vrijdag 26 februari 2010

RobotSinds de val van het kabinet Balkenende (Thunderbird 4) gaat het in de blogosfeer alleen nog maar over het cordon sanitaire rond de PVV. Slechts drie op de tien mensen vinden dat de eigen partij vooraf de PVV moet uitsluiten van samenwerking in de regering, zo bleek gisteren uit een poll van Maurice de Hond.

Zo'n cordon heeft immers als nadeel dat de PVV nog populairder wordt. Daar helpt geen protestante predikant aan. Maar er is nog iets: Wilders is sinds maandag een stuk milder geworden. Hij is plotseling bereid op alle onderwerpen concessies te doen, behalve op het standpunt over het verhogen van de AOW-leeftijd. Op alle onderwerpen dus, kennelijk zelfs het immigrantenbeleid.

En ineens begrijpen we waarom er nu plotsklaps een filmpje opduikt uit 2001 waarin Geert - toen nog lid van de VVD - luttele weken na de aanslagen van 9/11 vertelt dat er niks mis is met de islam. "Het gaat niet om een religie. In tegenstelling tot Pim Fortuyn die oproept tot een kruistocht, of wat is het, een Koude Oorlog tegen de islam - wat een verwerpelijke opmerking is omdat hij daarmee alle moslims op één hoop gooit - heb ik van begin af aan gezegd; de islam daar is niets mis mee, het is een te respecteren godsdienst."

Wat opvalt is dat Geert kennelijk geen rimpeltje ouder is geworden: hetzelfde peroxidehaar, grijs pak en gele das. Of de PVV heeft dit filmpje achtergehouden en is het nu in het kader van een charmeoffensief naar buiten gebracht of Geert heeft recentelijk stiekem geoefend voor het geval hij mag meeregeren. Dan gaan de scherpe kantjes er vanzelf af. Natuurlijk zegt Geert nu dat hij destijds een VVD-robot was en gebukt ging onder het juk van Van Aartsen en Dijksta, maar geloof hem niet: Geert wil nu eindelijk wel eens bij de grote jongens horen. En dan ga je je niet meer als een belhamel gedragen.

45 opmerkingen:

 1. Wilders plaatst zich de laatste tijd in hetzelfde genre shit politieke partijen als het gros, dat in de Kamer zit. Heeft ie eerst ladingen stemmen binnengehaald met orthodoxe standpunten, trekt hij nu bijna alles in alleen maar om in een nieuw te vormen regering plaats te kunnen nemen. En wat kunnen we van deze goochemerd verwachten als het hem lukt? Helemaal niks, gaat ie weer verder met waar ie mee bezig was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoorde van de week zelfs Fritsma zeggen dat deze omslag te maken heeft met dat Wilders wijzer zou zijn geworden.

  De woorden die Wilders gisteren in Almere uitsprak vond ik trouwens een stuk minder mild dan van de week nog het geval was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als Wilders mee wil regeren zal hij wel milder moeten worden en meer naar het midden van het politieke spectrum opschuiven. Nederland is een coalitieland en dat vraagt om concessies bij de partijen die samen een coalitie willen vormen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tenzij Wilders een kamermeerderheid krijgt kan hij niet verder gaan met waar hij mee bezig was.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Billy,

  Waarom schrijf je niet weer eens een leuk stukje over hoe wel allemaal gezonder gaan worden van de codex?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En wat W betreft: Balkende kan het op genoeg vlakken met hem vinden hoor. Beiden houden wel van een beetje fascisme/overheidsmacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Martijn: weer een site van een gek ontdekt?

  "Rath's theories, claims, and research, particularly his efforts to persuade South Africans to use his vitamin supplements to treat HIV/AIDS, have been controversial"

  Maar ach, jij zoekt nooit eens wat op.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch wel vreemd dat Barracuda zo anti Wilders is want wilders is een vriend van de joden/zionisten, en als de zionisten de Palestijnen/moslims naar een andere wereld helpen dan mag daar geen negatief woord over gesproken worden want dan zou je een antisemiet zijn.
  Maar wanneer Wilders zegt dat bv hoofdoekjes in bepaalde ruimtes verboden zouden moeten worden omdat andere hoofddeksels daar ook niet toegestaan zijn dan ontluikt hier zogenaamd een 'rechtvaardigheidsgevoel' want als je dat zegt dan zou je een racist en een fascist etc etc zijn.
  Maar wanneer de Palestijnen/moslims uit hun huizen en gebieden verdreven en vermoord worden, een muur van honderden kilometers om hun heen gebouwd wordt, en je zegt daar wat van dan ben je opeens een antisemiet, m.a.w. je kan beter moslims vermoorden etc dan dat je zegt dat hoofddoekjes niet overal toegestaan zouden moeten worden, dat is hier de mondsnoerende logica.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoebedoelje,

  Omdat je hier steeds de term Israël en Joden door elkaar haalt en je je iha negatief uitlaat over Joden, lijkt het me legitiem om je als antisemiet te bestempelen.

  Een Zionist is een Jood, maar andersom niet.
  Israël is niet hetzelfde als “de Joden”.

  Je kan een hekel hebben aan de daden van de staat Israël zonder een hekel aan Joden te hebben.

  Je kan een hekel aan het spel van Ajax hebben zonder een hekel aan Joden in het algemeen te hebben, zelfs als alle spelers van Ajax en alle supporters van Ajax Joods zouden zijn.

  Scheld in het vervolg op Israël, en je zult niet voor antisemiet worden uitgemaakt. Maar ik vrees dat je je niet kan inhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @voorzitter

  Ik heb in Israel gewoond en de zionisten in Isreal zijn joden, ik kan daar ook niets aan doen.
  En ik zei dus ook heel bewust 'joden/zionisten' die de Palestijnen wat aandoen, een muur om hun heen bouwen etc etc, m.a.w. ik heb het over de gebeurtenissen in Israel.

  En vertel eens, zijn de mensen van 'een ander joods geluid' ook antisemieten ??
  Waarom denk je dat het 'een ander JOODS geluid' heet !!

  Maar vertel eens, wat vind jij ervan wat de zionisten de Palestijen aandoen een aangedaan hebben ??

  Waar staat dat ik een hekel aan joden heb, waar ??
  Ik was toch degene die laatst lovende woorden sprak over de joden in Iran !!
  Mijn moeder was een jodin, dwaas !!!!

  En verder is je reactie weer een hele gladde en vieze manier om op mijn vorige reactie niet in te hoeven gaan, mij een antisemiet noemen, hoe haal je in je hoofd, Finkelstein is zeker ook antisemiet volgens jou, en wie ben jij dan, een uit modder getrokken boer, oprotten met je achterlijke beschuldigingen, je hebt geen flauw idee waarover je het hebt !!

  Reageer eens op mijn reatie van 12:20 !!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Codex Alimentarius is inderdaad een geliefd onderwerp van diverse complotten.

  Is die nog niet aan bod geweest op dit blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. was net op het nieuws:

  "De zoon van een van de oprichters van de Palestijnse Hamas-beweging heeft tien jaar lang gespioneerd voor Israël"

  http://nos.nl/artikel/139483-zoon-hamasleider-was-spion-israel.html

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Voorzitter: don't feed the troll.

  hoebedoelje is hier alleen om te zieken zoals je al gemerkt hebt.
  Enige wat hij doet is schelden en tieren op eenieder die tegen hem in gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoebedoelje:

  Je vraagt je af waar staat dat je een hekel hebt aan Joden.

  Jij reageerde hier een aantal dagen geleden op de volgende uitspraak van mij

  " Een hekel hebben aan Joden, Christenen, Feyenoordfans, Luxemburgers, Volvorijders ed. lijkt me daarentegen nogal onverdraagzaam en ongenuanceerd. "

  Hierop zij jij vervolgens:

  "Het is overduidelijk dat jij nooit in Israel bent geweest."

