maandag 1 augustus 2011

Tempeliers Bode

Ruim een week na de aanslagen zijn de rechtse brulsites, de extreme smaldelen van de achterban van de PVV, nog altijd niet uitgeschreven over Oslo. Tegen iedere suggestie van links dat Wilders mede heeft bijgedragen aan een sfeer waarin de doodenge Anders B. kon toeslaan, moet meteen stelling worden genomen. Net als tegen het Noorse bloed op de lippen van Spong. Of de rechts-conservatieve Bart Jan Spruyt, die zijn scheur ook al niet mag opentrekken. Ook die vindt dat Wilders een 'apocalyptische sfeer heeft opgeroepen, van het is oorlog, de politiek doet er niet meer toe, want die kan niet voor oplossingen zorgen, het is vijf voor twaalf, we moeten nu... wat viel er eigenlijk nog te doen?'

De ophef heeft zijn eerste slachtoffers geëist. Blogger Erik van Goor, die op de verzendlijst stond van Anders B., stopt ermee. Breivik als splinterbom. Echte bewonderaars van B. hebben we ook nog. Het ranzige Amsterdam Post had zijn site afgelopen week provocerend Tempeliers Bode gedoopt. Hoofdredacteur VanFlikschoten (Barracuda kan ook provoceren) wist niet hoe vaak hij deze dagen moest refereren aan ridders en tempeliers. Prachtig vindt hij het. Voor de vorm zeg je dan nog wel dat Anders B. een volslagen gek is, maar intussen neem je als site kwijlend kennis van diens knip- en plakwerk. 'Het is een magistraal overzicht (...) en zou door iedere islamkritische site als aanbevolen lectuur worden overgenomen. Kernpunt is, dat de Multiculturisten een Eurabië willen creëren, waardoor De Europese volkeren hun identiteit ontnomen zou worden en de oorspronkelijke bevolking gedegradeerd tot vogelvrije dhimmi's.'

Alleen bij Joost Niemöller vind je nog iets van bezinning: 'Met mensen als Breivik wil ik het maar al te graag honderd procent oneens zijn. En als ik kan vaststellen dat het totale waanzin is wat hij zegt, dan is voor mij ook het probleem van tafel.' En Niemöller wijst ten minste nog op de complotgekke kant van de Noor. 'Bijvoorbeeld als hij stelt dat de moslims zich bewust in Europa voortplanten om tot een overheersing te komen. Zo’n wilde claim is simpelweg te weerleggen met het feit dat moslimmigranten, eenmaal in Europa net zulke lage vruchtbaarheidscijfers hebben als autochtonen.'

Opvallend is dat domrechts geen relatie duldt tussen Breivik en hun eigen blonde God, maar er zelf geen enkele moeite mee heeft om de overlast van Marokkaanse crimineeltjes voortdurend op een lijn te stellen met het islamgeloof. Vooral de verzuurde Filantroop is daar erg bedreven in: 'Werd de inmiddels tot keiharde criminaliteit geëvolueerde misdaden van jonge moslims niet steevast met het eufemisme “boefjes” gevangen, zodat het wel allemaal van voorbijgaande aard zou zijn? En zie, het is inmiddels al decennialang gaande, en nog steeds zijn het slechts “boefjes”.'

En met dat soort boefjes weet VanFlikschoten wel raad: 'Ik vind messentrekkers vreselijk laffe honden omdat ik zelf (naast andere “incidenten”) eens door zo’n fijne Breedvelderiaanse mohammedaan met een lap mes ben achterna gezeten tot aan mijn huis toe. Dat was al 20 jaar geleden. Daarnaast maakt de wapenwet burgers vogelvrij. Een zware schakelketting als fietsslot valt nog niet onder die wet en ik ben er verdraaid handig mee omdat de essentiële plekjes me bekend zijn dankzij karate.'

Bij VanFlikschoten weet je nou nooit of hij toch niet stiekem een paar tikken had willen uitdelen aan linkse Gutmenschen.

5 opmerkingen:

 1. Frik is een zwetser met zijn fietskettingen, een internetheld die haastig de gordijnen dicht doet en de radio harder zet zodra er zich voor zijn huis iets afspeelt. Zijn bodybuildende karate-avatar leidt uitsluitend een virtueel bestaan.

  Niet dat ik me Frik niet voor kan stellen terwijl hij er met een fietsketting op los mept, overigens. Als kampbewaker met een swastika-armband die mensen die geen weerstand kunnen bieden in elkaar tremt, bijvoorbeeld. Dat is ongeywijfeld zijn natte droom. Leer mij de internetnazi's kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellige lui daar bij Amsterdamse Post.

  Desondanks. Laten we even eerlijk zijn en ga me niet meteen een Islamofoob noemen. Is het niet onvoorstelbaar dat bepaalde Moslim-groepen hun sharia-wetten hier willen implementeren? In principe kun je gewoon van cultuurs-invasie spreken. Ik vind de weerstand hiertegen eigenlijk niet meer dan gezond.

  Ik kan deze mensen best begrijpen, hun radicale opvattingen komen niet uit het niets. Het is alleen jammer dat ze er zo vreselijk in doorslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welke cultuurinvasie? Moslims maken 3% uit van de bevolking van de EU, het geboortecijfer van moslimimmigranten is vrijwel gelijk aan dat van autochtonen en van massaimmigratie uit "islamitische" landen is geen sprake.

  Check zelf de statistiekeN: http://sargasso.nl/archief/2011/07/27/anders-breivik-de-massa-immigratie-en-babytsunami/

  Die racistische gek Frik doopte god betere het zijn ranzige zwarte laarzen vodje zelfs om tot Tempeliersbode ter ere van Breivik.

  Ik heb het wel gezien met begrip tonen voor Wilders en zijn pathologische aanhang.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vrees dat je mijn comment niet helemaal goed gelezen hebt of wellicht heb ik een verkeerde woordkeuze gebruikt.

  Het is namelijk een feit dat bepaalde moslim-groepen en hoe klein die ook mogen zijn, de sharia-wet hier willen implementeren. Dat verlangen is feitelijk gezien niets meer dan cultuurs-invasie omdat, het regelrecht tegenover de hier ontwikkelde normen en waarden ingaat. Anders gezegd het staat lijnrecht tegenover onze cultuur. Het is een directe inbreuk op letterlijk alles waarin wij geloven. Het stenigen van vrouwen, het afhakken van handen, de homo-haat, het verbieden van prostitutie, alcohol, soft-drugs enzv.

  Ik weet niet hoe jij hier tegenaan kijkt, maar voor mij overtreed dit de grens van wat ik als solidariteit erken. Er moeten grenzen zijn.

  Vanuit deze optiek kan ik best radicaal zijn en deze groepen de boodschap geven: Of je accepteert onze, trouwens enorm tolerante cultuur of je gaat terug naar je land van herkomst. Maar verwacht niet hier de maatschappij honderd jaar terug te tijd in te sturen.

  Uiteraard kan ik me verder totaal niet in Wilders vinden. Ik vind het een vreselijk incompetent man, een radicaal doorgeslagen populist zonder enig verstand, een haat-zaaier die met zijn grote praatjes het achterlijke gepeupel achter zich aan krijgt.

  Hoe dan ook, tegelijktertijd erken ik een bepaald falen in de linkse vleugel van onze politiek. Namelijk het feit dat Wilders zoveel aanhang krijgt. Wilders speelt, zei het op zeer sluwe wijze in op een klaarblijkelijk bestaande verzameling van antipathische gevoelens jegens de Moslim-cultuur. Waarom die gevoelens zo leven is me niet geheel duidelijk, maar ze komen niet uit het niets. Ik denk dat de linkse vleugel gefaald heeft om dit op tijd te hebben zien aankomen en daar correct naar te handelen.

  Verder zie ik uiteindelijk geen groot drama. Ik denk dat ook binnenin de moslim-cultuur hier in Nederland een bepaalde ontwrichting plaatsvind en er keuzes worden gemaakt. Daarnaast is er in het midden-oosten een (democratische) revolutie gaande en dat inziend denk ik dat we moslim-extremisme eigenlijk alleen maar zullen zien verdwijnen.

  Duidelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Dadgad

  Oh, voor alle duidelijkheid: ik heb gruwelijk de pest aan religieuze fundamentalisten.

  BeantwoordenVerwijderen