woensdag 19 september 2012

Gewraakt

Erwin Lensink, alias de waxinelichthoudergooier, heeft vandaag het Hof gewraakt. De Lichtenvoordenaar, die enkele dagen terug werd opgepakt, vindt dat de rechters, de politie, het openbaar ministerie en mensen in zijn omgeving partijdig zijn. Ongeveer iedereen behalve hemzelf dus. Volgens het ANP verliep de behandeling van zijn zaak in Den Haag vandaag behoorlijk chaotisch. Lensink onderbrak het hof regelmatig en eiste tijd om zich te kunnen verweren

Sinds vandaag is de website erwinlensinkvrij.nl, waarmee Lensink zelf bemoeienis had, ook uit de lucht gehaald. Allemaal de schuld van  advocaat-generaal Knol, zo tekende De Gelderlander uit zijn mond op.

Het wrakingsverzoek wordt volgende week woensdag door de wrakingskamer van de Haagse rechtbank behandeld. Tot dat moment blijft Lensink in de cel. Prinsjesdag bleef gisteren dan ook waxinevrij.

7 opmerkingen:

 1. "De Lichtenvoordenaar, die enkele dagen terug werd opgepakt, [...]"

  Grappige woordspeling! Betekent in nl-NL iets anders dan in nl-BE (terug = weer, daar), hoewel het op hetzelfde neerkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Sinds vandaag is de website erwinlensinkvrij.nl, waarmee Lensink zelf bemoeienis had, ook uit de lucht gehaald. Allemaal de schuld van advocaat-generaal Knol, zo tekende De Gelderlander uit zijn mond op. "

  Als ik de verschijnende foutmelding zo bekijk, kan het ook gewoon een technisch beheerfoutje zijn, doordat iemand die niet helemaal snapt hoe DNS werkt eraan gezeten heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dat toch met dat "wraken"? Het lijkt wel of elke verdachte die terecht staat het tegenwoordig gaat proberen met een jij-bak naar de rechter toe: Kat, Jeroen de Kreek, you name it. Het begon met Wilders en sindsdien lijkt het wel een trend te worden.

  Terwijl het volgens mij helemaal niet zo'n handige strategie is om een zaak mee te winnen. Het is een "vlucht voorwaarts" die negen van de tien keer totaal niet werkt.

  Ik vind dat zorgelijk. Het zal vast niet allemaal even perfect zijn, maar we hebben een prima rechtsstelsel met betrouwbare rechters. Het zijn juist de mensen die zonder werkelijke grondslag (behalve hun eigen misdaden)de rechterlijke macht verdacht maken die dit land laten afglijden naar het niveau van een bananenrepubliek.

  Ik vind dat er een bizarre hetze plaatsvindt tegen de rechterlijke macht. Dat gaat zelfs zo ver, dat Kat en zijn medestanders in de illusie leven dat de rechter die een oordeel over hem moet vellen de verdachte is.

  Iemand die eerlijk overtuigd is van zijn onschuld of gelijk richt zijn verweer op de zaak zelf. Klaar. In plaats daarvan de rechter wraken laat al een beetje zien dat je een dun verhaal hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeroen

  Wraking is een goed recht die je als verdachte hebt. Ik kan me [als ex crimineel] niet aan de indruk onttrekken dat veel rechters zowiezo al vooringenomen zijn. Veel rechters hebben tegenwoordig ook aardig wat nevenfuncties. Dat geeft ook steeds meer eden tot wraking.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Arminius

  Natuurlijk heeft een verdachte recht op wraking, maar statistisch bekeken is het niet echt een winnende strategie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helaas is het dan wel weer zo dat ook de wrakingskamer uit rechters bestaat. Wij van WC eend, adviseren.... Maar zie zo 1,2,3 ook geen andere optie. Tegen de uitspraak van de wrakingskamer is geen beroep mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. > Tegen de uitspraak van de wrakingskamer is geen beroep mogelijk.

  Maar je kun wel de wrakingskamer wraken, zoals notoir rechtertjepester Micha Kat al eens bewezen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen