maandag 13 april 2015

Stormbal

We beginnen de nieuwe week maar eens met een dienstmededeling. Op 11 september 2008 startte Zapburu, dat in 2006 begon als Complotdenkers.blogspot.com uit ergernis over het vele gespam door 9/11 complotdenkers in forums, door als Barracuda, niet wetende dat we het nog eens bijna zeven jaar zouden volhouden. Time flies when you are having fun.

Aanvankelijk ging het vooral over 9/11, maar naarmate de plotters hun aandacht verlegden - naar AIDS, chemtrails of New World Order - deed uw gehaaide vriend dat ook.

Maar het zal de vaste lezer niet ontgaan zijn. Er zijn nogal wat veranderingen in koewausjesland. De gekte in de blogosfeer bereikte rond 2013 en 2014 zonder meer zijn climax met kwesties als Demmink en Vaatstra, maar na de verwoestende plotterimplosie van vorig jaar - waarbij ongeveer iedereen met elkaar overhoop lag - ligt zo langzamerhand alles op zijn gat. Dat zagen we eind 2014 al aankomen.

Tuurlijk, er suddert nog het een en ander door, maar blijkbaar realiseren ook plotters zich dat jaren achtereen krijsen tegen de bierkaai geen zoden aan de dijk zet, en al helemaal niet als je van ieder incident maar meteen gaat roeptoeteren dat het false flag is. Of denkt dat de wereld wordt aangestuurd door een of andere vage New World Order, die je niet eens fatsoenlijk kunt duiden. Of geen zin kunt tikken zonder 'pedo' erin. Om over de Saturnus matrix maar helemaal te zwijgen.

De meest productieve plotters zijn daarom geheel gestopt, op een lagere versnelling overgegaan, hebben een verkeerde afslag genomen of zijn in hogere sferen beland, waarmee ook de aanzuigende werking verdwijnt die hun webstekken in het verleden nog hadden. Wat nog stug door plottert, is het vermelden amper nog waard. En natuurlijk ging het hier in al die jaren niet alleen over plotters, maar het is wel het onderwerp waaraan dit blog zijn reputatie ontleent.

En dat heeft Barracuda doen besluiten om de straffe regelmaat van bijna dagelijks een stukje voorlopig maar even los te laten. Voor alle duidelijkheid: Barracuda gaat niet stoppen en ook niet op de waakvlam, maar de frequentie gaat omlaag. Die zal nu vooral worden bepaald door de Actualités. De stormbal wordt pas weer gehesen als daartoe aanleiding is.

25 opmerkingen:

 1. Jammer, maar niet geheel onbegrijpelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op een gegeven moment is het allemaal wel gezegd, of honderd keer gezegd.

  Ik moet toegeven dat ik het best jammer vond dat met het sluiten van de KLOL-comments mijn dagelijkse soap voor een groot deel tot een einde kwam. Anarchiel vond ik ook altijd wel leuk om te volgen, maar daar gebeurt ook al tijden nauwelijks iets.
  Niet dat er minder complotters zijn nu, maar het is allemaal zo'n grijsgedraaid plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het dus, op een gegeven moment daal je af naar derderangsblogs (zal geen namen noemen) die het niet eens waard zijn om genoemd te worden omdat er even niks te melden is. Niettemin denk ik dat een gemiddelde van twee of drie stukjes wel gehaald kan worden. Voor deze week heb ik nog een voorraadje.

   Verwijderen
  2. Ik heb er anders aardig wat met de Noorderzon zien vertrekken. Lieden waarvan je echt niets meer hoort. Het experiment van Kat lijkt mislukt nu iemand bijdragen levert, en Kat dus weer genoodzaakt is om het zelf te vullen, maar daar eigenlijk de energie niet meer voor heeft. Bij Vrijland kiepert Johan Oldenkamp zijn hele archief leeg, maar geen mens reageert er meer.

   Verwijderen
  3. Klopt, maar dat komt vooral omdat er nu veel meer gekletst wordt in (al dan niet besloten) groepen op Facebook, Twitter, en andere sociale media. En daar vind je dan weer alle "sorry-voor-de-off-topic-maar-deze-youtube-is-een-must-see!" linkjes.
   Webloggen is al lang niet meer de hippe shizzle die het ooit was.. ;)

   Verwijderen
 3. Gelukkig rolt het "nieuwe" boek van Dankbaar binnenkort van de lopende band.
  Voor wie van nostalgie houdt, met natuurlijk veel Demmink, lekke fietsbanden en allerlei Ali's in alle soorten en maten.
  Ook het fietstunneltje, de rotonde, de Ringo Bar, Het Filtsje, Snackbar Piramide en het bebloede trainingsjack zijn weer als vanouds van de partij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat nieuwe boek gaat een hoop stof doen opwaaien.. ;)

   Ik blijf het opvallend vinden dat Wim nog steeds blijft vasthouden aan de gedachte dat er 10.000 exemplaren van het eerste boek zijn verkocht, terwijl ie al vanaf afgelopen zomer aan Mauritz om bewijzen van verkoopcijfers op Bol,com loopt te vragen (en niet krijgt), terwijl ie weet dat Mauritz loog dat er in uren tijd al tientallen exemplaren over de toonbank gingen bij boekwinkels die nooit het boek op voorraad hebben gehad, etc. etc.

   Zolang Wim het wíl geloven, dan gelooft Wim 't. Net als de "granietharde" kluisverklaringen, die dan wel geen kluisverklaringen zijn, maar toch zekers en wel waar zijn, want Wim zegt 't zelf.

   Verwijderen
  2. idd, met Dankbaar kunnen "we" nog even vooruit. ;-).

   Toch snap ik Dankbaar niet:
   -1- Hij had nooit de intentie om een boek uit te geven (en geld te verdienen), totdat Mauritz hem overtuigde hiervan. We weten wat er toen gebeurde.
   -2- Inmiddels is Dankbaar zover dat ie een eigen boek gaat uitgeven en dan wil ie er (ook) geld aan verdienen.... En het moet ook allemaal weer op papier enzo... met kaftje...
   -3- Dankbaar laat zijn "drukproef" al lezen aan getrouwen. Joh, maak er toch lekker een PDF-je van en verspreid het via je website GRATIS.

   En natuurlijk nog even de advocaat van Demmink kietelen met een mailtje dat er een boek aankomt....

   Dankbaar voelt zich sterk, maar dit is toch een heel andere case dan het AD/Roestige spijker verhaal v.s. Demmink. Dit gaat Dankbaar keihard verliezen als Demmink een kortgeding aanspant. En waarom ook niet?

   Je ziet dat Dankbaar "desperate" is. Hij gaat met steeds groter geschut schieten op mensen die steeds verder van de Vaatstra moord af staan. Tot nog geen jaar geleden werd er op zijn weblog met de nodige mitsen en maren gesproken over de vermeende rol van Demmink. Er waren geen bewijzen, maar het zou heel goed kunnen enz enz... Nu komt er een boek, staat de tronie van Demmink frontaal op de cover, en zit Demmink 'zeker weten' in het complot.

   Tja....., dan zak je dus definitief af naar het complotterniveau van Kat.

   Verwijderen
  3. en dat "Ali Hassan - moordenaar" mét foto op de voorkaft is ook al zo subtiel.
   Nu zal die Ali er in Turkije weinig last van hebben (als ie daar nog woont), ook al omdat ie z'n naam deelt met half Turkije, maar mocht ie een zaak beginnen dan weet ik wel wie die wint..

   Verwijderen
  4. Ik ben ook benieuwd of Dankbaar zijn afzetmarkt goed inschat.

   Binnen die zogenaamde 10.000 mensen zullen er toch niet zoveel zijn, die dat boek nu wéér gaan kopen, nu het dagboek er uit is gescheurd, en de vrijgekomen ruimte wat is volgesmeerd met trapppen richting Demmink en Mauritz.

   En buiten die trouwe volgelingen leeft Nederland inmiddels in 2015, waar #demmink inmiddels al bijna net zo weinig trending is als #toonhermans of #sethgaaikema, dus uit die hoek hoef je ook geen extra belangstelling te verwachten.

   Verwijderen
  5. @ Barend,
   Ali Hassan (zeg maar "jan jansen") heeft er minder last van.. idd vanwege de naam maar ook omdat de foto geshopt is..... ;-))

   Verwijderen
  6. > Dankbaar voelt zich sterk,

   Toch zou het me niet verbazen als hij binnenkort twee ton lichter is (bij insolventie van de andere gedaagde).

   Verwijderen
  7. @Douwer. Die lekke band(en), Ali, 't Filtsje enz. horen nu éénmaal allemaal bij de Vaatstra zaak. ;-)
   Na het uitkomen vh eerste boek schijnt er, met name achter de schermen, nogal wat gebeurd te zijn; die updates komen ook in het nieuwe boek

   Verwijderen
  8. Na het uitkomen vh eerste boek schijnt er, met name achter de schermen, nogal wat gebeurd te zijn; die updates komen ook in het nieuwe boek

   Wat er 'achter de schermen allemaal is gebeurd' daar lees je zo'n beetje iedere dag weer wat meer van op het blogje van Dankbaar. Net zo goed als dat je alles wat in het 1e broddelwerkje van Dankbaar/Mauritz staat, zo goed als integraal al op het webstekje van Dankbaar kon lezen. Kortom, weggegooid geld en dat kan die anderhalve zwakbegaafde volgeling van Dankbaar beter aan de boodschappen besteden.

   Verwijderen
 4. Net als cartoonisten vormen complotters de rafelranden aan de vrijheid van meningsuiting. Iets dat we moeten koesteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De vergelijking van cartoonisten met geestelijk gestoorde of anderszins criminogene plotters raakt kant noch wal. Bovendien zitten cartoonisten niet aan de randen van de vrijheid van meningsuiting, maar voluit daarbinnen, omdat het satire betreft. Smaad, laster, belediging, discriminatie en bedreiging maken daarnaast helemaal geen deel uit van die vrije meningsuiting.

   Dus nee, daar valt niets aan te koesteren.

   Verwijderen
 5. Neem een voorbeeld aan @Barra en wees niet zo seri- en rancuneus. Het bekende korreltje zout ontbreekt. Je roept het op deze manier over jezelf af. Hoe verontwaardiger moslims reageren op afbeeldingen van mohammed hoe meer lol de tekenaars hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat de één of andere religie verontwaardigd reageert op cartoons is iets compleet anders dan aan de "rafelranden van de vrijheid van meningsuiting" verkeren. Die vrijheid van meningsuiting wordt namelijk in de wet bepaald (en begrensd), niet de Koran.

   Verwijderen
  2. Noch in de krochten van het internet waar allerhande speurneuzen hun theorietjes vol gaten, aantoonbare onjuistheden etc. aan elkaar meedelen als zijnde De Waarheid die Het Domme Klootjesvolk niet wil begrijpen/zien.

   Verwijderen
 6. @Markiezet: "-3- Dankbaar laat zijn "drukproef" al lezen aan getrouwen. Joh, maak er toch lekker een PDF-je van en verspreid het via je website GRATIS."

  Vlgs mij betreft het een - gedeelte van een - hoofdstuk van het boek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste patatje (of moet ik zeggen: Hans J. Mauritz?). Dat zal allemaal best, boeit me eigenlijk helemaal niet.

   Verwijderen
  2. Het is natuurlijk triest dat 2 volwassen mensen -dat wil zeggen in fysiek opzicht dan want dat deze 'heren' beide geestelijk minder valide zijn is m.i. evident- na het volledig mislukken van hun 'Vaatstra project' elkaar nu trachten af te troeven in wie als eerste zijn wederom volledig gefantaseerde 'scoop' in de vorm van een 2e 'geheel herziene druk' of volledig 'nieuw' broddelwerkje bij een drukker heeft.
   Maar de laatste actie van Dankbaar biedt hoop. Daarin vindt hij volgens mij zijn definitieve Waterloo. Dankbaar had zijn energie beter aan het volledig kaalplukken van oplichter Mauritz kunnen besteden. Dat is het enige wat een beetje jammer is in deze 'zaak'.

   Verwijderen
  3. Hoofdstuk of geheel, een boek gaat tegenwoordig doorgaans digitaal de drukkerij in. Het kan dan ook niet zoveel moeite zijn om dat digitale bestandje even te verkleinen tot redelijke proporties en online aan te bieden aan de mensheid.

   Verwijderen
 7. Beste Markiezet. Waarom zou je Hans J. Mauritz tegen me willen zeggen? ?

  BeantwoordenVerwijderen