donderdag 25 februari 2010

Goochelen

Maandag vergleed zonder noemenswaardige incidenten. Vreemd, want de aluhoedjes hadden toch echt, via een wel zeer ingewikkelde redenatie, 22 februari 2010 op een 100 dollar-biljet ontwaard. Onze eeuwige doemdenker Xander: "William Frederick, auteur van het boek 'The Coming Epiphany' (De Komende Openbaring), is er na uitgebreid onderzoek van overtuigd dat de twee gecodeerde datums de periode aanduiden waarin de Oude Wereldorde zal worden vervangen door de Nieuwe Wereldorde. De geplande verwoesting van de Verenigde Staten zal hier volgens hem deel van uitmaken."

De vraag is natuurlijk: hoe komen onze cijferslimmeriken aan 22 februari 2010? Welnu, het begint met de constatering dat op en rond zowel de noordelijke als de zuidelijke 19.47e breedtegraad de piramides op Aarde zijn gebouwd. Ook de wervelstormachtige vlekken op de planeten Jupiter en Neptunus bevinden zich op de 19.47e breedtegraad. Het Zegel van Salomo, de bekende Davidsster op de vlag van Israël, bestaat in drie dimensies ook al uit hoeken van 19.47 graden.

Het kan natuurlijk weer niet anders dan dat er een verband bestaat tussen deze ogenschijnlijk verschillende zaken en dan is de volgende stap deze: "Nemen we het duidelijk dus zeer belangrijke getal 19.47 als uitgangspunt voor de piramide, die boven de basis van het jaar 1776 (het oprichtingsjaar van de VS) bestaat uit 12 lagen, dan volgt automatisch de berekening 12 x 19.47 = 233,64 jaar, oftewel 233 jaar en 233 dagen. De eerste dag van de oprichting van de Verenigde Staten is 4 juli 1776. Tellen we daar 233 jaar en 233 dagen bij op, dan komen we op 22 februari 2010."

Waarmee weer eens is aangetoond dat cijfergekken uitmuntende doelredenaars zijn: ze goochelen net zo lang met getallen dat hun berekening min of meer sluitend is. De goedgelovige aanhangertjes van Xander bleven nog lang op, en gingen toen berustend naar bed. "Ik duik me nest in en hoor het morgen wel op het Journaal......." De volgende dag: "Ik vraag me nou toch we af of er iets bijzonders is gebeurd gister in Amerika...lijkt me niet....dus weer een verspilde dag van speculaties en nu....?" Waarna een andere reaguurder opmerkt: "Het enige bijzondere is dat wij allebei weer een dag ouder geworden zijn."

6 opmerkingen:

 1. Vroeger - voor de tijd van het internet - las ik eens over een 'number wizard' die iets probeerde af te leiden uit verhoudingen en orientatie van egyptische pyramides. Vervolgens werd er naar een andere gast verwezen die tot exact dezelfde voorspellingen kon komen op basis van de verhoudingen en orientatie van zijn woonkamer. Redelijk hilarisch. Jammer dat ik het niet kan vinden op het web.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat kennelijk vaak vergeten wordt is dat getallen, het metrieke stelsel etc door de mens zijn bedacht.
  Dus dat een bepaalde positie zich op de 19.47e breedtegraad bevindt komt doordat wij ooit bedacht hebben dat dat de 19.47e breedtegraad is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ truth hurts, in complottersland is er geen toeval/willekeur etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. " in complottersland "

  Waar ligt dat, of bestaat het alleen in je fantasie ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klopt Bas, alles is op voorhand bedacht en wordt van bovenaf aangestuurd.

  Op zich is de wereld van de complotdenkers best een geordende.

  Alleen jammer dat er zoveel angst in zit, anders had het een utopia kunnen zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jahaa, ik heb vooral enorm veel angst voor de teroristen die complotteren tegen het vrijewesten omdat ze onze vrijheden niet kunnen verdragen en daarom ben ik van mening dat we al onze vrijheden moeten inleveren overal camera's etc etc want als je niets te verbergen hebt dan heb je ook niets te vrezen.
  Alles voor de veiligheid, en het mes snijdt dan aan twee kanten want als we al onze vrijheden hebben ingeleverd dan hebben die terroristen ook geen argumenten meer om aanlsagen te plegen tegen het vrijewesten want het westen is dan niet meer vrij, dussss....

  BeantwoordenVerwijderen