vrijdag 7 september 2012

Eisenhouwer

Je leest wat af op de interwebs. Zo blijkt de kleindochter van de Amerikaanse oud-president Eisenhower te zijn geronseld voor een geheime Mars-kolonie via haar grote liefde, die in werkelijkheid rekruteerde voor een 'duistere groep': 'Agent X onthulde dat deze groep haar had geïdentificeerd via haar bloedlijn, als de achterkleindochter die de matriarchale lijn doorzet van de 34ste president van de VS, Eisenhower, die als generaal ook Hitler verslagen had.. Daarenboven hadden zijn haar herkend als de reïncarnatie van Magdalena/Sophia/Isis.'

Kunnen we het nog volgen? Barracuda niet meer. Maar een ding valt weer op. Dit soort dingen overkomt altijd een bepaald type mens. Nog nooit is een staatssecretaris van financiën van zeg CDA of VVD geronseld voor een geheime Mars operatie. Ook de boekhouder die Barracuda niet heeft is nog nooit geteleporteerd. Barracuda heeft ook nog even geïnformeerd bij de bedrijfsleider van de plaatselijke Aldi en de warme bakker, maar die zijn tot nu toe met beide benen op de grond blijven staan.

Laura Eisenhouwer daarentegen is een heel apart geval. Komt-ie: 'Laura is a Cosmic Mythologist, Global Alchemist and Clairvoyant Healer and is the great-grandaughter of Dwight David Eisenhower. She is on a profound mission to complete his legacy and reveal our true origins with extraordinary intuitive gifts which are deeply connected with the 'Magdalene' and 'Gaia-Sophia' energies of love and wisdom. These two forces connect many dots that are coming into our awareness, now more than ever, as our solar system aligns with the Galactic plane in 2011-2012.'

Laura heeft natuurlijk ook wat met UFO's, aliens, chemtrails, illuminati, mind control, kortom: het gebruikelijke repertoire. En wie haar verhaal wat beter leest ziet dat Laura's belevenissen eigenlijk vooral zijn gebaseerd op eh...dromen.

Zelfs in New Age-kringen wordt sterk aan haar verhaal getwijfeld, maar dat is niet nodig. Laura is echt een kleindochter van van Eisenhouwer en...toekomstvoorspeller extraordinaire. Kijk maar: Grenswetenschap besteedde al in maart 2010 aandacht aan een artikel over haar dat pas op 2 september 2012 bij WantToKnow werd geplaatst! Is dat bijzonder of is dat bijzonder?

106 opmerkingen:

 1. Samenvattend, ondanks de fraaie setting: een typisch gevalletje Tros Opgelicht

  Een eenzame mevrouw met teveel geld, op zoek naar een beetje begrip.
  Een bipolaire meneer, op zoek naar haar bankpasje en pincode.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou ze ook voor telefoonsex te porren zijn?

  http://cosmicgaia2012.com/readings.html


  BOOK A SESSION

  For inquiries and to reserve your session, please email laura.magdalene [ @ ] gmail.com.
  Consultations are over-the-phone. Times are US Pacific.

  Suggested Payment: Session costs are based on sliding scale, from $75–175 for 1 hour. Time may vary depending on one's needs.

  Sessions are conducted over the phone, unless special arrangements are made. Limited spaces available per week, so book early for best times.  Please first have a confirmed appointment before paying. Payment in advance can be made easily through PayPal here (you can use a credit card).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De prins op het witte paard, alias Agent X, alias
  Richard D. Dell jr.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pffff.... Hoe kan het toch dat iedere derde vrouw die in reïncarnatie gelooft een wedergeboorte van Maria Magdalena, Jeanne d'Arc, of Cleopatra is? Nooit eens iemand die zich levendig herinnert in een vorig leven huisvrouw geweest te zijn, of naaktslak..

  Je zou je afvragen waar de zielen van al die huisvrouwen blijven. Hebben die al de staat van verlichting bereikt zodat ze niet meer hoeven te incarneren, terwijl Maria Magdalena juist nog veel moet leren in het ondermaanse?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Theovanloon

  http://www.avrc.com/DickDell/

  @jeroen
  Toch is Jomanda van oorspong balletdanseres, die komen volgens mijn bronnen niet voor in het buitenaardse, geen grond onder de voeten.

  http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Jomanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @geen

  Neehee, danseres was ze in een vorige levensfase.

  Godverdomme wat een waanzin weer, heerlijk: Als ik het goed begrijp claimt Jomanda dat ze de reïncarnatie is van Jozef Rulof's jeugdvriendin Marianne, waar hij uitgebreid over schreef in zijn Kringloop der Ziel.

  En dan lees ik hier:

  "In het boek “Emoena Jeshua” staat dat Jomanda de reïncarnatie is van Marianne die uitvoerig in het boek “De kringloop der ziel” naar voren komt.
  Op de laatste bladzijden van het boek “De kringloop der ziel” kunt u lezen dat Marianne tijdens het stoffelijke leven van Jozef Rulof op aarde leefde. Dat Marianne gehuwd was en 2 kinderen had en dat dit het laatste stoffelijke leven op aarde was. Lantos/Meester Zelanus volgde Marianne vanuit Gene Zijde want Marianne is zijn tweelingziel. Lantos/Meester Zelanus wist te voorkomen dat zij een einde aan haar leven maakte."


  Dus in feite claimt Jomanda juist wel dat ze huisvrouw was in een vorig leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @theovanloon (junior)

  Iedereen kan jr. achter zijn naam zetten. Er zal vast ergens iemand zijn die drs. T.van Loon heet en met een indrukwekkende referentielijst, onbewust suggestieve conclusies afroept.
  Daar kan je dus legaal handig een verhaal omheen breien. Volgens mijn vorige link is iemand met de naam Dell overleden, inclusief identieke achtergronden.


  BeantwoordenVerwijderen
 8. @jeroen
  Ik letten even niet goed op, je hebt weer gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @jeroen
  Ik snap die buitenaardsen niet. Vertellen "ze" in het diepste vertrouwen "hun" grootste geheimen aan een journalist, om even later te constateren, dat hun hele hebben op het web is geplempt. Heb je mooi het nakijken als buitenaardse. Ze kunnen nergens meer terecht met hun verhaal,niemand gelooft ze nog,balen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wacht, ze claimt wel meer dan alleen maar Marianne te zijn geweest. Sterker nog, ze ging vol op het orgel! Tot grote woede van de Jozef Rulof gekkies overigens (eindje naar beneden scrollen), wat dan wel weer leuk is.

  "Ze beweert dat 2 boeken van Rulof -die eigenlijk geschreven zijn door zijn astrale meesters- onvolledig zijn. Zij en Ramon zouden op elkaar afgestemde 'tweelingzielen' zijn die elkaar al kenden als hoofdpersonages uit Rulofs boek 'Kringloop der Ziel' uit 1939. Eigenlijk heet Jomanda 'Marianne' en in vroegere levens was ze al Nefertiti (de vrouw van farao Achnaton), Maria (die Jezus baarde, Ramon was toen een ander kind van Maria en Jozef), Jeanne d'Arc (de maagd van Orléans) en Bernadette Soubirous (die een Maria-verschijning had in Lourdes). Ook beweert Jomanda het meest zuivere medium op het westelijk halfrond te zijn".

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het schijnt dat in Canada gereïncarneerde beren voorkomen. Sylvia Millecam weet inmiddels ook dat ze daar woont. Helpt een blauwe jurk ook niet veel als ze elkaar tegenkomen. Jeanne d'Arc kreeg teminste nog erkenning in de vorm van een brandstapel, Jomanda kan nog kiezen voor de hond of de kat. Ik denk niet dat ze ermee wegkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. OT: Kan iemand Kat misschien een pilletje geven in zijn cel? Volkomen de weg kwijt. Niet alleen vergelijkt hij zichzelf met Assange, hij lijkt nu ook te denken dat hij een reïncarnatie van de profeet Micha is.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja , ja mensen he, weetjewel weeetjewel hehe, ach ach, mensen, mensen v**le v**ze @*%. corrupt breaking,breaking ach ach.....hehe

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Al denkt Kat, dat hij God de Vader Zelf is, nu ook de familie Van Korlaar zes aangiftes tegen hem gedaan heeft, zal hij toch heel wat hemels en aardes moeten bewegen, om er nog zonder pijscheuren vanaf te komen.
  Daarnaast lijkt hij er op te zinspelen, dat ook zijn huidige advocaat de handdoek in de ring heeft gegooid.
  Het ziet ernaar uit, dat Kat voorlopig in de gelegenheid zal zijn, om het hele Oude Testament uit zijn hoofd te leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De Kat is van huis op klol, en alleen de moderator danst nog op zijn tafel. Klol is total down, zou de man nu moeten zeggen die zich Micha Kat laat noemen. Zijn muizen zijn in geen velden of wegen meer te bekennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Barracuda,

  Ik reageer even lukraak in je nieuwe artikel, want ik kan helaas geen e-mail adres van je vinden om een mail naartoe te sturen. Op zich begrijpelijk om die geen te vermelden op deze site natuurlijk.

  Ik lig regelmatig dubbel om je scherpe commentaren en opmerkingen in je geplaatste artikelen. Je laat regelmatig zien hoe belachelijk sommige mensen zich maken met betrekking tot de onderwerpen die je behandeld. Er komen echter heel soms nog wel eens onderwerpen voorbij die, begraven onder een waterval van disinformatie en onzin, toch een kern van bewijsbare waarheid bevatten. Het lijkt mij wel interessant om dit eens via de mail te bespreken met iemand van jouw kaliber spitsvondigheid. Als jij dat ook interessant vindt contact mij dan aub.

  En zo niet, dan niet.

  Gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Ziva

  Als je gelijk hebt met je diagnose, wat heel goed kan, voorzie ik een sombere toekomst voor micha in. Ongeneeslijk zoals zelf je aangeeft. Gedongen opname, dwangbuizen, zware medicatie, kasplant. Brrrr...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Micha Kat is een patient. Hij is ziek! Het is iemand met een NPD. Narcissistic Personality Disorder. Simpel gezegd, er zijn wat bad sectors op de harde schijf.

  NPD patienten proberen een perfect en onoverwinnelijk beeld van zichzelf vast te houden, en proberen dat beeld van zichzelf op anderen te projecteren. (een gesprekje met de directeur van de gevangenis is zo'n reflectie: "IK spreek onder 4 ogen met de Directeur..")

  Tegenslag, bijv, een lichamelijk griepje, of erger - mentaal (er is niemand tijdens mijn belangrijke 'zaak;) kan zonder meer deze illusie breken, en de patient zijn/haar gevoel van 'veiligheid' wat gelijk staat aan het 'zichzelf zijn' aan gort slaan. Depressie (Komt allen, het is heel belangrijk om bij mijn zaak te zijn)

  Meestal uit zich dat in een paniek reactie " Mijn wereld stort in elkaar" (Zal ik ooit mijn normale leven nog kunnen oppakken MK), en de patient voelt zich als persoon uit elkaar gerukt en compenseert hevig. (Ik vergelijk me met een Bijbels persoon).

  Probleem met een dergelijke NPD patient? Onoplosbaar. Niet te genezen.

  Kans? Een gedwongen opname in een kliniek. Vertel hem dat hij er zit voor zijn 'bipolaire stoornis', en behandel hem vervolgens voor een NPD.

  Maar goed, het lijkt erop dat het OM ook aanstuurt naar een gedwongen opname. De toevoegingen van de laatste 90 dagen aan zijn strafdossier zijn immers alleen maar extra munitie om aan te tonen dat 'straf' bij Micha niet werkt, en er duidelijk in zijn hoofd iets mis gaat.

  Laten we hopen dat de Rechter dat ook ziet, en voor Micha en zijn naasten een medische oplossing zoekt.

  Kwijtschelding van al de shit en verplichte behandeling lijkt me een mooie oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Mind Fever

  Een gedwongen opname maakt geen kasplant, of is voorbestemd voor een kasplant.

  Een gedwongen opname in het geval van Micha Kat zou hem kunnen leren dat je ook met 1 hand sushi kan eten.

  Want hier is waar het mis gaat. Wij (rechters, en 'slachtoffers') willen Micha dwingen te accepteren dat je met twee handen moet eten. Het probleem is echter dat Micha maar 1 hand heeft, en in alle redelijkheid ook niet begrijpt wat je met twee handen bedoelt. Hij ziet twee handen als 1 hand als het ware.

  De therapie moet hem dat verschil laten inzien. Micha moet begrijpen dat twee handen, voor hem 1 hand betekent. En zijn omgeving moet inzien dat Micha slechts 1 hand heeft.

  In jouw en mijn brein zit een stukkie dat bij MIcha stuk is. Kortom, hij kan niet leren iets te gebruiken wat er simpelweg niet is.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Mind Fever

  Daarbij komt nog het hele gekeutel van Klokkeluideronline. Voor een narcist zoals Micha Kat is dat hele gedoe rond die site zo'n beetje de slechtst mogelijke medicatie.

  In die context moet Micha nou juist niet centraal worden gesteld. Wat Micha nodig heeft is een stabiele omgeving, en dat is wel het laatste wat die site hem levert.

  Maar goed, Micha is een narcist, en spiegelt zich aan zijn vermeende Koninkrijk - Klokkenluideronline. Ontneem hem dat, en je ontneemt Micha zijn bestaansrecht.

  Medisch gezien echter zou Micha zich beter met mountain bike tripjes in Laos kunnen bezighouden.

  Je moet namelijk niet vergeten dat dit soort patienten voornamelijk in de goot raken omdat hun omgeving er niet meer tegen kan.

  Zij zelf hebben geen idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @ziva

  Hoe weet je zo zeker dat die diagnose NPD is? Een van de dingen die hij (op zijn *kuch* eigen manier) wel lijkt te hebben is inlevingsvermogen.

  Wat ik op afstand zie doet me ook wel denken aan ADHD, of zelfs een antisociale persoonlijkheidsstoornis.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. "Een van de dingen die hij (op zijn *kuch* eigen manier) wel lijkt te hebben is inlevingsvermogen."

  Hmmm.. dat inlevingsvermogen valt eigenlijk wel tegen. Het is typisch aan Micha's gedrag dat hij nooit echt op zoek gaat naar die 'duizenden' slachtoffers van Joris Demmink. Je ziet hem nooit inleven in de slachtoffers, noch de kinderen noch hun ouders. Kijk bijvoorbeeld hoe hij een proces tegen Robert M. probeert te verstoren zonder ook maar contact te hebben met één van de direct betrokkennen. De enige die telt in Micha's wereld is Micha zelf.

  Het zou mij inderdaad niet verbazen als er idd een NPD zal worden geconstateerd. En nee, ik geloof niet dat het nog ooit goed komt met die man. Ik heb het een jaar of drie geleden als eens voorspeld: uiteindelijk gaat ie zichzelf als dé messias zien. Inmiddels zit ie daar nog maar een treetje vandaan; hij is nu nog slechts 'één messias'.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Er hangt nu toch ook een psychiatrisch onderzoek van Micha boven de markt?

  Wat wel weer aan narcisme doet denken is zijn respons op het verlies van zijn "narcissistic supply system". Het feit dat er geen applausmachine in de zaal zat tijdens zijn zitting gaf hem echt een klap en als zijn site verkocht is zal dat wel nog harder aankomen.

  Zijn reactie daarop is inderdaad te interpreteren als narcistisch en staat bekend als de "delusional narrative solution": hij maakt nu een nogal van de realiteit losgezongen verhaal waarin hij figureert als martelaar, politiek gevangene, Assange, Nelson Mandela en de profeet Micha in een persoon. Wel belangrijk dat hij dan op zijn minst opgenomen wordt voor hij helemaal uit elkaar gespat is, want dat gaat nog veel erger worden:

  Hier staan de responsen van narcisten op verlies van hun applausmachine goed samengevat:

  "The narcissist constructs a narrative in which he figures as the hero - brilliant, perfect, irresistibly handsome, destined for great things, entitled, powerful, wealthy, the centre of attention, etc. The bigger the strain on this delusional charade - the greater the gap between fantasy and reality - the more the delusion coalesces and solidifies.

  Finally, if it is sufficiently protracted, it replaces reality and the narcissist's reality test deteriorates. He withdraws his bridges and may become schizotypal, catatonic, or schizoid."

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Je kan doen of je gek bent, overkomen dat je gek bent, en suggereren dat je gek bent. Deze klinische diagnose kan uiteindelijk alleen maar vast komen te staan, na onderzoek door specialisten. Deze hebben immers ooit een zeer zwaarwegende belofte gedaan, die ook andersdenkenden tegen Siberische beoordelingen moet beschermen. Ik schat in , dat Kat, als hij al zo heet, een kerngezond acteur is. Kat mist de uniciteit van gekte, waardoor hij door de mand valt. Kat heeft een opdrachtgever, kortom Kat werkt tegen betaling, is m.i. acteur. Een ontoerekeningsvatbaarheidsverklaring zou wel een hele laffe afloop geven, Breivic wilde dit zelfs niet.
  Er is iemand jaren lang met gier overgoten, gestalked tot op het bot, en Nederland staat internationaal te kakken, bij een verkeerde reactie. Gewoon berechten dus, geen reden voor verzachtende omstandigheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Geen

  Bij een gedeeltelijke toerekeningsvatbaarheid kan je hem eerst zijn tijd uit laten zitten en daarna laten behandelen met een open einde.

  Ook leuk toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Arminius

  Er zijn twee interpretaties op de interwebs: de Miss Marple duiding (het conflict met zijn broer) en de Jason Bourne interpetatie (zijn atoomconnectie).

  Heheh.. laat de gekkies van olympic zion het maar niet horen, want hij werkte voor Surrey satellites, die de olympische spelen vanuit de ruimte observeerden.

  UH OH

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @jeroen
  Een beetje zwanger bestaat niet, een beetje gek ook niet. Gewoon de juridische mallemolen in, met deze criminele praktijken, no mercy.

  NB
  Zou mogelijk veel extra lezers genereren op Troebelwater, als je in Frans Bauer taal uitleg/naslagwerk kan vinden over sektes, vrijmetselaars, occulte enz.
  Het is maar een onbescheiden tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @geen

  Dank voor de tip. Ik heb inderdaad niet echt geïnvesteerd in veel traffic op troebelwater, omdat het geen hoge prioriteit voor me heeft. Had de afgelopen tijd ook nauwelijks de ruimte om serieus te bloggen. Hij zou eigenlijk ook helemaal op de schop moeten, er staat nog niets eens een facebook like dingetje op en de twitter. Hij staat op mijn eigen server waarop ik vooral ontwikkel en heb er geen last van.

  Ik vind het gewoon leuk om zo af en toe wat te schrijven, maar dat is redelijk belangeloos. Mijn geld verdien ik met het bouwen van websites en dan mogen andere partijen genieten van de hoeveelheid traffic die ik voor ze wist te genereren :-)

  Ik weet wel redelijk wat over die onderwerpen, maar het zijn natuurlijk wel "bizarre" kennisvelden en ik vraag me af in hoeverre ik mijn omzet schaad als ik me daar op mijn blog al te nadrukkelijk mee manifesteer.

  Tegelijk zie ik wel dat er door al die complottertjes de raarste verhalen over occultuur en de vrijmetselarij de ronde doen en dat er geen enkel weerwoord of correctie is op hun perspectief. Er klopt ook geen hout van hun occulte interpretaties, ze snappen de symboliek waaraan ze allerlei "voorspellingen" ontlenen nog niet eens.

  Een goed voorbeeld daarvan is mijn duiding van I, Pet Goat II en die van de complottertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. oeps.. linkje onder "bouwen van websites" klopte niet. Dat moest deze zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @jeroen
  Nog even dit.
  Hoe een oplichter(Kat) te werk gaat, ga je pas beseffen als je er ooit mee te maken krijgt. Hoe vernuftig kan iemand "vanuit de bajes notabene" zijn , die een liturgisch Mica plaatje aan zijn volkomen kul partijprogramma te koppelen. Achteraf toeval? Nee natuurlijk niet, onwetendheid van lezers misbruiken, en suggereren dat mijnheer historicus duizenden godsdienstige lijsttrekkers heeft nageplozen. De gelikte presentaties, de good and bad guy opzetjes met zijn ondergeschikte compaantjes wijzen dezelfde richting.

  Nb
  Ik bespeur een gezonde objectieve kijk op troebelwater. Veel animo om mijzelf te verdiepen in sektes ed ontbreekt vanwege de hoeveelheid nonsens waar je bijna je lezende nek over breekt. Denk niet dat ik de enigste ben.


  BeantwoordenVerwijderen
 31. Het serieus diagnosticeren van Kat vanachter de computer is een hachelijke zaak.

  Wat mij betreft valt het in dezelfde categorie als de bewering Joris Demmink is een pedofiel.

  Pot en ketel.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Oneens. Er is zeer veel beeld- en geluidsmateriaal van Kat voorhanden en daarnaast schreef hij ook erg veel over zijn achtergrond. Ik vond het te ver gaan om bijvoorbeeld Volkert van der Graaf op afstand met asperger te diagnosticeren, maar van de exhibitionist Kat hebben we letterlijk honderden uren van stalking, vernieling en compleet ontremde rants beschikbaar.

  Die hoeft niet eens meer ter observatie naar het Pieter Baan Centrum.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Waarom zou Kat niet gewoon een "typetje" kunnen spelen? Hij is er meer dan slim genoeg voor. Los nog van de schoenmaker die altijd nog bij zijn leest moet blijven. F. Jacobse en Tedje van Es: twee vrije jongens die zich vooral bezig houden met zwart werk en kleine criminaliteit; tevens oprichters van de Tegenpartij.

  Nog meer zeggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Daar is doorheen te prikken. Veel van de signalen die je op kan pakken zijn onwillekeurig.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Kat heeft een overkil aan gechargeerde gekte aan zich kleven zoals bij typetjes ook het geval is. Bij gestoorde geesten is dat nooit het geval. Kortom met Kat kan je lachen op een feestje, met een getoorde niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @geen

  hmm.... Ik word toch steeds enthousiaster over Ziva's stellingname. Je zou de mensen die hij aan zich heeft kleven juist kunnen opvatten als Narcissist supply. Narcisten zijn best charmant hoor en met psychopaten is het trouwens ook best lachen op feestjes.

  "Narcissistic supply is a concept in some psychoanalytic theories which describes a type of admiration, interpersonal support or sustenance drawn by an individual from his or her environment (especially from careers, codependents and others)."

  Wat opvalt is op zich wel dat hij tekenen van desintegratie vertoont als je zijn narcissist supply van hem afpakt, zoals tijdens die zitting, toen zijn aanhangers de zaal niet inmochten.

  Reacties op narcistische krenking zijn vaak goede indicatoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ten eerste: we weten niets van Kat, behoudens wat ditjes en datjes, met een grijs zoniet zwart gat van 25 jaar.

  Ten tweede : Kat ontwijkt ieder interview over zichzelf, dus controleerbare lichaamstaal is er niet, wel gespeelde gekte.

  Een narcist van dit formaat heeft veel meer problemen dan , een opa als vader kan hebben in de 36ste graad, weer foutje bedankt en uit de rol schieten


  Wil het toeval dat Van Aartsen op het moment surprime "ik mut neur de keunegun" op straat in de JDTV lens roept. Neen

  Dat zijn de feiten, met de vraag voor wie hij werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. @jeroen
  Kat,Vergeer,Dankbaar,Donk,Zeevat stuk voor stuk zeker geen stommelingen.
  Waarom houden deze samenwerkende zogenaamde amateurspeurders en wereldverbeteraars, willens en wetens kansloze zaken overeind? Heeft Nederland geen enkel mens/ journalist in huis die hun zaakje oppakt? Nee, lefjournalisten zijn er meer dan genoeg, maar zonder bewijs is er geen zaak,punt uit.
  BeantwoordenVerwijderen
 39. @geen. Ik heb de indruk dat je eerdere argumenten van me over het hoofd ziet. Je kan zo'n diagnose stellen door niet alleen inhoudelijk te luisteren naar wat hij vertelt, maar ook door te kijken naar wat hij onwillekeurig doet, zijn zintuiglijke voorkeuren, zijn dictie en zelfs zijn oogrichting verraadt iets.

  En micro expressies dus. Deze korte gelaatsuitdrukkingen zijn onvrijwillig en ook honderden uren van op een verbaal niveau bij elkaar gelogen en geacteerd materiaal zijn ruimschoots voldoende om een behoorlijk accuraat psychologisch profiel mee op te stellen. Boeit niet zo waar hij het verder over heeft.

  Je zou het zelfs door de computer kunnen trekken. Tegenwoordig kennen we het Facial Action Coding System, waarmee met behulp van gezichtsherkenningssoftware mensen eruit gevist kunnen worden die nare dingen van plan zijn op bijvoorbeeld luchthavens. Werkt goed, geloof ik en die mensen op luchthavens "verstoppen" zich natuurlijk ook.

  Narcisten hebben ook een heel specifieke set van responsen op situaties, omdat emoties op een heel andere manier ontstaan. dfat kan je er volgens mij uitvissen.

  Daar is op een goed onderbouwde manier veel uit te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Naar aanleiding van de opmerkingen van Geen.

  Het zou een leuk gedachtenexperiment zijn.

  Om te beginnen zou je het idee fixe, los moeten laten, dat Kat ook maar voor één molecuul gek is.*
  En dan vanuit die perceptie opnieuw zijn gedrag proberen te verklaren. Eens kijken hoe ver je uit de doos kunt denken.
  Een acteur zou inderdaad een van de duizenden opties kunnen zijn.

  Let wel; ik ben niet aan het trollen, het is maar een spelletje!


  * Te vergelijken, met het loslaten van het vastgeroeste idee, dat Joris Demmink pedofiel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @jeroen
  Ik begrijp waar je op doelt, en kan ook terugkijken naar de duizenden mensen waar ik grote en kleine afspraken mee maakte in mijn verleden. Je hebt goede en hele goede acteurs.

  Echter bij klol is er nergens een identiteit, of authenticiteit vast te stellen. In tegenstelling tot een luchthaven waar dit een voorwaardelijk uitgangspunt incl. referenties naar een database.

  Veel aannemelijker is tot op heden , dat Kat een acteur is, tot het tegendeel bewezen is.


  BeantwoordenVerwijderen
 42. @ Jeroen,

  Heb vandaag met ( een vreemd soort van) plezier en stijgende verwondering je blog troebelwater gelezen. Wat een enorme clusterfuck. Je schrijft dat KLOL na de trieste zelfondergang van Kat overgenomen zou zijn door de orde der transformanten. Hoe hard is dat? En waarom? De site is op sterven na dood.

  Of in complotterstaal: who benefits?

  Fijne cms, trouwens. Textile ftw :]]

  BeantwoordenVerwijderen
 43. De aftrap van de JD never ending story is overigens gegeven via een aantoonbare pertinente met koeienletters geschreven leugen. Dat zegt toch heel veel over de intenties van de zogenaamde waarheidsvinders. Daarom zeg ik vanaf dag 1, dat hier een heel ander verhaal achter schuilt. Zelfs narcisten zouden hun naam niet vergooien aan een dergelijke blunder. JD heeft nooit toegegeven, er is geen aantoonbare gewaarmerkte tapprocedure, voor zover deze nog geldig zou zijn na publicatie.

  Er is slechts een nagespeelde dialoog m.b.v. stemacteurs, en een suggestief plaatje met een geprinte tekst.

  Noemen we dat tegenwoordig bewijs? Ik ga onmiddellijk emigreren, terwijl Dankbaar mensen verrot begint te schelden die hierna verwijzen. 1 + 1 = nog altijd 2 of er zijn andere afspraken gemaakt.


  BeantwoordenVerwijderen
 44. @geen

  Als we dan toch met gedachtenexperimenten bezig zijn:

  Volgens mij is deze analyse nog wel door ons uit te voeren met behulp van software die
  vrijelijk beschikbaar
  is (ik zoek nog even door op de piratebays). Hopen dat hij het ook op mountain lion doet, maar goed,

  Heh...

  "CERT-5, The Computer Expression Recognition Toolbox (Version 5) is the core expression recognition engine developed at MPT. It automates the Facial Action Coding System (FACS), a comprehensive and scientifically backed approach for numerically representing all possible facial expressions in the human face."

  We zetten honderden uren van het porem van Kat achter elkaar, trekken het door CERT en correleren de emoties met de context (bij voorkeur interacties die hij aangaat) waarin die emoties ontstonden.

  Dat zou voldoende grondslag voor een diagnose moeten zijn. Kan geen toneel tegenop.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. @theworldissound

  Boterzacht. Ik heb het uit twee bronnen bevestigd gekregen die anoniem wensen te blijven (even alle indicatoren buiten beschouwing latende).

  Tja, Troebelwater. Breek me de bek niet open. Het is nooit iets van mij persoonlijk geweest, er staat zegge en schrijven een werkelijk autobiografisch stukje op. Ik had het blog in eerste aanvang opgezet voor de transformantensekte, omdat ik vond dat er een hetze tegen ze gevoerd werd en ik me niet voor kon stellen dat naturistische gristenen achter zo'n aanslag konden zitten. Ze gaven helemaal geen goed weerwoord, terwijl ze op sites als spraakloos.nl (wijlen) door tegenstanders compleet gesloopt werden. Dat was een structurele hetze.

  Dus ik had dat blog opgezet (Mephisto overigens, een RoR applicatie) en probeerde content te krijgen van de transformanten, zodat ze lekker transparant uit konden leggen dat ze zo'n aanslag nooit zouden plegen. Ik bracht ze ook in contact met Mr Weski omdat ze een goede verdediging verdienden en ik was er trouwens ook oprecht in geïnteresseerd hoe ze het gnostieke christendom zagen. Maar dat bleek al snel weinig om het lijf te hebben en niet alleen in de naturistische zin van het woord.

  Toen ik daar op bezoek kwam voor een gesprek met de sekteleden/redacteuren merkte ik daarnaast dat ze zwaar gehersenspoeld waren en gecontroleerd werden, helemaal geen vrolijke gristelijk geitenbreiers. Er kwam een dreigend aanwezige "enforcer" bij die redactievergaderingen zitten, ik mocht met bepaalde mensen niet praten, ze waren ook heel para bezig met het alleen maar communiceren via wegwerp telefoons en sim cards die telkens geruild en vervangen werden, ze brachten mij thuis nachtelijke bezoeken, het was allemaal erg bizar en paranoia. Daarnaast waren ze ook op een nogal vreemde manier bezig met het sleutelen aan computers, nodeloos onderling verwisselen van onderdelen enzo. Ik merkte trouwens ook dat mijn tas doorzocht was en dan houdt het wat mij betreft al helemaal op.

  Tegelijk stapelde het bewijsmateriaal zich op (Opsporing Gezocht wijdde er nog een uitzending aan), bleek ineens aangetoond te zijn dat ze volgzendertjes onder de auto van het slachtoffer geplaatst hadden, dat hun mobieltjes op het moment van de aanslag ingelogd stonden op een zendmast bij de plaats van het delict en bovendien stonden hun bestelbusje en een andere auto van ze op de camera.

  dus ik telde dat bij mijn persoonlijke ervaringen met ze op en ging er vanuit dat ze dat gedaan hebben. Ze zijn weliswaar vrijgesproken (er volgt een hoger beroep), maar dat is vooral omdat de zaak veel te lang aangehouden is. Niet dat er iets mis was met het bewijs, maar puur op vormfouten. Een criminele sekte is ook lastig aan te pakken, want wie stel je verantwoordelijk? Een gehersenspoelde uitvoerder is ook een soort slachtoffer.

  Rond die tijd stopten de transformanten met communiceren met de "buitenwereld" en probeerden overal op het internet sites die artikelen over ze hadden uit de lucht te krijgen, dat ging er bij tijd en wijle fors intimiderend aan toe. Bij mij werkt dat niet zo want mijn site staat gewoon op mijn eigen server. Dus toen ik "cease & desist" brieven ontving van Weski legde ik die naast me neer. Madbello van Spraakloos werd zelfs gedwongen tot een rectificatie.

  Vanaf dat moment is troebelwater een beetje gaan functioneren als plek waar nog wel over de transformanten gereaguurd kan worden en die transformanten zelf ook telkens weer uitgenodigd worden voor die discussie. Ik modereer dat en probeer te voorkomen dat het een hetze wordt. Hoewel je natuurlijk wel mag zeggen dat je het een enge kutsekte vindt en bovendien op basis van het bewijs denkt dat ze het gedaan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. @geen

  Denk je dat CCTV camera's op luchthavens van hoge kwaliteit zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Daar wil ik mij niet over uitlaten. Maar bottom line , ja er zijn geavanceerde toepassingen, maar er staat ook veel in de kinderschoenen. Overigens is er voor (car)track & trace nogal wat geld kennis en mankracht nodig, om het effectief toe te passen. Criminelen intimideren daar graag mee, klinkt stoer. Strafbaar als de hel, substantieel is de pakkans vrij groot, maar dan averechts.  BeantwoordenVerwijderen
 48. Flink aantal reacties opgeruimd. Ging nergens meer op. Verzoek: houd het inhoudelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Wat schrijven ze mooi op WantToKnow.

  "Een geheime kolonie op Mars. Verhalen die kloppen, puzzelstukjes die op hun plaats vallen."

  ... Als ik mijn afstudeerwerkstuk ook zo had mogen onderbouwen was het geheel een stuk eenvoudiger en waarschijnlijk voor mijn pa en ma leesbaarder geweest. Ik gebruik dan gewoon "theorieën die kloppen" waardoor "puzzelstukjes op hun plaats vallen", zonder ook maar ergens uit te leggen hoe of wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Als Laura werkelijk de achterkleindochter is van Eisenhower, hoe kan het dan dat de naam Eisenhouwer (of Eisenhower) volgens gegevens van de Nederlandse Familienamenbank niet geregistreerd stond in Nederland - niet in 1947 en niet in 2007?

  http://www.meertens.knaw.nl/nfb/lijst_namen.php?operator=eq&naam=eisenhouwer

  Een teleurstellend resultaat vergeleken bij de 140 Dankbaars, de 1098 Katten en de 1888 Vergeers die Nederland rijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Ziva: 8 september 2012 04:16:

  Heel spits, maar ik snap er eerlijk gezegd geen barst van. Kan aan mij liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. @Ruud

  Ziva betoogt volgens mij dat het vreemde gedrag van Kat te verklaren is uit een persoonlijkheidsstoornis die voortvloeit uit een aangeboren hersenafwijking. ("Afwijking" in beschrijvende zin: anders dan de grote meerderheid.) Er ontbreekt iets in zijn hersenen. Ziva illustreert dit gemis met de metafoor van het geboren zijn met één hand. Omdat iemand die met één hand geboren is een tweede hand nooit heeft gemist, is die ene hand voor hem hetzelfde als twee handen voor anderen. Gevangen in aangeboren narcisme, ervaart Kat zijn kijk op de wereld zelf niet als een vertekende kijk, en is het voor hem dus moeilijk om inzicht te krijgen in het verwerpelijke van zijn handelen.
  Tot zover mijn parafrase (of exegese) van Ziva's sushiverhaal.

  Ik begrijp best dat de wereld van de narcist een andere is dan die van de niet-narcist, maar wat ik niet zie is een dwingend causaal verband tussen aangeboren narcisme en chronisch liegen, lasteren en beledigen. Het moet mogelijk zijn om Kat het ontoelaatbare van zijn handelen te doen inzien zonder zijn (verondersteld) aangeboren narcisme ter sprake te brengen. Een narcist en een schoft zijn twee verschillende dingen in my book.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. @ Lezer:

  "De narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS) is een persoonlijkheidsstoornis die wordt gekenmerkt door een overdreven gevoel van eigenwaarde, een sterke behoefte aan bewondering en een laag inlevingsvermogen."

  Het is het lage inlevingsvermogen die de grootste schoften maakt. Het eigenwaarde van een narcist moet gevoed worden, zo niet goedschiks, dan wel kwaadschiks. Als Kat zich geniaal kan voordoen en voelen door anderen te lasteren en beledigen zal hij dit, aangenomen dat hij een narcist is, niet nalaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. @Lezer

  Liegen, lasteren en bedriegen horen alledrie bij het ziektebeeld van een narcist. Hier staat een goede uitleg over waarom narcisten veel liegen:

  In a sense, narcissists are out of touch with reality. They are not mentally ill, like a psychotic; they are just unwilling to acknowledge truth that doesn't match their preferences. While normal people can weigh events rationally and draw fair conclusions about themselves, narcissists do not. They lack the objectivity to live with reasonable insight because their need for self exaltation does not allow them to accept that their perceptions might not be the ultimate truth.

  Check ook de wiki over malignant narcissism. Hier wat strategieen om narcisten van het bord af te spelen trouwens.

  Want ja, die liegen, lasteren en bedriegen dus. Ik denk dat het verschil tussen een schoft en een narcist of een sociopaat helemaal niet zo helder is.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Re: Ziva, 8 september 2012 04:03
  Re: Jeroen H., 8 september 2012 08:32
  met de link naar:
  http://www.selfgrowth.com/articles/narcissists-reactions-to-deficient-fake-negative-low-grade-or-static-narcissistic-supply

  Ik wilde daar nooit zo aan, die narcistische persoonlijkheidsstoornis als verklaring voor het gedrag van Micha Kat. Maar bij het lezen van de uitleg op die link van Jeroen (met woordenboek erbij, want een hoop moeilijke, maar wel treffend gekozen woorden in dat stuk) ben ik vrijwel om: dat is het inderdaad! Dat heeft hij!

  (Ook een eye-opener wat mezelf betreft trouwens, ook daarom veel dank voor die link! Altijd wel gedacht dat er verwantschap zit tussen Kats problemen en de mijne, al zijn ze anders en al heb ik veeeel meer zelfinzicht.)

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Jeroen, 8 september 2012 15:26

  Precies, bij mij hetzelfde gevoelen en dezelfde gedachtengang.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Wat het is,in NL? Een bankovervaller naar een kliniek sturen om zijn kleptomanie beter onder de knie te krijgen. Training on the job, voor het grotere werk. Kat gewoon aan de rechter overlaten, met in het achterhoofd de geproduceerde bagger en bijbehorende slachtoffers, oh ja ,die laatste zijn er ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Re: Lezer, 9 september 2012 15:28

  Ja, ik snap het nu. Dank voor de uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Lezer, 9 september 2012 15:28

  ==
  Ik begrijp best dat de wereld van de narcist een andere is dan die van de niet-narcist, maar wat ik niet zie is een dwingend causaal verband tussen aangeboren narcisme en chronisch liegen, lasteren en beledigen.
  ==

  Leuk, kunnen we elkaar wederzijds dingen uitleggen. Dat lasteren is een van de vele reacties op het verlies van "narcissistic supply". In dat stuk waar Jeroen naar linkte, staat onder andere dit:

  ==
  Passive-aggressiveness wears a multitudes of guises: procrastination, malingering, [...]
  [...]
  Passive-aggressives [...] are mildly paranoid
  [...]
  When narcissism fails as a defense mechanism, the narcissist develops paranoid narratives: self-directed confabulations which place him at the center of others' allegedly malign attention.
  [...]
  ==

  To malinger = kwaadspreken, lasteren.
  (Ik moest het ook opzoeken; en dat durft zich vertaler Engels te noemen, een schade (;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Jeetje, het is nog erger, ik ben helemaal in de war vandaag.

  Malign = kwaadsprekeren belasteren
  Malinger = lijntrekken, simuleren, zich ziek houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. "They lack the objectivity to live with reasonable insight because their need for self exaltation does not allow them to accept that their perceptions might not be the ultimate truth."

  André Vergeer. Ten voeten uit. En Wim Dankbaar. Dat is er ook zo een.

  En ik, soms. Maar ik heb een veel mildere vorm, waardoor er nog wel eens iets recht te zetten valt. Af en toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Nog even een losse dan. Sinds wanneer is het verboden om narcist te zijn? Er verdwijnen met de regelmaat van de klok narcisten achter de tralies. Elk mens is op zijn tijd aantoonbaar een narcist. Kost een flink aantal jaren studie, om een diagnose te kunnen stellen. Amateurpsychologie is m.i. een hedendaagse afwijking zonder enig bestaansrecht. Amateur hartchirurgen ben ik namelijk nog niet eerder tegengekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Ik blijf hinderlijk ageren tegen het hier onbevoegd uitoefenen van de geneeskunde.
  In dit geval het diagnosticeren van Kat, met behulp van internetsprokkels en circumstantial evidence, die het gelijk van de pseudo-arts - uiteraard - bevestigen.

  De puzzelstukjes vallen op hun plaats!
  Kat is een narcist!


  Ik heb het al eerder in dit draadje aangegeven.

  Op exact dezelfde manier kun je concluderen, dat Joris Demmink een pedofiel is.

  No hard feelings, maar wie de schoen past...

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Over marktwerking gesproken.
  Over een aantal jaren zit het gewoon als narcistologie in het basispakket. en gaat 75% van salaris naar de verzekeraars.
  Is wel een beetje narcistisch gedacht, maar laat die amateurpsychologen maar schuiven.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Bedankt voor de reacties op mijn post - maar ik deel de twijfel van Theo. We kunnen er weinnig met zekerheid over zeggen.

  Wat ik trouwens niet begrijp is dat Jeroen meent dat Kat toch wel enig inlevingsvermogen aan de dag legt ("op zijn manier"). Ik heb daar nooit iets van gemerkt.
  Neem als voorbeeld Kats favoriete obsessie, seksueel kindermisbruik. Kat heeft het eigenlijk nooit over kindermisbruik als zodanig, het is voor hem enkel een opstapje naar eindeloos geschuimbek over "criminele pedofielen", waarbij opvalt dat de grote meerderheid van de door hem met pedofiele delicten (en netwerken) in verband gebrachte personen volstrekt onschuldig zijn. Goed, dat is dus de laster die verband zou houden met zijn stoornis. Dat sluit niet per se uit dat hij te doen heeft met misbruikte kinderen en hun ouders. Maar wat zien we in de schokkende zaak Robert M.? Niet alleen legt Kat geen enkel mededogen aan de dag met de slachtoffertjes en hun ouders, hij bakt ze nog veel bruiner. Hij bagatelliseert de wandaden van M. en houdt zijn publiek voor (weetjewel beste mensen) dat het niet in de eerste plaats om M. gaat, maar om de duistere machten op de achtergrond die M. hebben gefaciliteerd en aangestuurd enz. enz. Iedereen krijgt er van langs: het mythische monster Demmink, de rechtbank, de advocaat van de ouders (!), Drenth, de pers, een vervoersbedrijf... iedereen behalve dader M. en zijn handlanger en partner.
  Nergens een spoor van medelijden.

  Het bagatelliseren van aangetoonde en berechte misdaden is een patroon bij Kat. Zo deed hij onlangs vanuit de gevangenis verslag van zijn ontmoeting met Frans (van A.), die gevangen zit wegens het verkopen van grondstoffen voor chemische wapens aan Saddam Hoesein. "Het zou zomaar kunnen dat deze man een klassieke ‘skapegoat’ is, een kleine krabbelaar die moest worden geofferd op het altaar van ons ‘moreel besef’ terwijl de ‘grote gifjongens’ van Shell, Basf, Monsanto, Dow en DSM hun dodelijke producten ongestraft naar Saddam konden sturen en hun zakken konden vullen", meent Kat.
  Medelijden met de slachtoffers van de door Van A. mogelijk gemaakte genocide? Vergeet het maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Geen enkele zichzelf respecterende arts, ambtenaar of rechercheur enz.zal ook maar 1 letter op papier of op het web plaatsen, met internet als enigste informatiebron. Totale waanzin, waar zelfs de acteurs van cornation street het schaamrood op de kaken zouden krijgen. Degene die dat wel doen, hebben of een extreem gebrek aan zelfkennis, of een speciale agenda, 100% zeker. Sneaky die anonieme wereld.
  BeantwoordenVerwijderen
 67. Kat negeerde het publicatieverbod, en om die reden werd hij alsnog opgeloten.

  Inmiddels heeft hij het wereldwijde bajesunicum verkregen , om een hotline via joetjoep en via het web de wereld van zijn pedo fata morgana's mee laten genieten. Ben ik gek, of hoe zit dat?
  Kat is m.i. niet gek, anders kreeg hij zoiets nooit voor elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Niet overdrijven met je anonieme wereld Geen.

  Dat jij nou anoniem bent, okee.
  Maar Jeroen is al sinds HappyVPRO een bekende internetpersoonlijkheid en ondergetekende staat ook gewoon in het telefoonboek.

  Nu ik het toch tegen jou heb: overdag komt er een hoop zinnigs uit jouw hoofd, maar rond de avond eisen waarschijnlijk de middelen hun tol, en ga je raaskallen.
  Jammer, dat je niet meer kan teruglezen, wat voor een troep je hier gisteravond hebt achtergelaten...

  Gewoon niet gaan zitten typen na zessen, Geen!
  Een goed bedoelde raad!

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Kan ik niet ontkennen, alleen steekt hier bij ons de meligheid soms de kop op, vooral als het gezellig is. Maar is in jouw geval, of Jeroen geen bijbedoelingen.
  De pest is dat je niet alles zomaar op het web kan plaatsen, dan kon ik het wel duidelijk genoeg maken met mijn plekberrie.  BeantwoordenVerwijderen
 70. Bijv. Dat gezichtsherkenning de gezichtsuitdrukkingen van mijn inmiddels overleden tante Nel met vliegangst een enorme geïncorporeerde database vereist, is het halve woord voor de goede verstaander. Dus overdrijven is een vak, viel wel mee. Beetje stemmingmakerij van je dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 71. @geen

  Elk mens is in zekere mate een narcist. Het is een onderdeel van ons survival system. Maar niet ieder mens is heeft een NPS. Sterker nog, het is zelfs vrij zeldzaam. Godzijdank.

  Daarnaast heeft @theovanloon gelijk als hij zegt dat het nogal heikel is om via een beeldscherm te concluderen dat Kat een NPD heeft. Ook niet met de enorme hoeveelheid informatie in tal van vormen over en door Kat die in het publieke domein beschikbaar zijn. Al zal zijn psychiater smikkelen van een dvd met deze patientinformatie. Dat scheelt een paar intake gesprekjes.

  Het stellen van een diagnose voor dit cluster stoornissen is vreselijk complex. De individuele stoornis komt niet alleen voor in verschillende gradatie's, maar vaak liggen er ook verscheidene lagen met verschillende stoornissen in een moeilijk in kaart te brengen mix door en over elkaar. Bovendien vormen de stoornissen in dit cluster een soort van continuüm; bi-polair, borderline, anti-sociaal, narcist en 'the end of the line' psychopaat. Het zit allemaal in een lijn. Zo is de narcist halfway de psychopaat bijv. Dit als nuance voor mijn al te grote stelligheid. Die stelligheid heb ik nl. niet.

  De reden waarom ik stel dat Kat een narcist is, en niet zoals hij kennelijk al eerder is gediagnosticeerd, manisch depressief is gebaseerd op een aantal frequent voorkomende typische signalen die horen bij een narcist, en niet zozeer bij manisch depressief. Borderline zou ook nog kunnen, maar daar functioneert Kat nog te goed voor in de maatschappij IMO.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Een van de signalen is het doorlopend bouwen en verdedigen van het kunstmatig geschapen zelfbeeld, en de frustratie met zeer vijandelijke trekjes wanneer kritiek op dat zelfbeeld wordt geuit. Dat zie je bij een bipolair iemand ook, maar niet in de hevige mate waarin zich dit openbaart bij Kat.

  De meest frappante voorbeelden van deze signalen vind je tussen Kat's 'publicatie's' via KLOL. Maar, en daar heeft @geen gelijk, als dit het enige segment van Kat's leven is waar je deze signalen tegenkomt, dan zou dat zeer zeker ook met andere, meer dubieuze, zaken te maken kunnen hebben; de 'acteur'-hypothese van @geen. (Overigens @geen narcisten zijn uitmuntende acteurs. Ze acteren en manipuleren 24/7, en 'authenticiteit' kennen ze niet, net zo min als een 'identiteit'. Althans niet zoals jij of ik dit herkennen.)

  2 voorbeelden van dat 'bouwen aan het geschapen zelfbeeld'. Beide hebben niets van doen met Kat's strijd tegen de 'zwarte maffia'. De eerste is dit verslag van zijn wekelijkse sportuurtje in de bajes. Het is een vermakelijk stukje, maar boordevol 'bouwen aan dat grandioze zelfbeeld'.

  Het tweede heeft betrekking op Kat's vertaling van Ars Amatoria van Ovidius. Kat noemt het in zijn stukje 'Justitie Dit Is Micha Kat' nog de Nederlandse standaardvertaling wat het zeer zeker niet is. Scheltema heeft met haar vertaling Kat wel voorbijgestreefd al was dat 10 jaar zijn vertaling, en de vertaling van Kat wordt in zijn algemeen 'houterig', 'klinisch', en zelfs 'lui' met 'kansloze rijmelarij' genoemd. Nou kan je dit nog onder 'smaak' vatten, of ordinaire CV-vervalsing, maar het belangrijkste vinkje op Kat's NPD-checklist zit in het boekje zelf.

  Kat noemt in zijn voorwoord de Ars Amatoria het belangrijkste werk van Ovidius. Echter als er 1 ding is waar de classici en literatuur-geeks het unaniem over eens zijn is het wel dat dit zeer zeker niet het belangrijkste werk van deze Romein is. Kat als geschoolde classicus zou dit moeten weten, maar door te beweren dat dit wel het geval is stuwt hij zijn zelfbeeld; Ik, Kat, vertaal het belangrijkste werk, dus ik Kat ben belangrijk. En dat is het enige dat daadwerkelijk telt. Het eigen ego.

  En zo kan je talloze voorbeelden van dit gedrag in Kat zijn werken en doen terugvinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. @ziva
  Je bent zeer goed op de hoogte van de materie, maar...... Zou Kat niet omgeven kunnen zijn van zeer deskundig advies?

  De film Herfstsonate van Ingmar Bergman zit boordevol geacteerd psychologisch voer, meer dan ik ooit nog kan verwerken .dankzij Liv Ullmann heb ik de film uit kunnen zitten.

  In het allereerste begin is er het JD sprookje. Een tapprocedure die men niet kan aantonen, zelfs niet in gelekte vorm. Een bekentenis is van JD is er eveneens niet, wel een geacteerde telefonische dialoog.

  Minstens 4 waarheidsvinders schieten in een menselijke stuip bij vragen hierover,Kat ,Vergeer,Dankbaar,Zeevat allemaal tegelijk opeengehoopte samenwerkende Narcisten ? Kom op zeg!!

  Neen, de bodem sloeg onder het verhaal weg, kreeg gelijk een permanente ban.
  Nujij beste Ziva.

  Trouwens Dankbaar duikt ook nog steeds, als je netjes vraagt om zijn vergunning.


  BeantwoordenVerwijderen
 74. oei. ik zie dat ik vergat om het linkje naar de "coping strategies" weer te geven die effectief werken tegen narcisten. Kort samengevat werkt het om hem keihard te bedreigen, of om hem met "narcissist supply" te manipuleren (Zoals Lambik in Suskes en Wiskes vaak geprezen wordt om zijn weergaloze intelligentie en weelderige haardos).

  Deze dus.

  I. Frighten Him

  Narcissists live in a state of constant rage, repressed aggression, envy and hatred. They firmly believe that everyone else is precisely like them. As a result, they are paranoid, suspicious, scared, labile, and unpredictable. Frightening the narcissist is a powerful behaviour modification tool. If sufficiently deterred – the narcissist promptly disengages, gives up everything he fought for and sometimes makes amends...

  ..The narcissist has a very vivid imagination. Most of the drama takes place in the paranoid mind of the narcissist. His imagination runs amok. He finds himself snarled by horrifying scenarios, pursued by the vilest "certainties". The narcissist is his own worst persecutor and prosecutor. Let his imagination do the rest.

  II. Lure Him

  Another way to neutralize the narcissist is to offer him continued Narcissistic Supply until the war is over and won by you. Dazzled by the drug of Narcissistic Supply, the narcissist immediately becomes docile and tamed, forgets his vindictiveness and triumphantly re-possesses his "property" and "territory".

  Under the influence of Narcissistic Supply, the narcissist is unable to tell when he is being manipulated. He is blind, dumb and deaf. You can make a narcissist do anything by offering, withholding, or threatening to withhold Narcissistic Supply (adulation, admiration, attention, sex, awe, subservience, etc.).

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Madame Ziva,

  Als we toch bouwsteentjes aan het aandragen zijn voor het "Syndroom van Kat", dan mag deze beslist niet ontbreken

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Afpersen, stalken , narcisme,asperge border line , adhd, zal wellicht allemaal uit de kast komen maar uiteindelijk komt er vast een financieel dement kaboutertje tevoorschijn, en de cirkel is weer rond. Een arts moet en kan niet om zijn eed heen, ook niet als kat kerngezond is.

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Jammer dat ik geen naam kan noemen, ik heb geen poot om op te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 78. @Ziva

  Ik vind het wel van belang om de mogelijkheid Micha op afstand te diagnosticeren te benadrukken.

  Want stel nou dat Micha zou weigeren om mee te werken aan een persoonlijkheidsonderzoek, dan is mijn stelling dat je in zijn bijzondere geval alsnog een goede diagnose kan stellen op basis van alle filmpjes van hem die op youtube staan en ook andere uitingen. Zeker met alle moderne hulpmiddelen die daar tegenwoordig voor beschikbaar zijn.

  Ontkomt hij denk ik ook niet aan een gedeeltelijke toerekeningsvatbaarheid (lijkt mij), zodat hij enerzijds wel strafbaar is, maar anderzijds ook behandeld kan worden, zelfs al tijdens zijn straf.

  Dat Kat's aandoening wel ergens in het B-cluster zal liggen mag duidelijk zijn. Ik vind zeker ook dat het theatrale aspect een plekje moet krijgen in zijn ongetwijfeld comorbide (3 x woordwaarde) diagnose. Daar zijn ook wel voorbeelden bij te geven.

  Goeie observaties trouwens! Op zichzelf zou zijn "ars amatoria" voorbeeld nog wel te vergeven zijn en iemand mag ook best vinden dat de Metamorfoses niet het belangrijkste werk van Ovidius zouden zijn, maar wat je ziet is dat hij het dus ook doet in het klein, tijdens het sportuurtje. Dan kan je zeggen dat hij het onwillekeurig doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Volgens mij zit Jack Nickelson nog steeds niet in een gesticht. Hij had wel alle acteerkennis in huis om geloofwaardig over te komen als verwarde geest. Dat zijn nu precies de eigenschappen die het verschil van acteurs maakt. Kat heeft acteertalent, evenals heel veel anderen dat ook hebben. Nutteloze diagnoses bij de vleet via het web vast te stellen, dweilen met de kraan open. Liegen is trouwens ook niet standaard verboden, ook al een van de vele geconditioneerde misverstanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 80. @geen

  Je vergelijkt appels met peren. Kat's geïmproviseerde monologen en gesprekken met anderen zijn echt iets anders dan een ingestudeerde rol, waarvan je iedere take ook nog eens tien keer over kan doen.

  In zijn uitingsvormen heeft Kat helemaal niet zoveel controle over zichzelf en zijn omgeving als Nicholson in een speelfilm.

  BeantwoordenVerwijderen
 81. @jeroen
  Of het appels met peren is, dat is helemaal de spijker op zijn kop slaan. Ik ga uit van de appel uit de bekende appeltaart, en anderen maken een k*t met perendiagose. Eerste vraag zou moeten zijn: wie is Kat, wat zijn de belangen, wat is zijn positie, waar leeft hij van ,heeft hij iets te verliezen? enz. Pas dan kan je bepalen of een psychiatrisch rapport van belang is ook aan de hand van face to face gesprekken met een meewerkende Micha Kat die deskundigen alleen maar kunnen en mogen voeren.
  De mediaprodukties van Kat zien er overigens goed voorbereid uit, waar goed over nagedacht is dus. Zonder antwoord op bepaalde vragen,is het psychologisch aannames stapelen, doen zijn companen op Klol iedere dag. Grappig meer nut heeft het niet. Houtje touwtje informatie.
  Starring Micha Kat.

  BeantwoordenVerwijderen
 82. @geen

  Ik denk dat als al er een vermoeden van is dat Kat niet helemaal lekker in het koppie is, dat zoiets op z'n minst onderzocht mag worden. Het zou wel de simpelste verklaring zijn van zijn gedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 83. @jeroen
  Mee eens, dat vermoeden is er dus niet, aangezien je een vewarde geest niet met de buitenwacht (lees aub wereld) laat communiceren. Stel dat er iets fout gaat daardoor, wie is dan aansprakelijk? Overheid?

  BeantwoordenVerwijderen
 84. @geen

  Je bent semantische spelletjes aan het spelen als je het eerst met me eens bent om tot een omgekeerde conclusie te komen. Dus ik herformuleer het nog een keertje:

  Het is toch echt het eenvoudigst om ervan uit te gaan dat zijn gekke gedrag komt omdat hij gek is. Het is veel ingewikkelder om daar allerlei wazige financiële motieven en schema's achter te gaan zoeken zoals jij doet. Jouw verklaring bevat veel meer aannames en entiteiten.

  Het beleid van de gevangenis ten aanzien van Kat's communicatiemogelijkheden zegt ook verder niets over zijn geestesstaat, maar geïmproviseerde filmpjes van hem weer wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 85. Er zijn nog veel meer aflopen denkbaar. Kat liet een vogeltje zien, en deed steeds het kastje dicht. Komt hij plots op het juiste moment , met nieuwe informatie en iedereen heeft zijn of haar eigen aha erlebnissungen .

  We worden het niet eens, even goede vrienden oke?

  BeantwoordenVerwijderen
 86. We agree to disagree :-)

  Hier trouwens een prachtige documentaire over hoe zo'n observatie in het Pieter Baan eruit zou zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 87. @jeroen
  We hebben nu de variante tegenstelling:

  Hij was en is nu en nooit niet gek, jawel omdat hij nog steeds een vliegtuig wil zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Zomaar een motief: geld.

  Voordat Kat gek ging doen, had hij zich schatrijk gerekend doordat hij - geholpen door Vissers en Moszkowicz - van plan was om begin 2011 te procederen, de Zaak Westenberg.
  Naar zijn zeggen ging het om een miljoenen-claim, die hij binnen zou slepen.
  Hij kon het geld best gebruiken, want hij kon op dat moment naar eigen zeggen niet rondkomen van zijn journalistieke werkzaamheden, en Mr Vissers heeft hem daarom zelfs voorgesteld om een beroep te doen op gesubsidieerde rechtsbijstand.

  Frustrerend als je advocaten het (volgens hem), met miljoenen in het vooruitzicht, laten afweten.

  Wat hij er op zelf allemaal op KLOL over heeft verteld is vanwege de context op last van deze advocaten van Google verwijderd, dus het is even zoeken.

  Zie bijvoorbeeld deze PDF

  Verder speelt hij nog steeds in een tandem met de heer Poot, die bijvoorbeeld de anti-Demmink advertenties in de dagbladen bekostigt, en die hem tot voor kort mainteneerde voor zo'n 2000 euri/maand.

  Wanneer het grote geld bij de heer Poot binnen gaat stromen, mag de trouwe kat misschien ook wel een extraatje in zijn voederbak vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 89. @theovaloon

  Als ik het goed begrijp had hij dus geen geld en rekende zich niettemin rijk. Typisch een grandioos schema van een narcist.

  Zo'n maandelijkse toelage van een "enabler" als Poot is daarnaast een typisch voorbeeld van "narcissist supply". Weet jij wat over de beweegredenen van die man?

  BeantwoordenVerwijderen
 90. @ Jeroen.

  De heer Poot is ondernemer.
  In het groot.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Chipshol

  BeantwoordenVerwijderen
 91. @Theo

  Ok, maar hoe is holocaustontkenning dan in het belang van Poot, of het "onderzoeken" van pedofilienetwerken, of een van de vele andere bizarre, van elke reality check losgezongen onderwerpen die op klol de revue passeerden? Deed Kat dat ook omdat hij een tool is van duistere financiële belangen?

  En hoe maakt Chipshol deel uit van de strafzaak die nu tegen Kat dient? Wat is het verband?

  Kat probeert wel allemaal van die grootse verbanden met zulke zaken te leggen, maar daar gaat het toch niet om? Stel dat Demmink echt zo'n pedofiel etc is, dan is het nog steeds vandalisme wat hij deed. Dat heeft toch verder geen werkelijke relatie met Chipshol?

  BeantwoordenVerwijderen
 92. Overigens zijn de complottertjes als de dood dat er een psychiatrisch onderzoek geëist gaat worden. Luister vanaf 25:40...

  BeantwoordenVerwijderen
 93. geen, 9 september 2012 17:00:
  ==
  Sinds wanneer is het verboden om narcist te zijn? Er verdwijnen met de regelmaat van de klok narcisten achter de tralies. Elk mens is op zijn tijd aantoonbaar een narcist.
  ==

  Kennelijk het een en ander gemist uit de discussie. Het gaat niet om narcisme, maar om een narcistische (narcissistic, in het Engels) persoonlijkheidsstoornis (disorder). Dat is niet hetzelfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 94. 9 september 2012 17:00
  ==
  Degene die dat wel doen, hebben of een extreem gebrek aan zelfkennis, of een speciale agenda, 100% zeker. Sneaky die anonieme wereld.
  ==

  Althans ik heb geen van beide, resp. ik ben dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 95. @Theo

  Wat ik me ook bedenk: Kat deed al jaren voor de zaak Westenberg gek. Vanaf 2002 om precies te zijn, toen de rechter zijn teksten over het NRC "niet serieus te nemen" vond.

  Volgens mij is hij vanaf het verlies van zijn NRC baan steeds verder geëscaleerd. Als journalist van een gezaghebbende krant zullen zijn narcistische zelfbeeld en de realiteit wel behoorlijk met elkaar in overeenstemming zijn geweest, maar naarmate die twee verder uit elkaar gingen lopen, zie je dat zijn gedrag ook steeds extremer werd.

  Wat ik hoop is dat hij na het uitzitten van zijn straf en behandeling zijn carrière als leraar klassieke talen weer op gaat pakken, want ik kan me goed voorstellen dat hij een leuke docent is. Bovendien bestaat er niet zoiets als een leraar klassieke talen die geestelijk helemaal in orde is. Mijn zoontje zit toevallig op een schiedams (zijn woonplaats) gymnasium, hij zou daar zo aan de slag kunnen. Hij kan leuk vertellen en kan ook best grappig zijn.

  Houterige vertaling van de ars amatoria of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 96. Een eerste graads bevoegdheid schuift in ieder geval beter dan die lousy 2000 eurie van Poot.

  BeantwoordenVerwijderen
 97. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 98. @Jeroen

  Terug als leraar lijkt me sterk.

  Kat is destijds ontslagen en schreef vervolgens een agressief stukje over de kwelling binnen het vak van leraar en de ontspoorde jeugd in HP/DeTijd.

  Zijn MO is dus niet veel veranderd.

  Echt lekker in de groep lag hij ook niet bij leerlingen en docenten.

  Door Ryeka op 16 september, 2009 - 19:33
  Micha Kat was nog docent Klassieke Talen op mijn oude middelbare school. Nooit les van gehad, heb hem wel een keer bij een proefwerk meegemaakt, hij was nogal een dwaas meen ik mij te herinneren. Andere docenten mochten hem ook niet.

  Kat schijnt leerlingen vooruit antwoorden van testen te geven. Niet om de leerlingen te matsen, maar om zichzelf de status van fantastisch docent te geven. Ook als docent stond Kat weer elke dag te sleutelen aan dat zelfbeeld:

  Corkscrew zaterdag 23 oktober 2010
  De beste man is nog leraar geweest op mijn school. Ik heb zelf nooit les van 'm gehad, maar hij scheen leerlingen antwoorden voor toetsen te geven zodat hij kon pronken met de hoge cijfers van zijn klassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 99. W00t... het Marnix is zo christelijk als de neten! Als je ergens geen "ontspoorde jeugd" tegenkomt is het daar wel.

  Maar inderdaad, hij heeft werkelijk alle schepen achter zich verbrand en het patroon gaat zelfs verder terug dan zijn ontslag bij het NRC.

  Het zou denk ik in zijn belang zijn om zelf ook de psychische kaart te spelen, want dan zou er misschien nog een tweede kans inzitten voor hem.

  I'm all for second chances.

  BeantwoordenVerwijderen
 100. ==
  [...] van plan was om begin 2011 te procederen, de Zaak Westenberg.
  Naar zijn zeggen ging het om een miljoenen-claim, die hij binnen zou slepen.
  ==

  Maar dat was al volkomen onrealistisch, of gek, dat weet ik niet.

  Want niet Westenberg heeft Micha Kat zijn journalistieke carrière om zeep geholpen, maar Kat zelf. Dus geen enkele reden voor schadevergoeding, wat Westenberg verder ook allemaal voor kwalijks uitgevreten moge hebben.

  Ik schreef er hier over, kopje Kansloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 101. @Jeroen

  I'm all for second chances.

  Ja, ik ook. Daarom hoop ik ook dat het OM vandaag niet meer eist dan 'aanhouden van de zaak, verlenging van detentie in het PBC om het psychiatrisch rapport af te dwingen', en dat de rechter dat terugbrengt naar 'schorsing van de detentie onder voorwaarde dat Kat vrijwillig deelneemt aan een al dan niet ambulant psychiatrisch programma.

  Dat laatste geeft Kat 'zijn overwinning' op het OM, en is het 'vrijwillig' van fataal belang voor het slagen van het onderzoek.

  Maar de behandeling van Kat zal een forse klus worden. Slopend ook want het zal jaren duren voor er enig effect is, en de kans is groot dat Kat in de tussentijd eenzijdig de behandeling staakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 102. Het probleem met een ambulant programma is wel dat hij al heeft aangetoond zich niet aan gemaakte afspraken te houden. Daarnaast is het risico aanwezig dat Ben vd Brink met draaiende motor klaarstaat en hem meteen afvoert naar een zonnige bestemming zonder uitleveringsverdrag.

  Voordat Kat zijn psycho educatie tot zich heeft laten doordringen en inzicht heeft in zijn ziektebeeld, is er heel wat water door de Maas gelopen.

  Dus ja, drangzorg. Ik vind dat hij die gang naar het PBC wel moet maken en zijn behandeling daarna ook nog wel even in een gesloten setting plaats mag blijven vinden. Er is teveel risico dat hij vlucht en keihard gaat zitten recidiveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 103. http://www.klokkenluideronline.net/artikel/17142/verslag-rechtzitting-micha-kat-10-09-2012#comment-78938

  "Anderzijds is hiermee juridisch waterdicht aangetoond dat anderen de inloggegevens van Micha Kat hebben. En niet alles wat er onder zijn naam gepost wordt ook daadwerkelijk van hem is…"

  Schrijft de man, Nico den Boer van http://www.denboer-ims.nl/freelance_programmeur.html , die ZELF het softwarematig beheer van de site klokkenluideronline.nl doet.

  Hoe hypocriet wil je het hebben??

  BeantwoordenVerwijderen