maandag 15 augustus 2011

Mariko Hari

De zaak Mariko Peters kon Barracuda eerlijk gezegd maar matig boeien. Totdat de complotblogjes wakker werden. Zij kwamen er achter dat mevrouw een Amerikaans paspoort heeft en dat stil heeft gehouden. Ergo: Peters heeft gewerkt voor de CIA e/o andere Amerikaanse inlichtingendiensten. Makiro Hari danst voor de CIA, roeptoert Micha Kat met verwijzing naar Kleintje Muurkrant, ook alweer zo'n lekker betrouwbare bron. Natuurlijk zonder te vermelden dat Peters gewoon in Berkeley, Californië is geboren en tot ver in de jaren negentig in de Verenigde Staten studeerde.

En haar liefje, hulpverlener Robert Kluijver, daar is ook wat mee. 'Onze culturele circusartiest knutselde na zijn studie internationale relaties aan de Amsterdamse universiteit een interessante loopbaan bij elkaar. En opvallend francofoon. Eerst zorgde hij ervoor, dat de Franse dokters zonder grenzen een fatsoenlijke kameel onder hun hol kregen als ze de binnenlanden van Tajikistan binnentrokken. En daarnaast hield hij de paperassen op orde.  Vervolgens stortte hij zich in Parijs in de freelance filmerij, maar bleek geen Joris Ivens te wezen. Dan maar een paar jaartjes verder studeren aan de Université aldaar. Bij Sciences Po. Een instituut waar de Franse speursmurfendienst zelfs openlijk verse krachten werft of kandidaten voor de positie van honorables correpondents.'

O ja, reserve-ambassadeur Peters schoof ook aan bij een gezellig samenzijn met een paar MIVD-smurfen en een hoopje dorpsoudsten.

En zo luchtfietsen we maar weer een end weg. De ene keer is het de MIVD, de andere keer de CIA. Mariko mag de Atlantische agenda uitrollen binnen de geitenwollen sokken-pacifisten en milieu-fetisjisten. Advocatenkantoor De Brauw Blackstone, waarvoor zij ooit werkte, zou een ‘front’ organisatie voor de CIA kunnen zijn en 'we kunnen wel raden dat GL binnenkort in de regering zit….voor de bewezen diensten voor het vaderland en niet te vergeten; de Amerikanen.'

Onnavolgbare complotterlogica trouwens: een persoontje windt een hele (relatief kleine) partij rond haar vinger en als dank krijgt Makiro Hari van de Amerikanen wat zeteltjes toegeschoven. Zou Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, de staatssecretaris van Volksgezondheid, haar Zweedse nationaliteit te danken hebben aan stiekeme spionage-activiteiten voor de Säkerhetspolisen? Vast wel.

16 opmerkingen:

 1. Je vergeet te vermelden dat Kat via een advocatenkantoor ook nog de link naar het wereldomspannende pedo-netwerk wist te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Nivo we roepen maar weer wat..."

  Ja, maar verbazen doet het wel... Steeds meer bij mij eigenlijk. Waar komt het nou vandaan? Als regelmatig rondsnuffelaar op complotsites en frequent bezoeker van Barracuda vallen me dit soort berichten echt op.
  Ik bedoel, dit is maar een voorbeeldje natuurlijk, Mariko heeft een Amerikaans paspoort, dús ze is CIA en betrokken bij World-government agenda en weet ik wat... Ander voorbeeld: Breivik schoot mensen dood, dús was het een georchestreerde NWO-waarschuwing omdat Noorwegen niet meer mee deed met Libië (ofzoiets).

  En in de comments speculeren mensen lekker gezellig mee. Beetje keuvelen over geheime diensten, mind-control, de elitaire bovenlaag enzo.

