dinsdag 9 februari 2010

Bordje leeg, buikje weer vol

"Voodoo Histories: The Role of the Conspiracy Theory in Shaping Modern History" is de titel van een nieuw boek over complottheorieën door David Aaronovitch. De Britse schrijver komt met rake omschrijvingen van complotgelovigen. "Belief in the conspiracy makes you part of a genuinely heroic elite group who can see past the official version duplicated for the benefit of the lazy or inert mass of people by the powers that be. There will usually be an emphasis on the special quality of thought required to appreciate the existence of the conspiracy. The conspiracists have cracked the code, not least because of their possession of an unusual and perceptive way of looking at things. Those who cannot or will not see the truth are variously described as robots or, latterly, as sheeple — citizens who shuffle half awake through their conventional lives."

Gevraagd naar het meest onwaarschijnlijke complot noemt Aaronovitch 9/11. "I can’t tell you what it feels like to see videos on YouTube of David Ray Griffin addressing people about it — one of America’s leading theologians expressing with absolute certainty the existence of a conspiracy so ludicrous it takes your breath away."

Als Aaronovitch Nederlands had kunnen lezen, had hij waarschijnlijk verwezen naar een discussie bij Zaplog genaamd No-planes theorie deugt. De auteur van dit artikel vindt het volstrekt aannemelijk dat hologrammen zijn gebruikt bij 9/11. 9/11 complotgelovigen kronkelen zich doorgaans in allerlei bochten om hun theorie sluitend te krijgen. Als de instorting van de WTC torens niet verklaard kan worden aan de hand van klassieke sloop met explosieven, want die waren nergens te zien, dan verzin je gewoon een heel nieuwe klasse superthermiet.

Met de hologrammen is het al niet anders: Je refereert doodleuk aan hologramvoorstellingen in Disneyland 'die niet van echt zijn te onderscheiden', maar negeert het feit dat hologrammen voornamelijk in het donker kunnen worden geprojecteerd, je altijd dwars door hologrammen heen kunt kijken en een driedimensionale opstelling van lenzen de referentiebundels vergt die je niet ongezien aan de WTC torens hadden kunnen bevestigen. Geen nood, daarvoor heeft auteur ook alweer een oplossing: je verwijst alvast naar toekomstige technieken die deze beperkingen niet hebben om vervolgens te beweren dat ze best al kunnen zijn uitgevonden. Bordje leeg, buikje weer vol.

We citeren David Aaronovitch nog maar eens: "Their arguments have a determined flexibility whereby any new and inconvenient truth can be accommodated within the theory itself. So, embarrassing and obvious problems in the theory may be ascribed to deliberate disinformation originating with the imagined plotters designed to throw activists off the scent. Few, however, match the schoolboy ingenuity of Korey Rowe, the producer of Loose Change, a highly popular documentary about 9/11, who, when challenged about the glaring factual mistakes in his film, replied, "We know there are errors in the documentary, and we've actually left them in there so that people discredit us and do the research for themselves."

58 opmerkingen:

 1. Het domme aan dit commentaar is dat alles wat van officiële kant komt geslikt wordt. 911, Irak, Afghanistan, heb je daar nog niks kritisch over zien melden. Geen snedige commentaren op de politiek die onmiskenbaar op grond van leugens twee landen binnenvalt en daar alles en iedereen kapot maakt. Je kan lullen wat je wil, de aanslag op de Twin Towers heeft een lucht die tot in alle uithoeken op aarde te ruiken is. Wees daar eens kritisch over in plaats je kop in het zand te steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was toch jouw oliedom stukje, Het Zuur? Zelden zoiets belachelijks gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @John

  Dat was een voortreffelijk stukje van HetZuur. Vooral de vondst van Hollograpic CCD maakt indruk. HetZuur heeft meer doorwrochte teksten. Doe maar lezen, ontdek je vanzelf wat jouw gebreken zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Praat je nu al over jezelf in de derde persoon? En die vondst van je zou ik nog eens beter doorlezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @John

  Een leuk recent citaatje over Tony Blair:

  In an outspoken interview in the U.S., the former prime minister dismissed the inquiry as part of a ' continual desire to sort of uncover some great conspiracy'.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kan Barra misschien ook even de britse milieucomplotters aanpakken?

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/tech/2010/02/klimaathetze_wordt_geregisseer.html

  Bij voorbaat dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Het zuur. Tony Blair probeert een Irak onderzoek in diskrediet te brengen door het te associeren met gasten als jezelf. Dat jij daar eigenwaarde boost van krijgt moet je zelf weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Het Zuur:

  Ik ruik niks. Wat stinkt er allemaal dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @De voorzitter

  Dat is je eigen lucht Voorzitter, ben je aan gewend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. HetZuur maakt de klassieke fout van een complotter: hij verzint een theorietje en gaat vervolgens fanatiek googelen totdat hij iets van zijn gading vindt.

  Wat hij vindt wordt zoals gebruikelijk weer eens gekenmerkt door vaagheid, wat hem heel goed uitkomt, want dan kun je er van alles omheen fantaseren, maar echt verder zoeken doet hij ook niet.

  Dat de CSAT, waarvan hij stukkken citeert, een denktank is die niks zelf ontwikkelt is hem ook weer eens ontgaan. Hij kan de organisatie nog niet eens benoemen, anders dan de volledige URL, omdat hij werkelijk geen idee heeft op welke site hij verzeild is geraakt. Enzoverder.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Barra, het was wel leuk hoe Holographic CCD gevonden werd. Eerst de documentaire Continuous Pieces – 9/11 gezien. Cult op zichzelf. Afvragend wat het alternatief is als er geen vliegtuigen te zien zijn. Eindelijk aan het eind verklappen ze dat het hologrammen zijn. Dat moest geweten worden, zien of dergelijke holografische technieken bekend zijn. Wordt prompt de project pagina van Holographic CCD op het .mil domein gevonden waarmee niet van echt te onderscheiden politieauto's te voorschijn getoverd worden kunnen. Deceptie, misleiding, verwaaring en chaos is het doel van Holographic CCD. Dat lijkt gelukt bij en tijdens 911. * De tevreden grijns van Donald Rumsfeld doemt filmisch in gedachte op.* Daarnaast beschikken militairen in Irak en Afghanistan over geavanceerde holografische technieken. De technisch theoretische kennis om een holografisch vliegtuig de Twin Towers in te laten vliegen en die gebouwen exact op het juiste moment te doen laten instorten, bestaat. Er is een succes verzekerd draaiboek voor te bedenken. Wat over blijft is de vraag of Holographic CCD thans reeds feitelijk operationeel is op het niveau vereist voor de 911-hoax. De kans dat de no-plane these juist is, is niet nihil.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @HetZuur.

  Je kunt niet holografie zomaar in de lucht projecteren, dus verwacht er niet te veel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Het zuur eerste reactie: Het domme ana jouw commentaar is dat je direct weer vervalt in een cliche en concludeert dat aangezien er geen kritiek is men alles maar slikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je kan lullen wat je wil, de aanslag op de Twin Towers heeft een lucht die tot in alle uithoeken op aarde te ruiken is. Wees daar eens kritisch over in plaats je kop in het zand te steken..

  In het wilde weg speculeren over niet-bestaande technieken waarmee zogenaamd vliegtuigen in de torens zijn gevlogen heeft niks te maken met kritisch denken over wat er op 911 heeft plaatsgevonden en waarom.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Het Zuur:

  Wat is er met de echte vliegtuigen en passagiers gebeurd dan? Die waren er namelijk wel. Moet je ook weer iets op verzinnen.

  Waarom maken jullie het jezelf toch altijd zo moeilijk met zulke vergezochte theorieën. Hologrammen? Maken die ook geluid dan? Ze kwamen toch niet geluidloos aanzweven, die luchtspiegelingen?

  "Verrek, die Voorzitter heeft een punt! Motorgeluid, daar heb ik even niet aan gedacht."

  Ik zou denken dat een geprepareerd vliegtuig dat je overneemt via afstandsbesturing (dit bestaat al echt) toch veel simpeler zou zijn.

  Maar dan moet je wel weer de oude hologrammentheorie op een onopvallende manier naar de prullenbak verwijzen.

  Er is trouwens nog een simpelere hypothese: 20 mannen wilden vier vliegtuigen kapen en te pletter vliegen tegen Amerikaanse gebouwen van enige allure. Volgens mij zou dit complot wel eens waar kunnen zijn. Ja hoor, ook ik geloof in complotten!

  In het vervolg zou ik het volgende devies aanhouden:
  "If it looks like a duck, swims like a duck and quacks like a duck, then it probably is a duck."

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Er zitten ongelooflijk veel haken en ogen aan de hologramtheorie dat het gewoon lastig is om te bepalen waarmee te beginnen :)

  Ten eerste hebben getuigen het vliegtuig van verre zien aanvliegen, met oorverdovend lawaai.
  Daarmee begint al het eerste probleem: hoe krijg je een hologramprojectie zichtbaar vanuit alle mogelijke hoeken, terwijl het zich verplaatst over een afstand van honderden meters.
  Tweede probleem: hoe krijg je het geluid van een laag overvliegend vliegtuig synchroon met de hologram die over komt.

  Dan de inslag: het vliegtuig vliegt het gebouw binnen, waarbij de stalen balken mee naar binnen worden gesleept. Daarna volgt een enorme vuurbal die tot aan de overzijde van het gebouw explodeerd.
  Als er niks is ingevlogen, hoe krijg je dan het invlieggat?
  Met explosieven?
  Probleem is dan dat die de weggeblazen stalen balken en puin naar buiten duwen. En dat is niet gebeurd.

  Dan de kerosine die via liftschachten naar beneden stroomde en diverse vuurballen veroorzaakte met alle gevolgen van dien. Dat moet dus met een of andere techniek zijn nagebootst op het moment dat de hologram het gebouw raakte en de springladingen afgingen.

  Dan het gevonden materiaal afkomstig van de vliegtuigen: landingsgestel, wielen, motoren, stukken romp, reddingsvesten, stoelkussens, papieren, etc. etc.

  Gevonden in de straten van NY en op de daken van omliggende lagere gebouwen.

  Tja, waar komt dat vandaan?

  Snel uit een vrachtwagen gegooid nadat de explosies plaatsvonden?

  Dan de telefoongesprekken.
  Nep via 'voicemorphing'?

  Maar hoe wist men dan wie op dat moment in het vliegtuig zouden zitten, hoe kwam men aan persoonlijke informatie die in de gesprekken te horen is en hoe kwam men aan voldoende spraakmateriaal van de slachtoffers om een overtuigend kopie te maken waarmee de gebelde naasten voor de gek gehouden konden worden?

  Dan de passagiers zelf: waar zijn die gebleven?
  Standrechtelijk gefusilleerd, zoals een kritische reaguurder op zaplog vermoed?

  En de vliegtuigen zelf?

  En zo kan ik nog wel even doorgaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Voorzitter

  Begrijpend lezen is kennelijk ook voor jou een kunst. Wat betreft die vliegtuigen staat er van alles in het artikel. Lees het dan weet je dat daar al antwoord op gegeven is.

  Wat dat geluid betreft raad ik je toch gewoon aan eens goed naar Disney te kijken en de project omschrijving van Holographic CCD te lezen (!). Holographic CCD kan een niet van echt te onderscheiden waakhond doen laten verschijnen. Het staat er gewoon te lezen. Hou zouden ze dat blaffen doen? En op indringers afrennen?

  Of de techniek van de Holographic CCD geschikt was om in 2001 toegepast te worden op de Twin Towers is onbekend. Het heeft in ieder geval de specificaties die nodig zijn om de illusie van inslaande vliegtuigen te wekken. Het kan. De technisch theoretische kennis is aanwezig.

  Dus iets beter lezen aub. Dan ben ook jij in staat feiten van fictie te onderscheiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Holographic CCD kan een niet van echt te onderscheiden waakhond doen laten verschijnen. Het staat er gewoon te lezen. Hou zouden ze dat blaffen doen? En op indringers afrennen?
  .

  Allemaal leuk en aardig, maar we hebben het over een vliegtuig hoog in de lucht dat met veel geraas zich over enkele honderden meters voortbeweegt.
  Dat is iets anders dan de illusie van een waakhond die hooguit enkele meters rent.

  Verder blijkt uit je link dat HCCD een idee is, geen bestaande/toegepaste techniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. "Maybe a holographic watch dog that gets really mean when motion is detected in the backyard or warehouse. Combining motion detectors, home computers, and inexpensive holographic projection equipment would make a pretty neat home security system. ".

  Puur een idee dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het kan..

  Nee, "het zou misschien kunnen".


  De technisch theoretische kennis is aanwezig.

  En nu de praktijk nog.
  En daartussen kan nog jaren verschil zitten.
  Holografische projectie staat nog in de kinderschoenen. Momenteel worden er experimenten gedaan met zeer fijn vernevelde waterschermen waartegen de holografische afbeelding geprojecteerd wordt.
  Die techniek werkt alleen op gefixeerde posities, zoals bij die disney-voorstelling.
  Een projectienevel die zich over enkele honderden meters hoog in de lucht verplaatst is anno 2010 nog toekomstmuziek, laat staan dat men dat in 2001 kon bereiken, zonder dat iemand in de gaten zou kunnen hebben waar die projectie vandaan kwam, waar vandaan de nevel geproduceerd werd, etc.

  En dan ben je nog geeneens in gegaan om de fysieke gevolgen van de vliegtuiginslagen die nagebootst hadden moeten worden.

  Dan blijft de vraag: waarom zo een ingewikkeld plot om een illusie te wekken die volgens jou zowiezo niet mogelijk geweest zou zijn (alu vliegtuig vs stalen wand)?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. "Het kan. De technisch theoretische kennis is aanwezig"

  Wat een onzin, Kreek. Wie zegt dat de theoretische kennis aanwezig is? Wat is die theoretische kennis? Daar kun je niks over zeggen, want behalve een summiere samenvatting van een of andere denktank heb je niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. 911 was sowieso een complot, dan kan je op je kop gaan staan maar het is niet anders.

  En dan wordt er vaak als argument gegeven 'wil je zeggen dat ze 3000 van hun eigen mensen hebben omgebracht?', ik vind dit argument behoorlijk racistisch !!
  Plus dat de slachtoffers uit 30 nationaliteiten bestonden, en als je zonder een krimp te geven honderdduizenden onschuldige slachtoffers kan maken waarom gaat dit dan te ver, het is slechts 'wisselgeld' !!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. "911 was sowieso een complot, dan kan je op je kop gaan staan maar het is niet anders."

  Ik heb al een paar keer op mijn kop gestaan, maar een complot wil het maar niet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dus het was geen samenzwering/ complot van moslim terroristen tegen het imperialistische VS/ westen.

  " Ik heb al een paar keer op mijn kop gestaan "

  Daar sta ik niet vreemd van te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Rogier

  Weet niet hoe jij jezelf onderwezen hebt. Zie in de project omschrijving van Holographic CCD geen “summiere samenvatting van een of andere denktank“. Blijkens de tekst van het project betreft het: work in progress. De Commercial Applications lijken voor 2025 gepland te staan. Zo lees ik de tekst van de Air University Center for Strategy and Technology. Het geheel lezend zie ik dat de fantasie van dat project overeenkomt met de techniek die hoort bij de no-planes-theorie. Niet te zeggen valt of het mogelijk is een raket af te vuren die zich visueel en auditief manifesteert als een Boeing 767-222 wat op uur U de Twin Towers in slaat. Kan me zomaar voortellen dat een raket en Holographic CCD aan elkaar te koppelen zijn.

  Hoe het ook zij. Persoonlijk vind ik dat vliegtuig onbetrouwbaar in dat gebouw verdwijnen. De architecten protesteren ook al tegen de waarschijnlijkheid van de ramp door inslagen van grote vliegtuigen. Andere vliegtuigen dan de onderhavige weliswaar, wat hun verontwaardiging niet minder relevant maakt. Én de lasnaden, én wat die William Rodriguez zegt, én de termite, én dat derde gebouw, én het liegen over de womd's van Irak, én geen internationaal arrestatie bevel voor Bin Laden, én geen volkenrechtelijk mandaat, én genocide in Irak, én de eerste CIA paramilitairen die in Afghanistan aanlanden en daar ritueel zweren dat ze geweld tot in alle uithoeken van de wereld brengen zullen als wraak op de aanslag, vind het nogal wat. Voor mij deugt er niks aan 911. Heb het daar met experts over gehad, die uiten ook zo de bedenkingen. Het theater rond 911 is totaal. Niks van de officiële versie is betrouwbare informatie. Wat precies wel de feiten zijn is vooralsnog niet bekend. De uit 911 voortvloeiende internationale misdrijven van westerse politici staan op de rol om strafrechtelijk beoordeeld te worden. Vergeet niet ook dat excessief bombarderen met Verarmd Uranium op Irak en Afghanistan én dat ophitsen tegen de Islam wat gebeurt onder andere door Wilders. En vergeet ook niet dat de grootvader van George Bush manager en coach was van Adolf Hitler. Dat alles hangt met elkaar samen. De conspiracy is meer waarheid dan u lief is.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. " Het geheel lezend zie ik dat de fantasie van dat project overeenkomt met de techniek die hoort bij de no-planes-theorie."

  In jouw warrige fantasie wel ja, maar je weet te weinig over dit onderzoek om zelfs maar conclusies te kunnen trekken. Op deze manier kan in ook van alles bij elkaar googelen.

  "Kan me zomaar voortellen dat een raket en Holographic CCD aan elkaar te koppelen zijn."

  Hoe dan? Een hologram kan niet zomaar driedimensionaal worden gecreerd tenzij je de infrastructuur ervoor aanpast.

  "mij deugt er niks aan 911"

  En dus kom je maar met een slap en slecht geresearched alternatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. ik vind dit argument behoorlijk racistisch !!.

  Wat is daar racistisch aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 28. En vergeet ook niet dat de grootvader van George Bush manager en coach was van Adolf Hitler..

  de theorieën rond prescot nemen steeds bizardere vormen aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Persoonlijk vind ik dat vliegtuig onbetrouwbaar in dat gebouw verdwijnen..

  Maar dat is dan puur je persoonlijke mening.

  De architecten protesteren ook al tegen de waarschijnlijkheid van de ramp door inslagen van grote vliegtuigen..

  Welke architecten?

  Én de lasnaden.

  welke nasladen?


  , én wat die William Rodriguez zegt,.

  de concierge die zich in de kelder van de toren bevond, toen het vliegtuig insloeg?
  Die aanvankelijk vertelde hoe een vuurbal van kerosine explodeerde in de liftschacht?

  én de termite.

  Waarmee anno 2010 nog steeds niemand heeft laten zien hoe je met dat goedje verticale kolommen kunt doorsnijden?
  Waarbij zelfs Jesse Ventura in zijn docu er niet in slaagde een horizontale balk te doorsnijden?

  én dat derde gebouw.

  en hoe zit het met de andere 5 gebouwen?

  én het liegen over de womd's van Irak.

  Vreemd, ze zijn dus wel in staat om met ultra high tech middelen aanslagen in het hart van manhatten te faken, maar niet in staat om ook maar 1 spoortje van MVW in irak in scene te zetten?
  Waar is de logica daarvan?


  én geen internationaal arrestatie bevel voor Bin Laden.

  Dus jij kan zich vrijelijk voortbewegen op deze planeet?


  én geen volkenrechtelijk mandaat.

  Voor?

  én genocide in Irak.

  Welk volk wordt daar uitgemoord, en door wie?

  Niks van de officiële versie is betrouwbare informatie..

  Zelfs niet van New Yorkers die het allemaal uit eerste hand hebben meegemaakt?


  Dat alles hangt met elkaar samen. De conspiracy is meer waarheid dan u lief is..

  Waarmee maar weer wordt bevestigd dat je een complotdenker bent :)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @john

  Wat jij zegt is op het medeplichtige af. Heel Irak ligt in puin, anderhalf miljoen doden, verarmd uranium, geen arrestatie bevel, CIA paramilitairen die beloven geweld te brengen in alle uithoeken. Hoezo een slap en slecht geresearched alternatief? Alles is gelogen en ze liegen voort, Iran zelfde laken en pak. Straks ook oorlog. En jij maar denken dat die oorlogen niet de oorzaak zijn van de economische crisis. Het wordt allemaal nog vervelender voor iedereen. Plan de campagne is om het zuurder te maken voor iedereen. Daar heeft de VS het meeste voordeel van. Een opportunistische bondgenoot die meer dan iedereen toegeeft in de eerste plaats betrokken was bij de opkomst van Adolf Hitler. Begin je het een keer door te krijgen met dat bord voor je hoofd? Het is religieus christen fanatisme al dan niet in vereniging met internationaal fascisme wat 911 en de oorlog in Irak en Afghanistan en de economische crisis en de komende oorlogen organiseert, tot ook jij down the drain bent of naar de pijpen danst.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @ truth hurts

  Voor jou ga ik niks herhauwen hier. Laat eerst maar eens zien dat jij je huiswerk gemaakt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. " Laat eerst maar eens zien dat jij je huiswerk gemaakt hebt."

  Zullen we het nog eens over die halfbakken googlejournalistiek van je hebben? En als mijnheer erop wordt aangevallen is diegene medeplichtig. Slap excuus.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Laat eerst maar eens zien dat jij je huiswerk gemaakt hebt..

  Heb ik al gedaan, en het valt me op dat je probeert te vermijden daarop in te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @ john

  Jij bent slap met je eeuwige ontenning. Mede door die halfbakken googlejournalistiek liggen er nu dossiers bij het gerechtshof waar onze minister-president en de zijnen het zuur van krijgen zullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. " Zullen we het nog eens over die halfbakken googlejournalistiek van je hebben? En als mijnheer erop wordt aangevallen is diegene medeplichtig. Slap excuus. "

  En wat voor journalistiek dicht jij jezelf toe dan ??

  BeantwoordenVerwijderen
 36. En wat voor journalistiek dicht jij jezelf toe dan ?.

  Waar staat dat hij aan journalistiek doet?

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hé Truth Hurts ik had weer niet tegen jou, nou een keertje oppleuren imbecieltje, dat je gebrek aan aandacht hebt dat weten we nu wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. nou een keertje oppleuren imbecieltje.

  Wat heb je tegen verstandelijk gehandicapten?

  BeantwoordenVerwijderen
 39. de schrijver van dit citaat:

  nou een keertje oppleuren imbecieltje..

  die vindt kennelijk dat verstandelijk gehandicapten moeten 'oppleuren'...

  Erg sympathiek...

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Nee jij moet oprotten Truth Hurts met je eeuwige, oneingige en nietszeggende geleuter, stumpertje dat bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @truth hurts

  Tijd zal het inderdaad leren en dat is ook enigszins het probleem want zoveel tijd is er niet. De clusterfuck die we te verwerken krijgen is ontzagwekkend. Het moment dat jij bewust bent dat de tijd het inderdaad leert, staat het water aan jouw lippen.

  @ hoebedoelje

  Mijn journalistiek is geen journalistiek. Kan het zelf amper journalistiek noemen, mede omdat er geen journalistiek oogmerk is. Dat het ook journalistiek zijn kan valt overigens niet te ontkennen, in dat geval noem ik mijn journalistiek 'head first journalistiek' of 'confrontatie journalistiek'. Heb diepgaand mensen van inlichtingen diensten en veiligheidsdiensten en openbaar ministerie en militairen en recherche en politie en andere overheidsdiensten en ook onderzoekers, slachtoffers, politici, diplomaten, wetenschappers, journalisten, noem maar op, kunnen confronteren met de feiten en omstandigheden zoals ik die (meen te) zie(n). Dat heeft de nodige feedback opgeleverd voor de strafklachten die nu ingediend zijn. Meen zeker te weten dat er genocide gepleegd wordt in Irak en dat dit mede door verarmd uranium komt en dat het feitelijk ouderwets fascisme is wat daar schuld aan heeft. Amerikaans fascisme zoals dat zich manifesteert bij de familie Bush, bijvoorbeeld. Daarvan is algemeen bekend dat de grootvader het familiekapitaal aan de slavenarbeid van Auschwitz te danken heeft. Dat is nooit afgestraft geweest. De wortel van het kwaad vandaag in de westerse politiek zijn Amerikaans fascistoïde denkbeelden die ook aan de Bush-Hitler connectie ten grondslag lagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. @ HetZuur.

  Als ik me niet vergis heb jij ook een site, ik weet alleen de naam niet meer.
  Die site van jou valt natuurlijk voor sommigen onder de noemer 'complotsite', ik bezoek niet zoveel 'complotsites' maar ik denk dat ik die site van jou wel een keer ga bezoeken, met dank aan Barracuda en vooral met dank aan Truth Hurts .. hahahahaha ..

  BeantwoordenVerwijderen
 43. @ hoebedoelje

  www.hetzuur.nl bedoel je. Meer nieuws op een blog dan de MSM kan verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Oké, ik heb effe globaal gekeken en het ziet er iig overzichtelijk uit.
  Binnekort ga ik wel een paar artikelen lezen, maar eerst effe eten :-p

  Laterrrrrrrr....

  BeantwoordenVerwijderen
 45. met dank aan Barracuda en vooral met dank aan Truth Hurts .

  geen dank hoor, ik ben blij je te kunnen helpen :)

  Daarom vind ik het ook jammer dat anarchiel zijn site vanaf deze blokkeert: dat werpt alleen maar onnodige drempels op voor bezoekers van deze site die nieuwsgierig zijn geworden naar de inhoud van andere sites waar hier over geblogd wordt..

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Misschien moeten jullie een keer normaal gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ik hoopte dat je weer die "tactiek" zou toepassen, Truth Hurts, want hiermee bevestig je precies mijn punt, slimmerik :0o

  BeantwoordenVerwijderen
 48. "Mijn journalistiek is geen journalistiek. Kan het zelf amper journalistiek noemen, mede omdat er geen journalistiek oogmerk is."

  Daarmee hebben we jouw probleem aardig samengevat. Betrouwbare feiten bij elkaar zoeken kan je in elk geval niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Ik hoopte dat je weer die "tactiek" zou toepassen.

  het is geen tactiek, maar een vraag.
  Jij roept hier in de ruimte dat 'jullie' normaal moeten doen..

  Tja, wie bedoel je daar dan mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Ja ik weet het Trut Hurts, het voor jou heel moeilijk te begrijpen wie ik me 'jullie' bedoel als ik het tegen jou over 'jullie' heb, dat is jouw probleem, misschien moet je een keer professionele hulp zoeken want dit kan misschien verklaren waarom je maar geen baan kan vinden etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Ach ja, op de man spelen kun je nog altijd heel goed...

  Mooie is wel dat je nu je niet meer anoniem kunt reageren gigantisch door de mand valt...

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Door de mand vallen, welke mand, ben je nu je boodschappen ook al kwijt ??

  BeantwoordenVerwijderen