Al is en blijft dit sektarische -vooral uit niburu gekkies bestaande- klupje volstrekt onbeduidend en hoofdzakelijk in de (zweef)marge opereren, feit blijft dat in de harde kern een aantal sufgeblowde kruitvaten met talrijke zeer korte en licht ontvlambare lontjes meehobbelen. En deze idioten mogen wat mij betreft preventief tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Met als uiterste consequentie dat dit hun paranoïde wereldbeeld alleen maar zal bevestigen. Kwestie van 'collateral damage'. Een kleinigheidje hou je tenslotte altijd.
  Duidelijk is ook dat de 'mediastrateeg' van de sopn een zwaar overspannen anarchist is die de provocaties van zijn puberende zoon op de hermandad projecteert en nu ook al op hilarische wijze ruzie maakt met zijn 'oude vrinden' op grenswetenschap.nl.
  En dan heb je de in wetenschappelijk en maatschappelijk opzicht volkomen mislukte en pijnlijk onsuccesvolle Oldenkamp als 'leider' van dit klupje ongeleide en ongeorganiseerde simplistische projectielen. Die jongen is het spoor volkomen bijster. Volgens eigen waanvoorstelling geniet Oldenkamp diplomatieke onschendbaarheid en inmiddels heeft hij o.m. de belastingdienst, zijn woningcorporatie, het CJIB en de Utrechtse rechtbank openbaar aansprakelijk gesteld en deze instanties persoonlijk boetes opgelegd. Terwijl hij juist zelf niet aan zijn financiële verplichtingen voldoet (zie in dit verband de 'nieuws' pagina op pateo.nl).
  Succes Johan, met het innen van je boetes en blijf vooral volhouden dat jij de meerderheid van het volk vertegenwoordigt met het lachwekkende argument dat jij gaat zorgen voor een beter leven voor iedereen, en wie wil dat nu niet?
  Oldenkamp en de sopn mogen dan onbeduidend zijn en blijven, echter, in de hersenschimmen van een narcistische en aandachtsgeile krankzinnige is het zich verbeelden de meerderheid van het volk te behagen uiterst gevaarlijk gedachtegoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Oldenkamp en de sopn mogen dan onbeduidend zijn en blijven, echter, in de hersenschimmen van een narcistische en aandachtsgeile krankzinnige is het zich verbeelden de meerderheid van het volk te behagen uiterst gevaarlijk gedachtegoed.

  Goh, welke hedendaagse politicus is dat eigenlijk niet? Het zijn allen mediageile narcistische schaakspelers die zichzelf s'avonds al wild masturberend verbeelden de meerderheid van het volk te behagen.
  Nog erger dan dat het zijn allen hoertjes van de markt. Hun baas is een gehoornde Satan, genaamd winst-marge.

  Grappig hoe men zich zo druk kan maken om een clubje complotters, maar ondertussen tolereert dat een criminele bende als The Hell Angels vrolijk blijft voortbestaan. Het echte tuig in deze wereld ontloopt altijd de dans lijkt het. Die spelen het spel namelijk veel slimmer mee. :) Het spel dat de gemiddelde mens - vergeef mijn termen - verblind door alle ideologische troep die dagelijks hun hersenpan wordt ingemieterd niet zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. @Mind fever:

  je verhult je gebrek aan argumenten en intrinsieke domheid met onbeschoftheden.

  Dat doet mij natuurlijk weinig. Ik beoordeel jou op jouw uitspraken, niet je stemgedrag.

  Er is niets "fascistisch" te ontdekken aan het willen beschermen van de democratische rechtsorde. Ook mijn levendige beschrijving van het geweldsmonopolie van de staat met pepperspray en waterkanonnen maakt me niet fascistoïde. Een fascist had waarschijnlijk voorgesteld om met scherp te schieten of ze in een concentratiekamp dood te martelen. Dat zou me te ver gaan.

  Zoals Tim Dog al aangaf, deze mensen bewandelen gewoon de democratische weg.

  Tja. Dat een hoekje van die beweging van geestelijk gestoorden ons democratische stelsel misbruikt voor hun waanzin legitimeert ze verder niet. Sinn Fein bewandelde ook de "democratische weg" terwijl de IRA bommen gooide. Dus dat zegt mij dan weer niet zoveel

  Het is enkel jouw angst dat aangewakkerd wordt. Zou je eens naar moeten kijken vind ik.

  Je moet een beetje dimmen met je persoonlijke kwalificaties als je er met argumenten niet uitkomt, Mind fever. Dit heeft werkelijk niets met "angst" te maken. eerst fascistoïde en nu "angstig"?