  "Bij de IKON doet de paljas Paul Rosenmöller zijn verdere versluierwerk.
  (...) Vergeet niet dat de consigliere van de beruchte Rochdale directeur-oplichter Möllenkamp nu burgemeester van Amsterdam is. En dan hebben we het nog niet gehad over de SS Rotterdam, waar 200 miljoen Euro van de huurders van de woningbouwstichting Woonbron is geroofd. Is dat ook weer een van de vrindjes van de bovenklasse?".


  ... Maar menen al die schrijvers van die stukken en die comments dit nou allemaal? Of is het gewoon het soort taalgebruik wat je op een gegeven moment bezigt. In complotluwe dagen even lekkergezellig dingetjes aan de NWO en geheime diensten koppelen enzo. Zoals een rapper ook in zijn taalgebruik kwettert over de politie en 'het systeem' enzo, al komt hij uit Wassenaar en is zijn enige contact met de politie dat ze hem een keertje hebben thuisgebracht nadat hij teveel Breezers op had.

  Mijn vraag kortom: menen ze het nou allemaal, of weten ze zelf soms ook wel dat ze onzin uitkramen, maar ach, dat hoort er een beetje bij weet je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het staat wat lullig als je schrijft: ik denk dat..., dus wordt het geponeerd als een vaststaand feit. Met als gevolg dat de internetgebruiker straks geen internetsite meer vertrouwt omdat feit niet meer van fictie is te onderscheiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat de meeste complotters volstrekt integer zijn. Natuurlijk zitten er links of rechts wel een paar oplichters tussen, maar de meesten geloven oprecht in de onzin die ze uitkramen.

  Waarom geloven ze in die onzin? Daar kan een heel scala aan redenen aan ten grondslag liggen, maar vaak omdat het de wereld lekker overzichtelijk maakt. Bovendien zijn complottheorieën vrij simpel. Waarom zou je Weber of Marx lezen wanneer je ook Prison Planet - dat zo veel makkelijker te behappen is en simpele zwart/wit schema's hanteert - kunt lezen? Het is veel eenvoudiger te denken dat "ze" er achter zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoorde gisteren dan Coco Chanel voor de nazi's gespioneerd zou hebben.

  Kom er maar in baggercuda, weerleg deze complottheorie. Kom je er niet uit, dan ga je toch gewoon met bagger gooien!! Waarom niet, daarom heet je toch baggercuda :o))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ach, je geeft geen enkele onderbouwing, geen enkele bron, geen enkele link, niets.

  dus wat valt er te weerleggen?

  niets...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daar heb je die doorgedraaide STALKENDE BEROEPSLEUGENAAR wéér!!!!

  Hij staat weer als een imbeciel in m'n nek te hijgen met z'n kolder;

  http://nos.nl/artikel/264779-coco-chanel-spioneerde-voor-de-nazis.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En, heb je het boek gelezen?


  Eigenlijk niet he?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je kan beter je mond houden als je niets te vertellen hebt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik snap al héél lang dat jij niets te vertellen hebt, en vandaar dat jij beter je mond kan houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach geendank: je daagt barracuda uit voor iets waar je zelf geeneens de moeite hebt gedaan om je er in te verdiepen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij blijft maar in m'n nek hijgen met zijn eeuwige leugens, geef eerst antwoord op de vraag die ik al weken stel doorgedraaide STALKENDE BEROEPSLEUGENAAR!!!! Je kan je dwangneurose weer niet onderdrukken die voortkomt uit je obsessie voor mij.

  Eerst antwoord geven, en anders lul je niet tegen me, heel simpel;

  @ Truth Hurts, reuze interessant hoor allemaal, maar ik reageer niet op andere blogs, laat staan dat ik daar andere pseudoniemen gebruik.""

  Spreekt Barracuda hier de waarheid??

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ah, je slaat weer op tilt.

  hoe voorspelbaar..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Truth Hurts, reuze interessant hoor allemaal, maar ik reageer niet op andere blogs, laat staan dat ik daar andere pseudoniemen gebruik.""

  Spreekt Barracuda hier de waarheid??

  BeantwoordenVerwijderen