woensdag 16 december 2009

Kots van klankenWat moet het leven toch zwaar zijn voor domrechts. Ongeveer iedere cabaretier is namelijk in hun ogen links. Zo niet onttakeld. Dus is Youp 'onze nationale hangbuikzwijn', leidt het kijken naar Paul de Leeuw tot het 'draaien van de maag', begin je over de 'aerodynamische restyling' van Marc-Marie en schort het Theo Maassen 'ernstig aan het visuele vermogen' als hij Patricia Paay aanvalt. "Kent u, beste lezers, een cabaretier die in staat is één zin onverminkt uit zijn strot te wurgen? Ja, vroeger konden ze nog praten, nu is het verfrommeld tot een kots van klanken. Vooral keelklanken in een saus van over de bühne vliegend sputum."

Nu ligt Barracuda ook niet echt dubbel bij cabaretiers, maar de zuurgraad bij domrechts ligt zo hoog, dat er geen spoortje humor is te bekennen. Ooit Geert Wilders een grap horen vertellen? Ooit gelachen met Rita? Kromgelegen bij Het Vrije Volk? Vrijspreker? De Dagelijkse Standaard? De woorden domrechts en humor leveren bij Google nul relevante resultaten op, 'rechtse humor' ook niet. Barracuda kon na uren zoeken bij YouTube gelukkig een video uit een grijs verleden vinden. Uit de tijd dat rechts nog humor had. Lacht u mee?

11 opmerkingen:

 1. Tim Dog zegt:

  Barracuda verlegt zijn grenzen buiten het inmiddels soms wat al te goedkope afzeiken van randextreme complotparanoiasites als nexus/argusoog, en het (weleenswaar terechte) aan de kaak stellen van het gebrek aan doelmatigheid van figuren als Anarchiel (die volgens mij qua persoon best wel leuk is, en open genoeg voor een avondvullende kroegdiscussie).

  Cudos aan Barra voor het verbreden van de horizon.

  Maar, on topic, hoe komt het nou dat 'rechts' over zo weinig humor blijkt te beschikken? Te weinig zelfreflectie? De rechtse tegenhanger van 'the daily show' (1/2 hour news hour) bleek ook zo'n toppunt van treurigheid.

  Toegegeven: 'geenstijl' heeft tenminste nog een bepaald soort uniek taalgebruik en humor waar rechts er nog enigszins goed mee vanaf komt. Voor de rest geld 'the joker'-uitspraak des te meer: Why so serious?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. rechts heeft geen humor omdat humor vereist dat je kunt relativeren; zaken van verschillende kanten kunt zien.
  Dat kunnen rechtse mensen niet.
  Mensen die zaken van verschillende kanten kunnen zien begrijpen dat een ander mensen ook recht op leven heeft
  Dat is het primaire beginsel van links (al zie je dat in onze politiek amper nog terug)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Tim Dog: Mee eens. Barracuda is soms wel erg laag.

  @EPC: Op o.a. nujij word je er dan ook moeiteloos tussenuit gepikt als je een beetje nuance gebruikt. Dan ben je namelijk direct "links".

  Wat betreft cabaratiers: Persoonlijk vind ik Najib Amhali behoorlijk goed, die heel goed in staat is om zonder al te veel platte taal zijn verhaal te doen. Ook Acda en de Munnik (van oorsprong ook cabaratiers) kunnen dat heel goed.

  Hans Sibbel/Lebbis en Dolf Jansen doen dat dan misschien wat minder, maar kunnen naar mijn idee het allebei ook heel fijn. Lebbis geeft zelfs nog "food for thoughts" mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. op nujij heb ik een ban ;-)
  Ik had kritiek op de redactie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @EPC: En je bent niet zo iemand die dan een nieuw accountje aan gaat maken?

  Maareh, wat voor kritiek had je op de redactie?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb wel eens een mop gelezen op vrijspreker.nl.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh ja, ik heb dit blog nog nooit kunnen betrappen op enige vorm van humor, en er wordt alleen maar afgegeven op complottertjes links rechts, het maakt niet uit want alles en iedereen die een andere mening heeft dan de blogbeheerder die hebben het gedaan.

  Kom eens keer humoristisch uit de hoek baggervis.

  Zie het als een uitdaging, en dan kan je daarna weer gewoon je ding doen .. whoehoehoehahahahahaaaaa ..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zullen we het eens over jouw gebrek aan humor hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "het maakt niet uit want alles en iedereen die een andere mening heeft dan de blogbeheerder die hebben het gedaan."
  Is dat niet bij best veel mensen zo tegenwoordig?

  Al geef ik je wel gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Barracuda, ik lees uw blog met de grootst mogelijke regelmaat, en met zeer veel genoegen.
  Dat dagelijkse portie gezond verstand is zeer welkom.
  Maar hier overdrijft u een beetje. Op Stan de Jong zijn zeer regelmatig bijdragen te lezen met een hoog gehalte aan humor.
  Er zijn daar zeer humoristische lieden actief.
  En dan doel ik niet op die platte humor, die in dit artikel gehekeld wordt.
  Barracuda is verder een baken van gezond verstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @tom
  een IP ban nog wel.
  En ja ik heb eens een nepaccountje aangemaakt maar viel al snel door de mand. Daarna dacht ik laat ook maar zitten. Waarom ergens komen waar je niet welkom bent?

  En verder. Eerste ban over het verbod over het woordje nazi.
  Dat mocht ineens niet meer gebruikt worden behalve voor duitsers in 35-45
  Die was opgeheven en op dezelfde dag kreeg ik een ban omdat ik zei dat nujij een broeinest van racisme was en dat de redactie dat tegen hun eigen huisregels in gewoon toestonden.

  BeantwoordenVerwijderen