maandag 28 december 2009

Bea


O jee, Bea heeft met kerst iets over internet gezegd en de blogosfeer staat in de hens. Wat heeft ze gezegd? Dat de medemens steeds minder "bij ons solidariteit en compassie oproept". Dat met virtuele ontmoetingen die leegte niet is te vullen; integendeel, dat de afstanden er juist door worden vergroot. En dat om te kunnen mee-leven tastbare nabijheid nodig is. Dat echt contact ontstaat in daden en woorden. Vooral daden. In feite heeft de kunnegen alleen maar opgeroepen tot verdraagzaamheid en medemenselijkheid. Beetje het "Ere zij God in den hoge Vrede op aarde — In de mensen een welbehagen" wat je een eeuw geleden nog hoorde.

Maar van alle hoeken en gaten kwamen de bloggertjes en hun reaguurders, die met kerst blijkbaar niks beters te doen hebben, alweer aangehold met interpretaties die er op neerkomen dat Beatrix internet niet zou blieven.

Bij Stan de Jong: "De koningin is dan ook helemaal niet bezorgd om eenzame mensen die nu op internet contacten leggen in plaats van in real life pannetjes soep bij elkaar te brengen, zoals zij doet voorkomen. Nee, de koningin heeft tabak van internet omdat daar kritiek op haar, haar familie en de monarchie wordt geuit, en niet mals ook. Kortom, Beatrix is gewoon bang voor het internet." Goh, werkelijk?

Bij GeenStijl: "De Burger moet zijn Bek Houden en in de smederijen van de linkse elite branden de ovens al. Dat Hek om Internet, van hooggelegeerd Noord-Koreaans edelstaal, gaat er komen, als het aan Links en Oranje ligt."

"Volk walgt van Bekakte Bea en haar facisten-familie," kopt aluhoedje Kat, waarna we weer lezen hoe onze ‘vorstin’ met haar Bilderbergers in stiekume oorden complotteert "over hoe de mensheid verder uit te zuigen en te vergiftigen". Vergiftigen? Ja, en het is niet eens overdrachtelijk bedoeld. Onder het stukje lees je over de "wanstaltige vertoning van belerende vermaningen" door een "mevrouw met haar al decennia gecontroleerde Shell-kapsel". We weten het zeker: internet maakt je krankzinnig.

Ook onze cannabis snuivende junkie Anarchiel moest natuurlijk weer de hele toespraak analyseren, met als voorspelbare conclusie dat ongeveer alles wat ze zij 'misdadig' of zum kotsen is. En dan zijn er nog de figuren die menen dat zij "ononderbroken belasting hebben moeten afgedragen, mede ten gunste van het in stand houden van de extreme luxe van Het Huis van Oranje". Yep, voor je complete nettosalaris koopt Hare Majesteit jassen van lynxbont. Nou goed?

Nu heeft Barracuda ook helemaal niks met het koningshuis, maar om op een willekeurige kerstdag hele blogjes vol te kladden over "geen enkele raapsteel in het kolenhok", om een reaguurder bij GeenStijl aan te halen, is toch wel het toppunt van verpletterende nietszeggendheid.

9 opmerkingen:

 1. Micha Kat heeft het over "massa walging" , heeft echter niet door, dat zijn blog het levende bewijs is voor het asociale en laffe karakter van zijn eigen site en menig bezoeker. Kat die in Australie zou zijn, heeft zijn achtervolgingswaanzin ook daar mogen ervaren, Witte Desperados zijn uit op zijn vriendin, gekker kan echt niet. But we have him in the holes!! Do not beat this blog advice in the wind!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op mij komt zo'n speech van een vrouw van boven de 70 over de 'gevaren van sociale netwerken via internet' eigenlijk met name behoorlijk ouderwets over.

  Maar het is toch wel logisch dat de blogosphere zich de gebeten hond voelt, ze worden toch impliciet als een beetje sociaal incompetente loner/loser figuren afgeschildert. En tja, dat laat je je natuurlijk niet zomaar gebeuren, dus doen de partijen die zich aangesproken voelen datgene waar ze het beste in zijn: GeenStijl verdedigt haar eigen vrije internet tegen Boze Bea, en figuren als Kat gooien alles wat smerig en slecht is over Bea heen, waarbij ze zich dan ontpopt tot een machtige monsterspin met enkel duivelse bedoelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wist niet dat barracuda zo koningsgezind is, zelfs geenstijl heeft het nu gedaan, zullen ook wel paranoia complottertjes zijn .. hahahahaha ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zelfs geenstijl heeft het nu gedaan

  Sinds stockton/barracuda bij geenstijl uitgescheten is, is de liefde over

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het valt mij op dat anoniempje het altjd over complottertje dit en complottertje dat heeft :o)

  eigenlijk heeft alleen hyves het goed aangepakt: in plaats van zich aangevallen te voelen bieden ze de koninging gewoon doodleuk een eigen account aan :)

  Lekkere positieve benadering.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "alles wat ze zij" moet ZEI zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey .. eeuuhh .. claugman, lees jij de artikelen wel eens op dit blog, is het jou nooit opgevallen dat barracuda het altijd over complottertjes heeft ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. " Lekkere positieve benadering."

  Heb jij de artikelen op dit blog wel eens gelezen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @claugman:

  anoniempje slaat een beetje op tilt bij het woord complottertje :o)

  BeantwoordenVerwijderen