donderdag 26 maart 2015

Lijfsdwang

Koos van Woudenberg moet nu echt stoppen met beledigende uitlatingen aan het adres van een ziekenhuis en zorgverkeraar. Dat heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden deze week in hoger beroep bepaald. En die heeft Koos zelfs lijfsdwang opgelegd, het zwaarste dwangmiddel dat het civiel recht kent.

Koos verkeert al jaren op voet van oorlog met Achmea en het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, maar zoals wel vaker bij querulanten word je op zijn website niet echt veel wijzer van de situatie, niet in de laatste plaats omdat Koos (opzettelijk) informatie weglaat. Gelukkig maakt het vandaag gepubliceerde vonnis veel duidelijk.

Koos was vanaf 2006 verzekerd bij Achmea, maar betalen deed hij niet. Dus werd, om maar eens wat te noemen, de aanvullende (tandarts)verzekering per 1 februari 2007 beëindigd. Vervolgens kreeg Achmea een factuur van 122 euro voor een behandeling in het Wilhelmina Ziekenhuis. Koos beweerde dat hij nooit is behandeld en dat iemand anders wellicht zijn pas had gebruikt. Maar het Ziekenhuis meent hem toch echt te hebben gezien. De premieachterstand was inmiddels tot 2580 euro opgelopen. Achmea sleepte Koos voor de kantonrechter en die moest betalen.

Dat deed Koos niet. In plaats daarvan opende hij de aanval op een ziekenhuis en zorgverkeraar via het web en Twitter, met een waar terreur van beledigingen. En ook nu weer (in 2012) haalde Koos bij de rechter bakzeil. Die moest de beledigingen verwijderen op straffe van een dwangsom van maximaal 20.000 euro, maar Koos wilde niet stoppen. Daarom beweerde hij dat het niet vaststaat dat de beledigingen van hem afkomstig waren (maar van de kabouters).

Achmea probeerde nog even van de kale kip te plukken met behulp van een deurwaarder, maar Koos bleek geen roerende zaken of onroerende zaken op zijn naam te hebben staan. En op zijn uitkering van de gemeente Winsum lagen al één of meerdere beslagen.

En nu heeft het Hof er genoeg van. 'Het hof zal [appellant] nog een redelijke termijn gunnen om aan het bevel, verbod en de veroordeling te voldoen voordat de lijfsdwang ten uitvoer kan worden gelegd, zodat hij daarmee kan voorkomen dat de lijfsdwang wordt toegepast. Als de lijfsdwang wordt toegepast, acht het hof [appellant] nog in staat aan het bevel, verbod en de veroordeling, kort gezegd het verzenden van brieven en het verwijderen van gegevens op internet, uitvoering te geven. Voorzover hij daartoe zelf niet of niet geheel in staat is, kan hij derden daartoe machtigen.'

Mooi nieuws dus, maar Koos zwijgt er in alle talen over. Wel twitterde hij zich de afgelopen dagen weer helemaal scheel over Demmink, TopGear, Peter R. en de pedonetwerken.

24 opmerkingen:

 1. Misschien is dit een voorbeeld voor andere mensen die verder gaan dan het (doorgaans redelijke) even stoom afblazen. Het is een keer afgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik de twitterpagina van die Koos zo even bekijk, moet de stumper de hele dag door minimaal één keer per uur stoom afblazen over van alles en nog wat.
  Ik wist wel, dat hij van het padje af was, maar als je dat zo ziet, is het toch wel even schrikken.
  En dat was misschien allemaal niet gebeurd, als Demmink zijn autorijschool niet de vernieling in had geholpen [is feit, heeft Koos zelf gezegd]

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt wel alsof iedere DORPSGEK patent heeft op de woorden 'PEDO' en 'SATANISCH'. (kunnen ook meerdere variaties in meegenomen worden...)

  Want alleen al bij KLOL staat zowat bij ieder werkwoord PEDO-... dit en PEDO-... dat. Of dit is SATANISCH dit en dat..., if you can catch my drift.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, en de afkorting NWO schijnt ook ERRÛG scheutig te worden gebruikt. Was ik toch haast vergeten...!

   Verwijderen
 4. Ach Koos, je liegt aan een stuk door. Als er toch een broodje aap verhaal is dat je nu al enige tijd verspreidt (en door niemand serieus wordt genomen) is het wel die Demmink ontmoeting die je uit je dikke duim hebt gezogen om al je lastposten onder druk te zetten. Of om te beweren dat hij je autorijschool kapot heeft gemaakt. Ook daar een weefsel van leugens die we ook weer terugzien bij de Achmea zaak

  Je wil/kunt domweg geen rekening betalen en lult je dan helemaal vast met verhalen over vermeende fraude. En wie anders dan jij bent de auteur van die teksten waar je zogenaamd niets van weet? Die, ik heb ze gelezen, maar een doel hadden: mensen persoonlijk afbranden.

  En geen moment wil het maar tot je doordringen dat je helemaal niets bereikt met die terreur, steeds meer vijanden maakt, steeds meer rechtszaken verliest, schuld na schuld opbouwt, enzoverder.

  Maar als je je op deze manier je leven ten gronde wil richten, be my guest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Koos, dat je die verklaring over Demmink niet wilt intrekken begrijp ik, dat zou nu wel erg lullig staan, maar je was destijds weer even vergeten dat je nog nooit over de beste man op je blog had geschreven, terwijl je dat wel beweerde. En wat werd je toch kwaad toen iemand je daarop wees.

  Kennelijk heb je mijn eerdere opmerking over de 'onthulling' van Martin Vrijland niet gelezen: mijn identiteit is nog altijd niet geraden (not even close).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 'De Tweede Kamer wil nu opheldering over een vermeend gedoogbeleid van de overheid ten opzichte van een omvangrijk Justitieel pedofilienetwerk waarvan Demmink deel zou hebben uitgemaakt'

  Koos, sinds wanneer is groep Bontes/Van Klaveren de Tweede Kamer?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Mijn verklaring over Demmink klopt"

  Tuuuuurlijk, Koos....
  Weet je nog, je eerste (of iig eerdere account) op KLOL, toen je je nog 'knuppelsinhoenderhokken' noemde en ook reageerde op Demmink-artikelen? Toen had je dat stukje van je geheugen nog niet 'hervonden'. Pas ruim een jaar later kwamen die 'herinneringen' pas.

  Ik acht de kans groot dat je er heel goed in slaagt om zelf in je eigen leugens te gaan geloven, je maar je grote probleem was, is en blijft: andere mensen prikken er zo doorheen.

  Die hele 'Achmea-affaire' is dus begonnen om een lullige €122, en weet heeft al je gekonkel en gelieg je opgeleverd? Nounou, Koos gaat door...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn allemaal van die kutbedragjes. Waarom obsess je je daar zo mee? Wil je graag dat je uiteindelijk veel meer moet betalen en achter slot en grendel verdwijnt om niks? Zo te lezen is het nu veel meer geworden. En nu? Werd je punt al gemaakt? Wat is je punt eigenlijk? Wat zou je willen dat er gebeurt?

   Verwijderen
 8. Het verstandigste wat Koos kan doen is zijn Twitter en Wordpress accounts opheffen, zich twee jaar koest te houden, en dan maar hopen dat hij ergens nog aan de bak komt. Maar is vrees het ergste.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Koos,

  zelfs de Roestige Spijker had in de gaten, dat jij Joris Demmink nog nooit van je leven hebt ontmoet, en negeerde jouw "verklaring" wijselijk.

  Jouw leugens worden echt niet alleen maar doorzien door twee plotterblogjes, maar echt iedereen kijkt daar dwars door heen.

  Misschien maakt het je gelukkig, om het allemaal zelf nog te geloven, maar het is wel een dure hobby.

  Sterkte ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb niks verwijderd, dat zal je eigen paranoia wel weer zijn. Maar die Kamervragen zeggen helaas helemaal niets over het waarheidsgehalte van jouw anekdote.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O jawel, hoor.