  Als jij een ontspannen mens was zou je dit wellicht met een flauwe glimlach toezien.

  LOL. Nou ben ik ook al niet rielekst.

  Ik moet er niet om glimlachen als ik zie dat mensen met een geestelijke afwijking hun paranoïde schizofrene waanbeelden aan de samenleving gaan opdringen. Het is ook niet vermakelijk, want daar zijn ze veel te boos en opgefokt voor.

  Dat Ziva aan jou kant staat komt denk ik omdat zij zo'n wilde Zionisten strijderin is die waarschijnlijk teveel troep heeft meegemaakt om het verschil tussen SOPN en Hezbollah te kunnen onderscheiden. (no hard feelings he Ziva? :P)

  Dat zal het zijn (not). Ik diende zelf ook in de IDF, misschien werden we allebei wel op dezelfde manier gehersenspoeld, who knows.

  En dat is uiteraard een zinloze vergelijking. In de VS zijn vuurwapens legaal en eenvoudig verkrijgbaar, plus is het oprichten van militia constitutioneel gerechtvaardigd.

  Moehaha, wat ben jij naïef zeg. Denk je echt dat het hier in NL moeilijk is om aan een vuurwapen te komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Nu komt de aap uit de mouw, mind fever. Je bent gewoon zelf een blowend paranoïde schizofreen complottertje die vage algemeenheden debiteert over "alle politici" enzow.

  Goh, welke hedendaagse politicus is dat eigenlijk niet?

  Een zekere mate van narcisme is denk ik nodig om in de politiek te kunne functioneren. Maar andere partijen (behoudens de PVV en de NVU dan) hebben geen gevaarlijk gedachtengoed nee. SOPN heeft dat wel.

  Nog erger dan dat het zijn allen hoertjes van de markt. Hun baas is een gehoornde Satan, genaamd winst-marge.

  Wat een domme gemeenplaats weer. Net of de SP op winst uit is. Politiek gaat niet over winst maken nee, het (overigens legitieme)streven naar winstmaximalisatie is eerder iets voor bedrijven. Politici houden zich dan weer bezig met beleid en wetgeving.

  Grappig hoe men zich zo druk kan maken om een clubje complotters, maar ondertussen tolereert dat een criminele bende als The Hell Angels vrolijk blijft voortbestaan.

  Wat een gelul. Ook aan de Hell's angels probeert de politiek wat te doen. Jeanine Hennis specialiseerde zich erin, om precies te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Op mijn eigen blog vertaalde ik al eerder stukjes uit Parrhesia and the Crisis of Democratic Institutions van Foucault, die goed uitlegt hoe SOPN en ook andere mongolenpartijen in wezen een bedreiging vormen voor de democratie zelf en daarom ook door vrijheidslievende burgers bestreden dienen te worden:

  "Heel kort samengevat is dit het probleem: democratie wordt gevormd door een 'politeia', een democratische institutie, waarbinnen de 'demos' ofwel de mensen zelf politieke macht uitoefenen en waarin iedereen voor de wet gelijk is. Een dergelijke institutie is ertoe veroordeeld gelijke ruimte te geven aan alle vormen van parrhesia, inclusief de allerergste. Omdat parrhesia zelfs aan de verschrikkelijkste leden van de bevolking wordt gegeven, bestaat het risico dat de overweldigende invloed van slechte, immorele, of onwetende sprekers de bevolking naar tirannie kan voeren, of de stadstaat anderszins in gevaar brengen. Parrhesia kan dus een gevaar vormen voor de democratie zelf"...... "Al deze kenmerken van de oude democratie zijn in de huidige Atheense democratie geperverteerd geraakt : democratie is verworden tot een gebrek aan zelfbeheersing, vrijheid is verworden tot wetteloosheid; geluk is verworden tot maar doen wat men goeddunkt en gelijkheid voor de wet is verworden tot parrhesia. In deze tekst heeft dit begrip alleen een negatieve, minachtende betekenis. Isocrates heeft een constant positieve evaluatie van democratie in het algemeen, maar wel gekoppeld aan de aanname dat het onmogelijk is van parrhesia (in de positieve zin van het woord) en democratie tegelijk te genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Haha Jeroen!

  Dit verklaard natuurlijk een heleboel!

  Dat zal het zijn (not). Ik diende zelf ook in de IDF, misschien werden we allebei wel op dezelfde manier gehersenspoeld, who knows.

  Maar je moet je niet zo opwinden kerel. Types zoals jij raad ik juist wiet aan, alhoewel ik zelf niet blow. LSD zal pas helemaal goed voor je zijn.

  Nu komt de aap uit de mouw, mind fever. Je bent gewoon zelf een blowend paranoïde schizofreen complottertje die vage algemeenheden debiteert over "alle politici" enzow.

  Dat wordt mij hier wel vaker door onwetenden aan de mouw gespeld. Volkomen onterecht zeg ik U!

  Wat een domme gemeenplaats weer. Net of de SP op winst uit is. Politiek gaat niet over winst maken nee, het (overigens legitieme)streven naar winstmaximalisatie is eerder iets voor bedrijven. Politici houden zich dan weer bezig met beleid en wetgeving.

  Dat is waar maar ze staat - in de werkelijkheid - ondergeschikt aan de markt. Vandaar mijn - wellicht kromme - opmerking. Zo ben ik nou eenmaal. Kapitalisme irriteert me.

  Hoe dan ook. Ik ga een dagje Kajakken. Dus sop jij maar gaar in je frustraties. Ik spreek U later schat.

  Ik begin me af te vragen of jij Ziva's evenbeeld bent, maar dan zonder humor en erotiek.. Gewoon een kwade Zionist. Scary.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Voor iedereen die dit nog niet gehoord heeft, ik dump het gewoon nogmaals. Perfecte muziek om de dag te beginnen.

  Uncle Acid&the deadbeats

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Nou Mind fever, het is inderdaad beter dat je gaat kayakken in plaats van discuzeuren op de interwebs, want je bakt er niets van met je ongeloofwaardige pseudo-rielekste geposeer.

  Dat je ontkent een complottertje te zijn is al helemaal hilarisch, als je je eigen opmerkingen over politici hierboven terugleest. Die had ik nog niet eens nodig, want ik maakte het zo al op uit de putlucht die van je reaguursels opstijgt.

  In 2010 had je van die PVV'ers die aankwamen zetten met hun "ik stem niet op de PVV maar..." (vul in scheldverhaal op marokkanen) lulverhaal en denk je nou echt dat die tactiek in 2012 nog werkt? Dream on :-)

  LSD verveelde me altijd eerlijk gezegd, vond DMT, Ayahuasca en Peyote veel interessanter. Op andere sites schreef ik overigens uitgebreid over mijn psychedelische ervaringen.Dus jij bent het vooral die opgesloten zit in je beeldvorming over mij, zonder me verder te kennen.

  Dat is waar maar ze staat - in de werkelijkheid - ondergeschikt aan de markt. Vandaar mijn - wellicht kromme - opmerking. Zo ben ik nou eenmaal. Kapitalisme irriteert me.

  Je opmerking klopte dus niet, het is niet waar dat politici naar winstmaximalisatie streven en wat jou irriteert interesseert me geen hol. Zolang je je maar bij de feiten houdt.

  Je irritaties bespreek je maar met je therapeut, randmongool.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Ah ik ben er weer Jeroen.

  Heb je nog wat leuks gedaan met je ellendige bestaan kerel?

  Dat je ontkent een complottertje te zijn is al helemaal hilarisch, als je je eigen opmerkingen over politici hierboven terugleest. Die had ik nog niet eens nodig, want ik maakte het zo al op uit de putlucht die van je reaguursels opstijgt.


  Ow dat is prima hoor. :) Volgens mij ben jij gewoon een reptilian disinformer ofniet soms?

  LSD verveelde me altijd eerlijk gezegd, vond DMT, Ayahuasca en Peyote veel interessanter. Op andere sites schreef ik overigens uitgebreid over mijn psychedelische ervaringen.Dus jij bent het vooral die opgesloten zit in je beeldvorming over mij, zonder me verder te kennen.

  Och wat interessant. Zo actief op het web.

  Je opmerking klopte dus niet, het is niet waar dat politici naar winstmaximalisatie streven en wat jou irriteert interesseert me geen hol. Zolang je je maar bij de feiten houdt.

  Dat heb ik trouwens niet gezegd. Ik zeg dat zij slaven zijn van de markt. En dat de politiek an sich ondergeschikt aan de markt staat. Het bedrijfsleven is veel machtiger. En dan is het in Nederland gelukkig niet zo erg als in - zeg maar - de VS of zo, maar het is en blijft kapitalisme. Vies goedje.

  Je irritaties bespreek je maar met je therapeut, randmongool.

  Woef!!

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Wat voegt je berichtje toe aan de discussie? Het is allemaal zo nietszeggend. Reaguur je nou alleen maar om het laatste woord te hebben, rielekste gast die zijn anus helemaal open heeft staan voor allerlei gekke, rebelse gedachtengangetjes?

  Dat je in tweede instantie weer iets anders gaat roepen over "alle" politici neemt niet weg dat je eerdere stelling dom gezwam was, zoals je zelf ook al onderkende. Dat je vervolgens door gaat associëren op die eerdere stelling verandert daar natuurlijk niets aan en interesseert me nog minder.

  Dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Duhtjes... vanzelfsprekend geef ik de voorkeur aan DMT.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Mwah niet mee eens. Als ik mijn opmerking teruglees zie ik geen inconsistenties met mijn latere reacties. Het was wat krom, in de zin dat het makkelijk te mislezen is. Maar de inhoud is exact dezelfde. (vind ik)

  Verder waarom reageer ik hier. Waarom reageer jij? Laat me met rust man! :)

  Duhtjes... vanzelfsprekend geef ik de voorkeur aan DMT.

  Nou goed hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. De inconsistentie bestaat hieruit, dat je eerst binnen de context van de discussie iets beweerde dat evident niet klopte (het persoonlijke winststreven van politici), dat onderkende en vervolgens iets anders ongerelateerds ging roepen (hun horigheid aan het grootkapitaal), dat overigens ook feitelijk onjuist is.

  Snap je het verschil tussen enerzijds consistentie en anderzijds vrije associatie? Of ben je daar te doorgetript voor?

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Of het 'persoonlijk winststreven van politici' evident niet klopt vind ik een beetje zwaar aangezet.

  Het direct vullen van de spaarrekening door politici zal in Nederland wel meevallen, al zou ik me bij een aantal niet verbazen wanneer dit wel gebeurt.

  Het indirect vullen van de spaarrekening daarentegen is door een aantal wat moeilijker te verdedigen. Neem een Hirschi Ali. Haar korte politieke loopbaan heeft haar in Washington geen windeieren gelegd. Wilders lijkt dezelfde kant op te gaan, en profiteert wel erg opzichtig van donatie's door uitspraken te doen die de agenda van derden goed doet.

  Of dat allemaal onder de noemer persoonlijk winststreven kan vallen staat wellicht ter discussie, maar echt 'neutraal' is het zeker niet. En EVIDENT onjuist al helemaal niet.

  De 'horigheid aan het kapitaal' is niet FEITELIJK onjuist. Ook in Den Haag zwalken talloze lobby groepen door de gangen, en die vertegenwoordigen het 'volk' niet, wel het 'kapitaal'.

  Dus, om het allemaal zo bout weg te zetten als pertinente onzin gaat te ver. Wat ongelukkig en vluchtig geformuleerd wellicht, maar onzin? Nou nee.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. @ziva

  Het punt is vooral dat hij het generiek toepaste op alle politici.

  Maar als je veel centjes wil verdienen kan je volgens mij beter in een andere branche werkzaam zijn dan de politiek.

  Er zijn zeker lobbygroepen actief in Den Haag en er is zelfs sprake van een zekere verwevenheid tussen politici en die lobbies. Maar dat is nog niet hetzelfde als horigheid aan het grootkapitaal, het verschilt natuurlijk ook per partij hoe er met die lobbyisten omgegaan wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. De 'horigheid aan het kapitaal' is niet FEITELIJK onjuist. Ook in Den Haag zwalken talloze lobby groepen door de gangen, en die vertegenwoordigen het 'volk' niet, wel het 'kapitaal'.

  Heheh inkoppertje... Hoe zie je de Joodse lobby in die context?

  BeantwoordenVerwijderen
 67. hahaha, ik dacht al wanneer gooit iemand die in mijn schoot.

  Simpel, als een diplomatieke en politieke lobby. Iets dat ook vooral moet blijven bestaan.

  Lobby's die de grens echter tussen politiek en/of diplomatiek raken of overschrijden zoals bijv de lobby van Generaal Dynamiek is daarentegen al weer van een heel ander karakter.

  Maar politieke, diplomatieke of culturele lobby mag, of moet wellicht, vooral blijven plaatsvinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Nouja zeg, leg ik een bal voor open doel voor papi, komt ie 'm nog niet eens inschieten! Zou zijn dwangopname dan toch zijn doorgegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 69. @Jeroen

  Waarom dacht je dat ik het zo luchtig boog naar "politiek", "diplomatiek" en '"cultureel"?

  Best jammer dat Papi wegvalt zo vlak voor de finale.

  BeantwoordenVerwijderen