zaterdag 21 maart 2015

In ruste

Barracuda had het al voorspeld. Het was slechts een kwestie van tijd voordat Micha Kat en Martin Vrijland uit financiële nood de stekker uit hun sites zouden trekken. Kat doet dat naar eigen zeggen per 1 april. Dan wordt Klokkenluideronline een forum waar Kat - die 'per direct' was gestopt met schrijven, maar nu alweer weken aan de schrijfdiarree is - zelf geen letter meer gaat publiceren, en hooguit nog als 'vraagbaak' fungeert.

Gisteren zette Vrijland met zoveel woorden dan toch eindelijk een punt achter zijn loopbaan als complotschrijver. Martin gooit moegestreden het bijltje er bij neer. Dat wekt geen verbazing, want naarmate de crowdfunding vertraagde, was ook Vrijland niet meer vooruit te branden. Ook van de beloofde verdiepende Koran en Bijbel-studies is niets terechtgekomen. Martin schreef zich letterlijk vast in zijn zelfverzonnen Saturnus matrix.

Er komt nog wel een nieuwe website genaamd Beyondthematrix.nl, waar andere schrijvers artikelen mogen plaatsen. De usual suspects Johan Oldenkamp en Anthony Migchels hebben hun medewerking toegezegd. Vrijland belooft nog wel een paar onderzoekszaken te willen natrekken, maar kan niet garanderen dat er wat uitkomt, dus dat klinkt als een eeuwig afscheid. En dat is misschien maar goed ook. Het wordt hoog tijd dat Martin weer eens onder de mensen komt. Dan gaat die matrix vanzelf weg.

Afscheid nam gisteren ook - voor de camera's van Omroep Brabant - Hans Mauritz van zijn stapel onverkochte Vaatstra boeken. Die met dank aan de rechter eindelijk belandden op de plek waar ze thuishoorden: de brandstapel.

17 opmerkingen:

 1. Mijn voorspelling is dat Martin zijn oude site over enkele maanden gaat wissen, met behoud van een aantal meer filosofische stukken voor zijn nieuwe webstek, omdat het hem alleen maar hostinggeld kost.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee man, gewoon ALLES eraf. Tot op de laatste letter!

   Verwijderen
 2. Ongelofelijk dat men nog aandacht besteed aan Mauritz en zijn boek, die niet eens het fatsoen heeft de oplage te laten recyclen.

  En wat Martin betreft: Ik wed dat hij binnenkort wel weer opnieuw zal beginnen. Sommige mensen weten immers gewoon niet van ophouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk ik niet. Vrijland is er achter gekomen dat hij met dit werk geen boterham kan verdienen. Vorig jaar november liep zijn uitkering af, en sindsdien heeft hij het nog eventjes kunnen uitzingen met wat lezersbijdragen, maar er sijpelde steeds minder binnen (als die bedragen al klopten), niet eens genoeg om de huur te betalen. Misschien heeft hij ingestemd met bijstand in ruil voor strijken, afwassen, nietjes uit paperassen halen of takken rapen.

   Verwijderen
  2. Dan is er nog altijd vrije tijd. Of zou hij zo moe worden van écht werken dat hij die niet meer over houd?

   Verwijderen
 3. Het viel me al op dat Martin een paar dagen terug de Fundpress link van zijn site heeft verwijderd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Om mijn maandelijkse vaste lasten te kunnen voldoen ben ik voornamelijk afhankelijk van donaties."

   Vuile bedelaar! Dus hij leeft een beetje op het geld van ANDEREN... Met andere woorden, meneertje Vrijland leeft dus lekker op JOUW centen... GATVER!

   Nogal logisch dat 99% van zijn bedelarijen unsuccessful is.

   Verwijderen
 4. Lijkt het nu zo,of zijn er aardig wat kilootjes af bij Hans? Natuurlijk kan je verwachten dat Hans zijn nederlaag niet toegeeft. Maar met een flinke financiële aderlating in het verschiet, kan hij niet anders dan de boeken in de fik steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Micha Kat, die belooft, dat hij stopt.
  Martijn Alberda, die belooft, dat hij stopt.

  Verslaafden beloven ook altijd, dat ze stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als nou ook die snollenluideronline.is offline gaat? dan zou de wereld al gelijk een STUK kleurige worden met hun 'pedo's' en hun bemoeienissen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Micha blundert weer met Ard van der Steur. Die blijkt, in tegenstelling tot wat hij eerst suggereerde, gewoon getrouwd. Kat zoekt gewoon niks uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doen whackos zoals die Kat toch nooit. Hoop geblááááááát maar zeer weinig wol.

   Verwijderen
  2. Ach, als je ziet hoe hij het filmpje dat hij eerdere poste al interpreteert..pure roddel en achterklap wat hij brengt. Niet beter dan de story, de privé of de Telegraaf. Met dat verschil dat hij er zelf allemaal in lijkt te geloven en dat een stuk minder onschuldig is dan eerder genoemde roddelkanalen doorgaans zijn. Ik bedoel: Hij beschuldigt mensen van veel grotere en ergere dingen.

   Verwijderen
  3. Totdat het poesje.... UH... KAT... ineens de verkeerde op straat tegenkomt! Die vent moet echt zsm voor zijn eigen veiligheid worden vastgepakt (desgewenst met zoekbevel) en in een gesloten inrichting worden geplemd. Of anders doen de Engelse Bobbies dat wel...

   Verwijderen