  De zoveelste leugen. En een makkelijke leugen, want al die comments zijn nu offline, maar diep in je hartje weet je wel beter. Je vertelde destijds keurig over je andere strubbelingen met justitie.. ;)

  Het is leugen na leugen na leugen na leugen, en de enige die er heilig in gelooft ben jezelf. Ieder probleem in je leven probeer je te externaliseren. Iedereen krijgt de schuld, behalve jezelf. Iedereen maak je zwart. En uiteindelijk is er maar één persoon die erdoor getroffen wordt: jezelf.

  Zo effectief is 't. Iedereen ziet 't, behalve jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Koos, even tussendoor. Ik lees nu ineens op je blog dat je aangifte tegen me deed en in je stuk verwijs je naar de tekst van die aangifte, maar het linkje is kapot. Is die tekst nog beschikbaar? zou ik die mogen lezen? Dan kan ik misschien iets aan mijn gedrag doen, als ik begrijp wat je dwarszit. Ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar je grieven over mij en wist helemaal niet dat je ergens mee zat.

  Zou je het met me willen delen? De aangifte richtte zich uiteindelijk toch tegen mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En het staat er nog steeds: het comment van 13:22, 2e alinea, eerste zin.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Koohoos, er is iets weg in jouw hoofd. Maar de tekst is nog steeds hetzelfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hahahahaha, weet je wat nu het hilarische is, Koos?

  Ik googlede even op 'knuppelsinhoenderhokken' om te kijken wat ik nog kon terugvinden. Ik kreeg 0 resultaat. En toen las ik jouw comment nog eens:
  "Knuppelsindehoenderhokken was niet van mij Barend."

  Hahaha, ik had het woordje 'de' dus vergeten in mijn comment, en jij hebt me keurig gecorrigeerd. En inderdaad "knuppelsinDEhoenderhokken" levert wat hits op uit 2010.

  Wéér een leugen doorgeprikt, maar je gaat vast weer een excuus verzinnen, want o wee als je voor jezelf eens zou moeten toegeven dat alles wat je zegt verzonnen en gelogen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hier Koos, lees in deze PDF je eigen comment van 18 april 2011 nog maar eens: http://www.dossierkalbfleisch.com/PDF/kalbfleisch-is-b.pdf

  ;)

  liegen, liegen, liegen, liegen, liegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Maar je hebt dus een verwijt tegen mij en als ik je vraag wat dat verwijt is, wil je me dat niet vertellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Koos is al platzak, maar die recente zaak kost hem dus dit:


  veroordeelt [appellant] in de kosten in het principale appel en begroot deze kosten, voor zover tot op heden aan de zijde van Achmea c.s. gevallen, op € 666,- aan verschotten en op € 2.682,- voor geliquideerd salaris van de advocaat, te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 14 dagen na betekening van dit arrest tot aan de dag van algehele voldoening;  veroordeelt [appellant] in de kosten in het incidenteel appel en begroot deze kosten, voor zover tot op heden aan de zijde van Achmea c.s. gevallen op € 1.341,- voor geliquideerd salaris van de advocaat, te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 14 dagen na betekening van dit arrest tot aan de dag van algehele voldoening;  veroordeelt [appellant] tot betaling van € 131,- voor nasalaris van de advocaat, dan wel € 199,- indien niet binnen veertien dagen na aanschrijving aan deze uitspraak is voldaan én betekening heeft plaatsgevonden, te vermeerderen met de wettelijke rente over voormelde bedragen vanaf 14 dagen na betekening van deze uitspraak tot de dag der algehele voldoening;

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik voel een huisuitzetting aankomen, en ráád eens wie het weer gedaan heeft? Niet Koosje, volgens Koos....

   Verwijderen
 19. knuppelsindehoenderhokken
  13 december, 2010 at 19:04
  Afgelopen zaterdag werd ik op televisie bij ‘In de schaduw van het nieuws’ al geconfronteerd met een ex-dorps- en schoolgenoot die net als ik meerdere malen bruut werd verkracht door de ‘hoofdmeester’ in het dorp Sexbierum waar ik op school zat. Verkracht maar ook fysiek mishandeld als ik niet deed wat hij vroeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh God, dat Sexbierum verhaal. Het is zelfs de vraag of hij op die school zat.

  BeantwoordenVerwijderen