dinsdag 24 juni 2014

Zelfracisme

Bij de rechtse bloggen lees je de laatste tijd veel over 'zelfracisme'. Dat is volgens Filantropius, die het woord lijkt te hebben uitgevonden, een kwellende aandoening waartegen tot nu toe nog geen werkend medicijn gevonden is. Neem activiste Joke Kaviaar, die het liefst 'een breivikiaanse wereld zou scheppen waarin iemand met een kennelijk afwijkende opvatting (over allochtonen) naar het leven gestaan mag worden.'

Zelfracisme is 'jezelf helemaal wegcijferen als verwenbonus voor allochtonen'. Wat maar een beetje blank is, is uit. Helemaal in is dat wat de allochtonen willen. Weliswaar met behoud van wat de blanken tot stand gebracht hebben. Ah, dat dus weer wel.

Jezelf een levenslang schuldcomplex aan laten praten door zelfracisten leidt er toe dat je gedoemd bent tot aan je dood bij de RIAGG in de rij te staan, constateert Filantropius, terwijl de zelfracisten er zelf een mooie carrière aan overhouden, want die krijgen mooie baantjes bij universiteiten.

Filantropius en de angst voor de allochtoon, daar kan Barracuda hele boeken over volschrijven. Vooral de moslim natuurlijk, al is de schrijver tegenwoordig wel zo slim het beestje niet elke keer bij de naam te noemen.

Dagelijks haalt Filantropius zijn portie ergernis bij Joop.nl, waar onlangs het fenomeen institutioneel racisme de kop ostak, dat is de culturele erfenis van anti-zwarte vooroordelen. Deze erfenis werkt nog steeds onbewust door in onze cultuur, in bijvoorbeeld geïnternaliseerde etnische stereotypen over 'zwartheid', schrijft Zihni Özdil. Daarin leest Filantropis alweer het verbod om zich negatief over moslims uit te laten. 'De promotors van het blanke zelfracisme, zoals het zooitje dat op kosten van de belastingbetaler VARA’s Joop in stand houdt, wordt als het uur U aanbreekt door het koekoeksjong Zihni Özdil uit het eigen nest geflikkerd.'

Nu kent Barracuda de identiteit van Filantropius niet, maar zijn verre voorvaderen kunnen niet anders dan allochtonen zijn geweest. Nederland lag ooit grotendeels onder water, alleen de hogere zandgronden staken boven het water uit. Degenen die wij als Nederlanders waren oorspronkelijk Germanen (Chauken) en Kelten. En die spraken zo goed als zeker niet met een Gooise tongval.

Zo durft Barracuda te wedden dat in Huize Filantropius wel eens de spaghetti (Italiaans) aan de waslijn hangt, hij thee drinkt uit theeglazen (Marokkaans), tulpen in de vaas heeft staan (Turks), Franse brie en camembert op zijn boterham smeert, en een vleeskroketje bij de Febo trekt (Frans). Over enkele jaren zuigen zijn kinderen aan de waterpijp en is islamitische hoofddoek een modegril.

Misschien moeten we voor Filantropius maar een gebied ergens op de Veluwe ontruimen voor een Nederlandse variant van Old Order Amish: daar zal alleen de Nederlandse gestampte pot toegestaan zijn en wordt nog met Nederlands met 'sch' gesproken. De Amish haardracht is vanzelfsprekend verboden, want ook op iedere gelijkenis met de ongetrimde moslimbaard staan zware straffen.

1 opmerking:

  1. Sommige mensen vergeten volgens mij hoe dit land groot is geworden.

    BeantwoordenVerwijderen