woensdag 17 augustus 2011

Raoul

Domrechts moet altijd van alles rechtpraten. Zodra er iemand ergens zijn scheur opentrekt over de islam, of over Geert de Heiligman zelve, klimmen de gatekeepers van Amsterdam Post, Artikel 7 en het Vrije Volk met loeiende sirenes onmiddellijk in de touwen. Waarom eigenlijk? Is het de angst dat de achterban de xenofobie plotsklaps afzweert? Zijn ze bang dat ze morgen een baard laten staan en een kopvod gaan dragen?

Neem Raoul Heertje, die Martien Pennings bij Amsterdam Post omschrijft als 'een intellectuele zwaargewicht die wel eens wil poseren als een naïeve clown, acteren als een Domme August'. Over het algemeen komt er inderdaad niet veel serieus uit de mond van Raoul, maar dat is dan ook beetje het idee van het programma Dit Was Het Nieuws. Dus als Heertje, zoon van de gelijknamige wel buitengewoon ernstige emeritus hoogleraar, een beetje lol trapt over Wilders, dan is dat geinig bedoeld.

Maar dan moet je Pennings niet vertellen, veruit de grootste malloot onder de moslimvreters. Die gaat godbeterhet die hele 'Gutmensch-monoloog' van Heertje van voren naar achteren analyseren en rechtzetten. In diverse delen ook nog. 'Zullen we de sarcasme-modus maar uitzetten en deze lul-de-de-behanger, deze over het paard getilde klootzak, deze domme praatjesmaker die denkt dat-ie God is, ernstig nemen?'

En voordat je het weet racet Pennings in de vierde versnelling, zwaar hijgend, met uitpuilende ogen en roodaanlopend hoofd: 'Heertje liegt en lastert. Wilders heeft niet beweerd dat moslims minderwaardig zijn. Maar wel dat voor moslims die de Jihad prediken, of voor immigranten die hun haat tegen het Westen in volgehouden misdadigheid gieten, geen plaats is in Nederland. Maar die hoeven niet naar Auschwitz om vergast te worden, zoals Heertje voortdurend in een ondertoontje suggereert, maar gewoon terug naar het land waar de nazislam al 14 eeuwen heerst.' Enzoverders.

Helemaal aan het eind zucht Pennings dan ook nog: 'Soms verlang ik zo naar de dood. Kan iemand zich dat voorstellen? Zou ik martelaar willen worden? Het begint erop te lijken. Ze dwingen me wel tot steeds krassere taal, de Raoultjes van deze wereld. Dat kan levensgevaarlijk zijn, zoals men weet.'

Ja, Pennings, ik zou maar snel je politiepakje aantrekken en je maskertje opdoen en alle Raoultjes op Veermansplaat of Mosselplaat neerknallen. Geestelijk ben je er helemaal rijp voor.

5 opmerkingen:

 1. Hebben we hier eindelijk de Nederlandse Breivik te pakken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Martien Pennings is een levensgevaarlijke cocktail van domheid (hij denkt dat moslims achter de Holocaust zitten), geweldsverheerlijking en geestelijke labiliteit.

  Wanneer je de zwartelaarzenblogjes niet volgt, heb je waarschijnlijk geen idee hoe gek die man écht is. Een wandelende tijdbom.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pennings schrijft: "Hij [Wilders] eist niet eens een verbod op de symbolen, de teksten en de uitoefening van een quasi-religie"


  Dat is précies wat Wilders eist. Hij wil de Koran verbieden, moskee en hoofddoekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Ik mag hopen dat Martien Pennings goed in de gaten wordt gehouden door de AIVD. De man is volkomen gestoord."

  Lieden die waar dan ook met deze stemmingmakende geslependienst bagger aankomen, zijn volgens mijn ondergrondse expertise vaak zelf als crypto-regenjas afgericht! Dus mensen ook deze geslependienst sloofjes kruipen hier hitsend binnen jullie gelederen rond! In wildermans entourage bij de klaagmuur bovendien nog eens bewezen vastgelegd tijdens zijn werkbezoek aan de mooszaad. Waarvan acte crypto-'pyt'...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Shit, Adamas, heb ik me verluld. Hier helpt geen ontkennen meer, tegen jouw ondergrondse expertise kan ik niet op. Ja, ik werk voor de AIVD én de Mossad. En laat ik het maar meteen toegeven voordat jij er over begint: ook voor de CIA.

  Ik zou bijna een grapje maken over mijn volgende opdracht, het bespioneren van antisemieten, maar ik ben bang dat jij dat serieus opvat en ik gedwongen ben onder te duiken.

  BeantwoordenVerwijderen