donderdag 10 december 2009

Tim

Stan de Jong heeft weer een rechts bloggertje opgesnord. Schijnt dat zijn blogje de laatste tijd een beetje aan het leeglopen is wat betreft schrijvers die geen tijd (of zin?) meer hebben, maar Tim Engelbart, twintig lentes jong, stuurde zomaar inenen een uitgebreide sollicitatiebrief plus cv en diverse stukken en de 'vacature' is weer vervuld. Vacature? Het enige dat deze zelfbenoemde actualiteitenjunkie mag doen is schrijven voor noppes.

Nu was er nog even verwarring over hoe rechts Tim is, want die mailde aan zijn toekomstige baas dat hij "nogal een hoop linkse weblogs volgde en mijn bron aan opinie wat wilde uitbreiden." Nou, zo stelde Tim enkele hevig verontruste lezers gerust, hij had zijn linkse ideologische veren al een aantal jaren afgeschud. Twintig lentes jong, en al helemaal verpest door de links-rechts doctrine.

"Top 200 der invloedrijken toppunt van treurnis" heet Tim's jongste bijdrage. Het einde van het jaar nadert weer met rasse schreden, en dat betekent dat een hoop instanties hun traditionele eindejaarslijstjes op gaan stellen, bijvoorbeeld de 200 meest invloedrijke Nederlanders, zo begint het stukje. Al na de eerste alinea ontspoort het betoog nog erger dan een Zwitserse compoundlocomotief op een modelspoorbaan. Want ineens gaat het over Job Cohen en het drugsbeleid en hoe opkomende landen meer naar China kijken, over Obama en het zorgstelsel en over Castro, Morales en Chavez. Waarna we weer terug zijn bij de lijstjes en een 'hypocriet figuur als Wim Kok', en Paul Rosenmoller die 'links lult en rechts vult' en niet te vergeten Gerrit Zalm, een "betere schatkistbewaarder dan Bos".

Nou Tim, dat wordt nog flink oefenen op een minder associatief stuk met een kop en een staart en zonder ik-schud-ze-zo-uit-de-mouw clicheetjes, want zelfs je lezers vinden het 'gehakketak dat kant noch wal raakt". Stan kennelijk niet, dolblij dat er weer een rechts bloggertje is aangespoeld.

1 opmerking:

 1. Tim Dog zegt:

  ""Top 200 der invloedrijken toppunt van treurnis" heet Tim's eerste bijdrage."

  Volgens mij is Tim's eerste bijdrage pyrrhysoverwinning, gedateerd 8 december 2009, en niet "top 200 (...) treurnis" gedateerd 9 december.

  En nu we toch aan het muggeziften zijn zie ik nog een tikfoutje in de zin "links lukt en rechts vult".

  Dat pyrrhusoverwinning-stukje van Tim Engelbart is overigens minder tenenkrommend geschreven dan "Top (...) treurnis", althans het heeft in ieder geval een kop en een staart. Wel rukt hij een uitspraak van Marcouch volledig uit verband (Engelbart stelt dat Marcouch vind dat er Islamonderwijs op basisscholen moet komen, terwijl op Engelbart's link iets heel anders te lezen valt), en moet je je afvragen wat voor levenservaring en politiek besef iemand kan hebben van 20 lentes pril. Met zulk ontzettend standaard duizend-in-dozijn rechts gezwets tegen links, Moslims, Cohen en het poldermodel lijkt hij nog het meeste op mijn neefje van 5. Die kopieert ook weleens een zinnetje van papa als hij denkt dat dit hem in dank zal worden afgenomen.

  En nu ga ik maar lekker aan de slag voordat de dagelijkse afzeik- en scheldtirade tussen Anoniem en Truth Hurts gaat beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen