zaterdag 21 juni 2014

Baksteen

Kennelijk loopt het Vaatstra-boek zo slecht dat de auteurs vrijdag 800 exemplaren gingen uitdelen (voor de duidelijkheid: niet verkopen) aan inwoners van Oudwoude, de voormalige woonplaats van boer Jasper S.

En ja, hoor, dat leverde tenminste wel publiciteit op. Want het is nogal uit klauwen gelopen. Een van de inwoners belde de politie en blijkbaar ook Johan Vaatstra (zoon van vader Bauke), want die was snel ter plaatste om het duo in elk geval met een steen te bekogelen. Mauritz (aan wie geen schrammetje valt te ontdekken) wil aangifte tot doodslag doen. Vooralsnog staat de burgemeester aan de kant van de familie Vaatstra: 'Boargemaster Bilker fan Kollumerlân neamt de aksje "mislik meitsjend", mar der kin gjin oanjefte dien wurde, omdat it boek útdield en net ferkocht wurdt.'

Het wil kennelijk maar niet in die botte koppen van Wim Dankbaar en Hans Mauritz opkomen dat ze met hun provocaties families pijn doen. Barracuda heeft het vaker gezegd: Dit duo geeft geen flikker om de dood van Marianne Vaatstra. Dat blijkt ook uit het begeleidende briefje, waarin alleen moeder Maaike wordt genoemd omdat die ooit geloofde in de door Dankbaar aangereikte doofpottheorie: 'Ook zult u begrijpen dat de familie Steringa, evenals Marianne’s moeder Maaike, onbeschrijflijk leed is aangedaan door onze Justitie'. De rest van de familie kan kennelijk stikken. 

En daar stond Hans weer: breed grijnzend voor de camera. Het zou toch kunnen dat Jasper S. een moord had toegegeven die hij niet gepleegd had? Het zou toch kunnen dat zijn DNA was vervalst? Yep, het zou ook kunnen dat Hans zelf de moord op zijn geweten heeft, terwijl Wim toekeek, maar dat wil nog niet zeggen dat het waar is.

Dankbaar wees maar weer eens op zijn kluisverklaringen, dus laten we daar eens naar kijken. Ook al omdat Dankbaar afgelopen week reageerde op het artikel dat Barracuda eerder schreef over een alweer enkele jaren oud interview met de toenmalige AZC directeur Uijl, dat zogenaamd moet bewijzen dat asielzoeker Feik (een van de vermeende daders) al twee dagen na de moord zou zijn weggesluisd. Wie het interview goed beluistert hoort dat Uijl een latere datum bedoelt dan 3 mei 1999 en de overplaatsing (naar Drachten) te maken had met de aangifte tot verkrachting door Stephanie.

Uw 'oppertrol' zou volgens Dankbaar '80 procent van de informatie weglaten'. Daarna volgen drie zogenaamde verklaringen van voormalige beveiligers, waarvan opvalt dat die nagenoeg identiek geformuleerd zijn. Twee beveiligers waren er niet eens bij, maar vernamen het een en ander via een broer of collega's. Een derde deed Feik 'uitgeleide'. Alle drie hebben kennelijk zo'n fabuleus geheugen dat zij tien jaar na dato nog weten dat Feik op maandag 3 mei 1999 werd opgehaald.

Tenzij....Dankbaar hen die datum gewoon heeft aangereikt, zoals hij ook deed bij Uijl. Ook valt op dat de drie allemaal weten dat Feik naar Musselkanaal is afgevoerd. Ook dat komt rechtstreeks uit de koker van Dankbaar zelf, want die heeft naar aanleiding van een anonieme brief altijd geloofd dat Feik naar het Groningse lintdorp werd gebracht. Zoals de verklaringen nog wel meer opvallende stokpaardjes van Dankbaar bevatten (de niet gelijkende Ali op televisie). Oftewel: Dankbaar heeft een aantal beveiligers (die ook niet alles kunnen weten) een half voorgekookte verklaring laten ondertekenen.

Ook de verklaring van asielzoeker 'Piet', waarom alles lijkt te draaien, lijkt door Dankbaar en Mauriz te zijn opgesteld, gelet op het slot, dat weer over de niet gelijkende Ali gaat. Wonderbaarlijk dat al deze mannen toevallig die ene uitzending hebben gezien.

De verklaring zelf wordt gekenmerkt door vaagheden. De bewuste asielzoeker zou in een caravan 'tegen mijn wil in' (hoezo?) getuige zijn geweest van de moord op Marianne Vaatstra, maar 'wens over de details niet te verklaren'. Dat is wat vreemd, aangezien Barracuda aanneemt dat het ook weer niet zo vol was in deze caravan dat de daders niet zouden weten die deze verklarende getuige was. Waarom dat niet een volledige verklaring afgelegd? Ook heel knap dat de recherche wist dat ze deze Piet moesten hebben, want die zou enkele uren na de vondst van het lichaam al zijn opgehaald om te worden verhoord. Niet Feik, die rustig op het asielzoekerscentrum bleef zitten.

De parochie van Wim en Hans mogen dit overtuigend bewijs vinden, de rest van nuchter Nederland zal meer waarde hechten aan een 100 procent DNA match en een volledige bekentenis.

42 opmerkingen:

 1. Ach, de logica van de omkering

  ' Immers, als het lariekoek is, waarom zou men zich dan zo druk maken? Het antwoord is uiteraard dat het boek allesbehalve lariekoek is, maar op genadeloze wijze de ware toedracht van de moord, alsmede de misdaden en leugens van onze autoriteiten blootlegt. Geen lezer die daar niet van overtuigd is na het omslaan van de laatste bladzijde.'

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Barracuda, Je hebt mijn adres vermeld op een van je blogs. Ik wil dat je deze verwijderd. Dit gaat veel te ver. Ikzelf vermeld nooit het woonadres van burgers.

   Verwijderen
  2. Dat heb je echt wel degelijk overal op het digispace als doorzichtige lokmiddel ivm al die geilende AIVD-stalkers van je zelf gedaan hoor lekkere wausje muisje van me! En wat gaan we daar als genoegdoening anders dan verder aan doen? Een juridische trekwedstrijdje omtrent wie er de langste financiële armslag over heeft via een duurbetaalde advocaten collectief? Kom maar op hoor met je heerlijke gefliptheid. Ik neem je juridisch binnenin al de gaatjes die je op zo een moment in een door mijzelf plat gekochte strafrechtelijk traject als onderliggende partij ter verkrachtende beschikking zal behoren te openen dan wel financieel leeglopend letterlijk moet ondergaan hahaha!!!

   Verwijderen
 2. Misschien dat Wim binnenkort de muren van de gevangenis ziet. Hij mag de familie Vaatstra niet meer lastigvallen. Een boek op de deurmat zou misschien een goede reden kunnen zijn om Wim te laten zien dat hij de families met rust moet laten.

  Jammer dat de baksteen Mauritz niet heeft geraakt, dan was duidelijk geworden dat die mongool bijna geen hersens heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dorothy Parker schreef tot mijn verbazing:
   ==
   Jammer dat de baksteen Mauritz niet heeft geraakt, dan was duidelijk geworden dat die mongool bijna geen hersens heeft.
   ==

   Dit vind ik een bijzonder kwalijke opmerking. Het goedpraten van geweld (voor zover inderdaad gepleegd, dat weer ik niet).

   DP is kennelijk geen voorstander van de rechtsstaat, zoals ik wel altijd geweest ben en blijf.

   Verwijderen
  2. Het is een overdrijving Ruud. De zinsnede: dat hij bijna geen hersens heeft, daarin had je het kunnen lezen.

   Overigens kan ik je wel vertellen dat mijn vader weinig tot geen geduld heeft en had met zulke types en na een kleine discussie waarin hij vriendelijk doch dringend had gevraagd om er mee op te houden en zo niet dan waarschuwde hij voor de consequenties.

   Wilde D/M dan nog niet ophouden, nou dan waren de rapen niet gaar en als de politie dan kwam dan accepteerde hij dat gewoon. Ik moet zeggen dat het wel geholpen heeft want men valt mijn vader niet gauw lastig.

   Verwijderen
 3. „De familie van S. wordt door het hele dorp met de nek aangekeken, ze gaan eraan kapot. We wilden een gebaar maken. Daarom hebben we het boek gratis verspreid”
  Aldus Mauritz bij de Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/22766377/__Dagboek_Vaatstra_uitgedeeld__.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lees in de brief van D&M dat de vader van Jasper faliekant tegen de verspreiding was. En het dan toch gewoon doen, om een 'gebaar' te maken? Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig. Marianne's moeder heeft dat ook al door schade en schande moeten ondervinden. Waar is de tijd gebleven dat zulke types hun idioterie niet verder dan de dorpspomp kregen...

   Verwijderen
 4. Wim weigerde toch psychiatrisch onderzoek?? Nu ook niet meer nodig. Samen met Hans in een Tbs-kliniek zetten zonder internet-aansluiting en telefoon, zodat ze op geen enkele wijze meer de maatschappij kunnen vervuilen..Met alleen 600 exemplaren van hun boekjes op de kamer...Ik ben tegen geweld maar deze idioten vragen er ook om.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Creulman:
   ==
   Ik ben tegen geweld maar deze idioten vragen er ook om.
   ==

   Ook weer een kwalijke opmerking, ondanks de loze verontschuldiging. Illustratief voor de mentaliteit van deze "wrede man".

   Verwijderen
  2. Als echt niets meer helpt...deze heren zijn door o.a. rechtbanken, politie, juristen en god weet wie allemaal al gewaarschuwd...wie het hard speelt kan het hard hebben Ruud, en aangezien jij het zo goed met ze voor hebt, en het voor ze opneemt, ga jij nog 1 keer met hun praten en ze beleefd vragen of ze aub willen ophouden met hun drammerig en kinderachtig gedrag. Die boeken brengen meer op als oud papier dan dat ze daadwerkelijk amusementswaarde geven...

   Verwijderen
  3. ==
   en het voor ze opneemt, ga jij nog 1 keer met hun praten
   ==

   Ik heb laatst aan Wim (e-mailadres van Hans weet ik niet) beleefd commentaar gevraagd op het vorige stukje van Barracuda, over dat het tijdplan niet klopt. In het (lange, maar niet zakene) antwoord begon hij meteen over 'supertroll', dus verder niet op in gegaan. Foute mentaliteit.

   Verwijderen
 5. Wim Dankbaar lijkt zich een aantal zaken niet te beseffen. Ten eerste richt de woede van die mensen zich niet primair op het boek an sich. Had hij daar gestaan met een misdaadthriller "Innocent Girl' dan was de reactie niet anders geweest. Het is de persoon Wim Dankbaar die de woede veroorzaakt en naar waar het toe gericht is. Het is de jarenlange intense bemoeizucht van Wim die als persoon he-le-maal niets te zoeken heeft bij Marianne, bij de familie en zelfs bij de gemeenschap. Het is de onbekende vent van een paar straten verderop die plotseling aanbelt en opmerkt dat je auto wel erg vies is, en je wat tips geeft om de rommel te verwijderen. Je hebt niet echt gevraagd om dat advies, maar ach, tips welkom. Het wordt een ander verhaal wanneer die gek iedere dag terugkomt en steeds indringender zich bemoeit met je leven. Dan komt er een dag dat je zo'n man een schop geeft ook al kwam hij die bewuste dag met een bos rozen en een fles wijn.

  Ten tweede lijkt Wim zich niet te beseffen dat hij door het in zee gaan met Hans Mauritz zichzelf ontdaan heeft van het laatste restje integriteit dat hem nog toegedacht kon worden. Mauritz heeft maar één doel: geld verdienen aan de moord op Marianne Vaatstra. En dat is tevens de achterliggende reden van deze actie. Mauritz mikt op afkeurende publicaties in landelijke media. Het is precies de aandacht die deze walgelijke egoist nodig heeft, en die aan alle zijden van de inderdaad misselijkmakende brief afdruipt: wat een arrogante egoistische verkooprommel is dat epistel.

  Ik wens Mauritz en Dankbaar dan ook veel plezier in Zwaagwesteinde wanneer ze daar 'het boek gaan verkopen'. De mannen daar in het dorp schijnen harde knoestige knuisten te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor Zwaagwesteinde heb je al een paar duizend boekjes nodig. Zijn Wim en Hans hun onverkochte voorraden aan het wegwerken?

   Verwijderen
  2. Ziva:
   ==
   Het wordt een ander verhaal wanneer die gek iedere dag terugkomt en steeds indringender zich bemoeit met je leven.
   ==

   Geen juiste weergave van de situatie. Weliswaar vind ik deze actie ook niet verstandig, maar dit geeft een vertekend beeld.

   Verwijderen
  3. Ziva schreef:
   ==
   Ik wens Mauritz en Dankbaar dan ook veel plezier in Zwaagwesteinde wanneer ze daar 'het boek gaan verkopen'. De mannen daar in het dorp schijnen harde knoestige knuisten te hebben.
   ==

   Ook weer, net als Dorothy Parker: het verheerlijken van geweld, het voorstaan van volksgerichten. Erg kwalijk vind ik dat, Ziva. De ware aard?

   Verwijderen
  4. Ik ben niet voor verheerlijken van geweld. Maar als er al justitie, politie en de rechter in het geding zijn en je wordt duidelijk geminacht, wat moet je dan?
   Hier is duidelijk grensoverschrijdend gedrag wat steeds bizardere vormen aanneemt.

