zondag 16 september 2012

WaxinevrijWaxinelichtjeswerper Erwin Lensink zit weer eens vast. Volgens het OM omdat hij verdacht wordt van smaad en daarmee de voorwaarden voor zijn schorsing (hangende het hoger beroep over zijn behandeling) heeft overtreden. Volgens zijn advocaat omdat men Prinsjesdag 'waxinevrij' wil houden.

Dat laatste zou zomaar eens kunnen. Toevallig heeft Lensink een dezer dagen een interview aan RTV West (video boven) gegeven, waarin hij nauwelijks weinig spijt betuigde van zijn daad. Kort nadat hij was vrijgelaten klonk nog een ander verhaal. Ook zou hij, aldus zijn eigen advocaat, in een gesprek met de politie in Winterswijk hebben gehint op het nogmaals gooien van een waxinelichthouder naar de Gouden Koets.

Sinds zijn vrijlating in juni twitterde Lensink onder de noemer 'Waxinelichtwerper, democratisch republikein VOOR waarheid, eerlijkheid, gelijkheid, eerherstel, schadevergoeding en rechtvaardigheid! Hasta la victoria siempre!'. Waarbij opviel dat naarmate 18 september naderde, Lensink weer behoorlijk geagiteerd begon te raken. 'Ik zie hier op twitter staan, dat ik fan zou zijn van koningshuis, dat is onzin! Ik ben fan van Willem van Oranje-Nassau, anti-erfopvolging!' 'Vervolgens moeten we banken weghalen bij de Frits Mannheimer`s, Rockefeller`s, Rothschild`s en dictators (monarchen) van deze wereld!!'

Tegenover RTV West verklaarde Lensink dat hij schandalig lang was vastgehouden gelet op zijn 'motivatie'. Maar hoe zat het daar ook maar weer mee? Beatrix zit volgens Erwin onterechte op de troon. Haar grootmoeder Koningin Wilhelmina is namelijk niet de dochter van Koning Willem III, maar van de heer S.M.S. de Ranitz en daarmee niet de 'rechtmatige erfelijke troonopvolg(st)er volgens de wetten van Koning Willem I en/of de Nederlandse Grondwet van 1848 (Thorbecke).' Staat op internet, dus is het waar.

Het begon ermee dat Lensink de onteigening van een familieboerderij in de jaren tachtig door de Nederlandse Middenstands Bank de Amsbergers aanrekent. Erwin meende ook nog een relatie te zien tussen de dood van zijn grootvader, die tegen de Duitsers vocht, en vlucht van de oranjes naar Engeland. Inmiddels heeft Lensink (zie interview Focuz TV) er fractional banking ook nog maar even met de haren bijgesleept. Iedere samenhang ontbreekt.

Wel is er een lange psychiatrische geschiedenis, mede als gevolg van een ruzie met zijn moeder, die zich met benzine overgoot en zichzelf in brand stak. De politie verdacht in eerste instantie Erwin zelf, omdat die geld nodig had. Na deze zelfmoord ging het rap bergafwaarts met Lensink. Erwin werd al eens veroordeeld wegens 'belaging' van een jonge vrouw. Op Koninginnedag 2009 eiste hij in een brief aan verschillende media de aanslag van Karst Tates in Apeldoorn op. En een klein jaar later zette hij zijn auto pontificaal voor het politiebureau in Lichtenvoorde. Op hoge toon kwam hij er aangifte doen van diefstal, hoogverraad en oplichting door de koninklijke familie. Daarbij maakte hij zo'n stampij dat hij werd aangehouden.

Met zijn jongere broers kan Erwin al helemaal niet meer opschieten. Die lichtten de politie in als ze vermoedden dat Erwin stennis kon gaan schoppen. Deskundologen constateerden dat Erwin lijdt aan een 'allesomvattende waanstoornis van het gemengde persecutorische (achtervolgings-) en grootheidstype.'

Kortom, de waxinelichtjeswerper is helemaal geen Pro Republica-Robin Hood, eerder het treurige slachtoffer van een familiedrama waaraan het Koningshuis part noch deelt heeft.

2 opmerkingen:

 1. Ik heb het altijd zo vreemd gevonden dat er geprotesteerd werd tegen Erwin's gedwongen behandeling, want kijkend naar de voorgeschiedenis was die dringend nodig. Echt een van de lost cases van Dibi om daar actie tegen te voeren.

  Hoe zat het trouwens met de rol van Kat in de zaak tegen Lensink? Op zijn site geeft hij aan niet zo gelukkig te zijn geweest met die bemoeienis.

  Goed stuk in Vrij Nederland trouwens, die had ik nog niet gelezen. Is de schrijver daarvan (Marcel Lensink) misschien familie van hem?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. The plot thickens. Blijkbaar heeft ene Marijn Bengevoord (waarvan ik aannneem dat het de vriendin van zijn broertje is) aangifte tegen hem gedaan vanwege belediging op zijn website. Hij schrijft daarover in het artikel Pieter Baan Oplichterscentrum:

  Eveneens is mij duidelijk geworden dat in al deze schandalige zaken Marijn Bengevoord (oorspronkelijk Winterswijk-Huppel en nu Enschede) en haar vrindje ene agent Willem (ME-er o.a. als functie) een belangrijke rol op de achtergrond hebben ingevuld door mij express te belazeren en bepaalde personen, als mijn broertjes negatief en manipulerend te beinvloeden.

  in een ander artikel schrijft hij dat ze medeschuldig is aan de moord op ene Roxanna Themmen, vanwege een valse aangifte die ze over hem gedaan zou hebben. Dus dat is wel lasterlijk ja.

  Daarnaast heeft hij 0900 8844 gebeld en meldde de telefoniste van dienst blijkbaar dat hij niet gelukkig was met een bezoek van een agent en dat hij zo kwaad was, dat hij best nog eens een waxinelichthoudertje kon gaan gooien naar de gouden koets.

  BeantwoordenVerwijderen