woensdag 8 april 2015

Verloren

De Deense 'erudiet wetenschapper' Niels Harrit is er niet in geslaagd een kritische journalist de mond te snoeren. De man heeft, geheel in de lijn der verwachtingen, zijn zaak tegen journalist Sören Villemoes verloren.

Villemoes had Harrit in de main stream media alweer enkele jaren geleden weggezet als ‘weirdo’ en ‘samenzweringstheorist’, die ‘kennelijk ook de holocaust zal ontkennen’ omdat Harrit er stellig van overtuigd was dat 9/11 een 'inside job' was.

Daar kon Harrit niet zo goed tegen. Zelf foeterde hij aan een stuk door tegen een ieder die zijn eigen 'onderzoek' in twijfel trok, maar het is uiteraard niet de bedoeling dat je zelf aan de beurt komt. Dus is hij al eens vergeefs naar de rechter gestapt. De zaak is nu wederom gestrand bij de Deense Hoge Raad. De 'beledigingen' vallen onder de vrijheid van meningsuiting.

Dat nieuws dateert alweer van 27 maart, maar plotterblogs zwijgen er massaal over. Zo ook WantToKnow, dat de rechtszaak enkele weken terug nog met veel tamtam had aangekondigd. Barracuda blijft zich verbazen over de selectieve nieuwsvoorziening van WantoKnow, dat ook al veel reclame maakte voor de zaak van arts Jannes Koetsier. Nadat die het kort geding tegen de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde verloor, volgde evenzeer een doodse stilte.

Maar niet getreurd, want een beetje plotter gaat meteen weer over op de orde van de dag. Zo lezen we dat UFO gelover Coen Vermeeren op 16 april Richard Gage naar de TU Delft haalt, het boegbeeld van AE911Truth. De Amerikaanse organisatie komt tegenwoordig nauwelijks nog boven het maaiveld uit, en het is de vraag of Gage (die afhankelijk is van donaties) nog fatsoenlijk zijn huur kan betalen. Zijn obsessie heeft hem al letterlijk zijn sociale leven gekost: vrienden haakten af, en zijn vrouw verliet hem.

Dat Gage zich na al die jaren nog blijft inzetten voor deze zaak lijkt Barracuda puur eigenbelang, anders heeft hij geen werk meer. In al die jaren heeft Cage trouwens weinig meer gedaan dan lezingen houden, zwaar leunend op het werk van anderen.

Niet voor niets omschreef de Canadese krant National Post Gage als een prediker van een uitstervend ras. Zijn publiek 'the usual mix of graying hippies, student radicals and unclassifiable oddballs'.

Trutherism is volgens de krant al op de terugtocht sinds George Bush het Witte Huis verliet. 'In left-wing conspiracist circles, it has been replaced by a mish-mash of phobias surrounding Wi-Fi, GMOs and other modern technologies. On the right, it’s been replaced by Obama Birtherism, and bizarre theories about how Sandy Hook and the Boston Marathon attack were “false flag” operations hatched by gun-control fanatics. Alex Jones (who once claimed he’d predicted 9/11) rarely talks about the 9/11 attacks anymore. Compared to everybody else, Gage has become something of a one-issue dinosaur.'

2 opmerkingen:

 1. Het lijkt me best aardig, om zo'n optreden eens mee te maken.
  Overigens, alleen al volgens https://www.facebook.com/events/416880151819001/ komt dat auditorium (1000p/1800p) wel vol, overwegend jongelui van rond de twintig, die destijds dus nog kleuters waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OT

  Weer een false flag: http://bit.ly/1CniKJB

  ;)

  BeantwoordenVerwijderen