vrijdag 6 december 2013

Dozen

Martin Vrijland gaat in 2014 dozen inpakken. Dat wordt een van de eerste voorspellingen van Barracuda voor het nieuwe jaar. Schijnt dat Martin niet lang meer mag teren op zijn uitkering, en de handen uit de mouwen moet steken. Dat heeft Martin nog net kunnen voorkomen door de sociale dienst wijs te maken dat hij als zelfstandig ondernemer aan de bak wil.

Wat hij die dienst vermoedelijk niet heeft verteld, maar wel zijn volgers op Facebook, is dat hij zijn kansen op de arbeidsmarkt niet al te hoog inschat. 'Ten tijde van mijn onderzoek in de ‘Anass zaak’ (het jongetje uit Wassenaar dat zelfmoord zou hebben gepleegd) is het gehele internet door meerdere website – met ondersteuning van de verdraaide verhalen van een rancuneuze ex – volgegooid. Het gevolg hiervan is dat wanneer ik terug zou willen keren in mijn oude vakgebied (sales management), ik dat wel op mijn buik kan schrijven. Een werkgever hoeft mijn naam maar te Googlen en haakt af na het vinden van deze smaad en laster.'

Nou nee, het gaat niet op de vermeende smaad en laster, maar om de bizarre ideeën die Martin er op nahoudt: het geloof in HAARP, false flags, de eugenetische of transgender agenda, en niet te vergeten: de idolate aanbidding van David Icke. Geen bedrijf laat zo iemand in zijn verkoopteam toe. Dat weet Martin drommelsgoed, want die deed er eerder dit jaar alles aan om zijn identiteit verborgen te houden.

Om niet als dozenverpakker aan de slag te moeten, wil Martin nu genoeg donaties binnenharken om als zelfstandig schrijver zijn kostje te verdienen. 'Als er 30 mensen bereid zijn € 30 per maand te doneren, betekent dit dat ik full time dozen hoef te gaan verpakken en dus moet stoppen met schrijven'.

Der-tig euro per maand? Dat zijn ongeveer de maandelijkse kosten voor een mobiel internet abonnement, een heel jaar de NRC of een digitaal tv-abonnement. Het is trouwens niet de eerste keer dat Vrijland zijn marktpotentie volledig verkeerd inschat. Plannen om als een David Icke door het land te trekken onder de noemer The Resistance Tour liepen ook al spaak. Martin meende daar aanvankelijk ruim honderd euro voor te kunnen vangen.

Haast is geboden, want Martin is zijn appartement uitgezet en woont antikraak om de kosten zo laag mogelijk te houden. 'Als er voldoende mensen zijn die sponsoren, kan ik misschien ook iets meer gaan doen dan alleen artikelen schrijven, maar ook weer eens concreet op onderzoek uit gaan.'

Maar op onderzoek uitgaan is nou niet bepaald Martins sterkste punt gebleken. Ook deze week weer niet: Als Martin iets leest over een mogelijk sponsorschap van het Deense wielerploeg door Google, fantaseert hij dat die ploeg de tour waarschijnlijk gaat winnen omdat de CTO van Google - Ray Kurzweil - 'vuistdiep in de nanotechnologie zit'. En niet alleen kan deze nanotechnologie allang alle ziekten genezen (maar wordt dit nog bij de massa weggehouden), er zijn ook al synthetisch gebouwde rode bloedcellen waarmee je een wielerploeg kunt 'aansturen'.

De realiteit: Kurzweil zit niet vuistdiep in de nanotechnologie, maar filosofeert erover als futurist. Hij is niet de CTO van Google, maar houdt zich er bezig met de menselijke taal ten behoeve van betere zoekresultaten. Hij slikte nog niet zo lang geleden iets van 210 pillen, onder meer om een beginnende suikerziekte te bestrijden (dus hoezo allesgenezende nanotechnologie?), en de Deense wielerploeg heeft geen EPO op steroïden nodig, want die fietsen op koolrapen. Just kidding.

Huishoudelijk: we zijn terug 16 december

40 opmerkingen:

 1. Het zou waarschijnlijk heel goed voor MV zijn als hij de echte wereld eens leerde kennen. Argeloze types afsponzen is wellicht makkelijker, maar minder leerzaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kennelijk heeft Vrijland ingeschat dat hij hooguit 30 donateurs kan krijgen, ipv 60 die 15 eurootjes per maand mogen betalen. En dat voor die slecht geresearchde stukjes van hem. Je kan beter je geld aan een aap met een typemachine geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Barracuda schreef:
  ==
  [...] het geloof in HAARP, false flags, de eugenetische of transgender agenda, en niet te vergeten: de idolate aanbidding van David Icke. Geen bedrijf laat zo iemand in zijn verkoopteam toe.
  ==

  Dus Barracuda staat berufsverbote voor en steunt het als werkgevers die toepassen? Iemand mag niet in zijn vrije tijd bizarre ideeën aanhangen als zhij in werktijd gewoon goed werk levert?

  Ik vind dat een foute maatschappij-opvatting, hoezeer ik genoemde ideeën opvattingen zelf ook bizar en belachelijk vind. Als je dit standpunt doortrekt, mogen namelijk ook alle jehovagetuigen, andere christenen, boeddhisten, mensen die bij alternatieve genezers te rade gaan of homeopathische middeltjes gebruiken, ontslagen mogen en moeten worden. Want die geloven ook allemaal in bizarre ideeën ("Na dreie dagen is Hij waarlijk opgestaan", ik dacht het even niet, dat kan rationeel gezien namelijk niet, dood is dood"), dus geen werknemer wil ze in hun team hebben. Toch?

  Zie je in hoe dat wrikt met de grondrechten van een rechtstaat? Ik wel.

  (Nu wachten op de meelezende Swapichouërs die me weer voor "nare trol" gaan uitmaken, hoewel ik in werkelijkheid een serieus en principieel punt aansnijd.)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Om iemands mening gaan klagen bij zhaarijn werkgever wordt door velen (ook in bijvoorbeeld Frontaalnaakt-kringen, en op dit punt steun ik die) als verwerpelijke GeenStijl- en PowNed-methoden gezien. Wat Barracuda nu doet, is vrijwel hetzelfde. Fout dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zucht. Het gaat er niet om wat ik vind, maar wat zijn eventuele werkgevers gaan afwegen. Die gaan geen rare kwibus in huis halen die hun bedrijf moet vertegenwoordigen. Zelfs als Vrijland werk en hobby gescheiden houdt, lopen ze het risico dat hij met zijn hobby wordt geassocieerd.

   Verwijderen
  2. Maar als dozeninpakker heeft hij dat probleem niet, snappie?

   Verwijderen
  3. Barracuda probeerde zich eronderuit te draaien met:
   ==
   Zelfs als Vrijland werk en hobby gescheiden houdt, lopen ze het risico dat hij met zijn hobby wordt geassocieerd.
   ==

   Ja, wel nadat bepaalde niet nader te noemen maar welbekende sites (waarvan veel blogmasters én stamgasten ZELF nota bene ook anoniem achter een nickname zitten) met alle macht werk en hobby hebben zitten koppelen door echte naam en cv te achterhalen. Een gotspe dus om dat argument vervolgens weer tegen hem te gebruiken, terwijl je dat zélf op je geweten hebt.

   Jullie zitten gewoon hartstikke fout hiermee, dit zijn terreurmethoden à la GeenStijl. Geef het nou maar toe.

   Verwijderen
  4. Wat bazel je nou weer, Ruud. Wat denk je dat werkgevers tegenwoordig doen? Die schuimen heel internet en sociale media af om iemands achtergrond na te trekken voordat ze iemand aannemen, zijn waarschijnlijk al bureaus voor. En aangezien vrind Vrijland tegenwoordig met zijn volle gezicht op camera komt, denk ik niet dat het lang duurt voordat iemand Martijn A. herkent als Martin V.

   Verwijderen
  5. Ik zie Barracuda hier geen beroepsverboden (zware term uit de jaren zeventig, destijds in het Duits als substantief met hoofdletter geschreven) bepleiten of goedkeuren. Wel heeft hij een punt met de mening dat Vrijlands vrije associaties zijn kansen op de arbeidsmarkt niet hebben vergroot. Martin wil een terecht vrije burger met keuzevrijheid zijn. Daar zal Martin ook de gevolgen van moeten aanvaarden als ze minder plezierig zijn. Ik kan naar eer en geweten zeggen dat ik dat ook heb gedaan.

   Verwijderen
  6. john schreef:
   ==
   Wat bazel je nou weer, Ruud. Wat denk je dat werkgevers tegenwoordig doen? Die schuimen heel internet en sociale media af om iemands achtergrond na te trekken voordat ze iemand aannemen, [...]
   ==

   Dat bedoel ik nou juist, dat was mijn punt. Dus als een stel anticomplotgekken je identiteit op het web smijten, kun je je hooby en werk daardoor NIET niet meer scheiden.

   Je beledigende 'bazelen' (een typisch Peter Breedveld-woord trouwens) kun je je dus sparen, want je bevestigt alleen mijn stelling.

   Verwijderen
  7. ==
   Ik zie Barracuda hier geen beroepsverboden (zware term uit de jaren zeventig, destijds in het Duits als substantief met hoofdletter geschreven) bepleiten of goedkeuren.
   ==

   Hij bepleit ze niet alleen, keurt ze niet alleen goed, maar effectueert ze ook. Nog veel erger.

   Verwijderen
  8. Effectueren, zelfs. Hoe werkt dat, Ruud? Ik heb werkelijk geen idee.

   Verwijderen
  9. @Ruud heeft ergens wel gelijk, maar hij staat er niet bij stil dat als Martin Vrijland niet gewoon netjes een wordpressblogje had bijgehouden waarin hij anoniem zijn mening gaf over gaande zaken en tussentijds keihard aan het solliciteren voor een nieuwe job was, niemand zich er echt mee bemoeit zou hebben. Zo zijn er duizend in een dozijn momenteel.

   Maar daar ging het Martin Vrijland natuurlijk helemaal niet om, het ging erom dat Martin Vrijland (en die naam had hij al puur voor marketingredenen bedacht) eigenlijk graag een soort van David Icke-achtige goeroe wilde worden.

   Dat lag allemaal in de planning natuurlijk, de dood van Anass was dus erg opportuun voor hem. Mede door manipulatie, bedrog en leugens trachtte hij dit zijn grote binnenkomst te maken in het zeer lucratieve wereldje van samenzweringstheorieën. Want er zijn duizenden mensen die het allemaal maar slikken voor zoete koek.

   Wat hij natuurlijk niet verwachte is dat er mensen zouden zijn die zijn methodes wanstaltig vonden. Wat hij natuurlijk niet verwachte is dat mensen gewoon door te speuren zijn vermoedelijke identiteit (eigenlijk heel makkelijk) zouden achterhalen. Wat hij natuurlijk helemaal niet verwachte is dat mensen zouden zeggen, verrek dat is 'm en zich vervolgens van hem wilde distantiëren want de aap was plots uit de mouw.

   Zijn toenmalige dramatische exit en *kuch* verrassende wederopstanding was natuurlijk allemaal wat sneller dan gepland. En feitelijk had hij graag nog anoniem willen blijven, maar vroeger of later was zijn ego dat toch in de weg gelopen. Dat wist hij zelf ook.

   Nu loopt hij te huilen dat het allemaal zo slecht gaat en dat mensen hem kapot probeerde te maken maar er is er natuurlijk maar eentje schuldig. Dat is Martijn zelf. Martijn de mislukte verkoper, mislukte 'David Icke' en vooral mislukte website uitbater. Want zoals iemand al treffend aangaf, 30 x 30 Euro in de maand is natuurlijk niet gebaseerd op niets, dat zijn zijn 30+ grootste fans die hij nu feitelijk tracht te manipuleren in doneren.

   Nee, ik had Martijn nog kunnen waarderen als hij een (goed) boek schreef wat mensen kochten. Of pakkende artikelen schreef met scoops en nieuwe feiten. Martijn doet niets anders als het herkauwen van andermans werk door daar een slecht geschreven opstelletje van te maken. Dus alleen daarom al. Terecht! Martijn voelt zich veel belangrijker dan hij is, veel intelligenter dan hij is, veel knapper dan hij is. Narcisme complex iemand? Dat brak hem altijd al op, dat breekt hem nu ook weer op.

   Martin Vrijland wilde gewoon de Nederlandse David Icke worden. Dat is tot dusver Jammerlijk mislukt. Nu Micha Kat nog en de wereld wordt weer een stukje mooier!

   Verwijderen
 5. "Het is trouwens niet de eerste keer dat Vrijland zijn marktpotentie volledig verkeerd inschat."

  Ik heb met mijn "Steun"-knopjes in ca. een half jaar tijd al welgeteld 0 (zegge: nul, schrijve: zero) euro opgehaald, en ik schrijf WEL zinnige dingen waar mensen wat aan hebben. Denk je werkelijk dat Vrijland en Kat dan wel donaties krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ruud
  Voor een HTS geschoolde die apenkool verkoopt, is er geen werkgever bereid te vinden , die een salaris over de balk wil gooien Je hebt zeker weer vlees gegeten, of zoiets. Niet doen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. > een aap met een typemachine geven

  Jammer, pas twee stukes naar het wegbrengstation gebracht. Niet die apen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. > Voor een HTS geschoolde die apenkool verkoopt,

  Je bedoelt mij!: http://rudhar.com/about/jammerlk.htm. No offence, ik ben er trots op. Wel geus maar hing geen papen op met de galg in de mond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ruud
   Nee, ik verwijs naar de vliegtuigbouwkundige in deze kwestie. Lezen incl. nadenken dus. Verder i.v.m. jouw " knopjesprobleem" een link met een mogelijke oplossing voor je . Graag gedaan.
   http://www.encymed.com/ency_nl/o/oogheelkunde.htm#wiebel

   Verwijderen
 9. @Ruud Ik denk niet dat Alberda donaties van enige betekenis zal krijgen. Bij Kat ligt dat anders. Ik acht het heel goed mogelijk dat er lieden zijn die bereid zijn Kats schrijfsels financieel te ondersteunen. Een paar mallotige aanhangers en een paar vijanden van degenen die door Kat worden belasterd zijn wellicht al genoeg om voor Kat een inkomen te genereren. Het staat in elk geval vast dat de rancuneuze Jan Poot hem geruime tijd met tweeduizend euro per maand heeft gesteund.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog iets waar ik al meermaals op gewezen heb, maar wat consequent genegeerd wordt door het blogmanagement: is het mogelijk in de blogroll de https://'en te vervangen door gewoon http:// ? Dan krijg ik namelijk in Opera niet meer constant bij ELKE beeldverversing die hinderlijke waarschuwingen over verlopen SSL-certificaten van de naarverwezen sites. SSL is nergens voor nergens voor nodig bij alleen lezen en niks invullen. Dus dat die dwazen hun certificaten niet betalen is weliswaar dom van ze, maar niet relevant, dus wil ik daar liever niet constant mee lastig gevallen worden.

  Doe daar nou eens iets aan, please??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat jij nog een Opera versie uit 1999 gebruikt op een Windows 98 pc moet jij weten, maar ben je nou echt zo dom om te denken dat ik enige invloed heb op Blogspot, een dienst van Google? En wil je al je verzoekjes voor veranderingen dan ook voortaan aan hen richten?

   Verwijderen
  2. Buiten dat heeft een organisatie als Google toch geen verlopen certificaten? Lijkt me sterk. Volgens mij is dt je probleem, Ruud.

   Verwijderen
  3. ==
   About Opera
   Version information
   Version
   12.16
   Build
   1860
   Platform
   Win32
   System
   Windows Vista
   Browser identification

   Opera/9.80 (Windows NT 6.0) Presto/2.12.388 Version/12.16
   ==

   Ik moet wel Opera gebruiken omdat ik ik met Firefox geen commentaar kan posten. Dat Opera certicaten van links controleert (en andere browsers kennelijk niet) lijkt me niet het gevolg van een verouderde versie, dat zou niet logisch zijn.

   Verwijderen
  4. Sorry voor de harde toon van gisteren, dat had niet gemoeten.

   Neemt niet weg dat ik inhoudelijk wel gelijk heb: ik gebruik een actuele, bijgewerkte Opera-versie en de meldingen die Opera geeft zijn terecht. En het probleem is waarschijnlijk ook eenvoudig te verhelpen (althans ondervangen, als lapmiddel) door in blogroll of andere links https:// te vervangen door http:// .

   Verwijderen
 11. Jeroen:
  ==
  Buiten dat heeft een organisatie als Google toch geen verlopen certificaten?
  ==

  Het gaat niet om Google, maar om o.a. De roestige spijker en WacHolland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nergens last van, op alle browsers, op alle systemen, mobiel ook niet. Je zal wel weer aan de instellingen hebben gezeten. Kan ook gewoon met Firefox reageren.

   Verwijderen
  2. Lijkt me eerder dat JIJ in Opera dan die check op geldige certificaten uit gezet hebt.

   Ook heb ik boosdoeners rechtstreeks nagetest met Chrome, en die geeft wel degelijk ook die meldingen. Dus het is geen browserprobleem en het ligt niet aan mijn instellingen, maar aan de site waarnaar Barracuda linkt, met https:// zodat de SSL-certifaten (en security chain daarvan) ertoe doen.

