vrijdag 26 augustus 2011

Koppensnellen

Anders Behring Breivik wordt bedankt. De domrechtse blogjes vallen bij bosjes om. Na Catholica is het nu de beurt aan het uitgesproken PVV-minded blog van Duns Ouray, Het Vrije Volk. Die heeft zijn vaste team van moslimvreters per mail laten weten dat zij niet langer passen in de hyperallergenisch geteste 'nieuwe formule'. Daarin ligt 'de nadruk niet langer op eigen content, maar op korte, snel te actualiseren voorpagina-items die verwijzen naar content op andere sites.'

Er zullen in de toekomst alleen nog achtergrondartikelen verschijnen die zijn geschreven door de redactie, zo valt af te leiden uit de wel erg geheimzinnige dienstmededeling. Ook stopt men met de ‘ingezonden artikelen’. Sterker nog: Alle oude artikelen geplaatst sinds 2007 verdwijnen. Gewapend met mattenklopper en boenwas maakt HVV schoon schip. Vertaler uit het Duits E.J. Bron wilde gisteren nog snel afscheid nemen van zijn lezers, maar de HVV-redactie haalde zijn bijdrage meteen weer weg.

Wat is hier aan de hand? Heeft Pedor Blootveld soms een linkse coup achter de schermen gepleegd? Zou Duns zich plotseling schamen voor al die ultrarechtse bagger op zijn site na de shoot out van de Noor? Is hij bedreigd? Heeft Barracuda zijn val soms mede veroorzaakt?  

De formele reden voor de drastische ingreep: de redactie wil meer greep op de inhoud van HVV. 'Trouwe bezoekers van HVV weten weliswaar dat HVV een columnistenblog is en ieder voor zich spreekt, maar de helft van de bezoekers bestaat uit passanten. Met de nieuwe formule willen we meer nieuwe mensen aan ons binden.' En: 'We zijn overigens niet van plan om voortaan te roepen dat islam vrede betekent en dat global warming een grote bedreiging is. Onze doelgroep is en blijft rechts'. Maar wat hier eigenlijk staat is dit: we nemen afstand van extreme standpunten.

Dat wordt een heuse volksverhuizing naar Artikel 7 en het ranzige zwaartelaarzenblog AmsterdamPost van Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten, hoewel ook die in dubio verkeert over de koers na een hevig debat over tenend-krommend proza op zijn site en groeiende ergernis over 'soms ongenuanceerde hardheid zonder doel of humor'. Barracuda voorspelt dat domrechts zijn toon gaat matigen. Lieverdjes worden het die niet langer brullen en kwijlen, maar voorzichtig piepen.Wat zal het rustig worden in de blogosfeer.

UPDATE: Amsterdam Post heeft HVV gekaapt
UPDATE: AP slaat keihard terug.

24 opmerkingen:

 1. Dat Amsterdam Post gaat aan interne ruzie ten onder, let op mijn woorden. Ze vliegen elkaar nu al regelmatig naar de keel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vermoed dat Renkema (Duns Ouray) wat afstand wil nemen van mensen als Martien Pennings. Renkema is allesbehalve gek of dom en realiseert zich echt wel dat Pennings een psychopaat is. Voordat Pennings zichzelf tot ontploffing brengt, wil Renkema wat afstand tussen zichzelf en dit soort ongeleide projectielen creëren.

  Overigens is hij niet de enige. Zo meldde Hannibal van Artikel 7 zich recentelijk op Frontaal Naakt om zich omstandig te distantiëren van de bedreigers van Arend-Jan Boekestijn. Dat was pré-Breivik echt niet gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veelzeggend ook dat HVV het laatste artikel van E.J. Bron met de veelzeggende titel "Rivieren van bloed" inmiddels heeft verwijderd. Bron's account is geblokt. Ik denk dat mijn (en Barracuda's) vermoeden er niet ver naast zit: Renkema wenst de regelrechte idioten en geweldsverheerlijkers te dumpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het verbaast me iedere keer weer dat jullie al die blogs op de voet volgens, de blogs van dom-rechts dom-links "complotters" enz.. Na ja, waar je zin in hebt.

  Weet je wat ik ook nog steeds niet begrijp, die Breivik heeft de pest aan de islam en de moslims omdat die europa zouden overnemen.

  Waarom schiet ie dan niet-islamitische kinderen dood? Wat kan je een kind uberhaupt kwalijk nemen?

  Waarom heeft ie geen moskee tijdens het gebed opgeblazen? En als je zonodig kinderen wilt afmaken waarom heeft ie dan geen islamitische school opgeblazen en de islamitische kinderen op het schoolplein neergemaaid?

  Wat ik wel weet, als in europa een spotprent over mohammed wordt gemaakt dan staat de islamitische wereld op zijn kop, dus stel je voor dat hij hetgene gedaan zou hebben wat ik hierboven beschrijf dan had ie toch veel meer bereikt, en het zou sowieso veel logischer zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @GD: Hij heeft rondgeschoten op het kamp van de politieke partij die hij verantwoordelijk houd voor de Islamisering van het land.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, alsof die kinderen verantwoordelijk zouden zijn voor de islamisering, wat een kolder.

  Deze man is zo gek als een deur, en daar is dan ook alles mee gezegd, deze man is niet toerekingsvatbaar.

  Dus iedereen die een politiek slaatje uit deze wandaad probeert te slaan is door de ratten besnuffeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Update: http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=13611

  Het lezerspubliek van HVV loopt terug en HVV moet een kwaliteitsimpuls krijgen. Lees: Duns wil inderdaad de schuimbekkende/raaskallende oude garde kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Weet je wat ik ook nog steeds niet begrijp, die Breivik heeft de pest aan de islam en de moslims omdat die europa zouden overnemen."

