vrijdag 12 augustus 2011

Breiwerk

Hoe gek wil je het hebben? Anders Breveik, de grote blonde held van zwartelaarzenblog Amsterdam Post, was in Nederland. En nog wel bij een bijeenkomst van Niburu-aardlingen in het intergalactische nieuwscafé te Soest. Zegt voorman Anton Teuben tussen neus en lippen door tegen Jelte van GeenStijl. 'Als ik het niet zeker wist, zou ik het niet zeggen.'

Ja, die Anton weet wel vaker iets zeker. Vorig jaar nog stond er iets belangwekkends te gebeuren waarvan de hele wereld zou opkijken. Nooit meer iets van gehoord. In 2008 moest Anton met de billen bloot toen hij een Australische vrouw met de New Age-naam Blossem Child op haar blauwe of bruine ogen geloofde. Die voorspelde de komst van buitenaardsen, maar die kwamen niet.

Wat zou Breivik trouwens te zoeken hebben op een bijeenkomst van Niburu, waar alleen Nederlands wordt gesproken? Uit niets blijkt dat Breivik ook maar de minste belangstelling had voor UFO's. Daar had Anton ook niet een echt helder antwoord op.

Barracuda denkt dat het als volgt is gegaan: een van de vaste bezoekers vertelde Anton dat hij zich een bezoeker kan herinneren die wel heel erg op Breivik leek. Ook met zo'n blozend gezicht en blonde lokken. Wellicht gewoon een Jan Doedel uit Moddergat, Aarsloo of Waspik. Om GeenStijl te imponeren vertelde Teuben daarom tijdens het voorgesprek aan Jelte dat zelfs Breivik bij Niburu was geweest. Zul je altijd zien dat Jelte erop terugkomt als de camera aanstaat. Maar Anton wist gelukkig hoe hij zich hieruit kon redden: Hij wilde er niet op vooruitlopen, er moest eerst maar eens gesproken worden met de rechercheurs die zich met de zaak bezighielden. En kijk, Jelte stelde geen vragen meer.

4 opmerkingen:

 1. Dat lijkt mij ook. Wat zou Breivik bij een Niburu-bijeenkomst hebben te zoeken? Niburu, dat is UFO's, graancirkels, perpetuum mobile's, einde-van-de-wereld scenario's. Allemaal nogal onschuldig. Ik kom er zelden meer, maar Eurabië, islamomarxisme en verering van blonde Ariërs kwam je daar vroeger nooit tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ondertussen buit de Iraanse president de chemtrail-complotten uit door Europa ervan te beschuldigen de regenwolken te legen voordat ze Iran kunnen bereiken:

  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/redactietips/2.14403/1.1034611

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach ja, die is al net zo gek als Martien Pennings.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus die Breivik kwam gewoon voor aandacht schreeuwen om zijn intern tikkende verlangens via Anton te mogen triggeren? Antom liegt ook nog eens (02:18) dat hij vele potentiele Breiviks via zijn dure behandeling persoonlijk heeft leren onttriggeren! Hahaha... Echt mensen hoe is het toch nog mogelijk dat dit soort van charlatans de naam van waarheidsliefhebbers zo straffeloos maar kan blijven besmeuren met deze hersenscheterij? Ik vermoed een opzetje om puntenverbinders blijvend in een kwaad daglicht te moeten houden...

  BeantwoordenVerwijderen