maandag 30 december 2013

Commie

Het politierelletje rond de Rishi-demo in Den Haag maakte weer veel tongen los. En wie de waarheid daarover wilde horen kon, afhankelijk van zijn gepreoccupeerde opvattingen, bij tal van sites terecht. Bij de complotters en Joop.nl was het natuurlijk Bureau Haaglanden die op de demonstranten inhakte, terwijl GeenStijl meende dat het andersom was. De videobeelden bewezen het. De jonge organisator Thomas van Beersum deed zijn beklag bij GeenStijl. 'De media neemt (...) klakkeloos berichtgeving van de politie over en twijfelt duidelijk aan de legitimiteit van de demonstranten.'

Nu we het daar toch over hebben: Barracuda ging eens kijken op zijn Facebook pagina en constateerde een wel erg merkwaardige obsessie voor het communisme en het maoïsme. Hij kreeg er hetzelfde gevoel bij als bij kaalkopjes die het sociaal-nationalisme niet helemaal kunnen vatten, maar wel pronken met alle uiterlijke kenmerken. Thomas is, en dat is zachtjes uitgedrukt, nogal fanatiek. Hij laat zich bijvoorbeeld fotograferen als een junior Mao Zedong. Hij heeft een organisatie Massalijn opgericht. Met rode vlaggen en zo.

De jonge twintiger kwam eerder dit jaar in het nieuws toen hij het middelpunt was van een enorme rel op de Filipijnen. In juli stond hij voor het presidentiële paleis in Manilla tussen 20.000 Filipino's, die een vreedzame demonstratie tegen president Aquino wilden houden. Toen de politie slaags raakte met een groepje oproerkraaiers en met stokken begon te slaan, wurmde de Utrechtenaar zich naar voren en sprak hij een agent aan. Die uiteindelijk in huilen uitbarstte.

Maar wat Van Beersum daar nou eigenlijk had te zoeken werd nergens gemeld. Welnu, dat kwam doordat hij de communistische rebellen onder leiding van Jose Maria Sison wilde steunen. Niet zo slim. Die hebben geen schone handen, zo moesten Filipijnen hem nog eens inwrijven. De Utrechtenaar was blijkbaar ook in Nepal, waar onderstaande foto werd gemaakt. De door communisten geleide regering in Nepal wilde enkele jaren terug al eens godsdienstvrijheid verbieden. Maoïstische rebellen hebben Indiase politieagenten met een landmijn gedood. En de Nepalese communisten tooien zich nog steeds met konterfeitsels van Marx, Engels, Lenin, Stalin en Mao. Net als Thomas.

Barracuda weet het goed gemaakt: stuur Van Beersum een stief jaartje naar Noord Korea. Benieuwd of hij dan nog zo enthousiast is.

5 opmerkingen:

 1. http://www.telegraaf.nl/binnenland/22174742/__Straf_slaan_agent_demo_Rishi__.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het boek van Delisle over Noord Korea is misschien al het minste wat hem toegeschoven mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Micha's reactie was nogal bizar. Eerst schreef hij dat Haagse agenten mishandeld werden met stokken en de dag erna kwam hij met een berichtje aanzetten waarin b het volstrekte tegendeel beweerde. Het stukje op de Joop vond ik misselijkmakend en snap niet waarom ze het op moeten nemen voor zulke extreemlinkse elementen, die qua totalitair denken inderdaad niets verschillen van kaalkopjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom komt Joop ineens met verwerpelijke Indymedia bullshit aanzetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. F. van Jole ook al besmet met chemtrails .....?

  BeantwoordenVerwijderen