dinsdag 2 februari 2010

Broekbrommer

Opmerkelijk: Het visum van de broekbommer op vlucht 253 was niet ingetrokken omdat inlichtingendiensten Umar Farouk Abdulmutallab in de VS wilden volgen, zo onthulde een woordvoerder van het Amerikaanse State Department afgelopen week op een hoorzitting van de House Committee on Homeland Security.

Tja, wat moeten we nu geloven? Is dit een cover-up van de Amerikaanse inlichtingendiensten die allang hadden kunnen weten dat Abdulmutallab snode plannen smeedde? Of is het inderdaad zo gebeurd zoals de ambtenaar onder ede heeft verklaard? Per slot van rekening waren de inlichtingendiensten wel degelijk gewaarschuwd voor Abdulmutallab door niemand minder dan zijn eigen vader.

Passagier Kurt Haskell, die als eerste begon over een netjes geklede man die Abdulmutallab op Schiphol naar de gate had begeleid, Gefundenes Fressen voor complotters, weet het nu zeker: "Als we deze uitspraak samen nemen met mijn ooggetuigeverslag van de 'sharp dressed man', die Mutallab door het opstapproces begeleidde waardoor hij zonder geldig paspoort op kon stappen, kunnen we de connectie maken dat de sharp dressed man een Amerikaanse overheidsagent is."

De zich doorgaans suf redenerende Zappies zijn weer eens helemaal van slag: "Nu weet ik dus zeker dat Haskell mee in het complot zit. Ik vermoedde het al, maar hiermee is het verhaaltje rond. Het was toch frappant dat zijn verhaal zo breed werd uitgemeten in de MSM? Allemaal om aan te tonen dat Abdulmutallab toch echt wel een terrorist was" "Als ze hem in de tjok hadden is er goede kans dat er gecontroleerd gespeeld is met de bomonderbroek-man. Het zal niet de eerste keer zijn dat een geheime dienst niet werkende explosieven aan een terrorist verkoopt. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat een geheime dienst een terrorist aanzet tot de daad!"

Wat weer eens ontbreekt is logica: er was dus kennelijk wel een visum en daarmee ook een paspoort, dus wat was dan in vredesnaam nog de rol van die geheimzinnige nette mijnheer? En zelfs een nette mijnheer krijgt het toch echt niet voor elkaar om een Afrikaan zonder geldig paspoort naar Amerika te sturen. Sterker nog: de Afrikaan zou niet eens aan een instapkaart zijn gekomen, laat staan zijn doorgelaten bij de gate.

Inmiddels nemen de Amerikaanse autoriteiten de mogelijke helper in het nette pak wel serieus, maar het kan nog steeds zo zijn dat deze man gewoon een hulpvaardige transitreiziger was. Niet voor Haskell overigens, die wel erg snel tevreden is met zijn conclusies: "He dressed in a suit and not a security uniform. Check. He indicated we do this all the time. Could "we" be the U.S. Government? Check. He spoke Enlish with an American accent. Check. Would he need to convice the ticket agent that this was a normal procedure to allow boarding without a passport? Check. Would he have the ability to obtain such clearance? Check. Could he enter this security area even though he wasn't a passenger? Check. Would the ticket agent likely refer this request to a manager? Check. Would the U.S. Government not want this information public and try to hide it? Check."

7 opmerkingen:

 1. "Inmiddels nemen de Amerikaanse autoriteiten de mogelijke helper in het nette pak wel serieus, maar het kan nog steeds zo zijn dat deze man gewoon een hulpvaardige transitreiziger was."

  Haha. Natuurlijk.

  *kuch*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Patrick Savalle

  Zeg Patrick wanneer kom jij eens helpen een eind maken aan die bagger in de politiek?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. samen de barricaden op voor revolutie !!!

  :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dacht meer aan opstand. Dat Barracuda niet op de barricaden staat, is niet uit te leggen overigens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. okay, dus we hebben een nigeriaanse terrorist die een terreurdaad boven Amerikaans grondgebied wil uitvoeren door zijn ondergoed in de fik te steken en wordt daarbij geholpen door iemand van de Amerikaanse geheime dienst..

  Kan iemand me uitleggen waar de logica hier zit?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We horen waarschijnlijk vanzelf details over deze affaire: "De Nigeriaan die op eerste kerstdag een vliegtuig op weg van Schiphol naar Detroit probeerde op te blazen, Umar Farouk Abdulmutallab, werkt mee met de Amerikaanse autoriteiten en geeft nuttige informatie tijdens zijn verhoren. Dat meldde een Amerikaanse functionaris die betrokken is bij het onderzoek dinsdag."

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ondertussen bij geenstijl:

  Veendammer probeert aangifte tegen Balkenende te doen wegens betrokkenheid irak-oorlog, krijgt geen gehoor, belt vervolgens met groen links met als gevolg dat hij 4 u de cel in gaat :o)

  BeantwoordenVerwijderen