dinsdag 17 maart 2015

Woedeblogs

Barracuda noemt ze de woedeblogs: Stop de Bankiers, Herstel de Republiek en het even voor nieuwe jaar teruggekeerde WaarinHolland, die met elkaar gemeen hebben dat ze worden gevuld door gefrustreerde mopperkonten. Mannen die vermoedelijk de pensioengerechtigde leeftijd allang gepasseerd zijn en de hele dag niets anders anders te doen hebben dan hun vingers blauw tikken.

Het merendeel weet de opgekropte woede niet om te zetten in echte creativiteit, dus worstel je dag in dag uit door een berg kromme zinnen (soms zonder fatsoenlijke interpunctie), halve waarheden en hele onwaarheden, schots en scheef geplaatste foto's (meestal gejat), koppen als 'Miezerig kereltje Pechtold smeekt om aandacht' en moemakende repeteerteksten waarin woorden als als roverheid, Nazi's en misdadigers je eindeloos om de oren vliegen.

Dan gaat dan ongeveer zo: 'De VVD heeft er ook voor gezorgd dat onze kostbare miljarden van de door de staat van u afgeperste belastinggelden naar de pot van de Euro Maffia te Brussel wegstromen.  Ook vullen hordes zakkenvullers, bankiers , politici en  zorg-top-dieven hun zakken alsmaar meer met inkomens van 200 000 euro  tot 750 000 euro netto per jaar en incasseren deze harteloze geldwolven  ook nog eens  vele miljoenen extra aan bonus zelfs als ze met een trap onder hun luie reet wegens bedrog, corruptie en wanbeheer uit hun functie hadden moeten worden gezet en door de rechter hadden moeten worden veroordeeld tot een langdurige gevangenisstraf.'

Of dit staaltje boerenlogica: 'De NOS dat louter bestaat uit overbetaalde arrogante salonsocialisten die met de belastinggeldkraan open kunnen doen en laten wat ze willen, hebben overal lak aan. Het lijkt erop dat ze zelfs de rechterlijke macht naar hun hand kunnen zetten, eigenlijk is dat logisch omdat het merendeel van de Nederlandse rechters uit D66 aanhangers bestaat die doelbewust de logische gang van zaken in het menselijke en zakelijke verkeer saboteren.'

Vaak blijken de auteurs ook nog niet eens te beschikken over elementaire kennis. Zo denkt de anonieme samensteller van Stop de Bankiers dat Willem Alexander nog steeds op het al tien jaar lege Soestdijk woont: 'Ook is gebleken dat Marc Rutte gebruikt maakt van een duur privévliegtuig (FALCON) en daarmee worden steeds peperdure natuur verpestende en volstrekt onnodige reisjes van 10000 euro excl BTW op uw kosten gemaakt heen en weer Den Haag en Soestdijk'.

De contradicties zijn niet van de lucht. Stop de Bankiers maakte zich eerder dit jaar bijvoorbeeld druk over de 'ronduit slecht georganiseerde zorg, ellenlange wachtlijsten, peperdure zorgkosten, woekerwinsten bij zorgverzekeraars', maar het rookverbod had natuurlijk weer niet gemogen. Herstel de Republiek meldde in januari dat Litouwen de 'euro door de strot' krijgt geduwd, en de bevolking tegen is. In december was toch echt 64 procent voor.

De hamvraag is: wie leest deze bak ellende? Barracuda vreest dat dit tenenkrommende proza alleen is weggelegd door een handvol Boze Buurmannen Boordevol, die net als de auteurs van deze blogjes vermoedelijk geen uitweg meer zien uit hun treurige begoniabestaan.

Al zijn ze tegenwoordig in goed gezelschap, nu Michiel Papenhove bij Anarchiel zijn oude hobby weer heeft opgepakt (zolang als het duurt althans): rants van en voor losers. De formule is heel eenvoudig: je bakt wat onsamenhangende zinnen rond kreten als 'ambtelijke praatclub', 'satanische cultus', 'psychopathische corporaties', 'treurig tranendal' en 'slavernij' totdat nagenoeg alle zwartgallige veren zijn afgeschud en je lezers met een touw om de nek wachten op de afsluitende woorden.

7 opmerkingen:

 1. Zulke sites gewoon gedwongen opheffen door de ISP's. Problem solved.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent toch echt een gigantische loser als je naar aanleiding van een stukje met maar een paar regels die over jou gaan zoveel tekst nodig hebt om je frustraties te uiten.

  http://www.anarchiel.com/display/loserblogs#c165413

  Wat doet die Papenhoven tegenwoordig voor de kost? Of zit hij weer eens werkloos thuis?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. «Barracuda is de stem van het volledig kapotgeprogrammeerde burgerschaap.»

  Wow! Een geuzennaam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kapot geprogrammeerd nog wel. Hij is in goed gezelschap van figuren bij Anarchiel die zo veel cannabis of drank gebruiken dat ze denken dat ze 'gestuurd' worden.

   Verwijderen
 4. Zeg meneer Barracuda, stop eens met die malware te verspreiden via je blog. Alvast cash aan het maken met bitcoin miners? Ga lekker de VVD ondersteunen joh, Neelie komt je wel helpen met haar nieuwe promotie. Have fun.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die genoemde voorbeelden, dat zijn wat je noemt echte stijlbloempjes: "Onze Kostbare Miljarden" méésterlijk!

  En over Soestdijk, iedereen weet dat dit paleis niet echt leeg staat. Met alle telegraaf en telex-lijnen die er heen lopen is Soestdijk het centrum van de internationale macht. Maar dit wordt verzwegen! Nergens in de MSM kan men iets lezen over de werkelijkheid van het Paleis Soestdijk. Kun je nagaan hoe belangrijk het is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nouja gestuurd worden: anarchisme betekent m.i. eigeluk: JEZELF STUREN. Daar hebbie recht op, je kan het zelfs als innerlijke verplichting zien. Verder geen religie of afleiding voor nodig. Aan het werk!

  BeantwoordenVerwijderen