dinsdag 23 februari 2010

Anarchie

Het kabinet is gevallen, dus hebben de aluhoedjes weer eens wat nieuws bedacht: niet stemmen. Vooral de blowende anarchieltjes zijn daar helemaal vol van. "Nu weer eens voor het hele volk duidelijk is geworden met wat voor een stelletje compleet incompetente losers we te maken hebben, lijkt het me een mooi moment om mensen duidelijk te maken dat het ook echt anders kan." Ah, kijk, een alternatief. Het kan anders! En wat is dat anders? Eerlijk gezegd hebben we geen idee, want veel verder dan niet-stemmen komt het niet.

Wel is er natuurlijk alweer een website Stemniet.nl opgericht, "alwaar een geïnteresseerde bezoeker meer informatie over de onzin van het stemmen binnen onze zogenaamd democratische gevangenis kan vinden". En wat heeft Anarchiel het er druk mee! Er moeten allemaal posters komen. Om niet te stemmen, dus.

En dan? Dat weten de anarchieltjes ook niet. Hun ideaalbeeld hebben ze vluchtig op de achterkant van een luciferdoosje geschetst en komt er op neer dat je alle ambtenaren naar huis stuurt en het zelf wel oplost. Of zoiets."Het enige dat nodig is, is de politieke toplaag verwijderen. Vervolgens eisen we als volk alle overheidseigendommen op, aangezien die tenslotte door ons gefinancierd zijn. Volgende stap is teruggaan naar een sterk gedecentraliseerde samenleving, waarin verantwoordelijkheid, reputatie en eergevoel weer een rol gaan spelen."

Hoe werkt dat, overheidseigendommen opeisen? Gaan we als voetvolk zelf Verkeer & Waterstaat spelen? Dus als er na een jaar grote gaten in de weg vallen, haal je zelf gewoon zelf een emmertje asfalt? Of je laat die gaten gewoon zitten? Als de anarchieltjes maar ongestoord kunnen blowen onder hun gebreide mutsjes.

Sommige blowertjes hebben nog net een helder moment en voorspellen dat de CDA-stemmers wel naar het stemburo zullen gaan. En wie overleeft Balkenende 5? Maar dat interesseert Anarchiel allemaal niet, zelfs blanco stemmen mag niet. Daarmee steun je immers het 'verneukte systeem'. "Blanco stemmen is wat mij betreft jezelf voor lul zetten en onze overheid door middel van registratie laten weten dat je jezelf voor lul gezet hebt"

Wellicht moeten we de anarchieltjes eens voor enkele maanden in een reservaat opsluiten en dan wachten hoe snel ze elkaar de koppen inslaan en schreeuwen om orde en bestuur. Daarna gaan ze democratisch vergaderen en voordat je het weet heb je iets wat op het door hun zo gehate normale systeem lijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten