dinsdag 24 maart 2015

Kasteelheer

Ard van der Steur (VVD) wordt minister van Veiligheid en Justitie, dus dan wordt het weekend door de zich stierlijk vervelende blogosfeer benut voor weer een fraai staaltje amateur muckraking. Met als doel om aan te tonen dat de man een enorme graaier is en mogelijk een 'pedobeschermer'. Man, man, man, wat werden er weer planken misgeslagen.

Het begon natuurlijk met Micha Kat, die per definitie nooit iets uitzoekt, en suggereerde dat Van der Steur weliswaar even getrouwd is geweest, maar alweer enige tijd 'single'. En dus verdacht. 'Zou toch niet slecht zijn voor het vertrouwen als die dossiers in handen waren van een gezonde en vrolijke Nederlandse family-man met drie wolken van kinderen waar hij zielsveel van houdt.'

Drie wolken van kinderen dan nog net niet, maar verder dus gewoon happily married. En dan zo'n domme megablunder gewoon op je site laten staan ook nog.

Maar vervolgens was deze Van der Steur natuurlijk weer een graaier. 'Als iemand uit die wereld een van zijn kastelen wil verbouwen, is het vanzelfsprekend dat de belastingbetaler daarvoor opdraait. Deze mensen hebben nooit geld bij zich en pakken met hun vette klauwen gewoon alles wat ze willen hebben. Wie maakt ze wat? Via een netwerk van bedrijfjes, bv’tjes en andere vennootschappen beheren ze hun miljoenen en ontduiken ze de belasting.'

Zelfs GeenStijl deed mee door te suggereren dat Van der Steur tegen de regels in bijna een halve ton subsidie had geritseld voor zijn Huys te Warmond/t. Dat is echter een compleet kasteel - ooit van de heren van Warmonden  - en daar begint de eerste fout al: dat kasteel is uiteraard niet van Van der Steur, maar van een stichting. Naast Van der Steur zijn er nog acht bewoners. Als Van der Steur al iets voor zichzelf heeft getitseld dan kan het toch niet meer dan 48.000 euro zijn geweest. Maar vermoedelijk is het restauratiegeld niet voor het interieur, maar voor het exterieur bedoeld geweest.

De wakkere speurneusjes van GeenStijl waren ook iets te haastig met hun conclusie dat het geld niet gebruikt mag worden voor rijksmonumenten die niet bewoond mogen worden. Barracuda kent talloze bewoonde rijksmonumenten. Het duurde dan ook niet lang voordat iets slimmere reaguurders GeenStijl wezen op alweer een denkfout. Oorspronkelijke kastelen, buitenplaatsen en landhuizen worden niet als woonhuis gekenmerkt in het desbetreffende subsidiebesluit. En dus gewoon op rechtmatige wijze subsidiabel ex artikel 7 Hoofdstuk 3 van de BRIM ten tijde van de aanvraag.

Maar dat mocht allemaal niet helpen, want voordat je het weet trekt de Groep Bontes/Van Klaveren weer aan de bel. Of neemt De Telegraaf het bericht klakkeloos over, op maandagochtend, met verwijzing naar niet nader genoemde deskundigen (Geen Stijl zeker). Gisteravond werd deze storm in een glas water pas helemaal helder.

UPDATE: Van der Steur getrouwd, maar huwelijk gestrand.

2 opmerkingen:

  1. En dan vergeet je nog Kat's gewauwel over seksfeesten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu op KLOL: "De mega-mindfuck van de NWO: het vernietigen van de banden tussen oorzaak en gevolg." Kat begrijpt natuurlijk wel dat hij bij al zijn geraaskal een probleempje heeft met causale verbanden, dus het is een leuke vondst. Maar buiten de usual suspects zal hij er weinigen mee doen ontwaken.

    BeantwoordenVerwijderen