zaterdag 5 december 2009

Flu Case


Ex-journaliste Jane Burgermeister was deze zomer heel even de heldin van de antivaccanatie beweging, toen zij aangifte deed tegen de WHO en de VN alsmede tegen president Obama wegens "het moedwillig verspreiden van biologische wapens (het griepvaccin) en het aldus plegen van genocide". Haar aangifte betrof het genoegzaam bekende incident bij het farmaceutische bedrijf Baxter, waarbij in een lab een vogelvirus per abuis was vermengd met een vaccin. Wat volgens Jane natuurlijk geen ongelukje was. Vanaf dat moment werd Jane door vaccinhoaxers op handen gedragen, ook al kreeg ze knallende ruzie met medestanders die vonden dat ze maar wat beweerde zonder enig bewijs.

Sindsdien heeft Jane niet stilgezeten. Deze week wist Jane op haar door hoaxers veelgelezen site The Flu Case te melden dat de Franse regering het hoogste alarmniveau van de WHO (niveau 6) landelijk zal invoeren. Hierdoor kan de overheid de staat van beleg afkondigen en overgaan tot gedwongen vaccinaties en quarantaines.

Dit keer was het de doorgaans goedgelovige site Argusoog die begon te twijfelen. Een van de auteurs kreeg de indruk dat een verouderd artikel uit Le Figaro was aangehaald en probeerde Jane daarop te attenderen. Die was duidelijk not amused en antwoordde: "No hard feelings, Ellen, but France is already under alert 6a and the government said it would go to 6b soon and this report came from someone who lives in France and follows the daily news. I am aware you might have links to big pharma or other interests and might not be the independet (...), disinterested (...) person you claim to be."

Kijk, dat is de manier om je critici de mond te snoeren, terwijl Frankrijk toch echt nog gewoon op alarmfase 5 zit. Of zoals een van de reaguurders terecht opmerkt:  "De griepgolf is alweer op z’n retour. Waarom zou er dan aanleiding moeten zijn tot massale gedwongen vaccinatie en vooral waarom ophef maken als daar blijkbaar geen aanleiding voor bestaat? Ik heb nóg geen enkel signaal ontvangen waaruit blijkt dat er dergelijke acties door de overheid, zij het dan via de WHO, ophanden zijn."

Het echte probleem van Jane Burgemeister werd deze week op een andere manier pijnlijk duidelijk. Zo wist ze te melden dat de Nederlandse regering heeft besloten om alle websites en weblogs met alternatieve informatie over de H1N1 pandemie af te sluiten. Daarnaast zouden de Nederlandse media de opdracht hebben gekregen om de sterfgevallen als gevolg van het H1N1-griepvaccin zoveel mogelijk te bagatelliseren of compleet te negeren. De bron? Een mailtje van zekere Annelies, die ook al zegt dat er doden zijn gevallen die worden verzwegen, en waarom zou je Annelies tegenspreken als die zegt wat je graag wil horen?

7 opmerkingen:

 1. Dus argusoog werd meteen afgeserveerd vanwege mogelijke banden met de farma-industrie?

  Ik ben benieuwd of dit argusoog heeft wakker geschud...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een barracuda is geen haai, Billy...je snapt jezelf nog niet eens, laat staan de wereld!5 december 2009 om 16:41

  Ah gossie....

  Weer geen reacties op je schrijfsels, behalve van je eigen trollen?

  Zal ik dan maar even reageren:

  BOE!

  Gaat goed met de "debunkbeweging"!!

  haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, we staan weer te trillen hier...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry maar ik zie dat Frankrijk volgens deze side nog in alarmfase 5 zit?is daar fase 6 nog niet van kracht dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Barracuda,
  Gisteren heb ik gevraagd of dat het klopt dat Frankrijk nog in alarmfase 5 zit.Alarmfase 6 is reeds op 11 Juni door de WHO is uitgeroepen.Frankrijk valt onder de WHO.
  Deze alarmfase is nog steeds van kracht en kan dus inderdaad een aantal gedwongen maatregelen met zich mee brengen.Naast het feit dat misschien niet alles waar is op de side van Burgermeister moet je dat vervolgens niet debunken met gegevens die niet kloppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een hogere alarmfase van de WHO leidt niet tot een verplichting voor landen om daaraan gehoor te geven. De WHO is gewoon een adviserend orgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In het Figaro stuk staat duidelijk dat Frankrijk een volgende alertfase overweegt.

  BeantwoordenVerwijderen