vrijdag 4 december 2009

Onzingate


Natuurlijk kon je er vergif op innemen dat Climategate door complotters als springplank zou worden gebruikt voor een hoop andere dingen. Luttele dagen na alle heisa hierover in de media besprong de Amerikaanse actiegroep We Are Change (WAC) Co2 paus Al Gore tijdens een boeksignering in Chicago.

U weet: WAC zijn de sprinkhanen onder de complotters. Sprinkhanen vreten zich in ongeveer tien minuten helemaal vol met alles wat groen is. Daarna vliegen ze weer weg. De WAC sprinkhanen schreeuwen zich de longen uit het lijf tegen alles dat in hun ogen de Nieuwe Wereldorde vertegenwoordigt, en als ze worden afgevoerd door de beveiliging verwijzen ze naar het Eerste Amendement. Vervolgens gauw weer een filmpje op YouTube en Mission accomplished. En geen moment bedenken de sprinkhanen of hun onsamenhangende boodschap, als ze die al hebben, ooit begrepen gaat worden. Maar ja, het doel is dan ook niet de boodschap, maar een zoveelste egofilmpje op YouTube.

Ook een leuke is dat je denkt dat wetenschappers, zoals die rond Climategate, een "heel vakgebied in gijzeling kunnen nemen". "Op basis van gefraudeerde modellen, door het peer-reviewen en aanbevelen van elkaars werk en door het agressief weren en in diskrediet brengen van alternatieve visies kan zo’n club de hele wetenschappelijke wereld op het verkeerde been zetten."

En dan is het maar een klein stapje naar je stokpaardje: HIVgate. "Zonder ooit enig hard bewijs is wetenschap en publieke opinie gaan geloven in het verzinsel van slechts een paar wetenschappers dat een virus door het menselijk immuunsysteem aan te tasten een heel scala aan ziekten kan veroorzaken en nu al 25 jaar op het punt staat Afrika uit te roeien."

Zonder enig bewijs? Barracuda introduceert bij deze onzingate, oftewel de debilarisering van de wetenschap door maffe complotters die kennelijk nog nooit een wetenschapper in het echt heb gesproken. Laat staan iets van wetenschap begrijpen. Het 'gijzelen' van een vakgebied is met duizenden universiteiten alleen al praktisch onmogelijk, en als er een vakgebied is waar men elkaar voortdurend over van alles in de haren vliegt dan is het toch wel de wetenschap.

Net zo goed als de complotter denkt dat de wereld wordt bestuurd door een kleine onzichtbare groep machthebbers, zo is het in hun ogen blijkbaar ook volstrekt logisch dat een slechts een kleine groep wetenschappers dicteert wat andere wetenschappers moeten denken. Immers, hoe valt anders te verklaren dat de alternatieve uitleg (die in de ogen van complotters per definitie geloofwaardiger is) stelselmatig wordt genegeerd?

Overigens heeft Phil Jones, de 'hoofdverdachte' uit Climategate, zich op eigen verzoek tijdelijk teruggetrokken hangende een onderzoek. Dat is heel netjes van hem, maar bloggertjes die niet kunnen lezen zien daarin natuurlijk weer meteen een schuldbekentenis.

19 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Overigens heeft de directeur Phil Jones, de 'hoofdverdachte' van Climategate, zich op eigen verzoek tijdelijk teruggetrokken hangende een onderzoek. Dat is heel netjes van hem, maar bloggertjes die niet kunnen lezen zien daarin natuurlijk weer meteen een schuldbekentenis. "


  whoehahahahahah

  hahahahah!

  hahahahah! whoehahahahah!

  Netjes van hem??? Hij stap natuurlijk terug uit "netheid": whoehahahahah!

  Je geeft je baan natuurlijk op uit netheid, vanwege, beschuldigingen die niet waar zijn?

  Jij bent echt de grootste lozer uit de debunk beweging die ik ken Billy...

  Ik ga weer gauw weg voordat ik moet braken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Harry, met zoveel schrijffouten kom je echt als een debiel over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ga lekker werken of zo Jez.

  Of noem jij dit werken?

  Ik noem het landverraden....propaganda clown spelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goh...verrasend, ben je nu stil?

  Mooi zo!

  Laat Fred dan maar komen...

  Wil je ook nog wat zeggen, Freddie, jij oerdomme-trol?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Harry en anoniem zijn dus dezelfde personen, bij gebrek aan medestanders verzint hij ze zelf maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. gebrek aan medestanders?

  hahaha!

  "Climate-gate" is de nr 1 zoek opdracht bij Goolge, Einstein...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Valt me nog mee dat je weer niet met je alter ego's in discussie gaat, anoniem, dus al je spoofberichten verwijderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Met dat zogenaamde klimaatcomplot is het nog erger dan met andere complotten, niemand stelt de vraag: waarom? Wat is er voor overheden in vredesnaam te winnen met het omkopen van wetenschappers en het zo promoten van de gedachte dat de aarde door menselijk handelen opwarmd?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De reacties op het 'stukje' van de patmalloot op zaprullebak (daar zijn zij altijd ook zo goed in) zijn weer te triest voor woorden.

  Het kon natuurlijk ook niet uitblijven dat zijn paradepaardje weer eens van stal werd getrokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat is er voor overheden in vredesnaam te winnen met het omkopen van wetenschappers en het zo promoten van de gedachte dat de aarde door menselijk handelen opwarmd?.

  Volgens WAC is de global warming een dekmantel voor het stichten van een NWO waarbij er een wereldregering wordt opgericht en de wereldbevolking zal worden gedepopuliseerd (of zoiets).

  Kijk bijv. eens op youtube naar dit filmpje.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Bas

  Hierom?

  http://stanvanhoucke.blogspot.com/2009/12/klimaatverandering-145.html

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Joram, je linkt naar een stukje net kritiek op een specifieke maatregel om CO2uitstook te beperken. Laat niet echt een groot voordeel voor overheden en wetenschappers zien om de kluit te belazeren.

  BeantwoordenVerwijderen