zondag 13 december 2009

Truus de Mier


Femke Halsema maakte zich een dezer dagen boos over de klimaatsceptici en over journalisten die volstrekt kritiekloos ruimte geven aan het geneuzel daarover. "Ik vind dat er voor werkelijk klimaatscepticisme alle ruimte moet zijn en nieuwe inzichten over klimaatverandering moeten leiden tot bijstelling van politieke opvattingen (ook de mijne). Maar onnozelheid verkocht als wetenschap is lachwekkend."

Barracuda is niet van haar partij, maar ze heeft hier wel een puntje. Wie dacht dat zure regen was verdwenen, komt even bedrogen uit. Zure regen is als het ware het zure drab van klimaatonnozelaars. Dat zijn vaak mensen die denken dat links weer belastingen wil gaan heffen op auto's of andere rechtse hobby's en bij NuJij daartegen meteen stelling nemen: "Gezien de meningen en de reacties van deze topic barst het van de linkse geitenwollensokkenbreiers op deze site. Moeten jullie niet in het treintje stappen en naar kopenhagen tjoeketjoeken? Jullie genieten een uitkering van het geld wat rechts voor jullie verdient. Kunnen jullie half kopenhagen slopen wat dan weer de goedkeuring heeft van tuutuutuutuut (truus de mier) Halsema."

Maar Truus tuutuutuutuut nog even door: "Klimaatonnozelaars spreken graag in termen van een ‘complot’. Maar niemand van hen kan laten zien waaruit dat complot dan bestaat, wie de belanghebbenden zijn en welk economisch, financieel of politiek belang er eigenlijk mee wordt gediend."

Ja, ook waar. Maar dan gaat haar betoog een beetje de mist in: "Klimaatwetenschappers, milieubewegingen en Groene politici moeten al jaren lang roeien tegen de stroom van de gevestigde belangen van vervuilend bedrijfsleven, asfaltlobbies, olie-industrie enz."

Kom op Femke, niet dat verongelijkte Calimero-toontje. Want je critici duiken dan meteen weer het volgende berichtje op: Femke Halsema dumpt Prius en rijdt oude Mercedes: "De beige Mercedes 200 uit 1983 heeft 91 duizend kilometer op de teller. Om de benzineslurpende Duitse oldtimer een milieuvriendelijke glans te geven, zo schrijft De Telegraaf, hebben Halsema en echtgenoot Oey voor duizend euro een lpg-installatie laten inbouwen. Zes jaar geleden had Halsema ook zo'n oude Mercedes. Die katalysatorloze stationwagen uit 1984 deed ze na kritiek van de hand.

"Femke Halsema bevestigt in De Telegraaf via haar woordvoerster dat het merk Mercedes is teruggekeerd in huis, maar ze benadrukt dat de bolide eigendom is van haar vriend. Ze beschouwt de auto als een niet-politiek onderwerp. Ze laat weten dat ze iedere dag met de trein van haar woonplaats Amsterdam naar haar werk in Den Haag reist. De Toyota Prius was alleen ingezet tijdens de verkiezingscampagne, volgens de fractie van GroenLinks louter uit 'veiligheidsoverwegingen' omdat het de fractievoorzitter was afgeraden met het openbaar vervoer te reizen"

Trouwens, wat is er met zure regen gebeurd, het 'ecologisch Hiroshima' waarnaar klimaatsceptici zo graag verwijzen? Welnu, de voorspellingen waren inderdaad overdreven. Door de paniek hebben allerlei overheden echter snel gereageerd met goede maatregelen. Die hebben verdere verzuring sterk ingedamd.

4 opmerkingen:

 1. In het kolenstokende China is zure regen nog wel een behoorlijk probleem: http://www.china.org.cn/culture/2009-02/26/content_17338265.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waardoor zou het klimaatprobleem zijn ontstaan ?

  Precies, door het verbranden van de fossielebrandstoffen die we gebruiken voor het systeem dat gebaseerd is op economischegroei en winstmaximalisatie, en ik heb nog geen politici horen zeggen dat we op een ander systeem moeten overstappen, sterker nog het enige waar de politici zich mee bezighouden is de economische groei, want groeit de economie dan is hun missie geslaagd.

  Laatst Cramer gezien bij P&W ?

  Dat was echt ongelooflijk, er werd oa gevraagd wat er met het geld gebeurt dat ze meeneemt naar Kopenhagen, en wat zei ze; ze gaan daarmee bv mensen helpen die op Atollen wonen die dreigen te verdwijnen in het water, m.a.w. dat geld wordt niet gebruikt ter bestrijding van de temperatuurstijging maar voor de gevolgen van de temperatuurstijging.
  Obama heeft gezegd dat d.m.v. nieuwe belastingen ivm het klimaatprobleem 650 miljard extra geint zal worden enz.

  Wij zitten hier met spaarlampjes onder een deken een boek te lezen terwijl de jetset zoals bv Al Gore netzoveel energie verbruikt als een klein dorp, en in China wordt iedere week een nieuwe kolencentrale geopend.

  Het gaat helemaal nergens over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tim Dog zegt:

  Tja, Climategate en global warming of niet, uiteindelijk moeten we toch af van fossiele brandstoffen. Ze gaan nu eenmaal op. Maar 'Cap and Trade' lijkt me daarvoor eigenlijk een zinloze oplossing. Als Wallstreet daar zo enthousiast voor aan het lobbyen is kun je op je vingers natellen dat daar heel veel geld aan de strijkstok zal blijven hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ja hoor, de cliché's over links kwam ook weer even langs. Wat kunnen mensen toch ontzettend dom generaliseren. Bah, bah en nogmaals bah!

  BeantwoordenVerwijderen