  Yup, staat in zijn manifest..


  "Waarom schiet ie dan niet-islamitische kinderen dood? Wat kan je een kind uberhaupt kwalijk nemen?"

  Zou je hem kunnen vragen..


  "Waarom heeft ie geen moskee tijdens het gebed opgeblazen?"

  dat had je liever gezien?


  "En als je zonodig kinderen wilt afmaken waarom heeft ie dan geen islamitische school opgeblazen en de islamitische kinderen op het schoolplein neergemaaid?"

  Zelfde als boven, dat had je liever gezien?

  Breivik heeft wel verklaard waarom hij uitgerekend die jongeren aanviel: hij wou de partij zodanig hard raken dat niemand het nog in zijn hoofd zou halen lid te worden.


  "Wat ik wel weet, als in europa een spotprent over mohammed wordt gemaakt dan staat de islamitische wereld op zijn kop, dus stel je voor dat hij hetgene gedaan zou hebben wat ik hierboven beschrijf dan had ie toch veel meer bereikt"

  Misschien had hij jou eerst moeten bellen voor advies.
  jij weet wel hoe je dit zou moeten aanpakken..


  " en het zou sowieso veel logischer zijn."

  Een gek die logisch handelt..

  tja...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Daar he je die doorgedraaide STALKENDE BEROESPLEUGENAAR wéér!!!!

  Dat is dus waar ik het over had, ik heb nog nooit een reactie kunnen plaatsen zonder dat die doorgedraaide STALKENDE BEROEPSLEGENAAR als een imbeciel in m'n nek staat te hijgen, moet je die vragen zien, wat een creep!!

  Maar ik wil je wel antwoord geven, maar eerst ben jij aan de beurt, ik ben je nu echt spuugzat;

  @ Truth Hurts, reuze interessant hoor allemaal, maar ik reageer niet op andere blogs, laat staan dat ik daar andere pseudoniemen gebruik.""

  Spreekt Barracuda hier de waarheid??

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @GD: Dat is je verklaard en als je daar moeite mee hebt moet je hier gewoon niet komen. Het internet is groot genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. tja, dat kun je niet hebben he? Dat iemand je van repliek bedient.
  Dat maakt je wilt, dan ga je stuiteren en schelden..

  Tja jou probleem, niet de mijne.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ga alle vragen beantwoorden, zoals ik altijd doe, maar eerst gaat deze vraag, die ik al een maand stel, beantwoord worden, zo niet, dan hebben jullie mij niets te vragen, dat is logica:

  @ Truth Hurts, reuze interessant hoor allemaal, maar ik reageer niet op andere blogs, laat staan dat ik daar andere pseudoniemen gebruik.""

  Spreekt Barracuda hier de waarheid??

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zeg, zijn er nog extremistenblogjes minder extremistisch geworden eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Update: voorproefje van hoe HVV er uit komt te zien na de facelift: http://www.hetvrijevolk.net/

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Deweb

  Artikel 7 heeft wel Martien Pennings gedumpt. Dat is voor zover mij bekend nooit officieel toegegeven, maar Pennings was op een gegeven moment daar verdwenen, nadat uit de wat meer rationele hoek van extreemoliedomrechts kritiek was geleverd op zijn optreden. Op DDS werd hij omschreven als een "verknipt figuur". Niet lang daarna is hij geruisloos afgevoerd.


  Ik vermoed dat de Breivik-fans zich wel zullen verzamelen op Amsterdam Post.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die nieuwe lay out van HVV: een 13 jarige weet er nog meer van te maken. Sterker nog: die hadden ze moeten inhuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Tja, het is dat de AP een linkje had naar deze site waarvan ik, die toch al jaren dagelijks politieke blogsites bezoek, tot nu toe het bestaan niet kende, anders.... Dat geeft jullie eigen bereik wel zo'n beetje weer.
  Overigen kan ik jullie Art.7, AP, DDS en HVV van harte aanbevelen. "De geest moet waaien". zoals Jonnie van Doorn ons immers al vroeg leerde.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Volgende update. HVV is samen gaan werken met Klol: http://www.hetvrijevolk.com/ De pedo-complotten vliegen je om de oren. iemand die iets merkt van een kwaliteitsimpuls?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Hanxie

  Ik bezoek die sites dagelijks, Hanxie. Ik houd graag in de gaten wat zich in de bruine onderbuik van Nederland afspeelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Goed nieuws, mensen. Naar het schijnt heeft Duns Ouray het complete archief van HVV weggedonderd. De wereld is zojuist een betere plaats geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ok jongens. Dit is het. Ik zeg het bloggers gebeuren gedag. Het was gezellig en het was leuk om met jullie te ouwehoeren. Barracuda jouw scherpe en amusante stukken hebben mij op een bepaalde manier op het rechte pad gezet. Nu is het tijd om de mode-show volledig gedag te zeggen.

  We leven in een modeshow. Maakt niet uit waar. Online - offline, het blijft een mode-show. En volgens mij is dat voornamelijk de reden voor onze algehele mislukking als wezens hier op aarde.


  Tabee en geniet van het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Geweldig blog! Heeft u suggesties voor aspirant-schrijvers? Ik hoop dat ik mijn eigen website binnenkort van start gaan, maar ik ben een beetje verloren op alles. Zou je adviseren om te beginnen met een gratis platform zoals a xlpharmacy of ga voor een betaalde optie? Er zijn zoveel keuzes die er zijn dat ik volledig ben overweldigd .. Eventuele aanbevelingen? Heel erg bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen