dinsdag 7 april 2015

PropagandaJoost Niemöller heeft het maar moeilijk mee. Heb je een boekje over de doofpot van MH17 geschreven, waarmee je heel Nederland wakker wil schudden maar dat uiteraard voor geen meter loopt, blijft de main stream media je bestoken met onwelgevallig nieuws. 'NOS beschermt Rutte over #MH17 door propaganda'.

De NOS kwam met het nieuws dat er voorafgaand aan de neergehaalde vlucht MH17 ook heel veel andere luchtvaartmaatschappijen waren die over Oost Oekraïne vlogen. Dat zou dan 'ontlastend nieuws' moeten zijn voor de regering Rutte. Barracuda begrijpt die logica niet helemaal. Je kunt het ook als volgt uitleggen: het geeft aan dat alle luchtvaartmaatschappijen onvoorzichtig of domweg niet op de hoogte waren.

Maar Niemöller ziet weer eens een witwasoperatie. Het kabinet was immers net in grote verlegenheid gebracht door een verslag van een diplomatieke bijeenkomst in Kiev vlak voor de aanslag op MH17. Daaruit valt op te maken Nederland wel degelijk wist dat, drie dagen voor het drama, met een Russische luchtdoelraket een vrachtvliegtuig van het Oekraïense leger was neergehaald. Ondanks deze waarschuwing lichtte Nederland luchtvaartmaatschappijen niet in over de Russische luchtdoelraketten. De bevindingen van de NOS geven hooguit een ietwat completer beeld. Ook dat is, helaas voor Joost, gewoon waarheidsvinding. Maar daar is Joost niet mee bezig. Die doet aan propaganda, daarom staat hij zo graag de Russische televisie te woord.

Maar wil je nog een beetje serieus genomen worden, dan moet je op je site geen videocommentaar plaatsen van ene Peter Anshof. Dat is gewoon de gekke buurman die zich aan het einde van de werkweek zich laat vollopen in de kroeg en dan met de bekende frivoliteit van een Bossche Jan met de Pet de Keek van de Week nog even voor je doorneemt. Dat Buk-rakketten niet op vrachtwagens worden vervoerd en zo. Daar heeft Peter als beveiliger pas echt verstand van, dat hoor je zo. 

Niemöller heeft al eens een videocolumn van Anshof moeten verwijderen. Dat was toen de Brabander in het kader van de discussie over Zwarte Piet de aanval opende op ‘zwarte lullen’.

6 opmerkingen:

 1. Barracuda de zielige aluhoedjes jank blog

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je ook nog inhoudelijk iets te zeggen of...?

   Verwijderen
  2. Fromu Bizness, the eternal whiner...

   Verwijderen
 2. Ik vraag me altijd af of die mensen die dingen roepen over kogelgaten, eigenlijk wel weten hoe groot een kogel uit een boordmitrailleur eigenlijk is...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Te klein iig om een vliegtuig neer te knallen...

   Verwijderen
  2. Voor de google wijsneusjes.

   Bijv. een F16 heeft een boordkanon met zes lopen, die honderd 20 mm-patronen per seconde af kan vuren.

   Verwijderen