   Verwijderen
 12. Dit is wat Chrome meldt als ik de URL https://www.deroestigespijker.nl/ probeer:
  ==
  This is probably not the site you are looking for!
  You attempted to reach www.deroestigespijker.nl, but instead you actually reached a server identifying itself as *.hosting.widexs.nl. This may be caused by a misconfiguration on the server or by something more serious. An attacker on your network could be trying to get you to visit a fake (and potentially harmful) version of www.deroestigespijker.nl.
  You should not proceed, especially if you have never seen this warning before for this site.
  ==

  Wel degelijk een probleem dus daar bij die site. Met gewoon http://www.deroestigespijker.nl/ speelt dat niet. SSL is helemaal niet nodig bij alleen lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Google Chrome op https://www.wacholland.org/:
  ==
  The site's security certificate has expired!
  You attempted to reach www.wacholland.org, but the server presented an expired certificate. No information is available to indicate whether that certificate has been compromised since its expiration. This means Google Chrome cannot guarantee that you are communicating with www.wacholland.org and not an attacker. Your computer's clock is currently set to Saturday, December 7, 2013 9:35:51 PM. Does that look right? If not, you should correct the error and refresh this page.
  You should not proceed, especially if you have never seen this warning before for this site.
  ==

  Geen fout van Opera dus, maar een probleem bij sites waar Barracudanls met https naar linkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom doe je zo gestoord Ruud?

   Verwijderen
  2. @ruud
   Inderdaad nog zachtjes uitgedrukt door @Jeroen.

   Verwijderen
  3. Zeg useful harmsje-idiot;
   Ik weet echt wel dat zowel jij als dat relnichtende gespuis met zijn bruinwerkende waterrat hier bij moderator alleen nog maar met een baggerzuigende modus deze draad hebben uit te rukken, maar is het misschien geen tijd om deze manier van werken aan te gaan pakken dan wel te implementeren?

   Groetjes der El Salvador...

   Verwijderen
  4. Juist nu ik zoveel duidelijk bewijsmateriaal gepost had over die certificatenkwestie, dacht ik dat er enige erkenning zou komen dat ik achteraf toch gelijk had. In werkelijkheid is de enige reactie van net degene die duidelijk wél IT-savvy is, dat ik "gestoord doe".

   Ik ga echt steeds minder van de mensheid begrijpen, hoe ouder ik word. Soms denk ik dat ik ongemerkt op een planeet met aliens ben terecht gekomen of zo. Zelf dan maar vasthouden aan logica en menselijk gevoel, dat lijkt me maar het beste in deze situatie.

   Verwijderen
  5. Ik vind het niet gestoord dat je dat gedoe met certificaten even meldt hoewel het niet de eerste keer is dat het boven kwam drijven en al opgelost is door simpelweg een andere browser te nemen, maar wel dat er dan tig reacties aan besteed worden.

   Verwijderen
  6. Ruud, ik ben er even klaar mee. Laatste reactie wat mij betreft over deze zaak.

   Verwijderen
 14. Martina Breilandia zou voor zijn nog op te bouwen donatie netwerk eens met wat meer inwijdingsrituelen moeten gaan werken. Ik vrees anders dat zijn op gebakken lucht gestoelde 'inzichten' binnen de kortste keren op DEZE imbeciele wantoestanden zullen gaan lijken. Wat een narcisistische dwaas zeg, hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vermoed trouwens dat martina net iets te veel genetische gecabaliseerdheid binnen zijn gelederen heeft mee te sjouwen, want zoals hij met de moeder van Anass rugstekend en al heeft weten om te gaan doet absoluut denken aan de gluiperige wijze waarop de Pimp-Mobiel van dit Holle-Land zich momenteel zonder ook maar een protest te laten horen in dat vermaledijde shitraël laat welgevallen!? Ik bedoel dus dat na Nazington La Haya het meest aan pissraël onderdanige jodengeknechtende regime op deze kloot huisvest waarbij de mooszaad zo goed als alle inkomende dan wel uitgaande goederenverkeer van Rotterdan en Schiphol controlleert, maar op hetzelfde moment schoffeert deze maddog zijn grootste useful-idiot van Europa op een onnagedane wijze zonder dat 'onze' minima verneukende crimineel daar iets van durft te zeggen? Ik ga zo meteen al mijn Nederlandse id-parafenalia ritueeaal verbranden jahverdommenogaantoe...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. OT

  Volgens het onvolprezen zwakzinnige complotblogje van mw. mr. drs. Bou wordt Mandela vandaag (de 10e dus) begraven.

  Als je zelfs in staat bent om de mijlpalen in de herdenking van Mandela verkeerd te herproduceren, dan geef je er toch wel heel erg pijnlijk blijk van buiten iedere maatschappelijke werkelijkheid te staan.

  BeantwoordenVerwijderen