donderdag 12 maart 2015

WeirdoBarracuda is al een tijdje uitgekeken op 9/11, al heeft hij zich de afgelopen dagen weer aardig vermaakt met een discussie bij Anarchiel, waar een toevallige passant met technische bagage (TU Delft soms?) het gilde complotdenkers nog maar eens een lesje realiteit gaf. 'Het is wél het staal wat de Twin Towers (én WTC7) overiend hield. Staal en alleen staal, niets anders dan staal. Daarin zat nou net het probleem. Omdát het alleen staal was, was die brandwerende laag zo belangrijk: en dat was de designfout. De impact van het vliegtuig werd keurig opgevangen, maar doordat de brandwerende laag van de trusses werd geslagen, werd het gebouw extreem brandgevoelig. Eigenlijk wel een beetje sneu als je dit gewoon niet weet in 2015, maar wel denkt dat je het “bestudeerd” hebt. Het betekent gewoon dat je echt helemaal niets ooit gelezen hebt.' 

Het aloude probleem van plotters, die met een mond vol tanden dan ook niets beters wisten te verzinnen dan 'de shit die jij neer plempt is tekenend voor iemand die een lobotomie heeft ondergaan.'

En dan was er ook nog een artikeltje over de Deense 'erudiet wetenschapper' Niels Harrit. Die riep enkele jaren geleden samen met de al even erudiete Steven Jones om het hardst dat ze bewijzen hadden gevonden voor het gebruik van thermiet bij de aanslagen van 9/11 en dus van een inside job.

Harrit diende samen met nog acht anderen enkele jaren terug een peer reviewed paper in, maar kreeg het nergens geplaatst, behalve bij het Open Chemical Physics Journal van Bentham, dat auteurs vraagt om geld.

Hoofdredacteur Marie-Paule Pileni, de Europese nanothermiet specialist in Parijs, nam prompt ontslag omdat het stuk nooit ter lezing was aangeboden en het in haar ogen ook helemaal niet het tijdschrift thuishoorde. Daar kwam dan ook nog eens eens hoop kritiek van (echte) experts overheen, omdat de sporen die men in WTC-stof meende te hebben gevonden evengoed aan verf of vliegas kunnen worden toegeschreven. Behalve wat domme complotbloggen, die amper begrijpen waar dat onderzoek nou echt over ging, schonk niemand er veel aandacht aan.

Behalve in Denemarken, waar Harrit door journalist Sören Villemoes in de main stream media alweer enkele jaren geleden werd weggezet als ‘weirdo’ en ‘samenzweringstheorist’, en als een man die ‘kennelijk ook de holocaust zal ontkennen’. Daar kon Harrit niet goed tegen en die is al eens vergeefs naar de rechter gestapt. Vandaag komt de zaak voor bij de Deense Hoge Raad.

Maar Barracuda weet nu al dat deze zaak voor Harrit gaat stranden. Die wil zijn wetenschappelijke gelijk weer eens gaan aantonen met beelden van het WTC 7, terwijl het natuurlijk gewoon een zaak is van de vrijheid van meningsuiting. Net zo goed als Harrit mag beweren, zelfs zonder deugdelijke onderbouwing, dat de Twin Towers met thermiet zijn opgeblazen, zo mogen journalisten openlijk twijfelen aan het verstand van de Deense 'erudiet wetenschapper'.

11 opmerkingen:

 1. Nou zijn de rapen gaar! De spreekwoordelijke rapen dan, he? Grote Leider Profeet Micha gaat de 2000 werknemers van TMG toespreken..
  ..live vanuit de slaapzaal van budget-hostel De Sjofele Kakkerlak.

  The revolution will not be televized, it will be Youtubed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar het schijnt staat er ook nog een fiets van Micha op het Telegraaf-hoofdkantoor. Of ie die kan komen ophalen.

   Verwijderen
 2. Mooie samenvatting:

  Maar goed, het was even leuk om weer een reis terug in de tijd te doen, zo rond 2006-2008 toen dit soort ‘zinnige’ discussies overal gevoerd werden.
  En het is ook wel vermakelijk om te zien dat een decennium verder het ‘onderzoek’ van de truthers nog precies op hetzelfde punt zit. Niet dat ik daar van opkijk natuurlijk. Dat is inherent aan dit soort ‘waarheidzoekerij’ waarbij alleen antwoorden acceptabel zijn als ze binnen het idee-fixe passen.

  Wie daadwerkelijk geinteresseerd is in de (fysieke) redenen waarom de Twin Towers instortten op de manier zoals ze dat deden, kan dat supermakkelijk vinden. Alleen als je dat niet wil is en blijft het ‘een raadsel’.

  En dan mogen jullie lekker onderling steggelen over de ondergrondse mini-nukes die 300m boven de grond een collapse in gang zetten, versus een mysterieus ruimte energiewapen dat metaal verpulvert, versus het geheimzinnige superthermaat (vooruit: thermaat bestáát tenminste nog, dat is al iets..).

  Het is en blijft vermakelijk. En dat zal het ook blijven. En de hele ‘discussie’ zal nooit verder komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat krijg je, als je de wereld constant door een microscoop bekijkt.
  Dan zie je de vliegtuigen namelijk niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook grappig

  Ik wens jullie dan ook weer veel plezier met*:

  a. Judy Wood die met een magisch energiewapen in de ruimte metaal kan laten verstoffen *poof!* (ja, heel apart, zo’n verstoffend atoomrooster; zeker weten dat de metaalpoederindustrie hogelijk geinterresseerd zal zijn in zulke energie wink )

  b. Prof. Jones die doorhad dat er itt bij een echte controlled demolition geen hoorbare knallen waren vóórdat de instorting in gang kwam en met het wondermiddel ‘thermiet’ kwam, want dat hoor je niet. Daarna kwam ie erachter dat je met thermiet niks uithaalt op verticale balken, dus toen werd het maar ‘superthermaat’, en dat explodeert weer wél, maar blijkbaar hoor je dat toch ook niet… wink

  c. Meneer Khalezov die ‘bewezen’ heeft dat er een ondergronds nucleair wapen was dat op magische wijze de demolitie ongeveer 300m boven de grond kon inzetten, en bovendien niet of nauwelijks een radio-actief residu achterliet.

  *kies je ‘waarheid’ naar keuze. Het is allemaal waar mensen.. cool grin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was er al sinds mijn kinderjaren van overtuigd dat de uitvinding van professor Zonnebloem vroeg af laat werkelijk ingezet zou worden. De NWO liet Hergé dit niet voor niets in your face aankondigen.in een onschuldig beeldverhaal.

   Verwijderen
  2. Hahaha, je hebt mijn avond weer gemaakt hoor ! :)

   Verwijderen
 5. En 19 plofmoslims vlogen die vliegtuigen de towers in? Nooit geweten dat er zulke domme mensen waren. Domheid moet gewoon eindelijk eens bestraft worden Jan. Verraad en verkoop van zielen ook!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Domheid hoeft naar mijn mening niet te worden bestraft.

   Hopelijk voor jou, Donq, denkt de rechter er in jouw geval
   net zo over.

   Pak nog een windmolen.

   Verwijderen
  2. Je kan mensen die dat geloven wel belachelijk maken, maar heb je ook inhoudelijke argumenten?

   Verwijderen
  3. Tja, je komt niet bepaald met argumenten, Don...
   Maar dat is ook niet te verwachten, 14 jaar na de aanslagen zijn alle argumenten wel zo'n beetje op....

   Verwijderen