   Je hoeft alleen maar naar Hans Mauritz te luisteren die vind, dat zijn waarheid de waarheid is en schijt heeft aan de families. En daarbij urineert op het graf van Marianne Vaatstra om het nog maar netjes uit te drukken.

   Dat er dan de stoppen doorslaan vind ik normaal, ik heb respect voor de familie dat ze het nog jaren hebben moeten uithouden met die bijgoochems.

   En dan nog die brief die zo kwetsend en arrogant is, ja wat moet je dan?
   Ik begrijp het wel, justitie zit met de handen in het haar en er is bijna niemand die er wat aan kan doen, dan is eigen wet in dit geval te verklaren.

   Verwijderen
 6. En met dank aan een kiezelsteentje hebben politie en OM weer iets onzinnigs omhanden want gegarandeerd dat HM aangifte gaat doen. Bewijs? Dat hebben WD en HM niet nodig, want hun logica volstaat. Toch? En het blijft mij opvallen dat MK akelig stil blijft over JD... toch een broodschrijver dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Omroep Fryslân, geciteerd door Barracuda:
  ==
  'Boargemaster Bilker fan Kollumerlân neamt de aksje "mislik meitsjend", mar der kin gjin oanjefte dien wurde, omdat it boek útdield en net ferkocht wurdt.'
  ==

  O, dus iets proberen te verkopen is wel strafbaar en daarvan kan wel aangifte worden gedaan? Volgens welk artikel van het Wetboek van Strafrecht is het dan strafbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij sommige gemeenten moet je een ventvergunning hebben voor verkoop aan de deur.

   Verwijderen
  2. Maar iets doen zonder vergunning, is dat ook meteen strafbaar? Ik weet het niet, ik geen jurist.

   Verwijderen
  3. Voor drukwerk waarop een mening word verkondigt, is geen ventvergunning nodig.

   Verwijderen
 8. OT - weer even terug naar Micha Mafkat: de ezel noemt dit
  http://beforeitsnews.com/celebrities/2014/06/european-royals-killing-naked-children-for-fun-at-human-hunting-parties-2465154.html
  een betrouwbare website... afgezien van de bekende verzameling van herkauwde verdachtmakingen zonder enig bewijs en vage, liefst anonieme getuigen kan deze site de verschillende personen en functies nog niet eens goed uit elkaar houden.
  Betrouwbaar: ja, ja, als een gerespecteerde onderzoeksjournalist als MK dit betrouwbaar vindt... dan kan niemand hem nog serieus nemen. En gek genoeg, dat doet ook niemand meer, lijkt het wel. Oh ja, MK pleegt ook steeds meer zelfplagiaat. De bronnen raken uitgeput, blijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach Micha Kat; de held van de alternatieve media die om de week naar het buitenland rent omdat hij bang is dat hij gepakt wordt. Held op sokken dus en zo laf als ik weet niet wat. En hij gaat van het geld van de Micha Claim, van zijn bezoekers dus, lekker op "anti-toga-stress" vakantie. Geen enkele journalist doet dat, maar uiteraard Mafkat wel. En hij werkt samen met boeven die 600 keer erger zijn als Demmink (mocht die schuldig zijn) maar das allemaal niet erg volgens Micha. Hij heeft geen vrienden meer (als hij ze al had steekt hij ze vroeg of laat een mes in de rug) en zijn site gaat binnenkort ook down. Eindelijk krijg je iets DOWN Micha, gelukkig ben je het zelf!!

   Verwijderen
  2. Micha Kat valt Myra aan omdat ze niet kan interviewen en de 'fantast' Samson niet kritisch heeft aangepakt, maar zelf neemt hij de fantasieen van Kevin Annett wel serieus.

   Verwijderen
  3. MK gaat vrolijk verder in de overdrive richting de MSM... en zijn vaste DSM IV club vindt het prachtig allemaal. Net zo min als pestprotocollen op school helpen helpt de wet tegen dit soort individuen: niet iedereen heeft zin om in civilus te gaan en aangifte doen stopt de ellende toch niet, integendeel, maakt het alleen maar erger.

   Verwijderen
 9. Wat mij opvalt is dat Mauritius de schade aangericht door de baksteen niet toont.

  Ik betwijfel dat er is gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De steen ging er net langs, zei hij, zijn bril was wel helemaal kapot. Of het waar is weet ik niet, ik was er gelukkig niet bij. Wel 5 getuigen, zeggen ze.

   Verwijderen
  2. En betreffende broer van ontkende het desgevraagd op twitter niet. Dus?

   Verwijderen
  3. Zijn bril kapot? Maar die heeft hij in het filmpje nog gewoon op zijn hoofd staan.