  Hoe moet ik dit nu interpreteren Hoebedoelje? Hieruit kan ik niet anders opmaken dan dat je een hekel krijgt aan Joden wanneer je kennis hebt gemaakt met Joden in Israël. Althans jij. Kortom, je impliceert dus dat je een hekel aan Joden hebt. Dan concludeer ik dat je een antisemiet bent.

  Of geldt het alleen voor Israëlische Joden, noem ze dan Israëli's. Als het ook voor andere Joden geldt, dan scheer je alle Joden over een kam.

  Hoe het ook zij, door het over de mensen te hebben in plaats van regeringen of bewegingen, begeef je je op glad ijs. Het regime van Zimbabwe van de dictator Mugabe is erg misdadig. Het bestaat voor zover ik weet alleen uit negers. Wat zegt dit nu over negers? Niets. Wat Israël doet of wat Zionisten vinden zegt niets over Joden in het algemeen.

  Druk je wat zorgvuldiger uit en je wordt geen antisemiet genoemd, waarde Hoebedoelje.

  Je vraag wat ik over de behandeling vindt van de Palestijnen doet niet ter zake in de discussie. Maar als je het zo graag wilt weten: Ik vindt het schandalig. Toch heb ik nu niet de aandrang om op Joden te gaan schelden.

  Overigens geldt hetzelfde voor Geert Wilders en zijn anti-islamretoriek. Althans, de Wilders van nu. In het filmpje uit 2001 is hij van een softheid, die ik mij niet meer kon herinneren. Inmiddels is hij zo ver heen dat ik hem niet meer serieus kan nemen. Een hyperbolen uitbrakende demagoog.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Over joden bestaan veel vooroordelen, dat is blijkbaar onuitroeibaar.

  Woody Allen maakte daar de volgende grap over: "I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch."

  BeantwoordenVerwijderen
 16. 'Codex Alimentarius is inderdaad een geliefd onderwerp van diverse complotten.'

  De Codex normen hebben geen wettelijke status. Landen die geen eigen wetgeving hebben nemen soms die van de codex over. Europa heeft op dat gebied eigen richtlijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Hoebedoelje

  De voorzitter weet duidelijk niet hoe het Zionisme in elkaar steekt, het enige wat ie weet, is dat niet iedere jood een Zionist is en niet iedere Zionist een jood.
  En soms zijn zelfs Zionisten tegen de joden, maar dat is de Voorzitter ontgaan. Het bouwen van muren door de joden geeft allemaal niks, het gooien met witte fosfor op Gaza is ook prima en Truth Hurts schijnt ook helemaal niks van de Codex Alimentarius te begrijpen. Blijkbaar een voorstander van processed food en andere rotzooi, die o.a. door MacDonald op tafel wordt gezet. En hij ook niet, dat de Codex Alimentarius niets te maken heeft met complotters, maar simpelweg met sites, die gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. En omdat ik de westerse rotzooi niet meer eet, ga ik de 100 ver passeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. "En hij ook niet, dat de Codex Alimentarius niets te maken heeft met complotters, maar simpelweg met sites, die gezondheid hoog in het vaandel hebben staan."

  Ik dacht het niet hoor, vooral kwakzalversites zoals Argusoog besteden er aandacht aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Minister Klink zegt het volgende over dit onderwerp:
  "Er is geen verbod dat per 31 december 2009 voortvloeiend uit de Codex Alimentarius in werking zal treden. De werkzaamheden van de Codex Alimentarius zullen niet leiden tot een verbod op hoge doseringen van vitamines, homeopatische middelen, vitaminepreparaten of vlees dat pathogenen bevat. Verder heeft de Codex alimentarius geen invloed op de beoordeling van homeopatische middelen, het al dan niet vaccineren van dieren bedoeld voor de export, de toepassing van gentechnologie in gewassen of de verkoop van bewezenschadelijke stoffen zoals tabak. Ook belemmert de Codex alimentarius niet de biologische of biologisch dynamische landbouw, de reformbranche of de beoefenaars van alternatieve geneeswijzen."

  Het Nederlandse 'Warenwetbesluit voedingssupplementen' vloeit voort uit de 'Europese Richtlijn 2002/46/EG' betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen der lidstaten inzake voedingssupplementen.
  Daarin is o.a. een lijst betreffende de vitaminen en mineralen die bij de vervaardiging van voedingssupplementen mogen worden gebruikt opgenomen.

  Er verandert dus niets als gevolg van de Codex Alimentarius.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Aart maakt de fout door te stellen dat de Codex dicteert op welke wijze bijv. de McDonalds haar voedsel produceert en dat de Codex gezond voedsel verbiedt..

  BeantwoordenVerwijderen
 21. En omdat ik de westerse rotzooi niet meer eet, ga ik de 100 ver passeren.

  Je ziet er dan ook erg vief uit voor iemand van 65 :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @ Truth hurts

  Bedankt voor het compliment, het is nu al een keer of 3 hier voorgekomen in Thailand, dat ze dachten, dat ik 50 was. En wat die Codex betreft, als het zo is, dat vitamines en gezonde producten niet worden verboden, is er niks aan de hand. Maar om een voorbeeld te noemen, het gebruik Stevia, als alternatief voor suiker, wordt door de EU nog steeds tegengehouden.

  En Barracuda begrijpt het weer niet, Argusoog is niet specifiek een gezondheidssite, om er één te noemen: http://www.uitdaging.net/
  Maar ik denk, dat Barracuda liever GMO food eet of voedsel met een partij E-nummers. Ga dan naar AH.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Maar om een voorbeeld te noemen, het gebruik Stevia, als alternatief voor suiker, wordt door de EU nog steeds tegengehouden..

  Ik heb begrepen dat Frankrijk inmiddels om is en Stevia als voedingsstof accepteert.

  http://www.stevia-benelux.com/nieuws.php

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zo Aart, zit AH ons weer te vergiftigen?

  Tik bij Argusoog maar eens het woord 'Colloïdaal zilver' in en de onzin lacht je weer toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @ John

  Je zal het natuurlijk niet weten, maar colloïdaal zilver werd o.a. ook door de NASA gebruikt. Dus als jij het als onzin beschouwt, begrijp je de materie natuurlijk niet. En dat Frankrijk inmiddels om is, wil nog niet zeggen, dat het in Nederland mag worden ingevoerd. Ook Coca Cola heeft inmiddels Stevia ontdekt en gaat de rotzooi (Aspartaam), die ze eerst gebruikten nu vervangen door Stevioside, afgeleid van Stevia. Ik heb hier in Thailand natuurlijk geen last van import beperkingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. dat Frankrijk inmiddels om is, wil nog niet zeggen, dat het in Nederland mag worden ingevoerd.

  Probeer nou eens positief te denken :)

  Eerst wat het in de hele EU verboden, nu wordt het in Frankrijk toegestaan.

  En inderdaad, cocacola gebruikt het als zoetstof in de landen waar het wel is toegestaan. Dat is ook een positief gegeven.

  Dus mettertijd zal het ook in Nederland worden toegelaten.

  Stevia kun je overigens gewoon kopen in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @Aart. Ik wist wel wat je in die flauwekul geloofde, zoals je ongeveer alles dat je op een willekeurige site leest voor zoete koek aanneemt. De NASA gebruikt helemaal geen colloïdaal zilver zoals jij het bedoelt. Kennelijk ook weer ergens gelezen, zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @voorzitter

  "Hoe moet ik dit nu interpreteren Hoebedoelje? "

  Je had het toen over onverdraagzaamheid en daarom stelde ik dat je nooit in Israel bent geweest omdat Israel een voorbeeld van het toppunt van onverdraagzaamheid is, wat in Isrsael gebeurt staat gelijk aan apartheid.

  Maar ik zal het voortaan niet meer over joden/zionisten hebben als dat een pavlov reactie opwekt, dan zal ik het voortaan hebben over zionistische joden.

  ""De zoon van een van de oprichters van de Palestijnse Hamas-beweging heeft tien jaar lang gespioneerd voor Israël""

  En zo waren er ook NSB'ers tijdens de Duitse bezetting.

  En btw heren anti-complotters, er was een mooi complot gaande in Turkije !!

  Maar goed, complotten bestaan zullen jullie dan zeggen, netzo als dat jullie niet zullen ontkennen dat overal ter wereld aan propaganda gedaan wordt.

  Maar in het westen vinden geen complotten en propagda plaats, hoe kom je aan die onzedige gedachte, wij in het westen zijn geen barbaren, wij zijn the Master Race, wij zijn de good doer's, kijk maar naar al die "vredesmissies" en "humanitairemissies" en "wederopbouwmissies" en etc etc

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @ John

  "Ergens gelezen zeker", ja natuurlijk, ik zuig geen colloïdaal zilver uit mijn duim (helaas). Zie deze site:
  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/2591-natuurlijk-antibioticum-colloidaal-zilver.html

  Zal wel weer een complot site zijn, zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Nee, Aart, dat is geen complotsite, maar ook geen gezondheidssite. Klik maar eens hoger in het domein. Zodra je weer iets hebt opgesnord op internet, maar niet uit waar, voer je dat meteen weer als bewijs aan. Wat is internet toch geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. De beweringen van die site zijn ook wat vreemd:

  Rond 1900 toonden wetenschappers al aan dat Zilver een veilig, efficiënt Antibioticum was..

  Als dat inderdaad zo was, dan kwam de ontdekking van penicilline, in 1928, als mosterd na de maaltijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Truth hurts

  Het verband tussen colloïdaal zilver en penicilline heeft helemaal niets met elkaar te maken. Het zijn los van elkaar staande zaken, maar Barracuda plotters willen graag alles koppelen. We weten inmiddels waar de ontdekkingen van meneer Pasteur toe hebben geleid.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. colloïdaal zilver wordt voorgesteld als een antibioticum, net als penicilline.

  Dus ze hebben wel met elkaar te maken.

  Jouw site stelt dat colloïdaal zilver een zeer veilig en efficiënt antibioticum was.

  Tja, dat is niet het geval. Pas toen bij toeval penicilline ontdekt werd had men een efficiënt antibioticum dat de hele geneeskunde zou veranderen.

  Verder stelt je website dat colloïdaal zilver geen enkele bijwerking kent.
  Dat is onjuist, een (verder onschuldige) bijwerking is dat je huid er blauw/grijs van kan kleuren.

  link

  BeantwoordenVerwijderen
 34. We weten inmiddels waar de ontdekkingen van meneer Pasteur toe hebben geleid..

  Zeker, ook die hebben tot een doorbraak op het gebied van hygiëne en geneeskunde geleid.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Truth hurts

  Daar hebben we hem weer, het oude stokpaardje van o.a. de Kwakzilver, sorry Kwakzalver Stichting. Komen ze weer aanzeiken met Argyria. Het is hetzelfde als met het gebruik van een aspirientje, als je er veel te veel doorslikt, kan je de pijp uitgaan. Gebruik van colloïdaal zilver volgens de voorschriften, geeft geen enkele bijwerking. Zie deze link:
  http://www.colloidaalzilver.nl/pag5.html
  Is ook weer een foute site?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. En Aart heeft weer een kruidendoktertje gevonden. Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @ Barracuda

  Colloïdaal zilver is vloeibaar en valt dus niet onder de kruiden. Gecondoleerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Het is hetzelfde als met het gebruik van een aspirientje, als je er veel te veel doorslikt, kan je de pijp uitgaan..

  En dat staat dan ook keurig vermeld bij de bijwerkingen, wat de gevolgen zijn als je het gebruikt of verkeerd gebruikt.


  Gebruik van colloïdaal zilver volgens de voorschriften, geeft geen enkele bijwerking..

  Toch erken je dat Argyria een risico is bij verkeerd gebruik van colloidaal zilver.
  En ik heb al een voorbeeld aangehaald van iemand die door zelf te dokteren met dat goedje een blauwgrijze gloed heeft gekregen.


  Dus dan blijft mijn vraag staan: waarom stelt die site dat er geen enkele bijwerking is, terwijl er toch een risico op Argyria bestaat?
  Waarom wordt zoiets verzwegen?
  Het zegt in ieder geval veel over de betrouwbaarheid van de informatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. "Dus dan blijft mijn vraag staan: waarom stelt die site dat er geen enkele bijwerking is, terwijl er toch een risico op Argyria bestaat?
  Waarom wordt zoiets verzwegen?
  Het zegt in ieder geval veel over de betrouwbaarheid van de informatie."

  Als je teveel cola drinkt dan vallen je tanden uit je smoel, dat zie ik ook nergens op de fles staan, volgens de reclames ga je een heel mooi leven tegemoet als je cola drinkt.

  En wanneer de bijwerkingen van de vaccins niet bekend zijn en je begint daarover dan zou je een complotter zijn, m.a.w. je bent een complotter wanneer je de eventuele bijwerkingen bij overmatig gebruik van colloidaal zilver niet vermeldt, maar wanneer je zegt dat de bijwerkingen van de vaccins niet bekend zijn dan zou je ook een complotter zijn, tsjongejongejonge .. wat bezielt deze mensen toch ??

  BeantwoordenVerwijderen
 40. ""Colloïdaal zilver is vloeibaar en valt dus niet onder de kruiden. Gecondoleerd!"

  Zo, en wie zegt dat, Aart? Of heb je dat weer op internet gelezen? Zullen we nog eens kijken wat die fantastische site die je door fanatiek googelen hebt gevonden nog meer verkoopt? "Omega-3 DHA olie uit algen, gezond voor de hersenen" en een geneeskrachtige paddestoel die je cholesterinespiegel laat zakken naast een hoop meer. Ik zou zeggen: meteen bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik hou het hier gezien met zo'n stelletje mongolen, die blijkbaar zelf dik onder de medicijnen zitten. Zet je Barracuda voor paal, komt de volgende met een uiterst stompzinnige reactie. Die Truth hurts en John zijn wel de meest super intelligente wezens op deze site.
  I rest my case.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Kijk, gaat Aart weer schelden. Wat een leven heb je toch, Aart. Woon je in zo mooi land, hang je de hele dag maar een beetje te vervelen achter je pc.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. @Aart Liberty

  Woon je in Thailand ?
  Dat doe je goed ouwe boef, sowieso lekker eten daar ;-)

  Om eerlijk te zijn kan ik steeds minder redenen bedenken waarom ik nog hier zou blijven, misschien moet ik ook maar een keer de knoop doorhakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. @ hoebedoelje

  Bij Barracuda denken ze, dat ik de hele dag voor mijn PC hang en niet geniet van de vrijheid in Thailand. Het leven is hier heerlijk, bijna altijd zon, geweldig en goedkoop eten, kan je nog wat met je schamele AOW. Woon hier nu meer dan 4 jaar en zie geen enkele reden ooit nog terug te keren naar Nederland. Stel je voor, dat ik die Truth Hurts en die John tegenkom, is mijn dag gelijk verziekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Bij Barracuda denken ze.

  nou nee, dat is slechts door 1 persoon gesuggereerd.

  BeantwoordenVerwijderen