zaterdag 14 maart 2015

Bonnetje

Ah, dus toch een groot complot. Dat het Teeven-deal-bonnetje precies nu opdook, tijdens verkiezingstijd nog wel, is volgens Edith Schippers geen toeval. 'De een zegt: het is de onderwereld. De ander zegt: het zijn krachten bij justitie. Een derde zegt: het zijn krachten uit de advocatuur. Ik kan dat niet beoordelen, maar er zit ergens een kracht achter.'

Barracuda kan zich er werkelijk niets bij voorstellen. Het lijkt hem sterk dat een Wilders of Pechtold al jaren een kopie van het bewuste bonnetje in hun bureaulade hadden liggen om die op het moment suprême tevoorschijn te halen. Bovendien smeulde deze heidebrand al veel langer. Het lijkt er eerder op dat Schippers wanhopig de schuld van de zwijgende Teeven en de vergeetachtige Opstelten buiten de partij wil neerleggen.

Maar zo hoorde Barracuda dezer dagen wel meer dingen over het justitieduo die maar betrekkelijk weinig met de zaak zelf te maken hebben. Want het nieuws was nog niet droog, of Petje Pietamientje alias JDTV stond alweer met draaiende camera klaar om in het wild lopende politici en journalisten in het Haagse aan te spreken over....Demmink natuurlijk. En over het legaliseren van softdrugs. Lekker relevant weer.

Daarna verknip je de straatinterviews met fragmenten die totaal uit hun context worden gelicht (laat staan iets met Teeven of Opsteltel te maken hebben) of haal je 'deskundige' Bart Chabot aan, die als hij twee vervolgvragen had gekregen over de zaak Demmink waarschijnlijk al met de mond vol tanden had gestaan.

Het OM had volgens Petje 'ook gelogen' over Demmink en Turkije, met verwijzing naar Een Vandaag. De Turkse regering werkte volgens deze nieuwsrubriek wel degelijk mee aan het strafrechtelijk onderzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie naar oud-secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink, in tegenstelling tot wat het OM had beweerd. 

Maar volgens Barracuda heeft het OM heeft dat helemaal zo gezegd. Die heeft daags na een bericht hierover in NRC Handelsblad een summier persbericht uitgegeven waarin staat dat meerdere rechtshulpverzoeken zijn gedaan, waaronder het horen van de door het Hof genoemde getuigen en dat op deze rechtshulpverzoeken 'nog niet positief is gereageerd'.

Of in al deze gevallen nu wel toezeggingen zijn gedaan wordt uit de verklaring van de ambassade (en dat is weer een andere instantie dan het Turkse OM) helemaal niet duidelijk. De NRC meldde dat het Turkse OM geen medewerking zou kunnen verlenen aan verhoren vanwege verjaring. Zo'n juridische hobbel hef je toch echt niet van de ene op de andere dag op.

9 opmerkingen:

 1. Yep ik zei het al; De Joris Demmink society ging los toen Teeven en Opstelten opstapten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik schreef er van de week ook iets over, vandaag afgemaakt. Ruim een jaar geleden ook al, wist ik zelf niet eens meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In dit geval is waarschijnlijk antwoord A goed "Het is de onderwereld".
  Die had namelijk ook nog een appeltje te schillen met Opstelten omdat hij teveel vijanden heeft gemaakt daar. Zo gek is die redenatie mijns inziens niet. Niet erg trouwens dat die twee zijn opgedonderd. Leugenaars hebben we niet nodig in de hoogste kringen. Daarbij als hij hier over liegt waarover nog meer..........
  ik zou Demmink niet bij voorbaat verdedigen van onschuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Getverdemme....weer van die IRTeefje troep op mijn bordje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hebben Martijn Alberda en de andere gekkies al een verklaring voor het feit dat hun favoriete dictator in het Kremlin zich nu al ruim negen dagen niet meer heeft vertoond?

  Een alleraardigste pagina over dit opmerkelijke verschijnsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. http://laaake.com/
  dat is

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zie het al: het protocol (http enz.) vergeten in de link. Ik word oud. :-)

  Bedankt Douwe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oud worden is een zegen, @darllenydd
   Zo mag ik me permitteren, om een link te plaatsen, zonder de moeite te hoeven doen hem aanklikbaar te maken.

   Hoe dan ook: The president of Russia was absent
   for 10 days 21 hours 4 minutes 20 seconds
   Toch een leuk weetje.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.