dinsdag 17 december 2013

Pootje gelicht

Vandaag is de regiezitting van de Stichting De Roestige Spijker. Die wil ten minste drie rechercheurs onder ede laten horen over de voormalige topambtenaar Joris Demmink. Die overigens voorlopig niet wordt opgeroepen. 'Helaas vormen door derden gefinancierde roddel en achterklap mede de basis voor de nodige berichtgeving. Met alleen hoor en wederhoor trek je zo'n beeld niet recht. In de beeldvorming lijkt het erop dat de bevindingen van onder meer de AIVD, de minister en het Functioneel Parket allemaal van minder gewicht zijn', reageerde advocaat Harro Knijff in de Volkskrant.

Door derden gefinancierde roddel en achterklap? Jazeker, want wat Barracuda helemaal niet wist was dat de Stichting met als boegbeeld de in een 'uberelite' gelovende Amerikaan Robert J. Rubinstein wordt gefinancierd door de 89-jarige ondernemer Jan Poot, dezelfde Poot die achter de site Demmink Doofpot zit, een door Micha Kat voorgekookt boek over Demmink uitgaf en tal van paginagrote advertenties plaatste over de voormalig DG van justitie.

Projectontwikkelaar Poot voert een al jaren voortslepende oorlog rondom zijn liggende gronden onder de rook van luchthaven Schiphol. Hij claimt honderden miljoenen euro’s schade te hebben geleden door het tegenwerken van de overheid en justitie. In zijn strijd tegen de rechtelijke macht kreeg hij het zelfs gedaan om de ‘liegende’ rechter Hans Westenberg vervolgd te krijgen. Niet dat Demmink een (aantoonbare) rol speelde in de Chipshol affaire, maar kennelijk is het Poot er vooral om te doen om alles wat justitie betreft aan de schandpaal te nagelen. 

In dat kader heeft Poot ooit Micha Kat als journalist ingehuurd, en hoewel Poot in een van zijn boeken over de Schiphol affaire concludeert dat Kat het allemaal wel eens 'te mooi' maakt, is de samenwerking blijven bestaan. Geruime tijd stopte Poot Kat maandelijks 2000 euro toe.

Die betalingen stopten toen Kat iets te enthousiast de holocaust in twijfel begon te trekken, maar inmiddels lijkt Kat weer een suikeroompje te hebben. Dat of hij heeft recentelijk de Postcodeloterij gewonnen. Kat was de afgelopen maanden namelijk opvallend reislustig, maar welke zoete lieve Gerritje de reis- en verblijfkosten naar Duitsland en Ierland financierden bleef onduidelijk. Oom Poot weer wellicht?

Zou Barracuda niet verbazen als Harro Knijff de rechter zal wijzen op de rol van Poot in de stemmingmakerij rond Demmink. Nu is het al niet erg verstandig om Micha Kat voor je karretje te spannen, die vaker zijn dikke duim dan zijn journalistieke talent gebruikt, doch het zou zomaar eens kunnen zijn dat de oude baas geen internet heeft en niet weet wat Kat met zijn geld doet. Of hij weet het drommelsgoed, en wil hij willens en wetens justitie raken, bij voorkeur met roddel en achterklap. Dan heeft hij aan Kat inderdaad een goeie.

7 opmerkingen:

 1. De eerste aap komt zoals verwacht al uit de mouw:

  De Turken hebben het OM deze maand laten weten dat de genoemde datum in 1996 niet voortkomt uit eigen onderzoek maar slechts is gebaseerd op een aangifte die onder meer is gedaan door de in Nederland tot levenslang veroordeelde drugshandelaar Hüseyin Baybasin.

  Ah... en de bron van dat verhaal is uiterst betrouwbaar, weten we toch allemaal?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/17/geen-bewijs-dat-demmink-turkije-bezocht/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus al die stellige beweringen over het Turkse OM dat over bewijzen zou beschikken waren bluf. Niet dat ik iets anders had verwacht. Poot schijnt te denken dat de waarheid te koop is, maar dat is in Nederland (nog) niet het geval.
   Als Demmink na 1986 niet meer in Turkije is geweest, zijn de verklaringen van de twee vermeende slachtoffers vals. Wordt het dan geen tijd om ze aan te klagen wegens het doen van een valse aangifte? Tenslotte is Frank L. daar ook voor veroordeeld. Ik heb indertijd de filmpjes op de site van Van der Plas bekeken, waarin te zien is hoe de "slachtoffers" uit een reeks foto's de foto van Demmink "herkennen". Zo'n onderzoek is natuurlijk alleen zuiver als vaststaat dat de jongens in al die tussenliggende jaren nooit een foto van Demmink onder ogen hebben gehad. Is dat aannemelijk?
   Zelf heb ik trouwens als kind president Kennedy een keer ontmoet. Laat me maar een stel foto's zien en ik pik hem er zo uit!

   Verwijderen
 3. Op de keper beschouwd is die oude Poot een veel schadelijk figuur dan Micha. Dat is verder een loopjongen van deze poot, die gewoon door een andere gek vervangen gaat worden als Micha binnenkort opgebruikt is. Maar die oude gek richt nogal wat maatschappelijke schade aan om een gelijk te halen dat hij verder toch nooit gaat krijgen. Het draait hem eigenlijk alleen maar om algehele rancune, haat tegen de democratische rechtsorde (zoals Micha nog verwoordde) en GELD.

  maar de maatschappelijke schade die hij aanricht is aanzienlijk, want hij weet nogal een stoot geld achter zijn wanen te zetten:

  * Zo er al een zaak tegen Demmnink is, speelt poot met zijn machinaties (nu dus weer met die nepverklaring uit turkije) het zo, dat Demmink nooit meer kan verliezen.
  * Hij berokkent mensen die hem in het echt of zijn verbeelding tegenwerken een onherstelbare reputatieschade (Demmink, Westenberg)
  * Hij houdt een netwerk van blogs (en indirect de satellieten daarvan) in stand dat gerund wordt door psychiatrische patiënten, die ieder op hun eigen unieke manier weer hun haat tegen Joden, homo's, Jeugdzorg en weet ik wat tot uitdrukking brengen. Is "collateral damage", maar wel degelijk op zijn conto te schrijven.
  * Hij berokkent ons als land schade, door "black pr" en negatieve campagnes in de VS op te zetten onder leiding van de criminele lobbyist Abramoff en wat extreemrechtse elementen uit de Amerikaanse politiek (zo constateerde VN).
  * Hij deed zijn miljoenenclaim in de uitverkoop aan deze Amerikanen, die nu de laagst denkbare astroturf inzetten (die niet bij onze cultuur hoort).

  Ik vind dat deze man gestopt moet worden. Door zijn geld heeft hij ook veel meer kansen om zijn mening te ventileren en staat daarom zwaar op voorsprong bij andere burgers. Ondemocratisch dus. Over elites die op oneigenlijke manier invloed uitoefenen gesproken. Dat is niet de familie Rothschild, maar de familie Poot!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Micha zegt steeds: "follow the money"! Behartenswaardige woorden (in dit geval dan...) en maar al te waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Journalisten worden niet betaald door privé personen die via jou hun haat tot uitdrukking bengen, @Micha. Dan ben je iets anders, veel lagers, dat verder niets bij de NvJ te zoeken heeft en het niet verdient om te woord gestaan te worden door wie dan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. en weer een door Poot betaald stukje bagger van Micha:

  DE GROOTSTE TROEF VAN KNIJFF IS NU HET BEWIJS VOOR DEMMINK’S AANWEZIGHEID IN TURKIJE IN 1996 TOE TE SCHRIJVEN AAN DE ‘VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL’ BAYBASIN *

  ehh nee, die informatie is niet afkomstig van Knijff, maar van advocaat-generaal Gerard Sta, zoals je in het NRC artikel waar Micha notabene zelf ook naar linkte kan lezen.

  Hier wordt Baybasin de aangifte ‘binnengesmokkeld’ met als doel de voor Demmink verwoestende info aan hem toe te schrijven en aldus ongeloofwaardig te maken. Maar Baybasin had met die aangifte helemaal niets van doen. Wat lezen we op Crimesite? Twee Turkse jongens hebben de afgelopen jaren aangifte gedaan van seksueel misbruik van Demmink (onder meer in 1996) in Turkije. Uit dit stuk blijkt ook dat de informatie over de aanwezigheid van Demmink in Turkije in 1996 wel degelijk het resultaat is van ‘eigen onderzoek’ door het Turkse OM.

  Naar het zich laat aanzien is het eerder Baybasin die twee jongens een aangifte binnensmokkelde, want het is niet te ontkennen dat die deel uitmaakt van de aangifte en andere aangevers daar op mafiose wijze toe aanzette. Waarom proberen Micha en Crimesite te verhullen dat Baybasin wel degelijk mede aangever is? en sinds wanneer is deze site een betrouwbare journalistiek bron? die maken toch al sinds jaar en dag deel uit van de haatcampagne tegen Demmink, maar dan namens het "kamp Baybasin"?

  BeantwoordenVerwijderen