maandag 23 juni 2014

Opsluiting

Klokkenluider Julian Assange vierde vorige week zijn tweejarig verblijf op de ambassade van Ecuador, waarheen hij was gevlucht na twee slippertjes in Zweden. De dames - organisatoren van een spreekbeurt in Stockholm - deden uiteindelijk toch maar aangifte, waarna het Zweedse gerecht zijn uitlevering uit Groot-Brittannië eiste om hem te horen in het kader van een onderzoek over 'seksueel wangedrag'. Die beschuldiging was wat overdreven, want de dames zouden wel hebben ingestemd met de liefdesdaad, al was Julian wat slordig met de condoombescherming. En dat vinden ze in Zweden voldoende voor een pittig verhoor.

Assange maakte er een heel politiek spektakel van, alsof hij meteen via Zweden aan de VS zou worden uitgeleverd, maar wekte toch vooral de indruk dat hij geen persoonlijke nederlaag wilde ondergaan.

En dus koos Assange -  God's Lonely Man - voor vrijwillige opsluiting, zeg maar gerust een langdurige gevangenisstraf. Twee jaar lang geen aandacht meer van vrouwelijke bewonderaars, twee jaar lang niks anders dan tamales, empanades de morocho, ilapingachos en patacones for breakfast. De Spaanse bibliotheek moet al van voren naar achteren zijn gelezen. Even de benen strekken op straat is er niet bij. De Britse regering heeft de afgelopen twee jaar meer dan 6.350.000 Britse pond (7.928.000 euro) uitgegeven voor zijn bewaking. 

Maar nu zegt Assange deze week nog met aanvullende (in Zweden vergaarde) informatie te komen die een einde aan de patstelling moet maken. Details daarover blijven vaag. Maar zijn straf heeft Assange nu wel gehad, dit is geen Strauss-Kahn die zich als een bronstige Gorilla heeft vergrepen aan een kamermeisje, en zelfs die is daarmee weggekomen.

9 opmerkingen:

  1. Wel allerlei buren belasteren, met naam en toenaam ook nog, maar wel piepen als je adres ergens vermeld wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herkennen wij overigens deze ook nog jij stinkende Baud-Waus? Ook die staat voor wie daar maar in geïnteresseerd blijkt zu sein opgeslagen en wel in mijn ongekende dan wel geilmakende bestanden betreft die ongekend maffe strapatsen van je heurrr...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach, het huis van Maud stond ons toch al in het geheugen gegrift sinds dat journalistieke hoogstandje van Kat: het filmpje waarin de kale lasterkabouter aanbelt bij Maud. (YouTube, zoeken op "Oortwijn". De kijker werd geacht haar afwezigheid op te vatten als een aanwijzing dat ze "net als Fred de Brouwer" door Demmink squads was vermoord, of zoiets. Hoe sneu ben je dan als "journalist"...)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Even googelen op Maud Oortwijn en dat adres is zo gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. "Die beschuldiging was wat overdreven, want de dames zouden wel hebben ingestemd met de liefdesdaad, al was Julian wat slordig met de condoombescherming. En dat vinden ze in Zweden voldoende voor een pittig verhoor."

    Dat is nogal een bagatellisering, 1 van de dames had verklaart dat zij inderdaad vrijwillig met hem naar bed was geweest onder voorwaarde van een condoom, so far so good. Maar dat zij vervolgens 's nachts wakker werd terwijl Assange sex met haar had zonder condoom.

    Had Assange toestemming hiervoor? Nee
    Was het ongewenst? Ja helemaal omdat het zonder condoom was

    Praktisch gewoon verkrachting

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was er niet bij, en jij evenmin (mag ik hopen).

      Verwijderen
    2. Dat is wel heel makkelijk, is een beschuldiging van verkrachting overdreven als jij of ik er niet bij zijn? :-S Als het is gegaan zoals de dames verklaren zoals het was gegaan. Dan is dat gewoon een serieus te nemen vergrijp.

      Onbeschermde seks is geen grapje als het ongewenst is.

      Verwijderen
  6. Als Maud nou eens begint met het weghalen van alle loze verdachtmakingen aan het adres van deze of gene....maar dat zie ik helaas niet gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als je fotootjes met een revolvertje gaat sturen ben je best wel een bietje een lowlife !!!

    BeantwoordenVerwijderen