maandag 21 december 2009

Troika hier, troika daar

Climategate.nl is een nieuwe website van Marcel Crok, Hajo Smit en Rypke Zeilmaker. Journalisten en milieudeskundigen, maar vooral klimaatsceptici. Van deze drie is Crok de belangrijkste omdat die eens uitgebreid kritisch verhaal schreef over de omstreden hockeystickgrafiek, die in het Climategate verhaal vaak wordt aangehaald. Eindelijk een site van klimaatsceptici die niet meteen over een complot begint, denk je nog. Toch moet Barracuda erg aan het Vrije Volk denken. Een site van gelijk willen krijgen in plaats van gelijk hebben.

Zo haalt Smit de Daily Express maar weer eens aan die Climategate II met grote chocoladeletters aansnijdt. Voor wie het afgelopen week gemist heeft: Een Russische denktank beschuldigt Britse klimaatwetenschappers ervan de informatie van Russische weerstations grotendeels links te laten liggen, omdat die niet in de alarmerende theorie over opwarming van de aarde zou passen. De gegevens van een kwart van de Russische grondstations zouden genegeerd zijn. En aangezien het Russische aardoppervlak ongeveer 12 procent van de totale wereldoppervlakte beslaat, zou dat een zeer ernstige omissie zijn. Zelfs domrechts heeft hierover vragen gesteld.

Nu maken Crok & Co het verhaal nog mooier dan het al is. Die beginnen namelijk over de Russische geheime dienst. De huidige FSB is niets anders dan de KGB in een nieuw jasje. En de Russen zitten nu eenmaal diep in de fossiele energievoorziening. Ergo: "Dan is het ook logisch dat vanuit dit land de impulsen zouden kunnen uitgaan om de klimaathype te beëindigen." En wellicht dat daarom Climategate (de CRU-hack) is gelanceerd vanaf een server van een FSB-gelieerde universiteit in Tomsk.

Barracuda zegt: Troika hier - troika daar, basgitaar en klapsigaar. Climategate II van de KGB? Het blijkt vooral te gaan om boude beweringen van het Russische Institute for Economic Analysis (IEA), de denktank van klimaatscepticus Andrej Illarjonov. Bepaald geen wetenschapper, eerder een notoire herrieschopper. In 2004 verzette deze Rus zich al eens tegen het Kyoto verdrag, eigenlijk vooral omdat Rusland zich dan zou moeten onderwerpen aan andere landen. Illarjonov heeft al vaker onder vuur gelegen voor het verspreiden van gegevens die onjuist bleken te zijn. Beetje een Klimatiski schandaal, maar dan net even anders. De Britse Meteorological Office heeft de beschuldigingen ontkend. Bovendien blijken de zogenaamde afwijkende metingen overeen te komen met die van andere instanties zoals die van NASA. Vooralsnog lijkt het: From russia, with lies.

25 opmerkingen:

 1. Je hoeft niet zo ver te kijken hoor, Billy Blaatstra...

  Wat dacht je van Nederland??

  Ze hadden de termometer verkeerd opgehangen toch??? hahaha!

  Grappig: afgelopen Zaterdag was het de hele dag -6 in A'dam....de temp liep wel naar beneden tot -10 OVERDAG!..


  Volgens teletekst was het "dik onder nul", zonder een waarde te noemen.....in het overzicht stond dat de temp minimaal -3 zou zijn overdag...

  Normaal als het 1 graad te waar is dan "normaal" dat wordt het erbij verteld...nu houeden ze het schimmig...

  Complot???? vast wel!

  Terwijl stakkers in All Gore geloven, en in de nieuwe klimaat religie (gisteren ook op buitenhof), worden we elke dag "gechemtrailed".....

  Maar doe maar alsof ik gek ben hoor...lekker makkelijk:

  Jaquelien Cramer gaat de aarde redden, samen met Arnold....

  hope, you can believe in...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel opmerkelijker dan een paar sneeuwbuien: het smelten van gletsjers op plekken waar dit nooit eerder gebeurde. En dat meld je weer niet, anoniem. Past niet in je mindset, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welke wetenschapper heeft ooit beweerd dat het door de global warming nooit meer gaat sneeuwen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. afgelopen Zaterdag was het de hele dag -6 in A'dam....de temp liep wel naar beneden tot -10 OVERDAG!...

  Dat is in de hele geschiedenis van Nederland nog niet voor gekomen!!!

  Je hebt gelijk: de aarde koelt af!!

  Vooral in Nederland!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar ja, het hele russische klimaat verhaal is wel gewoon in de kranten te lezen geweest. Die main stream media is ook veel te gevoelig voor complotten. Waar klagen de believers eigenlijk over als ze het over de MSM hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geachte Barracuda, een vraag: Waarom bent u ervan overtuigd dat wat de "geaccepteerde" wetenschap verkondigt wel waar moet zijn en mensen die niet binnen deze geaccepteerde wetenschap vallen daarom direct in de categorie complotter/ontkenner/gek vallen?

  Kent u bijvoorbeeld klassieke figuren als Galileo Galilei? Mensen die verketterd werden door het heersende establishment maar later schoorvoetend hun gelijk kregen? Andere visies op bestaande zaken zijn niet altijd fout, al duurt het soms even voor dat dat besef op grote schaal doordringt.

  Als ik kijk naar wie nu de zaken uitmaken op klimaatvlak, dan zie ik voornamelijk het IPCC. Waar best wat mensen werken, maar enorm grote getallen zijn het niet. Als ik dan vervolgens kijk naar een petitie die door 31.072 wetenschappers die het niet met het klimaatverhaal eens zijn ondertekend is (zie: http://www.heartland.org/policybot/results/23387/30000_Scientists_Sign_Petition_on_Global_Warming.html) dan vraag ik mij ten zeerste af waar u uw meningen op baseert. Niet op onderzoek of cijfermateriaal, dat is wel duidelijk.

  Mag ik u vragen of u ergens in uw leven misschien getraumatiseerd bent? Het gedrag dat u op dit weblog tentoonspreidt lijkt nogal op het gedrag van kinderen die in hun jeugd heel erg gepest zijn. Het lijkt op schoppen om het schoppen, slaan om het slaan, en meer niet.

  U plaatst met krachtige termen beschuldigingen richting allerlei volk, maar u onderbouwt uw meningen met de wetenschappelijke resultaten van een heel klein clubje gesponsorde wetenschapppers? Dat vind ik eerlijk gezegd niet zo geloofwaardig.

  Ik wens u veel succes met uw activiteiten maar kunt u mij dan vertellen wat uw doel met dit weblog precies is? U verkondigt en verdedigt graag het nieuws zoals dat al door de massmedia verkondigd is? Wat is de toegevoegde waarde daarvan behalve dat u het blijkbaar nodig vindt om uw ego te strelen met het afblaffen van andere mensen? Wat is het constructieve aspect achter uw webcreatie? Ik kan het namelijk echt niet verzinnen. Tip: "mondsnoerend" zou ik uw creaties bepaald niet willen noemen, misschien kunt u een wat passender leus voor uw website verzinnen die niet een beeld uitstraalt van "kijk mij eens stoer zijn"? Het is natuurlijk mijn mening, maar patserig gedrag of stoerdoenerij, dat maakt uw positie al helemaal ongeloofwaardig.

  Veel sterkte en succes.

  Met vriendelijke groeten,

  Gerard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "
  afgelopen Zaterdag was het de hele dag -6 in A'dam....de temp liep wel naar beneden tot -10 OVERDAG!...

  Dat is in de hele geschiedenis van Nederland nog niet voor gekomen!!!

  Je hebt gelijk: de aarde koelt af!!

  Vooral in Nederland!!"  De gelekte emails laten zien dat men bewust onder de tafel schuift dat het de laatse jaren kouder is geworden wereldwijd...

  Hoe zielig ben je dan als je beweert dat alle wetenschapper het met elkaar eens zijn??

  De tegenstanders zoals Lord Monckton werden niet een binnen gelaten in Kopenhagen, of aangevallen door CO2 religieuzen....

  De Hockeystick grafiek was een leugen, evenals het bewijs uit de ijskernen: CO2 neemtnamelijk pas toe NADAT de temp stijgt...

  Jullie staan met lege handen, behalve de wartaal van jullie wetenschapper, J. Cramer...

  Gisteren buitenhof gezien??? haha, ze poept in haar broek!...ze weet dat ze leugens verspreid!

  De colomnist noemt CO2 dan openlijk een religie, en hij was gelovige: hahaha!

  Alle wetenschappers zijn het met elkaar eens volgens All Gore-lul:

  Alleen daar zouden je nekharen al van overeind moeten gaan....

  De wetenschap heeft gesproken, we mogen alleen hun data niet bekijken, en ze zeggen dat de zon niet van invloed is op het klimaat, en dat ijsberen niet kunnen zwemmen:


  WHOEHOEGHAHAHAA!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je dit artikel leest heeft Barra toch juist een redelijk (klimaat)scepische mening? Eerst stelt hij dat Russische data die niet in de warming-theorie past ten onrechte is weggelaten, en daarna zegt hij dat de website van Crock&co te ver is gegaan met dit verhaal door er een halve Dan Brown van te maken met de Russische geheime dienst als stralend middelpunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Als ik kijk naar wie nu de zaken uitmaken op klimaatvlak, dan zie ik voornamelijk het IPCC""

  Dat klopt al niet, beetje beter je huiswerk doen, Gerard.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "afgelopen Zaterdag was het de hele dag -6 in A'dam....de temp liep wel naar beneden tot -10 OVERDAG!..."

  2 december: 1973, in Wageningen zakt het kwik naar -21.7, de laagste temperatuur voor de eerste decade.

  8 december: De koudste decembernacht was in 1871, toen het in De Bilt -20.8 graden werd.
  In Woensdrecht werd het in 2000 op deze datum in de vroege ochtend 16.0 graden.

  11 december: In 1994 noteerde het KNMI een minimum van +(!)11.4°C, bijna een evenaring van het eeuwrecord in 1989.

  16 december: Op deze dag in 1981 noteerde Leeuwarden een temperatuur van -19.2°C, het laagterecord voor de 2de decade (11-20 december). In Oost-Maarland in 1989 een maximum van 17.4.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. " En wellicht dat daarom Climategate (de CRU-hack) is gelanceerd vanaf een server van de FSB-gelieerde universiteit in Tomsk."

  Kijk, en hier komt Barracuda met een complottheorie, dan kan het opeens wel, tis toch niet te geloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hmmm, laat dat nou de conclusie zijn van de schrijvers van het blogje waarnaar wordt verwezen. Misgeschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat is dan het punt wat Barracuda wil maken ?

  Dat het onzin is dat sommige klimaatsceptici met een verborgen agenda werken, m.a.w. hij neemt het op voor de klimaatsceptici ?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Even iets leuks tussendoor:

  Barracuda: aarskusser van de gevestigde orde, criminelenbeschermer, beroepsdebunker, volksverrader, waarheidverkrachter en leugenaar. Door je cover-ups medeplichtig aan misdaad.

  Waarom deug jij niet als mens?

  Fijne kerst verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De gelekte emails laten zien dat men bewust onder de tafel schuift dat het de laatse jaren kouder is geworden wereldwijd...

  dat verklaart natuurlijk waarom de permavrost in alaska, groenland en siberie aan het ontdooien is.


  (of wacht even...)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Kijk, en hier komt Barracuda met een complottheorie.


  hij citeert inderdaad een complottheorie. maar dat doet barracuda regelmatig, dus wat is daar opeens vreemd aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. 'dat verklaart natuurlijk waarom de permavrost in alaska, groenland en siberie aan het ontdooien is.'

  als jij het zegt....

  Ben je er geweest nog laatst?

  Of moet ik je op je trollenmondje geloven?

  Laat maar zien die beelden, en kom niet met een verdwaalde foto, maar maar met filmbeelden van zogenaamde massaal gesmolten permafrost??

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ben je er geweest nog laatst?

  Of moet ik je op je trollenmondje geloven?


  dat spreekt elkaar nogal tegen....

  als je het niet geloofd, tja, ga dan zelf eens naar alaska.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dus??

  blabla, van Trutje?

  Of heb je ook nog enkel bewijs voor je beweringen??

  Waar zijn de filmbeelden, of zijn die er niet?


  Een kwestie van goed vertrouwen???

  Whoehahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ps

  De Russische data was er juist uitgelaten!

  Deze paste niet in het plaatje...niets geen gesmolten permafrost dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. "Kent u bijvoorbeeld klassieke figuren als Galileo Galilei? Mensen die verketterd werden door het heersende establishment maar later schoorvoetend hun gelijk kregen? Andere visies op bestaande zaken zijn niet altijd fout, al duurt het soms even voor dat dat besef op grote schaal doordringt."

  Grappig hoe complotters altijd weer Galileo aanhalen, zich niet realiserend dat in die tijd wetenschap werd bedreven door eenlingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. " Hij citeert inderdaad een complottheorie. maar dat doet barracuda regelmatig."

  Dat noemen ze een opendeur intrappen !!

  " dus wat is daar vreemd aan? "

  Daar ga je weer met je eeuwige list en bedrog en verdraaiingen !!

  Niemand zegt dat het vreemd is, dat zuig je weer ter plekke uit die bekende dikke duim van je.

  De vraag is welk punt barracuda probeert te maken met dat citaat, en daar geef je natuurlijk weer geen antwoord op, die ontwijk je d.m.v. je list en bedrog en verdraaiingen in de hoop de illusie te wekken toch geantwoord te hebben, dat is de "tactiek" die je continu toepast !!

  Je zal wel weer honderdduizenden woorden en tig weken aan onzin gaan besteden ipv antwoord op die vraag te geven, he trut hut.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. De vraag is welk punt barracuda probeert te maken met dat citaat.

  Nope, er werd geen vraag gesteld in de opmerking:

  " En wellicht dat daarom Climategate (de CRU-hack) is gelanceerd vanaf een server van de FSB-gelieerde universiteit in Tomsk."

  Kijk, en hier komt Barracuda met een complottheorie, dan kan het opeens wel, tis toch niet te geloven.
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Precies zoals ik voorspelde, wat ben je toch een mafkees, want de volgende reactie was;

  ' Wat is dan het punt wat Barrcuda wilt maken ?

  Dat het onzin is dat sommige klimaatsceptici met een verborgen agenda werken, m.a.w. hij neemt het op voor de klimaatsceptici?'
  21 december 2009 13:53

  Geef daar eens antwoord op ipv met je eeuwige list en bedrog te komen !!

  BeantwoordenVerwijderen