donderdag 9 april 2015

Genie

Het is natuurlijk een grote schande dat het genie van Johan Oldenkamp nog altijd niet - ook niet in het Jaar van de Schaap - erkend wordt. Toen de Grote Ziener onlangs een oproep deed voor financiële steun via zijn nieuwsbrief (in steeds meer talen) reageerde nog geen 1 procent. 'Iemand die in Albanië woonachtig is maakte zelfs een bedrag over waar een gezin van vijf Albaniërs een hele week van kan eten. In Nederland eten en drinken veel mensen dit bedrag in hun eentje binnen een etmaal op.'

En juist nu Johan weer een van zijn beroemde ontdekkingen wereldkundig gaat maken. Johan heeft namelijk de ware menselijke geschiedenis ontdekt. 'Tot nu toe hebben we het moeten doen met gissingen en de fantasie van praatjesmakers. Die tijd is nu voorbij. Wie eenmaal de feiten heeft gezien, weet dat dit de waarheid is. Daarna zijn we voor goed af van dat gezever tussen gelovigen en zogenaamde geleerden over hoe de mens nu echt is ontstaan. Er is namelijk maar één waarheid wanneer het gaat over de ware menselijke geschiedenis. En iedereen heeft het recht om die waarheid te kennen!'

Dus gaat Johan de komende tijd 'flink gas' geven. Niet dat hij er al te veel over kwijt wil. Nou ja, een klein tipje dan. 'Wel denk ik dat hier wezens zoals die Anunnaki zijn geweest in het oude Sumerië, maar zij hebben nadrukkelijk ons mensen niet geschapen. Zij hebben ons daarentegen genetisch gemanipuleerd toen we al Homo Sapiens waren. Sterker nog, ze hebben ons achteruit geholpen.'

Maar een Nieuwsbrief later is Johan zich alweer aan het indekken. Weliswaar is dit zijn allergrootste ontdekking tot nu toe - alleen geniën herkennen dat van zichzelf - maar bij zijn vorige ontdekkingen 'is het me niet gelukt een heel erg groot publiek te bereiken. Bovendien zijn er altijd wel weer grapjassen die achteraf beweren dat het helemaal niet nieuw zou zijn geweest, zonder dat overigens te kunnen aantonen.'

En dus daagt Johan zijn critici nu al uit met een paar vragen die zij voor 16 april moeten beantwoorden. 'Wie dat niet doet, maar na 16 april wel weer beweert dat het helemaal niet nieuw zou zijn geweest, die mag rekenen op een gepast potje hoongelach.' Ook iedereen die gelooft in channelings, roept Johan op om de betreffende hemelse helpers eventjes te vragen deze eenvoudige vraagjes te beantwoorden. Zij weten immers toch alles.

Nu is Barracuda ook een groot genie - alleen geniën zeggen dat van zichzelf - en die voelt aan zijn water dat ook deze allergrootse ontdekking van Johan weer straal gegenereerd gaat worden. Misschien wel weggehoond. Dus raadt hij Johan te verhuizen naar Albanië. Daar worden Grote Denkers nog met respect behandeld.

10 opmerkingen:

 1. Zie je maar weer hoe knetter die vent is... OldenBuikKramp... (van het lachen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is natuurlijk tegen de zielige zere beentjes van Johan om hem in te delen in dezelfde categorie raaskallende krankzinnigen zoals Astrid van Triet, Desiree Stokkel en last but not least Micha Kat maar de realiteit is toch echt dat Oldenkamp even ver -zo niet nóg verder- van het padje af is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Johan's bewering, dat de maan van groene kaas is, heeft hem toch in ieder geval een tientje opgeleverd van iemand uit Albanië (die het wellicht verkeerd verstaan heeft).

   Een heel tientje. Dat zie ik Micha Kat nog niet klaarspelen.

   Verwijderen
  2. En dan nog enigszins triomfantelijk erbij vermelden dat dit een bedrag is waar een gezin van vijf Albaniërs een hele week van kan eten zonder op het idee te komen dat het van savoir-vivre blijk had gegeven als hij deze donatie per kerende post had geretourneerd.

   Maar nee hoor, Oldenkamp is zowel privé als in maatschappelijk opzicht volledig mislukt -hij is niet eens in staat in zijn eigen levensonderhoud te voorzien- maar blijft wel gewoon de hele wereld de maat nemen.

   Het is de rode draad die het dagelijks bestaan van dit pedante mannetje en psychiatrisch patiënt volkomen beheerst.

   Verwijderen
  3. Die nieuwsbrief wordt (nog) niet uitgegeven in het Albanees.

   Dat tientje komt dus gewoon van een of andere antroposofische zweefmuts uit Zeist of Bilthoven, die er een leuk tweede huisje aan de Albanese Rivièra op na houdt.

   Verwijderen
  4. Ja, ook op het gebied van het voor zijn karretje spannen van labiele vrouwtjes is Oldenkamp dan toch gewiekster dan Kat. Oldenkamp weet het parasiteren op zijn vriendin al heel wat langer te rekken dan Kat in zijn 'samenwoon project' met Victoria.

   Verwijderen
  5. Gaat niet goed met die nieuwe site van Kat. De beloofde externe bijdragen willen maar niet komen.

   Verwijderen
  6. Tsja.

   KAN HET NOG KRANKZINNIGER? NOG SATANISCHER? NOG WEERZINWEKKENDER?

   Echt vernieuwend kan ik het ook niet noemen.
   En een dag zonder Demmink is een dag niet geleefd: http://revolutionaironline.com/?s=demmink

   Verwijderen
  7. Dat komt dan ook vooral door Kat zelf. Zoals te doen gebruikelijk doet hij weer helemaal niet wat hij zegt te gaan doen. En net als ik wil typen dat 'rol' gewoon verder gaat waar 'klol' ophield bevestigt Kat dit ten overvloede zelf weer eens

   Sneu hoor als je geestelijke vermogens zo zijn gedegenereerd dat je werkelijk helemaal niets anders meer kunt dan 1 'kunstje' waar iedereen ook nog eens allang op uitgekeken is.

   Het lijkt Dankbaar wel die alleen nog maar in staat is de Vaatstra zaak eindeloos te herkauwen.

   Verwijderen