   Verwijderen
 10. Maurits zegt altijd veel, maar wat klopt ervan?
  Zijn er 5 getuigen of is dat een hersenspinsel van hem?

  Dat Johan niet expliciet ontkent zegt niets natuurlijk
  We zullen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vijf getuigen heb je zo. Je ziet op het filmpje dat ze met zijn vieren aan het "folderen" zijn (twee achterbakken vol met bijbels).

   De cameraman zelf, kan de vijfde zijn? Ik vind het een slecht verhaal, op het moment suprême als Johan Mauritz confronteert draait de camera niet? (er wordt daar in ieder geval geen beeld van vertoond).

   Vervolgens krijg je een lullig shot van een baksteen en een kapotte bril.... En Maurits in beeld die echt niets mankeert. Op tijd gedoken zeg maar...

   Trouwens, het lijkt me dat er wel beeld moet zijn van de confrontatie. Als je de camera even niet hebt lopen, dan zet je deze wel meteen aan als je Johan ziet aankomen. Het feit dat je die beelden nu niet ziet, zegt denk ik genoeg over de onafhankelijkheid van GPTV.

   Waarschijnlijk staat Mauritz er niet al te best op.

   Verwijderen
  2. Trouwens...., als je een sprintje moet trekken voor deze Johan (zoals die twittert)...., dan kan die bril zomaar van je hoofd waaien (daar zit de bril bij Mauritz meestal, niet op zijn neus).

   En als de bril dan verkeerd valt of iemand staat er op in het tumult.., dan krijg je zo'n shot.

   Verwijderen
  3. Mauritz was maar wat graag geraakt en met een 'gele ligtaxi' afgevoerd. Dat had pas echt mooie beelden opgeleverd. Anyway, hij heeft iets van respons gekregen en dat past keurig in zijn straatje. Benieuwd of hermandad de aangifte gaat opnemen en uitzoeken.

   Verwijderen
  4. Ik geloof eerder een Johan die twittert dat Mauritz een sprintje is moest trekken. Die Mauritz is nog een lafbek ook..., weglopen en ondertussen zijn bril verliezen of zo...

   Verwijderen
 11. Die ondankbare vlegel van een wimp weet dan ook alles waarmee hij in aanraking komt met zijn demonische kwaadaardigheid te besmetten he Carla? Incluis brilletje rozenwater!?;

  *,-BRON

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh, nu val je echt de mand, en weet ik ook wie je bent. Waarom mij aanvallen? Maar de puzzelstukjes vallen in elkaar. Eindelijk :) Je moet niet teveel fouten maken nep-adamas :)

   Verwijderen
  2. Vertel eensch mevr. Kuik; Heb je die naaktfoto's van die idf-neppilote waarover je toen al aan de lijn (volledig terecht overigens OMFG!) zo van over je nek gaand uit de school klapte anders niet in ruil voor een goede vergoeding geheel uit eigen vrije wil naar me toe gemaild? Je viel anders echt wel als een blok voor me... Gelukkig heb ik je bijtijds kunnen natrekken waardoor ik je platgaan voor die AIVD Wimp en de daardoor ontstane besmettelijke kwaadaardige verkankerdheid voor mijn persoonlijke zelf kon uitsluiten! Karma is een gezwel die als je er maar genoeg verraderlijk voor open staat dan wel opportunistisch golddiggend plat blijft gaan, altijd wel vanzelf & progressief dodelijk zich tegen je kan keren xara. Andersom in het positieve kan uiteraard ook, maar dat is met de verderfelijke lieden die je in de loop der tijd zo om je heen hebt verzameld bij jou dan ook absoluut uitgesloten! Doe je de groetjes aan god dan wel lucifer al naar gelang je eindbestemming van me? En zeg maar dat mijn hulp troepen hier op deze kloot alreeds klaar zijn voor de totale wegsnijding van het terminaal zijnde gezwel waarmee de mensheid in zijn geheel al veels te lang dodelijk kampt. Tot nooit weder ziens want daar waar ik naar toe zal gaan na mijn tijd hier op deze kloot worden lieden als jijzelf vanwege hun verspilde ledigheid nooit en te nimmer meer toegelaten hahaha...

   Verwijderen
 12. Ik blijf aan de gang ;-): in het nieuws dat mogelijk botten van Tanja Groen (vermist sinds 1993) zijn gevonden. Waar blijft de spin dat Demmink hiermee te maken heeft (maar die viel niet op meisjes/vrouwen dus wat nu)? En Friso was nog wat jong toen?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. idd... ;-) Wie weet is het wel Ronald P. van de Puttense moordzaak.? Of vinden ze DNA van Jasper S? Wie zal het zeggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen