woensdag 23 december 2009

Politburo


Bloggertjes, complotters voorop, zijn ervan overtuigd dat de media worden 'gecontroleerd'. Het kan niet anders dan dat een soort geheim Politburo bestaat (weer zo'n duistere macht, waarvan wij het bestaan niet mogen weten), die ervoor zorgt dat hun visie (lees: logica) nooit aan bod komt. En natuurlijk is menige krant of tv zender per definitie een doorgeefluik van 'staatspropaganda'. Alsof Nederland zucht onder een militaire junta die zijn volk onder onder de duim houdt.

De laatste tijd lees je steeds vaker - met name bij het Vrije Volk - het begrip 'gelijkgeschakelde pers'. Dat komt dichter bij de waarheid. De Nieuwe Reporter heeft er een mooi stuk aan gewijd. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat persbureaus de nieuwsvoorziening domineren. Dat is gezien de huidige bezuinigingen door kranten natuurlijk niet zulk schokkend nieuws. De cruciale vraag is: is dat erg?

Rationeel gezien niet. Bij persbureaus werken immers ook journalisten die nieuwsproducties leveren en feiten (behoren te) checken, zoals ook redacties van andere media dat doen. Onderzoekers Scholten en Ruigrok wijzen echter terecht op een gevaar. Want als kranten te veel leunen op ANP berichten, verdwijnt het ‘zelfreinigende vermogen’ van de journalistiek. Niks wordt meer (dubbel)gechecked of vanuit een ander perspectief benaderd.

Maar dat is natuurlijk niet wat bloggertjes met 'gelijkgeschakeld' bedoelen. Bedoeld wordt dat kranten per definitie door linksmensen gemaakt worden, die de rechtse denkbeelden niet willen weergeven. En daar had Geen Commentaar een dezer dagen weer een aardig stukje over. De rechtsmensch is volgens dat blog een overblijfsel uit de jaren tachtig. Toen werd in veel media iedereen die rechtser was dan de PvdA, al bijna extreem-rechts genoemd. Sinds maatschappelijk discussies op internet worden gevoerd, heeft dat begrip in spiegelbeeld aan populariteit gewonnen. De linksmens is meestal "iedereen die niet tegen moslims is. Maar eigenlijk is het een containerbegrip voor iedereen die níet meegaat in het post-Fortuyniaanse discours van benoemen en anti-establishment gevoelens."

Misschien is dat wat rechtsmensen en complotters verbindt: het idee dat zij een aparte kaste vormen die wordt tegengewerkt door een denkbeeldige vijand. Je zou er bijna medelijden mee krijgen.

28 opmerkingen:

 1. Toch mooi om te zien hoe een behoorlijk links/sociaal democratisch dagblad als het Vrije Volk tegenwoordig als rechtse website door het leven gaat. Ironie van de geschiedenis, gebrek aan historisch besef of ook onderdeel van het grote complot ? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad een mooi stukje.
  Ik heb het idee van een onzichtbaar gecontroleerde pers nooit begrepen, aangezien de machthebbers (overheid, grote bedrijven etc) regelmatig negatief in de pers terecht komen en ernstige misstanden, zoals de geheime CIA-gevangenissen etc. via de reguliere pers naar buiten zijn gekomen.
  In een wereld waarbij nieuws van bovenaf wordt gecensureerd verwacht je alleen berichtgeving die op de hand is van diezelfde machthebbers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pas geleden zijn documenten foto's e.d. vrijgegeven van de politionele oorlog die tot dan toe geheim werden gehouden en tonen dat door de overheid d.m.v. de media bewust een heel verkeerd beeld geschetst werd aangaande die oorlog, het is zelfs zo dat de soldaten die thuiskwamen en het werkelijke verhaal vertelde niet geloofd werden omdat het volk een heel ander beeld voorgeschoteld had gekeregen door de overheid via de media, en het volk was toen nog een stuk goeggeloviger.

  Ja kindertjes nu hoor ik jullie denken; 'huh??'

  Ja, dat noemen ze propaganda !!

  Ik weet het, het is een moeilijk woord maar als je het een paar keer gezegd hebt dan wordt het steeds makkelijker.

  En nu vragen de kindertjes zich af hoe dat kan en of dat nog steeds gebeurt.

  Op de vraag hoe dat kan of hoe dat werkt; bv Radar had d.w.v. de media een niet bestaande ziekte in de markt gezet omdat die info klakkeloos door alle vormen van media overgenomen werd.

  En als jullie het nu nog niet precies begrijpen hoe het werkt, hier nog een voorbeeldje;

  Als bv hele hoge meneren dingen vertellen dan neemt de media dat klakkeloos over want hele hoge meneren zijn hééúúl eerlijk en daar hoeft dus niet aan getwijfeld te worden !!

  Begrijpen de kindertjes het nu een beetje ?!

  Denk bv aan de massa vernietigings wapens die Irak zou hebben, hele hoge meneren zeiden dat Irak die MVW zou hebben en dat werd door alle media ter wereld verkondigd, iedereen was ervan overtuigd -op een paar mensen na zoals bv de wapeninspecteurs- en daarom werd Irak aangevallen.

  Dus propaganda is nog steeds een feit en over bv 60 jaar zullen daar weer documeten over vrijkomen die zullen tonen dat de vork heel anders in de steel zit dan dat nu verkondigd wordt, die info mogen we -het klootjesvolk- nu niet weten, die info is geheim.

  Jahaa het is allemaal wat he kindertjes, dat noemen ze propaganda.

  Ik zou zeggen kijk eens naar dit filmpje van een Irak veteraan, over bv 60 jaar zullen documenten vrijkomen waaruit blijkt dat deze meneer de waarheid spreekt, maar dan is het te laat, netzo als dat de documenten die nu over de politionele oorlog vrijgekomen zijn zinloos is, behalve dat je er wat van kan leren !! ;

  http://www.zaplog.nl/article/toespraak_irak_war_veteran_us

  Maar verder, een puik artikel, linksmensen zijn niet goed, rechtsmensen zijn niet goed, alleen barracuda is goed .. hahaha ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alles leuk en aardig, anoniempje, maar je voorbeelden wijzen niet op een of andere duistere macht die van bovenaf de media controleert en bepaalt wat wel en wat niet in het nieuws komt, alsof er een militaire junta is die het volk onder de duim houdt..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wie heeft het over een duistere macht, heb je te veel naar Harry Potter gekeken ?

  Het mag duidelijk zijn dat door mensen beslist wordt wat er wel en niet vermeld wordt in de media, en dat het volk onder de duim of gemanipuleerd wordt d.m.v. propaganda dat via de media tot ons komt dat is een feit.

  Dus allemaal leuk en aardig die reactie van je maar het snijdt echt geen hout, want wat wil je nou beweren, dat er niet aan propaganda gedaan wordt ?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Het mag duidelijk zijn dat door mensen beslist wordt wat er wel en niet vermeld wordt in de media"

  Dat lijkt me duidelijk: het is niet zo dat computers dat beslissen.

  "en dat het volk onder de duim of gemanipuleerd wordt d.m.v. propaganda dat via de media tot ons komt dat is een feit."

  Dat is volgens jou een feit.
  En daarmee doe je net alsof we hier geen persvrijheid kennen, alsof de pers niet zelf kan bepalen welk nieuws ze wel plaatsen en welk nieuws niet.

  En dat is een verkeerd beeld.
  Als de nieuws puur propaganda was om de volk onder de duim te houden, dan kwamen berichten over geen MVW in irak, de bende in afghanistan, geheime cia-gevangenissen, misstanden rond het vakantiehuis van willem-alexander, martelingen op guatanomobay, etc. etc. niet in de media.

  Ook nieuwe informatie over de politionele oorlog in indonesie, zou dan niet naar buiten komen, omdat dat de mensen aan het denken zet met betrekking tot nieuwsberichten uit oorlogsgebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wie wil weten hoe het met de persvrijheid is gesteld kan kijken naar de 'Press Freedom Index 2009' opgesteld door 'Reporters Without Borders'.

  Nederland staat er goed op, Italië bijvoorbeeld niet als gevolg van Berlusconi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat wil je nou zeggen trut hut, dat er niet aan propaganda gedaan wordt ?

  Radar liet goed zien met het in de markt zetten van een niet bestaande ziekte hoe makkelijk de media zich laat gebruiken cq misbruiken voor het verstrekken van foutieve en/of valse informatie cq propaganda !!

  Nu zijn documenten enz vrijgegeven van de politionele oorlog die tonen dat de overheid d.m.v. de media bewust een heel verkeerd beeld schetste, en wat heb jij daarvan geleerd ????

  De soldaten die thuiskwamen van de politionele oorlog en het werkelijke verhaal vertelde werden niet geloofd omdat het volk in Nederland een heel ander beeld voorgschoteld had gekregen door de OVERHEID d.m.v. de media !!

  Heb je het filmpje bekeken van die Irak-veteraan ?
  Die vertelt een heel ander verhaal dan dat wij tot ons krijgen via de media, zie je geen overeenkomsten met de soldaten die terugkwamen van de politionele oorlog en het werkelijke verhaal vertelde !!!!

  De media laat zich bewust dan wel onbewust gebruiken cq misbruiken voor valse informatie en/of propaganda.

  Dat betekent dat de media niet per definitie een onderdeel hoeft te zijn van die "duistere macht" maar het is een feit dat die "duistere macht" dankbaar gebruik cq misbruik maakt van de media, en dat gebeurt al zolang de media bestaat.

  Maar ontken dit vooral terwijl het niet te ontkennen valt, het enige wat je kan doen is je ogen sluiten en dan roepen; 'ik zie niks en als ik niks zie dan is het er niet', ook wel 'struisvogel politiek' genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het maffe met Berlusconi is dat hij altijd de media de schuld geeft van eventuele fouten en misstanden die van hem aan het licht komen, terwijl hij zelf die media beheerst...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Radar liet goed zien.

  precies!

  En radar is ook media.

  Waar het in dit artikel om gaat is dat de bloggertjes, cq complottertjes er van uit gaan dat er een soortvan duistere macht is die hun visie op de wereld buiten de media houdt.

  je link naar de irak-veteranen werkt overigens niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Radar is een informatief programma die allerlei misstanden aan het licht brengt en valt niet onder de media die dagelijks het 'nieuws' brengen en daar hebben we het over, Radar liet juist zien hoe makkelijk het is om d.m.v. de media die dagelijks het 'nieuws' brengen -zoals radio, tv, kranten, enz- valse info cq propaganda in de wereld geholpen kan worden, en daar hebben we het over.

  En de partijen die propaganda de wereld in helpen zoals bv de leugen MVW om zodoende onterecht een oorlog te kunnen beginnen met als gevolg honderdduizedenden onschuldige slachtoffers worden door sommigen een 'duistere macht' genoemd en als jij de groep mensen die d.m.v. leugens onterechte oorlogen beginnen met als gevolg honderdduizenden onschuldige slachtoffers geen duistere macht noemt hoe noem jij ze dan wel en waarom zou je het geen duistere macht kunnen noemen, veel licht brengen ze niet in deze wereld.

  Of wil je beweren dat er niet aan propaganda gedaan wordt ?

  Die vraag had ik al gesteld maar daar geef je "wijselijk" geen antwoord op omdat je niet kan ontkennen dat er aan propaganda gedaan wordt, en dat is waar het over gaat.

  Je geeft ook geen antwoord op de vraag wat jij van de documenten geleerd hebt die pasgeleden zijn vrijgegeven waaruit blijkt dat de overheid d.m.v. de media bewust een heel verkeerd beeld geschetst had over de politionele oorlog.
  Het linkje wordt niet volledig weergeven, dat had ik al een keer eerder maar toen werd het op jouw e-mail wel goed weergegeven, nu dus opeens niet, vreemd, en je had natuurlijk effe op zaplog kunnen kijken.

  Maar ik zal het linkje nog een keer geven, één keer in zijn gehel want misschien wordt het nu wel goed weergegeven, en ik zal 'm ook nog een keer in twee delen plaatsten voor het geval dat het weer niet goed wordt weergegeven.

  En dat filmpje staat ook op anarchiel dus ook dat linkje zal ik geven;

  http://www.zaplog.nl/zaplog/article/toespraak_irak_war_veteran_us

  http://www.zaplog.nl/zaplog/article
  /toespraak_irak_war_veteran_us

  http://www.anarchiel.com/display/de_echte_vijand

  http://www.anarchiel.com/display/
  de_echte_vijand

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoe je het ook wendt of keert: radar is ook media.
  Dus als er een 'duistere macht' is die bepaalde onderwerpen buiten de media houden, dan zou het door de publieke omroep uitgezonden programma 'radar' daar zeker onder vallen.

  Dat jij de Amerikaanse overheid als 'Duistere macht' ziet mag je helemaal zelf bepalen.
  Feit is wel dat die duistere macht niet in staat bleek om de wereld te overtuigen van de MVW, en kon diezelfde duistere macht niet voorkomen dat de media bericht deed van de onvindbaarheid van die MVW.

  Beetje tandenloze tijger dan, vind je niet?

  Het linkje wordt niet volledig weergeven, dat had ik al een keer eerder maar toen werd het op jouw e-mail wel goed weergegeven, nu dus opeens niet, vreemd.

  Is niet zo vreemd, dit keer gaf je gewoon een onvolledige link.
  Via de e-mail wordt die dan heus niet vollediger :o)
  Je nieuwe links werken overigens ook niet.


  De link naar anarchiel werkt wel, en dat filmpje is een heel mooi voorbeeld van propaganda.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ' Hoe je het wendt of keert Radar is ook media ', ja bv Zapruder is ook media, maar ze vallen niet onder de main stream media die het dagelijkse 'nieuws' brengt, en daar hebben we het over !!!!


  Een beetje een tandeloze tijger ??

  Ze zijn Irak toch binnengevallen, en waarom zijn ze Irak binnengevallen !!!!

  In wat voor wereld leef jij, see no evil hear no evil, een wereld waar ze Irak niet zijn binnengevallen ????

  En dat filmpje is volgens jou een mooi voorbeeld van propaganda, m.a.w. je gelooft het niet netzoals dat de soldaten die terugkwamen uit de politionele oorlog niet geloofd werden omdat het volk dankzij de propagandamachine een heel ander beeld voorgschoteld had gekregen.

  Daarom stelde ik de vraag wat jij dan geleerd hebt van de documenten die nu zijn vrijgegeven waaruit blijkt dat het volk gewoon werd voorgelogen door de overheid d.m.v. de main stream media aangaande de politionele oorlog.
  Daar geef je geen antwoord op neztoals dat je geen antwoord geeft op de vraag of de msm gebruikt cq misbuikt wordt voor propaganda, je gaat liever zemelen over linkjes die wel of niet zouden werken.

  En wat bedoelde je dan met dit;

  ' Ook nieuwe inforamtie over de politionele oorlog in indonesie, zou dan niet naar buiten komen, omdat dat de mensen aan het denken zet met betrekking tot nieuwsberichten uit oorlogsgebied.'

  Dit zijn jouw woorden maar het heeft jou duidelijk niet aan het denken gezet !!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. mijn god een troofertje die Radar dat pulpprogramma serieus neemt. Het maakt niet uit waar het wordt uitgezonden als het maar naar het bekkie van het complottertje is. Dan wordt het aloude standpunt dat MSM bagger is, snel opzij geschoven

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Anoniempje, het probleen van de zogenaamde debunkertjes is dat jullie iedereen die jullie standpunt of mening of wereldbeeld niet deelt voor complottertjes of troofertjes uitmaken, maar niet iedereen die door de zogenaamde debunkertjes voor troofertjes of complottertjes worden uitgemaakt denken en/of zeggen hetzelfde, wat de zogenaamde debunkertjes doen noemen ze 'generaliseren' of 'ridiculiseren' enz enz, waardoor de zogenaamde debunkertjes per definitie de plank kompleet misslaan !!

  En wat zegt het @anoniempje nu eigenlijk in zijn reactie ??

  Precies, helemaal niets, Radar zou pulp zijn en dat is het, en waarom ??

  Precies, omdat Radar niet naar het bekkie spreekt van ons zogenaamde debunker anoniempje, waar het zogenaamde debunker anoniempje de zogenaamde troofertjes of de zogenaamde complottertjes van beschuldigt daar maakt onze zogenaamde debunker anoniempje zich schuldig aan, en daar hoe je je geen zorgen om te maken zogenaamde debunker anoniempje want dat is typisch gedrag voor de zogenaamde debunkertjes.

  Netzo als dat de zogenaamde debunkertjes gaan huilen en moord en brand schreeuwen als een zogenaamde complotter anoniem reageert maar dat nooit en te nimmer zullen doen als er door een zogenaamde debunkertje anoniem geregeerd wordt zoals jij doet, dat zou je bv 'hypocriet' kunnen noemen, ook zo een eigenschap waar de zogenaamde debunkertjes zich continu schuldig aan maken.

  En je kan vinden van Radar wat je wilt maar dat het geen probleem is om bv een niet bestaande ziekte d.m.v. de msm in de markt te zetten dat hebben ze bewezen met feiten !!!!!!

  Dus steek jij nu maar lekker je kop in het zand, heel verstandig.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ja bv Zapruder is ook media, maar ze vallen niet onder de main stream media die het dagelijkse 'nieuws' brengt, en daar hebben we het over !!!!.

  Radar is main stream media.
  Die bereikt een miljoenenpubliek.

  Dus je hele opzet gaat mank: als bijv. onze overheid wil voorkomen dat we teveel te weten komen, waarom zou dat alleen gelden voor wat jij dagelijks nieuws noemt, en niet voor andersoortige programma's die via dezelfde mediakanalen worden verspreid?

  zapruder is onafhankelijk, dus die kun je niet met radar vergelijken.

  Ze zijn Irak toch binnengevallen.

  Yup, maar niet met de goekeuring van de rest van de planeet middels een VN-resolutie, waar ze zo hoog op in hadden gezet.
  En daar ging het om.


  En dat filmpje is volgens jou een mooi voorbeeld van propaganda.

  Yup, met die beelden erbij, die muziek etc. dwingt het filmpje je in een bepaalde richting te denken, ipv dat de toespraak van de veteraan wordt gebracht zoals die is en verdere conclusies aan de aanschouwer worden overgelaten.

  Dat is wat propaganda in feite doet: proberen de opinie van mensen in de gewenste richting te duwen.
  Dat wil overigens niet zeggen dat propaganda hetzelfde is als liegen, wat jij er telkens van maakt.


  Daarom stelde ik de vraag wat jij dan geleerd hebt van de documenten die nu zijn vrijgegeven.

  ten eerste heb je niet gelinkt naar die documenten
  ten tweede weet ik uit ervaring dat je de boel verdraait, dus ik ga geen energie verspillen om zelf die documenten op te zoeken
  ten derde heb ik de vraag in wezen al beantwoord, iets waar je uiteraard overheen leest
  ten vierde krijg ik niet de indruk dat die documenten informatie bevatten die we nog niet wistten, dus dat het beeld dat we nu van de politionele oorlog hebben anders is dan wat uit die documenten blijkt.


  En wat bedoelde je dan met dit.

  Als de media wordt gecontroleerd door een of andere macht die tracht te voorkomen dat mensen wijzer worden dan de bedoeling is, dan is het niet handig om informatie naar buiten te laten komen waaruit blijkt dat je niet blindelings op berichten uit de media af kunt gaan.

  Eigenlijk komt het er weer op neer dat je een zwartwit-voorstelling wilt:
  of de media is 100% eerlijk en alles wat je in de krant leest is waar en precies op die manier gebeurd
  of de media is 100% oneerlijk en wordt gedicteerd door een of andere geheime genootschap die het publiek tot onwetende schapen wil reduceren..

  er is kennelijk geen tussenweg.
  Dat het toch niet zo zwartwit is als hierboven is voorgesteld heb je ergens wel in de gaten, maar daardoor raak je juist in de war (zoals uit je commentaar in de discussie over de 4e wereldoorlog blijkt).

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dan wordt het aloude standpunt dat MSM bagger is, snel opzij geschoven.

  precies, en daarmee raak je een gevoelige snaar, gezien de tirade die daar als antwoord op volgt :o)

  Mooi voorbeeld blijft de BBC: als die 20 min te vroeg het instorten van wtc7 rapporteert, dan is dat het ultieme bewijs dat de media geen echt nieuws leest, maar scripts voorleest uit een draaiboek, waarbij de bbc zo onzorgvuldig was om 20 minuten vooruit op het draaiboek te lopen.

  Als diezelfde BBC dan meldt dat een aantal kapers in leven blijken te zijn, dan is dat het ultieme bewijs dat 911 niet gedaan is met gekaapte vliegtuigen en heeft de BBC 100% aan het rechte eind...

  Bij experts werkt dat ook:

  Als Jowenko stelt dat het instorten van wtc1/2 geen demolitie kunnen zijn, dan heeft hij het fout, is hij slecht geinformeerd, bevooroordeeld, etc.
  Maar als diezelfde jowenko zegt dat wtc7 nog diezelfde dag van explosieven is voorzien en vervolgens is opgeblazen, dan heeft jowenko het bij het juiste eind, is hij goed geinformeerd, onbevoordeeld, etc. etc

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Radar brengt niet het dagelijkse 'nieuws', en daar hebben we het over.
  En hoe je het wendt of keert, bv zapruder is ook media.

  Wat Radar aantoonde d.m.v. bewijs is hoe makkelijk het is om d.m.v. de main stream media - ook wel de massa media genoemd - valse informatie en/of propaganda de wereld in te helpen, en ga jij nu ontkennen dat er aan propaganda gedaan wordt ??

  " Yup, maar niet met de goedkeuring van de rest van de planeet."

  En dan vind jij het vreemd dat er mensen zijn die de leidende-figuren achter de VS een duistere macht noemen ??

  Dus jij gelooft die Irak veteraan niet ?

  Vertel eens waarom niet, en vertel dan meteen hoe de vork dan wel in de steel zit !!

  De documenten die nu vrijgegeven zijn over de politionele oorlog tonen hoe de propagandamachine werkt, soldaten die terugkwamen in Nederland en het werkelijke verhaal vertelde werden door het merendeel van het volk niet geloofd omdat ze door de overheid d.m.v. de propagandamachine een heel ander en vals beeld voorgeschoteld hadden gekregen !!

  Wat heb jij daarvan geleerd ??


  En omdat je het niet meer weet kom je maar weer met de 'zwart-wit tactiek', daarmee toon je aan dat je weer ten einde raad bent, je weet het niet meer zoals je het iedere keer niet meer weet en dan ga je maar weer zaken uit je bekende dikkeduim zuigen !!

  Ik heb altijd gezegd dat ik van geen enkele vorm van media alles klakkeloos aanneem, ook niet van de alternatieve media want ook die kunnen onzin verkondigen, en dan maak ik altijd het grapje 'het is net de msm !!', dat zeg ik ter relativering want zo is het, m.a.w. dat ik zou stellen dat de media 100% eerlijk of oneerlijk zou zijn slaat als een tang op een varken, jij zou er verstandig aan doen om de msm een keer scherp onder de loep te nemen ipv alles klakkelooos aan te nemen en de msm met hand en tand te verdedigen alsof je leven ervan afhangt !!

  En ik begrijp de hele commotie niet want het enige wat ik aan je vraag is of er aan propaganda gedaan wordt d.m.v. de msm/ de massa media, dat is de vraag die ik nu alweer dagen achtereen aan je stel maar waar je weer geen antwoord op wilt geven, je haalt er liever weer allerlei onzin bij en besteedt liever honderdduizenden woorden en tig weken aan onzin dan dat je antwoord geeft op de vraag of er aan propaganda gedaan wordt d.m.v. de msm/ de massa media.

  Het is iedere keer hetzelfde met jou, door jou verandert iedere discussie in bagger want je ontkent bv iets of je zegt dat iets niet juist is maar wanneer gevraagd wordt waarom iets onjuist zou zijn en hoe het dan wel zit dan ga jij je in allerlei bochten wringen en met kut excuses komen zoals 'ik ga je huiswerk niet doen' of 'dat is zwart-wit denken'.

  Je begint sleets te raken.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat Radar aantoonde d.m.v. bewijs is hoe makkelijk het is om d.m.v. de main stream media - ook wel de massa media genoemd - valse informatie en/of propaganda de wereld in te helpen.

  En radar is zelf ook main stream media.
  Dus wat je nu hebt is dat de main stream media zelf aantoont hoe ze bedonderd kan worden.

  Dus met andere woorden, de massamedia leert de bevolking dat niet alles wat via de massamedia aan berichten wordt gepubliceerd klopt, en dat je dus als kijker/lezer niet blindelings moet afgaan over wat je in de media tegen komt..


  Tja, dat druist helemaal tegen je idee in dat er een duistere macht is die de media dicteert wat wel en wat niet mag worden gepubliceerd.

  Wat ik zoal heb geleerd?
  Tja meer dan jij, aangezien jij graag conclusies van anderen overneemt, zonder zelf te kijken wat de achterliggende context is.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Radar brengt niet het dagelijkse 'nieuws', daar gaat het over !!
  Als je bv wilt weten wat Radar te melden heeft dan moet je daar gericht naar zoeken zoals je dat ook moet doen als je wilt weten wat bv zapruder te melden heeft.

  Wat de msm cq massa media te medlen heeft -die onbewust dan wel bewust gebruikt cq misbruikt wordt voor oa prpopaganda- daar ontkom je niet aan want die info komt via allerlei kanalen tot je, wil je niet geconfronteerd worden met de info die door de msm cq massa media verkondigd wordt dan moet je kompleet geisoleerd leven, zie je het verschil !!

  Maar zoals ik al eerder zei, er heerst in Nederland wel meer persvrijheid dan in bv Noord-Korea of China.
  Maar wat doe jij met die persvrijheid, wat doe je met de berichten die dankzij dat stukje persvrijheid naar buiten komen en die een tipje van de sluier oplichten waardoor je inzicht in belaade zaken vergroot kan worden ??

  Precies, je doet er helemaal niets mee, sterker nog het liefst ontken je het en je probeert het sowieso te "nuanceren", daar zijn al jou reacties een bewijs van !!

  M.a.w. zelfs dat stukje persvrijheid is niet aan jou besteed, jij verlangt naar het beleid wat in bv Noord-Korea gevoerd wordt waar maar ruimte is voor één mening en voor één wereldbeeld, en waar niet getwijfeld kan en mag worden aan de autoriteiten !!

  En maar geen antwoorden geven op de vragen of je bv die Irak veteraan gelooft, of dat volgens jou door de msm cq de massa media propaganda verspreid wordt enz, het is echt ongelooflijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Radar brengt niet het dagelijkse 'nieuws', daar gaat het over !!.

  nee, dat maak jij ervan...


  Als je bv wilt weten wat Radar te melden heeft dan moet je daar gericht naar zoeken
  .

  kwestie van programmagids raadplegen.


  Maar zoals ik al eerder zei, er heerst in Nederland wel meer persvrijheid dan in bv Noord-Korea of China..

  Da's mooi.

  Maar wat doe jij met die persvrijheid, wat doe je met de berichten die dankzij dat stukje persvrijheid naar buiten komen en die een tipje van de sluier oplichten waardoor je inzicht in belaade zaken vergroot kan worden ??.

  ik verwacht niet dat het dagelijks nieuws mij bepaalde inzichten geeft. Dus dat je daar over begint is nogal wazig. Inzicht krijg je door nieuwsachtergrond te volgen, hetzij in de vorm van artikelen, hetzij in de vorm van programma's op tv (waar je dan weer naar moet zoeken).

  Wat barracuda in dit artikel aanhaalt is dat complottertjes klagen dat hun visie niet in de media terecht komt, omdat er een of andere duistere macht is die dat tegenhoudt.
  Daarmee wordt dus niet het 8-uur journaal mee bedoeld, maar de media in het algemeen.

  Tja, en dan kom jij met radar aanzetten, een programma dat door de publieke omroep wordt uitgezonden op een van onze staatszenders.  En maar geen antwoorden geven op de vragen of je bv die Irak veteraan gelooft,
  .

  Het maffe is dat je enerzijds aangeeft dat je nooit op 1 bron moet afgaan, (immers, het kan propaganda --lees: gelogen-- zijn), en anderszijds slik je zo'n propagandafilmpje met een toespraak van een veteraan als zoete koek.

  Tja, ik niet dus.

  Verspreid de media propaganda?
  Voor zover ik weet niet.
  Maar dat betekent niet dat alles wat in de media bericht wordt de waarheid is. Ook daarin zitten soms berichten die van a tot z gelogen zijn, zoals radar heeft aangetoond.

  Maar dat heeft niks met propaganda te maken.

  Bijv. dat de media bericht doet dat de VS Irak ervan verdenkt MVW te hebben is geen propaganda.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. De linksmensch komt er altijd maar weer genadig vanaf bij bloggertje Barracuda. Ze kunnen weinig fout doen. Wat zegt dat over de politieke oriëntatie van Barracuda?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. " Ook daarin zitten soms berichten die van a tot z gelogen zijn."

  Waar hebben jullie het dan over ??

  En noem dan eens een paar van die leugens !!

  En dat de MVW geen propaganda zou zijn waar baseer je dat op ??

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jouw filmpje van die veteraan is een heel mooi voorbeeld van propaganda.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Precies, iedereen doet aan propaganda, behalve het westen, ja toch ?!

  En wat wil je nu zeggen, dat die Irak veteraan liegt ?

  En voor wat maakt hij dan propaganda, wat is het doel ?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. En waar baseer jij het dat de MVW geen propagnda is ?

  Noem eens een paar leugens die door de msm verkondigd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. En voor wat maakt hij dan propaganda.

  Heeft hij dat filmpje gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen