vrijdag 11 december 2009

Knuffelhippie


Anarchiel haat dit 'landverradersblog' zo enorm dat wie vanuit Barracuda naar zijn site wil gaan, wordt omgeleid naar een foto waarop kat met aluhoedje is te zien. Wellicht dat daarom ons de 'ophef' was ontgaan rond een oproep door Anarchiel tot cannabissponsoring. Grootverbruiker Chiel zocht een coffeeshop die hem en zijn vrienden wilde voorzien van gratis spul. De cannabisboer kreeg dan reclame op Anarchiel.com.

Vervolgens waren er nogal wat reaguurders die Chiel vriendelijk of streng wezen op het feit dat zoiets strafbaar is. "Je begeeft je op spekglad ijs. Zitten voor je idealen tegenover nul rendement is onzinnige zelfkwelling. Behalve als je naam Nelson is of wanneer je de oppositie in Birma aanvoert. Dus als je niets hebt te verliezen en alles te winnen." Maar ja, Chiel wilde toch eigenlijk wel 's land heuse cannabismartelaar worden. 'Knuffelhippie in gevang na wietsponsoring', dat leek hem wel geinig.

Korte tijd later onthulde Chiel dat het een experiment betrof en er helemaal geen sponsoring komt. "Het merendeel van de vaste bezoekers vindt de cannabisjacht eveneens compleet krankzinnig maar zodra ik aankondig de grens van het totaal gestoorde beleid op te zoeken, schiet men direct krampachtig in angstmode. Hoe gaan we iets veranderen als we het niet aandurven een geestelijk gezonde maatschappij op te zoeken maar gehoorzaam continu panisch en angstig de psychotische uitingen van onze zieke versie blijven ondergaan?"

En geen van de reaguurders valt de paradox op. Want waarom trekt Chiel zijn cannabisrevolutie nu weer in? Vanwege dezelfde systeemangst soms?

Overigens gaat het heel goed met de Anarchiel cursisten: "Goed voorbeeld doet vast volgen, Chiel ! Ik ben me het afgelopen jaar mede dankzij anarchiel.com al veel rebelser gaan gedragen. Zo maak ik er de laatste tijd een sport van om luidruchtig met conducteurs die mijn ausweis willen scannen in discussie te gaan. Ik laat me nog net niet arresteren, maar dat komt mischien ook nog wel."

Kijk dat is nog eens rebels. Je kaartje of ov chipkaart niet willen laten zien die je vrijwillig bij de vervoersorganisatie hebt gehaald. Of zoiets. Met Anarchiel blijf je blowen lachen.

34 opmerkingen:

 1. "Ik ben me het afgelopen jaar mede dankzij anarchiel.com al veel rebelser gaan gedragen. Zo maak ik er de laatste tijd een sport van om luidruchtig met conducteurs die mijn ausweis willen scannen in discussie te gaan. Ik laat me nog net niet arresteren, maar dat komt mischien ook nog wel."

  Gewoon zwartrijden dus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Barra,

  Ten eerste: sorry voor deze reactie. Zou ik niet meer doen maar je stelt de vraag nu zo direct dat ik het bijna onbeschoft vind om niet te antwoorden.

  De enige reden dat deze cannabisrevolutie niet doorgaat is - zoals ik ook aangeef in het tweede stukje - omdat coffeeshops hier niet aan gaan meedoen. Die lopen namelijk het risico om gesloten te worden en gaan dus echt niet meewerken aan zo'n rare frats van die onwelriekende knuffelhippie.

  Dat had je best zelf kunnen verzinnen, Barra. Of kunnen lezen in de openingsparagraaf:

  "En om maar meteen met de deur in huis te vallen: die sponsoring, die komt er helemaal niet. Dat mag namelijk helemaal niet volgens onze wet. Geen coffeeshop dus die zich daaraan durft te wagen, wat ik mij ook in mijn hoofd haal. Coffeeshops zitten tenslotte tot over hun oren in ons systeem."

  Ik vind het heerlijk als je me weer eens ouderwets onder vuur neemt en ridiculiseert, maar dan moet het wel ergens op gebaseerd zijn hoor. Dit voelt zo teleurstellend. Zo leeg. Zo vergezocht. Zo jammer. Volgende keer gewoon beter lezen Barra, dan hoef ik je fans ook niet te irriteren en vervelen met een reactie.

  Zie ik je zondag nog bij de Vrijheidsparade? Delen we een gezellige cannabissigaret.

  Knuffeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Zo leeg. Zo vergezocht. Zo jammer"

  Bijna de beschrijving van de Vrijheidsparade.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Geen coffeeshop dus die zich daaraan durft te wagen, wat ik mij ook in mijn hoofd haal. Coffeeshops zitten tenslotte tot over hun oren in ons systeem."

  Dus toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Barra,

  Het zal aan mijn door THC aangetaste redenatievermogen liggen maar ik snap je opmerking niet. Hoe onderschrijft dat precies jouw punt?

  Ik geef aan dat ik geen problemen heb met zogenaamd "crimineel" handelen wat cannabis betreft, maar concludeer dat coffeeshops er bij voorbaat niet aan meedoen. Wat absoluut het geval is, ik ken door mijn zware jarenlange grootverbruik ondertussen behoorlijk wat eigenaren van shops. En die doen er uit zelfbehoud absoluut niet aan mee.

  Dus... Ik trek geen revolutie in (zondag Vrijheidsparade, had ik dat al genoemd?), dat heeft het systeem reeds voor mij gedaan hoor. En dat moet ik mij dan dus aantrekken? Ik begrijp er weinig van.

  En weer sorry voor deze reactie aan de Barra-incrowd. Misschien kan jullie idool iets duidelijker zijn zodat ik niet hoef te vragen waar hij het nou precies over heeft?

  Iets teveel aan de cannabis gezeten de afgelopen tijd, mederasta Barra?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. opvallend dat het profiel van anarchiel oa naar http://visafslag.blogspot.com/ leidt..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Welkom, welkom, beste bezoeker. Moet u ook altijd zo hard lachen om de stukjes die Barracuda publiceert? Krijgt u van de opmerkingen van Truth Hurts ook direct aandrang in uw darmen? Vaart u wel eens rondje in uw omgekeerde aluhoedje?

  Dan zit u goed op de Visafslag. Een dedicated blogje om de zeer mondsnoerende logica van Barracuda en de zijnen eens nader toe te lichten. Wat Barracuda kan, kan tenslotte iedereen.""

  Dus niet, want sinds juli 2009 geen enkele bijdrage.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik vraag me af wat in juli de trigger was om een tegenblog te starten :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Op de visafslag worden Barracuda's verkocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Op de site van de Vrijheidsparade staat het volgende: de Nederlandse overheid breekt persoonlijke vrijheid, privacy en burgerrechten in steeds rapper tempo af.

  Als voorbeelden worden o.a. gegeven:

  - omgekeerde bewijslast (U moet in veel gevallen zelf uw onschuld bewijzen)

  Dit hoor ik voor het eerst. Schuld is een begrip uit het strafrecht en daarin komt geen omgekeerde bewijslast voor.


  - Europees uitleveringsverdrag zonder tussenkomst Nederlandse rechter.

  Dit klopt niet, de uitspraak, houdende de beslissing over de overlevering, dient door de rechtbank (Amsterdam) te worden gedaan (Overleveringswet art.22).


  -Beperking van vrije meningsuiting.

  De vrijheid van expressie is in Nederland niet ingeperkt. Nog steeds gelden hiervoor dezelfde rechtsregels, zowel nationaal als internationaal.
  Er is wel wat te doen geweest over art.137.c uit het wetboek van Strafrecht. De Hoge Raad heeft in 2009 bepaald dat dit artikel het zich beledigend uitlaten over een godsdienst niet strafbaar stelt, ook niet als dat gebeurt op zo’n manier dat de aanhangers van die godsdienst daardoor in hun godsdienstige gevoelens worden gekrenkt.
  Dat was een tegenvaller voor Hirsch Ballin. Hij wilde namelijk het indirect beledigen van een groep (op basis van hun geloof) in de wet strafbaar gesteld zien. Zijn argument was dat de wet dan verduidelijkt wat toch al in de praktijk gold. Die zienswijze heeft de Hoge Raad echter onderuit gehaald.


  -Europese politiemacht

  Europol moet de internationale samenwerking verbeteren tussen de lidstaten bij het voorkomen en bestrijden van internationaal georganiseerde misdaad. Dat betekent geenszins een beperking van de vrijheid van de burger.


  -grondwet (U had toch nee gestemd?)

  De grondwet is er niet gekomen. Wel is er nu het verdrag van Lissabon. In dit verdrag worden juist de grondrechten van de burgers bekrachtigd.


  -herintroductie van het persoonsbewijs (met vingerafdrukken, gezichtsscan, centrale opslag en gegevenskoppeling).

  Nederland gaat wat mij betreft veel te ver met de centrale opslag van biometrische gegevens. De Europese verordening stelt die eis namelijk niet.


  -Exponentieel toegenomen centrale gegevens-registratie (controledrift, cameratoezicht, OV-chipkaart, EPD)

  Ik heb zelf geen probleem met cameratoezicht op straat en van de Ov-kaart bestaat ook een anonieme versie, maar voor het overige vind ik de alsmaar toenemende aantasting van de privacy (persoonlijke levenssfeer) zorgwekkend. Niet omdat ik een politiestaat vrees, maar omdat mijn privacy geen staatsbezit mag worden (ook van het CBP hoor je te weinig). Privacy als vorm van vrijheid is een wezenskenmerk van een rechtsstaat.


  Samengevat denk ik dat de vrees die de organisatoren van de parade uiten nogal gechargeerd is. Er bestaan zeker op Europees niveau veel burger beschermende regels, anderzijds denkt de Nederlandse overheid naar mijn mening te makkelijk over de privacy van haar burgers. Dus die zorg deel ik zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. - omgekeerde bewijslast (U moet in veel gevallen zelf uw onschuld bewijzen).

  Hmm, die wordt hier veelvuldig door de complotdenkers toegepast: ze roepen iets, beschuldigen iemand en dan moet die persoon of een ander maar aantonen dat het niet zo is..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ben je weer aan het generaliseren ?!

  Jij bent continu aan het liegen, dus nu wat, alle zogenaamde debunkers zijn leugenaars ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt je inburgeringscursus dus nog steeds niet gedaan, en dat is diep triest.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik snap het niet. Je heet barracuda maar hebt een haai als plaatje....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jij bent continu aan het liegen, dus nu wat, alle zogenaamde debunkers zijn leugenaars ?!.

  Dat is verkeerd om gesteld:

  Alle debunkers zijn leugenaars, dus ik ben continu aan het liegen.


  Dat is de logica die jij hier toepast op dit blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nee ventje, jij bent de leugenaar, en volgens jouw manier van redeneren zouden dan alle zogenaamde debunkers leugenaars moeten zijn.

  Ik voorspel dat hierover nog dagen lang een zeer "boeiende" discussie gevoerd gaat worden .. hahahahahahaha ..

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik voorspel dat hierover nog dagen lang een zeer "boeiende" discussie gevoerd gaat worden.

  Iemand moet je bezig houden...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jij moet toch helemaal niets ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dan hoef je ook niemand bezig te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mja, jij wilt graag bezig gehouden worden....

  Andere mensen werken...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Andere mensen werken, ja en jij niet, waarom niet ?

  Okééééééé, daarom heb jij het idee dat je me bezig moet houden, okééeeéééééée..

  En btw, nadat je ontmasekerd bent als werkschuwtuig die op de staatsruif teert heeft het echt geen zin om opeens niet meer 's morgens en 's middags onder de nick 'trut hut' te reageren want je bent allang door de mand gevallen, wat jij doet is mosterd na de maaltijd .. WHOEHOEHAHahahahahahahaha....

  En btw, ik heb echt niet de behoefte om door jou bezig gehouden te worden, dat zit weer in dat werkschuwe paddo hoofd van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Andere mensen werken ,.

  Yup, en jij niet. In ieder geval niet volledig.
  En in die tussentijd moet je kennelijk bezig gehouden worden....


  En btw, nadat je ontmasekerd bent als werkschuwtuig.

  Grappige opmerking, gezien het feit dat ik meer dan 40 u per week werk, terwijl jij hebt toegegeven te beroerd bent om volledig aan de slag te gaan...


  ik heb echt niet de behoefte om door jou bezig gehouden te worden.

  Dat heb je wel, aangezien je meermalen per dag artikel na artikel op barracuda afloopt om te kijken of ik gereageerd heb, en dan vervolgens weer met je eigen reactie komt..

  Sterker nog: als ik pas na een paar dagen reageer op je krijg ik dat van je te horen....

  Misschien is het een idee dat je toch weer fulltime aan het werk gaat, ipv je dagen achter de pc te slijten terwijl je herhaaldelijk de artikelen alhier moet nalopen om toch iets van aandacht en afleiding te krijgen....

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jij werkt 40 uur per week ????????????????

  WHOEHOEHOEHOEhahahahahahahahahahahahahhahhahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaa............

  Wat ben jij een onverbeterlijke leugenaar !!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jij werkt 40 uur per week ?.

  nope, meer dan 40 u per week..

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat ben jij een onverbeterlijke leugenaar.

  uiteraard.
  Het is immers zwart of wit.
  Jij vindt dat jij de waarheid in pacht hebt, dus ben jij wit.
  Ik verschil van mening met je, dus ben ik zwart.
  als wit de waarheid is, dan is zwart de leugen.

  zwart vs wit
  jij hebt de waarheid, de rest liegt.

  andere opties zijn er niet.

  het is zwart of wit...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Je bent gewoon een grote leugenaar, tenzij je het reageren op dit blog als werk beschouwt.

  Wat lul je nou al die tijd over zwat-wirt, ben je kleurenblind !!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat lul je nou al die tijd over zwat-wirt.

  ik niet alleen hoor, ook anderen alhier hebben je er op gewezen dat je teveel in zwartwit-redenaties denkt...

  BeantwoordenVerwijderen